Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
M@Db0Y
üzenetére
Kétlem.. Épp játszottam most pocket lossal és fix 90-es pingel.
És arra lettem hirtelen figyelmes, hogy 22:05 kor elkezd lefelé menni a pingem és megszűnt a pocket loss is.
Túl sok server szar a délutáni órákban és lesz jó 10 után. Kétlem hogy vég server gondok lennének. -
HopeckoR
aktív tag
-
M@Db0Y
senior tag
CSgo-ban konkrétan ez a 2 szerver a rossz: 80.249.211.23 , 80.81.193.63 . Ezeken keresztül csatlakozunk a nyugati és keleti szerverekre. Már hetek óta levelezek velük ezzel kapcsolatban de semmi nem történik... nem nagyon tudnak vele mit kezdeni max az útvonalat tudnák módosítani mert csak az invitel megy ezeken a szervereken keresztül de nem nagyon akarnak ilyesmivel foglalkozni

-
HopeckoR
aktív tag
válasz
kigyi_23
üzenetére
Twitch jó vicc
Én nem tudok kb.1.5 hónapja este 7től 11ig twtich-et nézni még mobil minőségben is akad.. 3sec stream 10sec buffer 
De játszani is esélytelen szóval ez van ezt kell szeretni..
De amúgy ki ettől szenved az mind VDSL-es?@(#17291) tbw: De nem belföldi túlterheltség az oka.. hidd el nekem. Néz egy sávszél belföldre és külföldre.. Meg fogod látni, hogy belföldön minden okés..
Bár azt továbbra sem értem, hogyha külföldre a letöltésem 2Mbit akkor a feltöltésem, hogyan lehet 6Mbit? Ebben az esetben nem mind a kettőnek kéne, hogy szar legyen?
-
tbw
aktív tag
Sajnos nekem még mindig lossos. Galgahévíz VDSL.
Már valamivel jobb azért, CSGO-ban átlag olyan 1-2%, de Battlefield 4-ben folyamatosan ég a packet loss jelző és a latency variation az vmi döbbenetes.
Amikor a terhelt időszak van.
Ez szerintem vonal túlterheltség lesz. Nem bírja a ez a régi vonal a sok VDSL-est, mivel a főkábelen nem hiszem hogy változtattak, csak a DSLAM-on.
Külföldi irányba szar nekem is.
Este 22 után persze jó. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Mióta táblagépen vagyok kénytelen fórumozni, Előfordulhat különböző bakik, elírások, vagy olyan dolgok mint most, hogy a saját hozzászólásomban akartam válaszolni, és a Ti edre sikerült

Kisapa: Köszi, valóban ha az egyszerűség veszem, akkor tényleg a Te megoldások a jobb. Viszont ha az anyagiakat nézem, akkor lehet így jöttem ki olcsóbban, egyfelől azért, mert szerintem az általad mutatott komponens az én városkámban jó eséllyel nem kapható, ha meg kell rendelni, mint pl a Signal villámvédőket, akkor ott többé kerül a postaköltég mint így az egész történet került (Az említett esetnél, csak a Postaköltség 1600 Ft-ra rúgott). Másrészt összetevők egyik fele a rendelkezésemre állt, az AV-Scart járt az Intek HD-C63CX STB-szal, tehát azért nem kellett fizetnem, és a SCART-RCA kábel is a sajátom volt. AA SCART toldó került pénzembe, illetve az RCA-JACK, Jack-Jack dugó.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére

-
törölt tag
válasz
lazac_
üzenetére
Olyan még csak lenne, de nem vagyok híve az ilyen maszekolásnak.
Más: Ismerősnél voltam, nem volt net. A Cisco EPC3008-at kellett mint kiderült újraindítani, úgy látszik, hogy a kisebbik Cisco sem makulátlan két routerből sem lehetett elérni a 192.168.100.1 - et. Az ASUS RT-N10+ routeremet (DD-WRT van rajta), elcseréltem az alig pár napos Inviteltől ajándékba kapott D-Link GO-RT-N300 típusra. Mind a kettőnknek előnyére vált a csere, mert oda olyan router kellett, amelynek van külső antennája, ráadásul az adási teljesítmény is állítható, nekem meg egy új router, az NMHH féle mérődoboz mellé negyediknek, hogy WiFi-t sugározza!
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
Nálam most a wifi lett a szűk keresztmetszet, a kliens egy 300Mbps TP-Link USB kütyü 1 szobával arrébb, az Invitel alvállalkozójával konfigoltattam magamnak egy saját SSID-t és kódot, de ettől eltekintve mondta, a kütyü jelszót nem szokás kiadni, szóval státuszt sem igen tudok nézni sztem (és azt sem, jól van-e beállítva minden, hátha még többet ki tudnék facsarni belőle). Igaz, a wifi-s elérés ideiglenes, de azért jó lenne tekerni még fentebb helyiségen belül. Tervezek egy normális TP-Link wifi router-t venni hozzá. Talán majd az..
-
törölt tag
válasz
üzenetére
No, a korábbi lemondó hangulatot felváltotta a sikeré. Elmentem a helyi boltba, mert ezt telefonon keresztül nem sikerült rendezni. Személyesen már minden másként alakult, vittem amim van, és ez lett belőle:
Az Invitel Intek HD-C63CX hez adott AV-Scart kábelt egy SCART toldóba csatlakoztattuk, abba pedig az én egyik SCART-RCA kábelemet, amit egy Jack-RCA közösítőbe vezettünk, hogy annak a Jack végét - mivel nem volt Jack toldó - egy ilyen Jack közösítővel oldottuk meg.
Mondjuk ez utóbbi itthon is volt vagy kettő, még nagyon régről, de ott hirtelen nem ugrott be... a lényeg, hogy a megoldás működik, így az Intek HD-C63CX marad, az ARC-1011YR pedig belátható időn belül helyet cserél egy CA modullal

AA korábbi posztjaimban lévő mai képeimnek a linkesítését kérni fogom

[ Módosította: radi8tor ]
-

-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van egy ilyenem: [link]
A gond az, hogy SCART Apa a SCART - RCA átalakító.
Az Intek HD-C63CX - hez pedig egy ilyet adtak:
Plusz még van egy ilyenem is: GIGABYTE 12CF1-10S011-01 HDTV VIDEO-OUT Cable for NVIDIA S(9-PIN) to AV S HDTV (y Pb Pr) Output
Nvidia viekórkátyához mellékelt, NEM használt átalakító:
S-video 9tű apa -> S-video 4 tű anya +3xRCA anya adapter 12CF1-10S011-01
[ Módosította: Karma ]
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nos eldőlt, hogy a két STB közül a csak egy marad. Azaz két CA modul lesz. A gond a következő : Az Invitel ARC-1011YR-nek van egy sima Jack kimenete ami remekül ki is adja a hangot a Genius SP-M150 hangfalra úgy, hogy közben HDMI-n keresztül képet ki is küldi a Philips 237E3QPHSU monitorra. A gond ott kezdődik, hogy én ragaszkodnék az Intek HD-C63CX féle boxhoz, viszont ennek a hátulján a HDMI mellett egy sima 9 tűs AV kimenet van, a mellékelt kábel pedig SCART végbe torkollik. Felhívtam a helyi egyik elektronikai boltot, hogy nincs e olyan átalakítójuk, ami ez az AV kimenetet 3,5 Jack kimenete varázsolná, és a válasz az volt, hogy még nem is hallottak ilyenről. A kérdés tehát adott - nem számít, hogy milyen kimenetek vannak még az esetleges megoldások között a Jack kimeneten kívül - de van e valami olyan konverter, ami megoldaná ezt a problémát?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Idehaza, az L7 II-n, kb 5x sebességet értem el mint eddig. A Router Firmware-ében semmit sem állítottam, két dolog változott, a kis Genius SP-M150-et váltotta a Genius SP-HF1250B , aminek a jobb oldali párja, helyet cserélt a Xerox Phaser 3140 nyomtatóval. Viszont ami a poén, hogy ugye a kis hangfal helyére került egy lényegesen nagyobb, és azután javult meg a WiFi. Tény az új hangfal anyaga más, mivel fa.
Jelszintek:

Tegnap megint Hajdúszoboszlón jártam (faterom, Erste bankos kártyáját intézni), szóval az Invitel pont előtt mentem el. Azért kellett bemenni, mert az itteni ATM "beszívta" a kártyáját... viszont mivel nem előre eltervezett út volt, így nem tudtam megragadni az alkalmat - nem is kíséreltem meg -, hogy akkor már egyúttal, az ARC 1011YR-t is kicseréljem egy CA modulra. Az Intek meg menne át mamámhoz az ARC helyére, mert ott a tévé ennyiből áll: STB + Philips 237E3QPHSU + Genius SP-M150... viszont ha már csak egy STB marad az a jobbik legyen, ez pedig az Intek

-
M@Db0Y
senior tag
válasz
HopeckoR
üzenetére
Hozzám kiküldtek szerelőt. Mindent átnézett összes kötést, kábeleket méregette a jelszinteket stb. De nem volt hiba nálam. Packet loss utóbbi napokban jobb lett , talán megoldódik mert a hiba nem az invitel hálózatában van szóval ők is csak annyit tudnak tenni hogy jelzik az adott szolgáltató felé a gondot.
-
kigyi_23
addikt
-
Skinny26
aktív tag
Hali!
Ajánlásotok alapján (1hónapja mondtátok) vettem egy D-Link 321B-t, az edigitaltól. CSGO-ban még mindig fenn áll a packetloss százalékom 10% körül... Mit tudnék csinálni, hogy elmúljon?
5mb/s-es netem van.Köszi előre is!
-
HopeckoR
aktív tag
Hát én feladtam

A szolgáltató mossa kezét mert belföldön rendben van a sávszélem.
Külföld őket nem érdeki, azt mondták hogy vegyem a kapcsolatot a server üzemeltetőjével de ők sem nagyon akarnak velem foglalkozni.
Meg most írjak az összesnek ahova szar a netem?...
Eljutottam arra a pontra hogy már a facebook sem tölt be pár napja rendesen.. bár ez a legkisebb gondom..
-
-
Sqveeze
tag
Sziasztok,
Pár hónapja gond volt az internettel kiderült, hogy náluk volt a hiba de azért amikor kijöttek cseréltek egy router-t is. Az addigi az ilyen fekvő ZTE Router volt a mostani amire cserélték az meg egy ZXHN H168N, tök jó meg minden, de sajnos ennek nem tudom az alap jelszavát amivel adminként be lehetne lépni. Valaki akinek ilyen van nem tudja véletlen?
-
tbw
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
De ha a bekötéssel van a gond, akkor a magyar szervereken is szarakodnia kellene nem?
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A voltakból arra következtetek, hogy megoldották.
Lehet tudni hogy mi volt a gond? Illetve mennyi ideig kellett nyúzni őket mire rájötte? hogy mi a hiba oka? -
HopeckoR
aktív tag
A kérdés jogos.. Senki nem tudja mi a baj.
Én Gödöllői vagyok az nincs is messze Galgahévíztől szóval elképzelhető hogy valami környékbeli probléma lesz.
De a gond az hogy csak délután van ez a gond.. De ami belföldön van server arra a csatlakozás mindig hibátlan és a sávszél is. -
tbw
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerintem ahol a villanykaróra kötötték be az én kábelemet az a régi, mivel a vdslt csak 3 hónapja kötötték át a dobozban (dslam).
De ugye ez nekem kerülne pénzbe, hogy oda felmásszanak és leellenőrízzék sajna.
Úgy vettem észre hogy amióta az a nagy eső volt azóta van ez, lehet hogy az egyik kötés beázott?
-
HopeckoR
aktív tag
Én leírtam, hogy milyen időszakban a legrosszabb.
Küldtem néhány tracert adatot is, hogy milyen útvonalon csatlakozom a serverre.
Illetve kaptak néhány speedtest értéket is amin látszott hogy 1-2Mbit a sávszél külföldre.
Ezeket persze érdemes a legrosszabb időszakban elvégezni, hogy lássák ők is. -
tbw
aktív tag
Az a gond, felhívtam őket.
Ők csak a vonalra tudnak mérni, ami semmire nem jó.
Mivel ott csak a zajszinteket látják és a sávszélt.
Mondtam nekik nem lehetne engem megpingelni benntről, arra sajna nincs lehetőség.
Én amondó vagyok hogy mióta rákötöttek több felhasználót is a vonal nem bírja már el.
Vagy a DSLAM nincs felkészítve erre.
Ami érdekes kb. 1-2 hete van ez előtte jó volt.
És elég idegesítő. -
tbw
aktív tag
válasz
HopeckoR
üzenetére
Igen ugyanaz.
Délutántól este 10-11 ig nagyon rossz, reggelente elég jó, este 11 felé pedig kezd szűnni.
Ti hogy jelentettétek be, az elég hogy mondom hogy a játékban nagyon rossz, folyamatos packet loss?
Vagy kell nekik vmi bizonyíték is.Ami érdekes, hogy a sima ping funkcióval nincs loss, de az mást használ azt hiszem.
-
HopeckoR
aktív tag
Hello!
Jelenleg 2-en (amiről én tudok) csak itt a fórumon hasonló gondoktól szenvedünk, esélyes hogy nálad is ugyan ez lesz.
Ha jól tippelem akkor neked is este 8 felé a legrosszabb, de este 11 felé már kezd megszűnni a gond.
Mi már felvettük a szolgáltatóval a kapcsolatot de még semmi reakció. Javaslom neked is ezt. Több hiba jelzés talán hamarabb megnézik, hogy hol is lehet a gond. -
törölt tag
válasz
Matot995
üzenetére
Gondolom légkábel megy be a házba. Jól tippelek? Mert mehet földben vezetve is, de a legtöbb helyen még légkábel van. Az nyáron - mivel egyébként is fekete - jól magába szívja a meleget, azaz felmelegszik. Erre, vagyis a hőség okozta igen jelentős hőmérséklet változásra a DOCSIS rendszer érzékeny. Az ED3 pláne. Van egy tolerancia intervalluma, ez egyébként függ a kábelmodem típusától is. A lényeg, hogy ennek a tolerancia tartománynak, az optimális részében tartsuk a jelszinteket mindinkább. Ősszel, télen, és a tavasz első harmadában nincs gond a multimédiás osztókkal. Nem olyan "szépek" a DS3 értékek, de bőven benne vannak - általában - az élhető zónában. Nyáron viszont általános tapasztalat, hogy multimédiás osztóval, nem ritka a - 10 dBmV értékek, ha ezt átlépi, egyre jobban elképzelhető, hogy a DS csatornák szépen sorban ki fognak esni.
Összehasonlításként itt az én friss eredményem:
Amint azt láthatod, nekem nincs a DS-ben egyetlen negatív érték sem, mert nekem nincs fent multimédiás osztó. Helyette egy sima kettes osztó van + HPF szűrő, és lent kettő darab Signal típusú villámvédő.
Most táblagépen írok, ezért sem a nagyon apró kép van beillesztve, hanem egy picit nagyobb., és ezért nem linkelem, hanem csak szöveg formájában írom le, mire kellene cserélned.
Venni kellene a nyitó posztban leírt típusok közül, egy kettes osztót, például Teletronik H2772, EKT 1002CS, stb... és egy HPF szűrőt. Utóbbit csak a tévés ágra felszerelni. AA multimédiás meg mehet a dobozba, a lényeg, hogy tartsd meg mert az a szolgáltatóé.
-
tbw
aktív tag
Sziasztok nem tudom off topic e ha igen akkor bocsi.
Szóval én galgahévízi vagyok és mostanában váltottam VDSL2-re.
Eddig minden jó is volt, leszámítva hogy egy modem már gallyra ment.
Kaptam új modemet kb. 3 hónapja, ZTE H168N.
Eddig jó is volt a net, nem volt loss meg szakadás.
Sajnos egy két hete, mivel én elég sokat játszom online játékokkal, packet loss van folyamatosan a délutáni órákban, mikor többen lógnak a hálón.
De van hogy reggel is, (mondjuk pingtest.net-el teszteltem és nem tudom mennyire megbízható.)
Szerintetek mi lehet a gond? Eddig mondjuk nem voltak sokan rákötve. Lehet nem bírja a kábel?
Itt vannak a kapcsolat adatai.
DSL Link Information
Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 6335/37818 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 21099/69144 kbps
Noise Margin(Up/Down) 17.4/14.4 dB
Line Attenuation(Up/Down) 32.3/16.4 dB
Output Power(Up/Down) 6.4/14 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/757
Interleave Delay(Up/Down) 0/5 ms
INP(Up/Down) 0/2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/734
FEC Errors(Up/Down) 0/1265170494
HEC Errors(Up/Down) 0/491Megnéznétek. Köszönöm.
-
-
Matot995
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Lehet én vagyok a hülye de min változtatna ha pozitív a ds érték?
-
Matot995
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Matot995
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
-
Matot995
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Be jelentettem.
-
Matot995
csendes tag
Tegnap este óta nem bír hálózatra állni. Azóta kb 10x kapcsoltam ki meg be de semmi.
-
Matot995
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Szerintem sikerült teljesen kinullázni a modemet.
-
-
Matot995
csendes tag
Üdv! Egy olyan gondom lenne, hogy inviteles netem van. Koax kábelen. Az utóbbi 1 hétben nagyon lelassult. 15 helyett kb fél megával jött. Cisco epc3008 kábelmodemem van. Gondoltam, hogy valamit esetleg frissíteni akar mert volt már ilyen és akkor reset megoldotta de most már kb 1 óra elteltével sem kapcsolódik. világít a power és villog a DS de nem megy online-ba. Lehet én rontottam el? Cserélni kell?
-
-
törölt tag
válasz
headhunter
üzenetére
Készlethiány miatt erre változott:LG 32LF632V
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
HopeckoR
üzenetére
A vizsgálat eredménye:
Szolgáltató oldali hiba, helyszíni vizsgálat nem szükségesEzt emailben kaptam meg , 3 nap után megpróbálták lezárni írtam hogy nem oldódott meg és újranyitották.
Semmi nem történt még azóta28.-án vették fel a hibajegyet, 30.-án lezárták hogy megoldódott , nem láttam javulást ezért 1.-jén újranyitottam és azóta várok valami válaszra. Ma este lehet rákérdezek mert közben lehet megint lezárták csak nem kaptam emailben jelzést

-
wmati
addikt
válasz
üzenetére
Ez a úgy mond természetes folyamat meg keresi modem először az elsődleges csatornákat. Ami a többi infot szálija neki. Amit láttál a T-nél ktvadminnak hívják. Pár funkciója csak, értékek ki olvasása modemből logok adott körzet forgalma jelszintjei mikor mennyit volt online a modem grafikonok fw történet és egyéb dolgok amiről nem beszélnék inkább. Kb ezek szoktak lenni minden cég ilyen felületén egyik se megy a skinre amúgy
T-s pl szürke + magenta betűk szürke táblázatokba. -
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Amikor a Cisco EPC3008 felregisztrálását végezte, a 192.168.100.1-en 50-es adásit mutatott, és csak egy US csatornát a kábelmodem felülete. Aztán pár perc múlva, már megvolt mind a négy US, és az adási is 42 körül alakult. Erről az jutott eszembe, amikor én lecseréltem a kettes osztóra, és átmenetileg megugrott az US , aztán pedig helyreállt. Csak ugye itt az volt az eltérés, hogy nem osztó csere volt, hanem felregisztrálás, és hamarabb rendben is lett az érték.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Volt szerencsém látni - mivel a szerelő megmutatta - azt a felületet, amit ő lát a laptopján amikor szerel. Teljesen magyar nyelvű volt, tehát le volt írva, hogy vételi jelszint és adási is külön, de csak egy érték és nem csatornánként részletezve. Persze nem sokáig elemezgettem, amit látok, csak egy pillanatot vethettem rá.Egyébként fehér alapon zöld színnel voltak az értékek feltüntetve.Persze nézte azt is, amit mi szoktunk a kábelmodem felületén, de ez egy speciális eszköz volt.
Aktív témák
Hirdetés
- UGREEN NASync DXP6800 Pro NAS, i5 1235u (10-mag), 8/32GB DDR5, 6 lemezhely, 2x10G, 2x Thunderbolt 4
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1000w tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- LENOVO LEGION PRO 7 16" WQXGA i9-13900HX RTX 4080 32GB 2TB NVMe SSD MAGYAR VÁSÁRLÁS/SZLA/BILL.
- ASUS ROG Strix G18 Gamer laptop , i9 14900HX , 16GB DDR5 , 2K 240HZ , RTX 4060
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én nem tudok kb.1.5 hónapja este 7től 11ig twtich-et nézni még mobil minőségben is akad.. 3sec stream 10sec buffer

És le is húztam a routerről, és csak a modem ment, és így is volt packetloss, ugyanolyan volt a net, mint routerrel. Szóval ja, a túlterheltség a hunyó a szolgáltatónál.