Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Reag3nS
senior tag
válasz
szacsee #3298 üzenetére
Nem érdemes befektetni saját modembe. Ha netán meghalna nagyon gyorsan kicserélik. Még hétvégén is! Nekem egyszer szombaton halt meg (folyamatosan újraindult) És volt pár másodperc, amíg el tudtam küldeni (kb éjjel 1 körül lehetett) és vasárnap hívtak, hogy jöhetnek e.
-
Reag3nS
senior tag
Nem csak lakáson belül oszthatod akár hány felé, ha jól tudom akkor oszthatod, ha nem kereskedelem céljából osztod.
Nekem Linksys WRT54GL routerem van és mind lanon mind wifin nagyon jól működik. szomszédban egy rakat falon át is látom a routerem, (én a szomszédét nem látom valami gigabyte...) csak ajánlani tudom.
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Valószínű Invitel ügyfél leszek. Az egykori Hungarotel területén lakom, így csak Invitel telefonvonal+adsl jöhet szóba. A választásom a Mono ADSL-re esik. A kérdésem, hogy milyen modemet lenne ildomos venni, vagy jó-e az Invitel által adott modem?
DSL 360R-t adnak most is?
Mit érdemes venni, ha nem tőlük veszem? -
Chip
aktív tag
Saját lakásodon belül szerintem annyi fele osztod amennyit te szeretnél. Engem még nem bántottak pedig néha én is sok "sorozat bemutatót nézek a youtube-on" . Volt már 100 GB felett is a havi forgalmam.
Router választásáhogy csak olvasni valót tudok adni , wifis routerrel még nincs tapasztalatom.
Milyen routert? topik.
[link]Bon3ss Logout írása
[link]A közeljövöben én is fogok venni egyet, Edimax BR-6204WG-re esett a választásom. Az általam olvasott vélemények szerint stabil nem melegszik nem szakadozik. Mivel nem értek a Linuxhoz nekem egy ilyen egyszerűbb is meg fog felelni.
Vehetsz olyan wlan routert amiben van DSL modem is de szerintem nincs rá szükséged igazán, mert Invitel eszközét ingyen használhatod, ha meg elromlik kicserélik gyorsan. De a routeres topikban sokkal tapasztaltabbak véleményét is elovashatod.
-
Peat;)
veterán
Üdv
Lenne pár kérdésem amire nem találtam választ az invitel honlapon. Az adsl netet hány felé lehet osztani wifis routerrel? Vagy nincs megkötés náluk? Illetve a korlátlan adatforgalom mindenre vonatkozik, vagy a torrentet nem nézik jó szemmel(pár sorozathoz kellene a torrent, így nem extra mennyiség)?
Aki meg ráér az tudna nekem ajánlani egy megoldást, 3 gépre lenne majd a net (ha ennyi felé megoszható) wifi-vel, plusz néha madzagosan egy x360 konzolon. Ehhez kérnék segítséget hogy egy stabil megoldás miben áll. Pl. Csak egy wifis routert kell vásárolni akkor? Vagy kell modem is, vagy amit ők adnak az jó? Vagy van egybetípus is, ami modem is és meg is osztja a netet wifin, illetv a játékkonzolra?Típusoknak is örülnék mert tök analfabéta vagyok, fentebb olvastam hogy dlinkből t380 a jobb, na kb ennyit tudok most erről, slussz. Köszönök minden választ
-
shabbarulez
őstag
Hárman versenyben a Hungarian Telephone and Cable dán üzletrészére [link]
Nocsak ez érdekes. A TDC már hosszú évek óta próbál szabadulni a hazai HTCC érdekeltségétől és nemrég elszánta magát arra újra meghírdeti. Ami érdekes az a 3 licitiálóból kettő azon cég aminek már most is van érdekeltsége Mo-on. A Telenornak a Pannon által, így most vezetékes szolgáltatást is kínálhatnának a mobil mellé. Ezen kívül a Pantel és Invitel országos optikai gerinchálózata is elég értékes számukra, hisz mind a mobiltornyok későbbi LTE fejlesztéseinél, mind a vezetékes terjeszkedésnél komoly szerepe van. Az RDS is érdekes, ők idehaza a Digikábel révén vannak jelen. Számukra szintén az Invitel+Pantel országos és nemzetközi optikai gerinhálózata a legértékesebb elem, hisz most is ettől a cégtől bérlik a gerinchálózati optikai kapacitásaikat.
-
e.vid
senior tag
Sziasztok!
8/512-es netem van és szeretnék előfizetni a Trió csomagra. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy 2 tv egyidejű használata mellett kb. mekkora leöltési sebesség várható? Rendszeres a 2 tv és 2 pc egyidejű használata, ezt tudni fogja vajon gond nélkül?
-
radamsky
senior tag
Egy kis segitéget szeretnék kérni, mert lassan megörjit a dolog.
Ugye elő lett fizetve az Trio csomagba. Szépen kaptam egy Tilgin nevezetü csoda dolgot
A pontos tipus : Tilgin Vood 452w
eddig ok. A wireless-t szépen beállitottam, letitkositottam, semmi bajom nincsen vele, nem dobálj el a hálot meg miegymás
De hol a turoba tudom beállitani a port forwardingot??? Előtte Linksys azelőtt meg egy SMC volt soha nem volt gond egyértelmü volt minden. De ezen ???
Dc miatt lenne érdekes, valaki magyarázza már elArrol nem beszélve egy nyamvadt leirást se találok a netten
Csendben megjegyzem, nekem a tv része mükszik semmi baj nincs vele. Szép a képe és egyelőre mindig van. Picit lassu a váltás, a DPG része pedig naponta 1x lefagy, mikor a rögzitést birizgálom, nem mindig, de napi 1x elöjön a hiba és akkor áramtalanitani kell a médiaboxot
-
Biaggio
őstag
Pantel / Invitel ADSL-em van, a problémám két hete kezdődött, a D-link routerem adaptere tönkrement, mivel csak drágán találtam új adaptert, így inkább egy olcsóbb Edimax routert vettem. Az ADSL modem egy D-link 380T.
A hibajelenség az, hogy a routeren keresztül nem megy a net, egyszerűen nem kap IP címet. Ha közvetlenül a gépet dugom a modemre, akkor is gyakran szenved az IP cím kiosztásával. A szolgáltató azt mondta, ha egy eszköz több mint 6 órát van fent, akkor automatikusan kap új IP-t. Az új router azonban hiába volt fent ennél jóval többet is, se kép, se hang. Az ügyfélszolgálatos végigvezetett a modem beállításainak lépésein is (VPI, VCN, bridge mód, stb.), de még mindig nem megy stabilan...
-
RidDiCh
tag
ezt a jelszócserélős cuccot én is kipróbáltam , THX
-
finest
addikt
Nagyon alacsony pár napja Szentesen az ADSL kapcsolatom sebessége, 3.5Mbit helyet ca. 900Mbit. Tapsztalt valaki ilyet mostanság?
-
tusi74
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a sötétkék színű (ennyi az infó) Inviteles modem milyen márkájú? Az egyik barátom nem tudja, én meg nem akarok most ezért átmenni hozzá.
-
dirkam
tag
válasz
iversonpeter #3280 üzenetére
Köszi.
-
iversonpeter
csendes tag
Itt olvasható valami jelszómizéria, nem tudom érint-e téged.
Tisztelt Előfizetőnk!
Biztonságos jelszóval a biztonságos szolgáltatásért!
Az utóbbi időben megnövekedett az e-mail postafiókokkal való visszaélések száma. A támadók olyan postafiókokat választhatnak ki, amelyek jelszava könnyen kitalálható, majd ezen postafiókokon keresztül SPAM-et (kéretlen levél) és vírust (vagy más nem kívánt programot) tartalmazó leveleket küldenek ki, ezzel kárt okozva a postafiók tulajdonosának, a többi felhasználónak és a szolgáltatónak egyaránt.
Célunk, hogy megakadályozzuk az előfizetőinkkel szembeni tömeges visszaéléseket, ezért amennyiben Önnek a felsorolt feltételeket nem teljesítő jelszava van, a biztonságos jelszó beállításáig az Ön postafiókja védelmében a levélküldés és a webmail elérés korlátozásra került úgy, hogy a beérkező leveleit továbbra is akadálytalanul fogadhatja.
A korlátozás csak addig tart, amíg az Invitel jelszócserélő oldalán a felsorolt szempontokat figyelembe véve egy biztonságos jelszót állít be a postafiókjához.
Kérjük, hogy jelenlegi jelszavát szükség szerint módosítsa! Segítséget a 06-80-880089-es zöld számon kérhet.Együttműködését előre is köszönjük!
Invitel Zrt. ÜgyfélszolgálatÜdv,
Péter -
dirkam
tag
Hali!
Nem tudjátok, hogy változott valami az Invitel SMTP-vel vagy valami? Csak mert egyik pillanatról a másikra a thunderbird nem fogadja el a jelszót levélküldésnél. Nem állítottam semmit, nem is értem a dolgot. Valami ötlet?
Bocsi, ha esetleg ez nem egyedüli probléma és már volt szó erről, de most nem volt időm visszaolvasni.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
-
Alpi
tag
válasz
svajcineger #3164 üzenetére
Itt mindent megtudsz róla: Manual
-
Triumph
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy új gépet kötöttem egy régi helyére és nem akar menni a netem. Nem a hálókártya a rossz, mert azt is kicseréltem és azzal sem megy.
A UPC-nél találkoztam MAC addres regisztrációval lehet hogy itt is kell? És ha igen hogyan?A válaszokat előre is köszönöm.
-
válasz
Thommy2112 #3274 üzenetére
Szia!
Rohadt bzui faccopó invitel!
Én Tökölön lakom és itt csak ez a link csigazabáló csűrhe van. Engem is megőrjített, hogy képtelen volt a gépem egy-másfél óránál tovább online maradni. Már vagy a negyedik routert vettem, de mindig insatbil volt a net. Ez sima netezéskor nem is zavart (annyira) de esténként mikor letöltöttem volna nagyon gáz volt. Mindig ledobált a szerver és csak kézzel tudtam újra csatlakozni. Aztán itt a PH-n vettem észre, hogy ha megszakad a net akkor mindig újra be kell jelentkeznem, mert IP címet váltott a modem.
Végül földhöz vágtam az invitel modemet, dühömben és vettem egy a fenti hozzászólásaimban említett Corega modem-router-wlan kombót 9.690,- Ft-ért. Mióta ez van sokkal gyorsabban jönnek be az oldalak (illetve ugyanolyan lassan, mert csak 1M-os előfizetésem van, de gyorsabban reagál a linkre a net)
Ja, és a fos modemjüknek a mindig tűzforró 15W-os tápját is kihúzhattam!!
Szerintem cserélj modemet valami jó fajtát. A lényeg, hogy kérdezd meg az ügyfélszolgálatot, hogy ANNEX-B vagy ANNEX-A rendszer van nálatok. (mondjuk ez sem lesz egyszerű feladat, mert nekem is halálosan meg kellett az ügyfélszolgálatost fenyegetnem, hogy megmondja a VPI VCI adatokat...)Sok sikert!
-
Thommy2112
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam vissza IP TV témában és nekem is hasonló problémám lenne, szintén Veresegyházán: az Invitel által adott Tilgin nevezetű "multikütyü" fél óránként dobálja el az ADSL kapcsolatot. Tegnap volt szerelő, aki feltett egy új splittert, ami már ISDN-hez (???) való, mert véleménye szerint ettől volt az egész... Megtörtént a csere, de amíg ott volt és a saját eszközét használta, ismét volt legalább 2 szakadás! Akkor ment tovább: Tilgin modemes routeres kütyü csere, majd miután ez sem vezetett eredményre, lecsökkenttette (de szép magyar szenvedő szerkezet, ha valaki mást utasít az ember, hogy csökkentsen le valamit) a központjukban a sávszélességemet, mondván, hogy nem bír ennyit a vonal ( sávszélességre gondolt...
). Szerintem annyit bír a vonal, amennyi kijön a végén belőle... Mindegy, amikor megtörtént a csökkentés, akkor kb. pont addig ment folyamatosan a szolgáltatás, amíg a szerelő el nem ment. Háromszori teljes újraindítást követően tudtam is 1 órát tévézni, majd miután már nem volt min idegeskednem, lefeküdtem aludni. Ma reggel megnézném a Híradót, nincs kép egyáltalán... Szokásos: megyek a routerhez: hát ott meg egyik LAN LED sem világított, pedig rá van dugva a set-top-box, meg a wifi routerem is (ugyanis a kütyü wifi része is egy nagy sz@r)... Kétszer újraindítottam, de csak a bekapcsoláskor találja meg az egységeket, amikor már DHCP-znie kellene, nem talál magán eszközt... Szerintetek rajtam segítene egy saját ADSL-es router vásárlás? Ha igen, milyen márkát és típust vegyek, hogy tényleg nézhessek TV-t is, ha már sikerül érte havi 14e HUF-ot fizetnem...
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.: Thommy
-
Megvan a megoldás:
A T-Com hálózatokban:
VPI = 1
VCI = 32Az Invitel hálózaton:
VPI = 8
VCI = 35minden más default
(login/pass persze szükséges)
-
válasz
xcbiker #3267 üzenetére
Ehem! Tehát, a modem más szabványú? Gyanítottam, hogy a bzui franciák variáltak valamit.
Akkor ez a különbség a Corega WLBAR AA és AB között (AnnexA és AnnexB) Na most mehetek kicserélni...
Na közben megkugliztam a mostani modemet: Alcatel gyorsérintés 350i és úgy néz ki annexB-s!
"The Speed Touch 350i is compliant with multiple ADSL standards, including both ETSI TS 101 388 and ITU G.992.1 (G.dmt) Annex B, which supports ADSL over ISDN. G.dmt Annex B is the International Telecommunications Union's standard for ADSL on top of copper lines carrying ISDN Basic Rate Access services. Alcatel worked extensively with the industry to help establish end-to-end interoperability of the G.dmt Annex B standard"
Akkor most mi lehet a variálás?
-
Sziasztok!
Egy kicsit visszaolvastam, de nem találtam konkrét választ, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Vettem egy Corega (nem röhög! nem műfogsor tabletta! ) WLBAR-AB típusú routert amiben a modem is be van építve.
Persze hiába írtam be a router-be az ADSL logint és password-öt nem működik, pedig kiírja a diagja a routernek, hogy 1024/128 az ADSL, de a net nem megy rajta. Gondolom még egyéb beállítás is szükséges, de nem találtam erre semmi utalást az előfizetői űrlapon (csak login és pass).
Inviteles büntetés van itt nálunk, a szolgáltató által hozott modem tökéletesen működik, de szeretnén a routert és a modemet egy eszközre cserélni. Ha tudnátok segíteni, hogy mi kellhet még; ISP beállítások, esetleg MAC address a modemből, nem tudom. Segítségeteket előre is köszönöm! -
Frenky89
addikt
válasz
Khelben #3264 üzenetére
Az Invitel honlapján szépen le vannak írva, hogy melyik csomaghoz milyen feltételek tartoznak. Régebben nem volt divat náluk a letöltési korlát, de most újabban 1 illetve 5GiB korlátos csomagokkal kísérleteznek, azonban ezek olcsóbbak is valamivel a korlátlan megfelelőiknél, persze csak addig amíg nem léped túl az adott korlátot, utána már csak a szolgáltató jár jól.
-
Khelben
nagyúr
sziasztok
lejár egy másik szolgáltatónál a hűségem és az invitelnél szimpatikus áron vannak az adsl csomagok. arról viszont nem találtam infót, hogy van-e forgalmi korlát. Valaki tudja esetleg? -
xcbiker
addikt
Üdv!
Használ valaki D-link DSL-380T (Annex B)modemet invitel területen (dunakeszi), t-online előfizuval?
Hogyan kell működésre bírni a modemet?Köszi!
-
Gabró
tag
Sziasztok!
Tegnap óta lassú a netem (350/200 kilobit/sec és 4M-es csomag) másnak is van hasonló tapasztalata? 28-as körzet, Veresegyház.
-
hitoshi
csendes tag
válasz
grafikus17 #3259 üzenetére
A szolgáltatónál volt a hiba, de azért kössz.
-
grafikus17
senior tag
talán ez segít, de nem biztos.
[link] -
hitoshi
csendes tag
Üdvözletem
Komoly és jelenleg megoldhatatlannak látszó problémám van, az Invitelnél ez nem újdonság de ilyesmi még nem nagyon volt. Vázolom
Tegnap reggel óta szórványosan van net. A csatlakozás tökéletesen megy, az MSN viszont egyáltalán nem kapcsolódik és egy rakat oldal sem töltődik be. A freemail levelezése elérhetetlen, a port.hu, a quart meg a hozzá kapcsolódó T-birodalom oldalinál kiakad az adserver elérésénél így az oldalt sem tölti be. A munkahelyi weboldalunkat tökéletesen elérem de amikor postolnék valamit (ergo parancsot küld) ott meghal az egész. Levelet sem tudok küldeni SMTP-n keresztül. Próbáltam másik PC-vel, próbáltam közvetlen kapscolattal és nem routeren át, ugyanez az eredmény.
Az Invitel helpdesk szokás szerint rendkívül segítőkész, szerintünk nincs gáz, kijönni enm jönnek max akkor ha a csatlakozás sem megy. Azzal epdig nincs probléma, az X360 is tökéletesen működik a LIVE-al, de a tényleges böngészés már más.
A VNET / Invitel mindige ljátsoztt olyat másfél havonta h 1 napra meghalt ak ülföldi oldalak elérése, aztán másnap reggelre magától helyreállt de ez most nem történt meg. Tegnap reseteltem a routert 4x, újra megcsináltm a beállításokat is, ADSL modem reset is megvolt (D-Link, fél éve lett cserélve). Kábelcsere is megvolt, a routerben is cseréltem LAN portot de semmi eredmény. Ugyanezek a gépek más netkapcsolattal tökéletesen mennek, tehát a jelenség nem szoftveres és hardveres, valami a modemmel - kábellel - kapcsolattal lehet a gebasz.
Tipp, ötlet javaslat? Már feladtam minden reményt, itthonról dolgozom de így nem tudok.
-
Ch3wbacca
tag
válasz
Norbi.Sz #3255 üzenetére
Riszpekt, kösi a tippet, nekem is ez a 360-asom volt, arra is cseréltem ki. Ezelőtt egy Dialcomom volt, ami egy villámcsapás következtében átköltözött az örök modemmezőkre.
Azzal nem is volt baj sose. ez a 360-as is sokáig jól működött kb fél éve cseréltem. Mindenesetre kipróbálok más típust
kösi
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Ch3wbacca #3254 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám az Invitel-el... Több hónapon keresztül szenvedtek rajta (DSL modemcsere, szűrőcsere, kábelcsere, újrakötés, vonalvizsgálat, sebességcsökkentés, stb.), de semmire nem jöttek rá. Aztán elkezdtem keresgetni a neten, és találtam valahol egy leírást, mégpedig a DSL modemekről. Sajnos már nem tudom, hogy hol, de azt tudom, hogy pont arról a típusról, ami nekem volt (D-Link DSL 360R), azt olvastam, hogy nem valami stabilan tartja a kapcsolatot, eldobálja. Aztán ugyanebben a cikkben volt szó arról, hogy van egy nagyon stabil (picit gyengébb vonalon is nagyon stabilan tartja a kapcsolatot), gyors, megbízható modem - ez pedig a D-Link DSL 380T. Ezen felbuzdulva vásároltam egy ilyen modemet, ami tényleg bevált
Kb. 6 hónapig szenvedtem a kapcsolat eldobálásával, viszont a 380T modell megvétele óta talán 1x sem volt netszakadásom a modem miatt... Ha tudsz szerezni legalább kipróbálásra egy ilyen modemet, próbáld ki, megoldást jelenthet.
-
Ch3wbacca
tag
SEVASTOK!
Szal. Van egy fasza Invitel ADSLem, franc tudja hány megás kb 430kb/s a max letöltés. De ez lényegtelen. A lényeg az az, hogy kb egy hónapja randomban ledob a netről, és csak a router resetelésével tudok újra visszajutni a netre /VOLT modem, ÉS router csere IS!!/ a hiba maradt! Nem vagyok nagy P2P-s szóval nincs terrabájtos adatforgalmam /ok 1-2 filmecske vagy ilyesmi becsusszan, de az vesse rám az első követ akinek nem/
Vkinek vmi fantsztikus ötlete?
kösi előre is.
u.i: azt hallottam, hogy az ISPk szándékosan csinálják, pontosan az FTP, és p2p letöltések nagy adatforgalmának kiküszöbölésére. ez mennyire igaz szerintetek? -
törölt tag
Szomorúan tapasztalom, hogy az InviTV-ben nincs Cartoon Network.
-
looserboy
csendes tag
hello
en ma rendeltem online egy 1Megas internetet havi 1288 Ft fel evig.
sztem nagyon megeri ha tenyleg jon 1 Megaval a cucc.
Igaz hogy nem tul nagy a savszelesseg viszont ha ejjel nappal be van kapcsolva a gep akkor lejon hamar minden.
viszont volna valami amit nem ertek.
ugyebar ma azaz jun 24.-en rendeltem meg.
az akcio jun 30 -ig tart ,es a szerzodeskotesi feltetelekben a tovabbi all :
""adsl szolgaltatas megrendelese eseten, amennyiben a megrendeleskor megadott cimen es telefonszamon az adsl szolgaltatas csak az akcio hataridejenek lejartat kovetoen valik elerhetove, ugy elofizeto hozzajarul hogy a szolgaltato mindenkor ervenyes ajanlata szerint jojjon letre a szerzodes!""
jol sejtem hogy ez azt akarja mondani hogy ha a heten nem jonnek es nem inditjak el a szolgaltatast a szerelok, akkor mivel lejar a juniusi akcio , nem 1288 ft-ot fizetek hanem az akcio nelkuli 5490 Ft-ot havonta ?????? -
neduddki
nagyúr
HI!
invitel 4/256 net zyxel p335wt felperc elteres:
iCel 1.3 ~650ram:3k+ Semp 512ram:
udv
neduddki
mod: nem fer ki egymas mele:- (
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
LeslieG Jr. #3249 üzenetére
Van egy jó hírem magamnak.
Visszakaptam ebben a pillanatban a 8/512-es netem. Na ennek nagyon örülök.
És föleg annak, hogy ilyen gyorsan intézkedtek ott bent az Invitelnél.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Reag3nS #3248 üzenetére
Hát igen nekem is ilyen volt.
Na de a lényeg ma beszéltem reggel egy nagyon kedves hölgyel és mondtam neki hogy valami tévedés történt a dologgal kapcsolatban mert én nem mondtam hogy 1Mbit/128Kbit-as netet szeretnék.
És ő is azt mondta esetleg félreértett a muki mikor felhívott a hűségkedvezménnyel kapcsolatban. Meg megígérte a hölgyemény
hogy visszaraknak majd 8/512-re ami jár nekem.
Ugyhogy most várok a nagy pillanatra.
Ugy hogy így áll a helyzetem.
Félreértés ne essék de én is maximálisan meg voltam(ill. meg vagyok) elégedve a szolgáltatással. 4 év alatt egyszer nem kellett őket hívni. Most maximum félreérthetett a srác amikor beszéltünk a kedvezményről.
-
Reag3nS
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #3247 üzenetére
bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=10 ms TTL=58
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=10 ms TTL=58193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 10ms, maximum = 10ms, átlag = 10msmeg vagyok elégedve a szolgáltatással most!
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Reag3nS #3246 üzenetére
Szia!
Holnap még reggel megnézem hátha visszarakták a sávszélem. Ha nem, felhívom őket, hogy rakják vissza ahogy volt. Csak azt nem értem ebben az egészben hogy mi a f@szért kell valakinek "klikkelgetni" ott bent az Invitelnél. Hozzá sem kell nyulni a profilomhoz, meg semmihez mert mondtam a csókának a telefonba, hogy nekem tökéletesen jó a 8/512-es net.
Na majd holnap.
MOD: Jelenleg ez a 8/512-es netem
-
Reag3nS
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #3244 üzenetére
ezzel méregetsd és ne várj, ha 1 megabites sávszélen vagy telefonálj egyből!
-
Bazsy98...
csendes tag
hy [link]
aki dorogi az jöjön
-
LeslieG Jr.
őstag
Sziasztok!
Tegnapi nap folyamán felhívott egy Invitel-es emberke, hogy ismét fel tudna ajánlani egy kis hűség kedvezményt a netemre mivel megint eltelt 1 év azóta. Most jelen pillanatban 8Mbit/512kbit a netem kellene hogy legyen mivel eddig is ez volt. De mit látok a modem paramétereit vizslatva? Azt hogy jelen pillanatban 1Mbit/128Kbit a netem sebessége.
Na mondom marha jó. Hát remélem ez csak átmeneti állapot mert eddig tökéletesen meg voltam elégedve a szolgáltatással, mert eddig egyetlen egy telefont nem engedtem el az elmúlt 4 évben az Invitel felé semmilyen indokból mert tökéletesen ment a net. Azaz semmi probléma nem volt vele semmilyen formában.
Ugy hogy várok pár napot ha addig nem állítják vissza a netet 8/512-re akkor jönnek a telefonálgatások. Amit nagyon nem szeretek.
-
Reag3nS
senior tag
válasz
Anubis_9 #3241 üzenetére
az haggyán, hogy nem lehetne annyival tölteni (bár nem ismerem a technológiát) de hogy mennyire lesznek túlterhelve a szerverek ha elkezdenek szerződni az emberek erre... mert ok hogy ugyan eddig is sok user volt és blabla. de most ezzel azok is jobban fogják igénybe venni a sávszélt akiknek hiába volt 8M, 4M csomagjuk böngészésre használták...
-
Anubis_9
addikt
-
Frenky89
addikt
válasz
Anubis_9 #3239 üzenetére
Engem meg az érdekelne, hogy mit tettek az érdekében, hogy a 8 megás netet + az IPTV-t elbírja a háló?
Illetve, ha nemrég váltottam ilyen lebeszélős 8 megás net+telefonra és most beállítok, hogy szeretnék egy ilyen Trió csomagot
(annó még 128k-s ISDN első Inviteles csomagunk is Trió Plusz volt
)
-
8zabi
őstag
Engem az érdekelne, hogy van-e telefon nélküli ADSL az Invitelnél, mert a honlapon ilyen néven nem láttam, viszont ez alapján kell lennie.
-
Winner_hun
félisten
Valahogy most jár le a 2 éves előfizetés, lehet már le is járt. Itt azt az információt kaptam, hogy ha nem szólok, akkor ugyan úgy szolgáltatják tovább a netet, csak hűségnyilatkozat nélkül. Nézem most az invitel oldalát, a netárak lejjebb mentek (1 megára fizettünk elő, most 4 mega, mert volt sávszélesség emelés).
Namost ha nem kötök új szerződést, akkor milyen árba fog kerülni a net a továbbiakban? 8500 Ft jelenleg a net, ahogy nézem, most a 4 mbit 6500-ért van, de csak május 30-ig. Utána megint 8500 lesz? -
shabbarulez
őstag
Invitel Trió csomagok [link]
Úgy tűnik elindult a három az egyben IPTV csomagja Invitelnek.
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Az a problémán lenne, hogy ha a 8 megás netemmel elkezdek letölteni egy anyagot, amit nagyon sokan seed-delnek, 5-10 perc után beáll a letöltés 400-450 kB/s-ra (és így is fejeződik be), annak ellenére, hogy stabil 800-850 kB/s-mal kezdődik.
CFOSSPEED 4.21.1402-t használok. Ezt a jelenséget azóta vettem észre, amióta Vista van fent a gépen. Régen, XP mellett, ha volt bőven seeder, sebességingadozás nélkül, végig jött az anyag 800-850 kB/s-mal. Abban az időben viszont még nem ezt a verziójú CFOSSPEED-et használtam.
A CFOSSPEED menüjében beállíttottam, hogy nagy prioritást kapjon az UTORRENT.
Mi lehet a baj?
Köszi!
-
klambi
addikt
szevasztok, van 1 olyan problémám, hogy a levelző progiból nem toom lehívni a leveleimet, se írni, mert beleköt a kódomba, viszont ha neten keresztel nézem ott meglehet, és a kód is jó..na ilyenkor mivan?
-
Virág et.
senior tag
nos, akkor válaszolok magamnak
.
Szóval "csupasz ADSL" még mindig csak úgy van, hogy az ADSL csomag mellé egy vonal üzembentartást kell fizetni (potom 2400 Ft/hó).
Viszont a "kettő az egyben" csomagok közül a 8Mbitesnek (10 990 Ft/hó) van egy olyan nem túl széles körben hangoztatott verziója 9990-ért, amiben nincs telefonos lebeszélhetőség. Ráadásul erre még van egy újabb akció is, amely szerint -1000Ft/hó és az első két hónapban 50% kedvezmény.
Így lett nekem 8990Ft-os 8Mbites ADSL-em Invitel területen, egy év hűséggel, első két hónapban további 50% kedvezménnyel. És van mellette egy telefonvonalam is, amit semmire se fogok használniJa, set-top-box: elvileg heteken belül bevezetik, "három az egyben" csomagban (telefon+4Mbit+TV) olyan15e körül állítólag. Persze egyelőre csak olyan helyeken, ahol a hálózat állapota alapján biztosan tudják tartani a minőséget.
-
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: kb két hete vmi miatt nem megy simán a net (illetve inkább a netes bejelentkezés). Először is van egy évek óta simán működő routeres megoldásom, amin egyik pillanatról a másikra megszűnt jönni a net. Nem írt ki a gép semmi bajt (hálózati kábel nincs bedugva...), router érintkezett normálisan, illetve az adsl bridge (Dialcom 1600) sem jelzett hibát. Kivettem a körből a routert, hátha az a gond; nem nyert, a betárcsázás sem sokszor működött. Vissza is álltam a routeres megoldásra. Na de a lényeg: legtöbbször simán nem jön a net, viszont egy módszer eddig mindig bevállt: ha elindítom az ie-t, és beütöm a router belső ip-jét (igaz, más címmel még nem is próbálkoztam még ie-en). Tehát a gyakorlatban ez így néz ki: gép bekapcs, firefox elindít, nem jön be semmi, ie elindít, 192.168.0.1 beüt (de be sem kell lépni a routerbe, elég ha feljön a bejelentkező ablak), firefoxon megy minden.
Remélem tud vki segíteni, kezd egy kicsit idegesíteni -
Virág et.
senior tag
Sziasztok!
Keresgéltem a topikban, de egyelőre nem találtam hasonlót:
Olyan helyre költözöm, ahol csak az invitel kábelén keresztül lehetne internethez jutni. Nekem telefon nem kell, elég volna egy "csupasz" internet csomag is, ezért a végigtúrtam a weboldalukat hátha találok valamit.
Elvileg az online- szerződékötéskor egy 8Mbites csomagra nagy lelkesen felajánl egy 8490Ft-os havidíjat (+ ingyenes szerelés, próbahónap,...stb), és nem regél semmit a vonal-üzembetartás költségeiről (pedig beikszeltem, hogy nincs kiépített vonal).
Paranoiás vagyok, ezért felhívtam az üsz-t, ahol vadul rá akartak beszélni a 8990Ft-os telefonos szerződéskötésre, mert abban "benne van" a vonaldíj is, míg a netes akcióshoz szerinte egy 16000-es kiépítés és + 2400 havidíj is csapódna.... Furcsa volt az egész, mert egyrészt végig a "kettő az egyben" csomagokról beszélt (bár ötször elmondtam, hogy telefon nem kell), másrészt így semmi értelme nem lenne az online akciónak.... Ráadásul az ár (8990Ft/hó), amit mondott, ugyanannak a 8mbites csomagnak az üsz-os ára, amit az online szerződésesben akciósan 8490Ft (a "kettő az egyben"-ek ennél drágábbak).
Élek a gyanúperrel, hogy az üsz-esek jutalékot kapnak (megadta a nevét, hogy őt keressem, ha meggondolom a dolgot), ezért nem teljeskörű a tájékoztatás... Nem az ötszáz forint a lényeg (bár az évente 6 000, amiből már jó sok sörre futja
, csak nerm szeretem ha be akarnak palizni.
Ha más szolgáltató ADSL csomagját választom, akkor tuti kellene fizetnem a vonal üzembetartást, de bíztam benne, hogy legalább a saját csomagjaikra nem teszik rá....
Kötött már valaki online szerződést velük? Vannak ilyenirányú tapasztalatok?
-
Dzomba
csendes tag
Még valami. Letöltöttem a T-com honlapjáról az ADSL tesztelő programjukat, és lefuttattam egy tesztet vele. Ilyen hibaüzenetet kaptam:
Nem várt hiba lépett fel, a széles sávú POP nem küldte a "PADO" csomagot, habár az előző lépésben ennek vizsgálata sikeresen megtörtént.
Ez most jó vagy rossz?
Egyébként a 2 szűrő is van a vonalra dugva, próbáltam úgy hogy csak egy van beiktatva, mindig cserélve őket, de a hiba továbbra is fennáll. Mind2 Albacompos.
-
Dzomba
csendes tag
A szűrőt hogy tudom megnézni?
-
Dzomba
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy égető problémám. Kb 1 hónappal ez előtt köttettem be Invitel Adsl internet. Na már most jelenleg pesten lakom, de idáig vidéken éltem, és ott invitel volt a szolgáltató. 3 évig nem volt semmi gondom nettel. Szépen ment az utóbbi időben a 8Mbit.
Miután felköltöztem kb 1 hónapot vártam mire T-comosok megcsinálták a telefont, és átköttethettem a netet. Akkor jött a felismerés hogy hirtelen csak 4 megás netem van. Kértem is szolgáltatót h ezen változtassunk (mivel 8mbitet számláznak...). Azóta kezdődtek a problémák. Állandóan szakadozik az internet. Van hogy 2-3 órát megy, aztán egyszer csak elszáll. Van hogy 10 percig se tudom újraéleszteni a kapcsolatot! Van hogy óránként többször elmegy, és szakaszosan tud csak visszajönni (hol rögtön, hol 5-10 perc).
Na már most, ezt jeleztem a szolgáltatónak, és voltak szívesek lecserélni a modemet (Dlink 360R-ről ugyan arra...). Két napig szinte alig jelentkezett bármi probléma (1-1 pillanyatni kimaradás), de ma reggeltől megint kezdte. Egy SMC routerrel osztom szét netet, de azt kizártam mint hibaforrás, mert egy másik routerrel (egy régebbi dlink) sem működött a dolog. Az még a furcsa, hogy a router észre se veszi a szakadás. Status fül alatt Connected virít, közben a modemen az ADSL Link/Act folyamatosan villog (nem a forgalom miatt, úgy mint amikor bekapcsolod és szinkronizál a központtal).Az lenne a kérdésem, hogy okozhatja e a szakadásokat, hogy 8 megásra változtattam a csomagomat? Vagy mi lehet a probléma?
SM50B-vel csináltam egy kis mérést, azt csatolom hátha valakinek többet mond mint nekem! Köszönöm a segítséget!
-
Tanya-
tag
-
Tanya-
tag
Szevasztok,
Kellene egy kis segítség. Testvéreméknél be lett kötve inviteles net kb 1 hónapja. Ott voltam, szerelő rámet az origo.hu-ra bejött az oldal ember távozott is, mindenki happy. No de utána:
A gondok a következők. MSN.com nem jön be. Windows runonce oldal nem jön be. Windows frissités lehalt, az a hiba hogy nincs kapcsolat, holott ugye kapcsolat az van. Kipróbáltam messengert is az sem tud belépni. Messenger diagnosztika 2. pontban ir hibát, nem találja az átjárót. Oprendszer vista, de nem hinném hogy ez számítana, mert felhoztam hozzám a gépet s az upc nettel tökéletesen működött minden. Mit lehet ilyenkor tenni? Találkozott valaki ilyennel már? -
Reag3nS
senior tag
mennyi sávszélt eszik az ipTV? 8mbites csomagra nem lehet kötni? hát chello bővítés biztosan hoz valami sávszélnövekedést adsl-nél is. (valamikor)
-
Chip
aktív tag
válasz
shabbarulez #3213 üzenetére
Talán ez :[link]
-
Chip
aktív tag
válasz
Frenky89 #3211 üzenetére
Ha jól tudom minden Invitel Telepontban van már egy bemutató készülék.
Hétfőn amikor befizettem a tel és invitel havidíjját akkor azt mondták nekem a szentesi irodájukban , hogy árról és az előfizetési csomagokról még nincs információjuk.
De azt már februárban közölték velem, hogy 3in1 csomag lesz telefon+internet+iptv.
8 megás ADSL-re nem lehet majd kötni csak a kisebbekkel mert kell a tévé adásnak a sávszél.
A bemutató tévékészülék pontos tipusára nem emlékszem. Azt tudom, hogy 1 kb 80 cm-c LCD tv vot rákötve 1 Motorola set top box-ra és szerintem jó minőségű volt a kép.
60-70 közötti az adók száma ebből kb 10-15 a külföldi. -
Frenky89
addikt
-
Reag3nS
senior tag
válasz
Frenky89 #3209 üzenetére
minden bizonnyal olyan lesz mint t-comnál, annó nyitottak is egy topicot neki itt.
szomszédom invitelnél melzózik, ő felelős a kábelezés kiépítésben és nemrég mondta hogy voltak tesztek... ja mondom kösz, nem is tudtam róla. szólhatott volna mert teszteltem volna szívesen.
ha felé járok megkérdezem pontosan.
-
Frenky89
addikt
Ti mit tudtok erről a májusban(?) induló Inviteles IPTV szolgáltatásról?
-
Reag3nS
senior tag
idáig soha, mert teljesen más technológia, aminek korlátai vannak!
ADSL2+ is relatív, ha messze laksz a szervertől akkor ugyanúgy kevés lesz a sávszéled. ezt multiplex-ek sűrűsítésével tudná elérni, ami ugye nagy befektetés... nem biztos hogy az közeljövőben leszfel kéne túrnia az utcákat, és multiplexekig optikát vezetni.
inkább az kéne, hogy mindenhol legyen alternatíva. ilyen chello meg digi lan törjön be olyan helyekre ahol jelenleg monopol helyzetben van tcom és invitel... bár ennek sincs nagy valószínűsége
ide is születni kell wazze
-
CSorBA
őstag
Láttátok a chellos hírt? Milyen feltöltési sebességek vannak mostmár.. áhh, kíváncsi vagyok, h. invitel mikor fog eljutni idáig...
-
Reag3nS
senior tag
nem szamit uj beleponek a meghosszabbitas. epp emiatt vergodnek csomo topicban az emberek, hogy hogy kaphat kedvezmenyt. csak uj belepokent, ahhoz meg felkell mondani szerzodiest miutan lejart, de egybol nem is kotheto 3 honapot kell varni vagy mennyit. es utana mar uj ugyfelnek szamitasz
-
-
crea1984
tag
válasz
Reag3nS #3201 üzenetére
hát most nekem is olcsóbb lett a 4mbites,de nem a kedvezmény miatt, hanem mert lejjebb mentek az árak
és tényleg az a gáz, h mindig csak az új elöfizetöknek adják a kedvezményeket. ugy kell 1 év t-online aztán 1 év invitel és így tovább.... így mindig lenne pár hónap amikor nem kéne fizetni ( általában mindig van ilyen akció, h pl. az elsö 3 hónap féláron) -
KuhlSchrank
csendes tag
Sziasztok!
Olyan jellegű gondom van, hogy három gépre van egy SMC WBR14G-G2- típusú routerrel megosztva a net és ha bekapcsolom a sajátomat (sorban a harmadik), megszakad a net.
Próbáltam már másik hálókártyával, másik portban, statikus IP-vel, de semmi.
Csak akkor szakad meg, ha ez a gép van bekapcsolva.
Kaptam pár tippet, hogy a szolgáltatóm nincs kibékülve az SMC-vel (Invitel), de ez nekem nem elég erős indok.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Reag3nS
senior tag
hát nem tudom mi volt, de én 8 megabites netért 13900 at fizettünk, most hosszabbítottuk meg nemrég, és 10900 at fizetünk telefonnal együtt...
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest