Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
laszlo168
senior tag
válasz
kabelmania27 #17699 üzenetére
Már beszéltem velük, azt mondták tökéletes nálam minden.
-
laszlo168
senior tag
válasz
kabelmania27 #17697 üzenetére
Status
System uptime 0 days 07h:34m:37s
Computers detected 1
CM Status Operational
WAN Isolation OFF
Time and Date Mon Oct 26 13:03:23 2015Interface Parameters
Interface Name :
Provisioned Enabled State Up
Speed 100 Mbps MAC address moderálvanem értek én ehez, talán igy jó
RF Parameters
Downstream
Frequency Power -1 dBmV
Signal to Noise Ratio 37 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 38 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QPSKStatus
System uptime 0 days 07h:40m:39s
Computers detected 1
CM Status Operational
WAN Isolation OFF
Time and Date Mon Oct 26 13:09:25 2015Interface Parameters
Interface Name :
Provisioned Enabled State Up
Speed 100 Mbps MAC address moderálva[ Módosította: Mate ]
-
laszlo168
senior tag
válasz
kabelmania27 #17695 üzenetére
-
laszlo168
senior tag
Sziasztok, nálatok jó a net? Nálam alig jönnek be az oldalak, viszont a sebesség az jónak tünik, mármint ugyan olyan szar mint máskor, de ez megszokott. De mért nem tudok belépni az imél cimre, facebukra, meg szinte semmire?
-
frici69
tag
válasz
Gubek-Einste #17692 üzenetére
Köszi
Driver frissítéssel most ezen is 13 M körül van a sebesség. Pedig a gyártó honlapján ajánlott driver volt rajta.
Erre esetleg : "Csak úgy tudok a ZTE h108l menüjébe bemenni, ha LAN2-re csatlakozom és beállítom : IP address: 192.168. subnet mask: 255.255.255.0
Ilyenkor a win tálcán átvált a kijelzés Lanról wifire és beléphetek a router menübe." -
-
frici69
tag
Gondjaim vannak a nettel. ADSL 15 M van. Sebességem 3-5 M körül van. Csak úgy tudok a ZTE h108l menüjébe bemenni, ha LAN2-re csatlakozom és beállítom : IP address: 192.168. subnet mask: 255.255.255.0
Ilyenkor a win tálcán átvált a kijelzés Lanról wifire és beléphetek a router menübe.
Valami nem stimmel csak nem tudom mi -
bladegery
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17687 üzenetére
Mukodik! Ezer hala.
-
-
bladegery
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17685 üzenetére
zyuser, ezt adtak anno, nem tudom hogy van-e masik, illetve hogy hol lehet megnezni hogy ez milyen jogosultsagu user.
-
-
bladegery
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17683 üzenetére
Nem tudom hogy miert van igy de elso belepestol kezdve csak az a ketto beallitas van:
[link] -
válasz
bladegery #17682 üzenetére
Szia,
Nem ismerem az adott eszközt, így csak az Invitel oldalán lévő pdf alapján tippelek, de véletlenül a Network Settings -> NAT menü alatt nincs ilyesmi?
-
bladegery
senior tag
Hi! Jatek hostolasra es egyebekre kene portot nyitnom/forwardolnom, de nem talalom sehol a VMG1312-B30A eszkozon. Valaki tudja hogy hova bujtatjak el? Nyugtassatok meg hogy nincs teljesen lebutitva es csak en nem talalom.
Kosz. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #17678 üzenetére
Ez a kép abban az utcában készült ahonnan mi is kapjuk földkábelen keresztül az áramot, gondolom az Invitel kábelei is ilyenekben futnak. Kb 3-4 házanként van egy.
(#17677) kigyi_23 : A hazai szolgáltatóknál nem egyedi, hogy a DNS szerverekkel gond van, szóval nemcsak Invitel probléma ez, bár nekem csak itt kellett átállítani, olvastam a másik topicban is, hogy ezzel szokott gond lenni.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #17675 üzenetére
Az jó, anno nálam sem volt vele gond, Steamről most is töltött rendesen, de volt hazai weboldal is, ami nem jött be (például a Blikk).
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 6.8 dBmV 42.5 dB
Channel 2: 7.3 dBmV 42.5 dB
Channel 3: 7.6 dBmV 42.0 dB
Channel 4: 7.9 dBmV 41.8 dB
Channel 5: 8.2 dBmV 41.4 dB
Channel 6: 8.4 dBmV 41.9 dB
Channel 7: 8.4 dBmV 41.9 dB
Channel 8: 8.4 dBmV 41.8 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 44.3 dBmV
Channel 2: 43.7 dBmV
Channel 3: 44.4 dBmV
Channel 4: 43.9 dBmV -
-
kabelmania27
félisten
Telekomos témával kapcsolatban Telekomos, összehasonlítással kapcsolatos dolgokat pedig Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra topikba írjatok.
-
btz
addikt
válasz
#41133696 #17667 üzenetére
Nincs LG-re? Az nem jó.
Samsungokra van még 2012-es modelleken is megy.
Fejlesztés kérdése lenne az egész, hogy LG-n is menjen. Simán menne. Az LG app áruházába feltöltenék akkor már lehetne is használni.
Talán ha az Invitel egyszer létre hoz ilyen szolgáltatást és fejleszt ilyen appot akkor gondol az LG tvsekre is. -
attilav2
őstag
válasz
kabelmania27 #17666 üzenetére
Itt [link]
Látszik hogy az invitel optikás városait optikai gerinchálózat köti össze. Nos akkor kellene valahol egy központi dvb-c fejállomást létesíteni amely kiszórja optikára a dvb-c adást. Aztán csak az ONT-öket kell F csatisra cserélni. Pl ilyenre:
(digi zte F csatis ONT) nagy kép: [link]
A T-nek is ezt kellene tennie. De hát nyilván üzleti érdekből erőltetik az iptv-t....
A digi így csinálja, kiszórja optikán a dvb-c és mindenhova F csatis ONT-t tesz.GoodSpeed: Ezért kellene egy törvény hogy amelyik szolgáltató optikán koaxon iptv-t ad az adjon kötelezően dvb-c -t is teljes csatornakínálattal.
-
törölt tag
Ezt olyan jól elültetted a fülemben, hogy már láttam lelki szemeim előtt a TV GO azonosítommal bejelentkezett LG TV-émet, miközben Debrecenben álltam, és írtam a hozzászólást
Viszont sajnos nincs LG-re
Pedig olyan esetben jól jönne, ha az Invitel DVB-C kiesik, bár olyankor esélyes, hogy az Internet is...
-
btz
addikt
válasz
attilav2 #17664 üzenetére
Hallotam róla, hogy jelenleg nem szabvány dolog, ezért is nincsenek iptv képes tv-k. Remélhetőleg majd a jövőben ez is megoldódik.
Arról már csak őket lehetne megkérdezni, hogy miért az iptv utat követik, talán ebben látják a jövőt vagy csak simán nem tudják az ottani szakik, hogy így is leetne (bár ezt nehezen hiszem)
-
attilav2
őstag
Talán annyiban jobb az invitv hogy egyszerűbb a kezelése a T iptv-től. A távirányítón is kevesebb gomb kapott helyet, kisebb is. De a menüfelépítés nem logikus, ahogy a T-s boksz-é sem. Másik pozitívum hogy a T-s boxhoz képest kisebb az inviteles.
Nem rakhatnak a tv-kbe iptv támogatást mert nincs IPTV szabvány
az invitel is a T is saját megoldást használ, ha lesz nemzetközileg elfogadott IPTV szabvány akkor kerül majd a tv-k be is. Addig koaxon és optikán kötelezően dvb-c szolgáltatást kellene nyújtani minden szolgáltatónak, csak sajnos nincs erre törvényünk
Mondjuk azt sem értem ha az invitel rendelkezik koaxos dvb-c hálózatokkal, akkor miért nem nyújt optikán is dvb-c szolgáltatást ? Hiszen technikailag lehetséges, digi is ezt csinálja, akkor az invitel is rakhatna ki F csatis ONT-t és hadd szóljon. Ez logikus is lenne hiszen általában olyan helyeken van invitel optika ahol koax nincsen, tehát azoknak is adhatna dvb-c szolgáltatást az invitel akik kívül esnek a koaxos szolgáltatási területén, de az optika elérhető náluk.
-
btz
addikt
válasz
attilav2 #17662 üzenetére
Rakjanak iptv "tunert" a TV-kbe, aztán csak be az ethernet csatlakozó és kész a box nélküli iptv, kevesebb árammal. Persze ez megint sokakat fájdalmasan érintő TV csere szükségeltetne. Az okos TV-kre telepíthető TV GO (Telekom) app már félút a box kikerülése felé. Invitelnek is kéne egy ilyen szolgáltatás.
-
attilav2
őstag
Sziasztok
Nemrég kötötték mamámnál az iptv-t, optikai nettel előtte már rendelkezett, meg t-home analóg tv-vel. Az analógot a t-home megszüntette, áttértek dvb-c-re. A mamám hogy olcsóbb legyen úgy döntött hogy a net és telefon mellett a tévét is az inviteltől veszi. Mert náluk sajnos nincs digi
Csatolok néhány képet az iptv menüről a boxról és a távirányítóról.[BOX]
Menük:
[link]
[link]
[link]
[link]
Távkapcs:
[link]
A csatornaváltás lassú, a menü elrendezése szerintem logikátlan. Azok a csatornák is megjelennek a listában amikre nem fizetett elő, nyilván nem nézhetők de akkor is zavaró hogy ott vannak.
Pozitívum hogy van parlament+ digin egy ideje kivették, nekem digi van, de nem tetszik az invitel mert a netcsomagok és a tévé csomagok is sokkal drágábbak, noha az invitelnél mintha szélesebb lenne a csatornaválaszték. Egyébként nálunk is elérhető az invitel optikai netje meg a digi hűsége pont lejárt de nincs olyan invi csomag amivel a digihez képest jól jönnénk ki, vagy egálban lenne a digivel.
Vegyes érzelmeim vannak az invitel üzletpolitikájával kapcsolatban. Ha már épít optikai hálózatot akkor telepíthetne az előfizetőknél olyan optikai modemet amin van F csatlakozó, és szolgáltathatna dvb-c mint a digi. Kártyával és cam modullal még tv csomagokat is kialakíthatnak, tehát az sem lehet kifogás hogy a dvb-c-n nem lehet csomagokat kialakítani. Az invitel a T üzletpolitikáját követi, erősen, lehúzós ragaszkodik az iptv hez és mindennek aránytalanul megkéri az árát. Most a T kegyelemből biztosított 22 szabadonfogható dvb-c csatornát, de ez semmi az iptv vagy digi dvb-c hez képest. Sajnos hazai viszonylatban kevesen szolgáltatnak dvb-c -t, valahogy ezen változtatni kellene. A környezetnek is jót tenne, kevesebb áramzabáló box(hiszen a laptv tunerjével is minden jönne), kevesebb szmog, kevesebb kiirtott erdő -
HopeckoR
aktív tag
válasz
ScomComputer #17659 üzenetére
A VPN-el kapcsolatban írj rá itt fórumon "spici"-re nekem is ő segített.
-
törölt tag
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Amikor bekötötték a netet tv-t telefont ilyen router adtak[link] ezt jó fajta vagy érdemesebb lenne lecserélni valami jobbra?
-
válasz
kabelmania27 #17653 üzenetére
-
kabelmania27
félisten
Kisütött a nap.
-
törölt tag
Ha ugyanannyi lenne a határozatlan idejű, mint a határozott akkor ki vállalna hűséget? A szolgáltató árak tisztességességéről úgy általában sokáig lehetne vitázni. Röviden az a véleményem, hogy az rendben van, hogy a határozatlan idejű szerződések drágábbak, a szolgáltató szemszögét is nézni kell. Minden efi össze-vissza vándorolna. A hűségidős szerződéseknek az egyik célja, hogy ezt megakadályozza. Az előfizetők is megkapják amit akarnak az alacsonyabb havidíjat, és a szolgáltató is az efi-k jelentős részét fix szerződésben tudhatja, ami egy sokkal kisebb mértékben változó előfizetői bázist jelent, hiszen az efi sem akar / tud lelépni kötbér fizetése nélkül, mert vagy nem elégedett a szolgáltatóval, vagy jött egy másik, ami többet nyújt annyiért vagy kevesebbért. Ráadásul a határozatlan idejű szerződéssel rendelkező efi-k százalékos aránya egy számjegyű lehet.
Amikor egy szolgáltató eladóvá válik, akkor a potenciális befektetőket, nagyon érdekli például - sok más mellett -, hogy mennyi fix előfizetőjük van, ezekből mennyi rendelkezik 1 illetve mennyi 2 éves szerződéssel, illetve mennyi határozatlan idejűvel.
A kötbér: Régen úgy volt, ha az Efi dobbantott idő előtt, és nem tudta azt alátámasztani nyomós érvekkel - a másik szolgáltató, ugyanannyiért többet ad, nem az -, akkor a még hátralévő időt kellett megfizetnie. Újabban már nem, hanem az eltelt idő után feltorlódó igénybe vett kedvezmények összegét.
Ha újrakötöd velük a szerződést, és nem vagy megelégedve, akkor 14 napon belül a bekötéstől számítva felmondhatod. A belépési díj is egy olyan tétel, ami az idő előtt dobbantókat sújtja, vagy azokat akik eleve határozatlan idejű szerződést kötöttek.
Az előző két szolgáltatód sara, még akkor sem az Invitelé, ha felvásárolta őket és jogutóddá vált. Nem neki fizetted ki azt a pénzt, sőt ahogy írtad, miután a másik két cég eltűnt javult a szolgáltatás minősége.
-
Zadia
senior tag
válasz
kabelmania27 #17649 üzenetére
Holnap megírom mi történt.Addig is köszi a segítséget.Jó éjt.
GoodSpeed engem ez a hűségidős f@szság is zavar.Miért nem lehet anélkül tisztességes feltételek mellett adni szolgáltatást? Tudom van rá mód,hogy anélkül is kérjem,de miért is kell fizetnem + 15k belépési díjjat? Annó én már kifizettem a belépési és bekötési dijjat a TV-Network-nál.Csődbe ment rendbe van.Jött a CSÚCS Fibernet
,nem bírta két évnél tovább eladta ezt a körzetét az Invitelnek.Egy áldás volt és amióta van kb. 4 éve talán ha 3 szor kellett telefonálni hiba miatt.
Aktív témák
Hirdetés
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest