Hirdetés

Aktív témák

• Thommy2112

csendes tag

Sziasztok!
    Olvasgattam vissza IP TV témában és nekem is hasonló problémám lenne, szintén Veresegyházán: az Invitel által adott Tilgin nevezetű "multikütyü" fél óránként dobálja el az ADSL kapcsolatot. Tegnap volt szerelő, aki feltett egy új splittert, ami már ISDN-hez (???) való, mert véleménye szerint ettől volt az egész... Megtörtént a csere, de amíg ott volt és a saját eszközét használta, ismét volt legalább 2 szakadás! Akkor ment tovább: Tilgin modemes routeres kütyü csere, majd miután ez sem vezetett eredményre, lecsökkenttette (de szép magyar szenvedő szerkezet, ha valaki mást utasít az ember, hogy csökkentsen le valamit :) ) a központjukban a sávszélességemet, mondván, hogy nem bír ennyit a vonal ( sávszélességre gondolt... :Y ). Szerintem annyit bír a vonal, amennyi kijön a végén belőle... Mindegy, amikor megtörtént a csökkentés, akkor kb. pont addig ment folyamatosan a szolgáltatás, amíg a szerelő el nem ment. Háromszori teljes újraindítást követően tudtam is 1 órát tévézni, majd miután már nem volt min idegeskednem, lefeküdtem aludni. Ma reggel megnézném a Híradót, nincs kép egyáltalán... Szokásos: megyek a routerhez: hát ott meg egyik LAN LED sem világított, pedig rá van dugva a set-top-box, meg a wifi routerem is (ugyanis a kütyü wifi része is egy nagy sz@r)... Kétszer újraindítottam, de csak a bekapcsoláskor találja meg az egységeket, amikor már DHCP-znie kellene, nem talál magán eszközt... Szerintetek rajtam segítene egy saját ADSL-es router vásárlás? Ha igen, milyen márkát és típust vegyek, hogy tényleg nézhessek TV-t is, ha már sikerül érte havi 14e HUF-ot fizetnem... :O

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv.: Thommy

Aktív témák