Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz arn #44358 üzenetére

    'Egy folia nem fogja megakadalyozni, hogy leejtesnel ne tord ossze.'

    Ha csak végletekben tudsz gondolkodni, akkor neked egy gyémánt burkolat se lenne elég. Vedd észre hogy anyagtulajdonságok, szerkezeti kialakitások, és terhelési módozatok és azok kombinációjának végtelenszámú lehetösége között vannak esetek, amikor tök´letesen elég akár egy leheletvékony fólia is, és van amikor egy vastagabb kell, de akárhogyanis, minden extra védelem EXTRA védelem.

    Ha ezt az alaptézis nem tudod megérteni, akkor sajnálom, azt kell mondjam, fogadd el szimplán.

    TÉNY, hogy én decemberben karácsony elött tettem (tetettem) fel egy új üvegfóliát a telómra, és pechemre másnap(!) a céges lépcsöházban könyökmagasságból zúgott a telefon a padló / fal sarkába, köburkolatra. És a telefonnak semmi baja nem lett. Ebböl könnyen leszürhetö, hogy:
    1. A pillanat töredéke alatt meg tud esni a baj
    2. ezt rövid történést pontosan regisztrálni nem tudod
    3. 2-es pontból adódodan vizsgálni nem tudod, hogy pontosan mi miatt nem tört be a telefon
    4. Megoldás: voila! általános védelem !

    Az általános védelem pedig elöre nem tervezhetö pontosan, max becsülhetö, ezért 'érzésre' / mások tapasztalatai alapján vett véleményekre alapozva választasz vmit - amúgy az emberek többsége elég (böven) jól. De ugye érezzük, hogy ha pl véletlenül beejted a telefonodat egy gyárban egy présgép szerszámpofái közé, lehet hogy a piacon kapható legeresöbbnek hitt védelem is vajmi kevés lesz. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy nem mindenki dolgozik ilyen helyen, és akik még ilyen helyen is dolgoznak, azok közül is elenyészö esetben van ilyen balaeset, ezért egy ilyen baleset ellen extra védelemmel védekezni is nagy általánosságban feleslegesnek mondható. Mindez csak egy érzékletes példa volt, semmi több.

    Többet nincs kedvem arról irkálni, hogy egy védöeszköznek mi a szerepe és mennyire hasznos elméleti síkon.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák