Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16798 üzenetére
Ha már az analógot teljesen kiváltottam nagymamám szobájában is DKTV-re, akkor mivel a dolog oroszlánrésze le van tudva, semmi sem áll az útjában, hogy legyen M3 csatornája, ami egyébként hiányzik Neki.
Érdekes viszont, hogy az Invitel M3 csatorna részletező oldalán ez áll:
DKTV-n Horizont minicsomagot nem is találtam
viszont van jobb és olcsóbb
-
kabelmania27
félisten
válasz
headhunter #16796 üzenetére
Rendben vannak az értékek.
-
headhunter
addikt
(2015.09.10. 21.18.)
-
-
-
btz
addikt
válasz
Intruder2k5 #16787 üzenetére
Ennyi a max amit kiadnak az Invitelnél vagy kiadnak többet is ha igényli a felhasználó és ha technológiailag is létesíthető?
-
-
válasz
kabelmania27 #16779 üzenetére
Penge ez a VDSL.
-
xyzikeee
aktív tag
válasz
kabelmania27 #16781 üzenetére
Rendben. Semmi akadálya.
Az gondolom nemgond, hogy a jelenlegi modem mellett üzemel egy általam vásárolt router, mely ketté osztja a netet vezetékesen 2 számítógépre. Ez gondolom továbbra is maradhat így, csak a régi modemet viszik el és az újat teszik be a helyére, a router pedig maradhat bekötve továbbra is. Igaz?
-
xyzikeee
aktív tag
Sziasztok!
Ma váltottunk 10 megáról 30 ra.
Azt mondták hogy elképzelhető hogy ki kell majd cserélni a modemet hogy bírja a sávszélességet. Majd jön a szerelő.
Dlink modemem van most lett nemrég cserélve mert bedöglött az előző. Jelenleg DLINK DSL 360R modemem van, a fekete, amiről azt hallottam hogy elég jó a szürke társához képest főleg...
Szerintetek ki fogják cserélni? -
kabelmania27
félisten
Egész jó a ping, pedig csak d2
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16776 üzenetére
Nem sokkal ezelőtt csengett a mobilom... azt hittem a futár a toner miatt. Később azt is vol, de még ugye előtte egy kedves szerelő jelentkezett az Invitelnél, hogy ki van neki adva, egy STB felszerelés hozzám. Mondtam Neki, hogy bocsánat, de személyesen mentem az Intek STB-ért a megyei Invitel Pontba. Mondta oké, akkor lezárja, hogy be van szerelve. Azért felhívtam a 1288-at, hogy tisztázzuk már, nehogy kiszámlázzák a 7000 Ft-ot. Mondt,és hogy szerinte nem lesz kiszámlázva, de őrizzem meg az átvételit. Ezzel nincs gond, mert még be is scanneltem, de azért nyugtalanít kicsit, kb 2-3 hónap az átfutás. A CA modul is még csak most lett kiszámlázva, aztán mikor volt már...
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16775 üzenetére
Vagy nálunk belengették, hogy a városban nem lesz szolgáltatás jó pár óráig, aztán végig volt
-
törölt tag
Jó lenne ha az adathalászat veszélyeiről szóló email helyett - amit már én is számos alkalommal megkaptam -, rendszeresen kipostáznák az érintett új csatornakiosztást. Július 1-jétől:
A hatoscsatorna az újdonság. Az M3-ra nagyobb igény lenne itthon rá.
A kedvencem, hogy tájékoztat, de nemhogy a díjneten, az Invitel oldalán sem tudom a részletezőt egyelőre megnézni:
csak a végösszeget (ami mondjuk rekord):
A CA modulos körrel megtoldva (jobb lett volna akkor is faterral menni)
-
Boba0514
tag
válasz
Zimi91 #16757 üzenetére
VDSL van, ez biztos, mert dolgoztam annál a cégnél, aki itt csinálta a bővítéseket.
A legnagyobb csomag 30/5 megabites. Speedtesten 8 ms-ot mértem most valamint játékban is 20-40 körül szokott lenni. Viszont ma is volt egy meccs közbeni 1-2 perces kihagyás, ami miatt természetesen újra kellett csatlakozni (örültem, hogy 3 percen belül visszajött, ezért vissza tudtam lépni).
Igazából nem lenne nagy gond, ha kicsit nagyobb a pingem (játékban 60 pl), csak ne legyenek ilyen állandó szakadozások, mert ettől már falra mászok... (Esetleg a szolgáltatóval próbáljak beszélni valamit ez ügyben?)
Köszönöm a segítséget még egyszer.
-
válasz
gabor9991 #16768 üzenetére
Szia!
Amit irtal csomagokat, az VDSL szolgaltatast takar. Iptv es internet eseten csak a 30 mbit-es csomagot fogod tudni rendelni, tv nelkul mehet a 60-as csomag is. Az eddigi tapasztalatok szerint a valos sebesseget kapod illetve optimalis esetben felette is. Elofordul, hogy a 60/7.5 helyett 70/9 a felhasznalonal merheto sebesseg.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16767 üzenetére
Pontosan
Egyébként az átvételi elismervény érdekes volt:
Az ügyintézőnek kellett átírnia kézzel, hogy nem átadtam, hanem átvettem az eszközt
Ha pedig már átvétel... először fordult elő velem, hogy átaludtam az MPL hívását, így mehettem érte - nem akartam megvárni a holnapi napot vele (már csak azért sem, mert akkor is várnom kell egy futárt, aki az új Xerox 108R00909 fekete tonert hozza), így a második SIGNAL 4645F tip. villámvédőt most szereltem be.
-
gabor9991
őstag
Sziasztok, nálunk is most épül ki az optikai hálózat, a település egyes részein már az invitel online megrendelő oldalán is elérhető az iptv+ hd csatornák illetve a 30/5 és a 60/7.5 internet csomagok.
Van tapasztalat ezzel kapcsolatban, hogy a kínált sebességhez képest a valós is annyi lesz?Vagy inkább a garantált minimum?
A 30/5 2990/hó a 60/7.5 3990/hó.
Jelenleg 15/1-ért fizetek 4000-et, ha stabil és gyors az új hálózat szívesen váltanék. -
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16765 üzenetére
Ja
Kellemesek
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16763 üzenetére
Amikor ott elővettem megmutatni a DIGI-st előbb ők is azt akarták, hogy legyártják ott nekem méretre, de eddig itthon két túlfeszültségvédőmhöz is pontosan egyforma hosszú APA-APA F csatlakozót kaptam, az bőven elég hosszú volt - naná hiszen még a 30 cm-es DIGI-s is hozzájött. Tudtam, hogy van előregyártott, ez 1,5 méteres, úgy saccoltam, hogy elég lesz... elég is lett csak kicsit közelebb kellett húznom az Inteket, meg a PC-t is egymáshoz
A méretbeli különbségek:
Szerk: úgy látom beaktiválták rendesen a kártyát, kezdhetem rendezni a csatornasorrendet
Szerk2: Az Inteknek a CPU része alul van a bemélyedésnél, ott rendesen termeli a hőt.
-
-
Zimi91
tag
válasz
kabelmania27 #16758 üzenetére
Kérdés mivel, sebesség nőni fog, de a ping is. Azt írta, hogy fontos neki az alacsony ping. Mondjuk lehet 30+-os ping van a PR-nél, akkor meg már csak jobb lehet a VDSL.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16750 üzenetére
Fizikai méret-összehasonlítás, illetve a szellőzési különbségek vizsgálata:
A képen látszik, mennyire drasztikus az eltérés az ARC-1011YR javára. Az Intek esetében még annyi szellőzés sincs, mint amennyi a sokat kritizált Thomson kábelmodeknél, mert ott legalább vannak kis lyukacskák a tetőn.
A hő felfele távozik, ez fizikai bizonyosság (mivel a meleg levegő a könnyebb).
A tervezőknek be kellett volna ülniük egy fizika óráraEgyébként kikapcsolva is melegszik, bár nem erősen, olyan kellemesen langyos.
alulról
oldalról
A hátlapi csatlakozók eltérései
Végezetül pedig:
Hány STB látható a képen? Kettő van, de csak egy látszik, mivel az Intek teljesen betakarja.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16753 üzenetére
Már megtettem az AverMedia topicjában, például itt vagy itt.
Az Invitel féle HDCP-vel függhet össze.
"Először arra gondoltam, hogy valami HDMI védelem aktiválódik- van már abból is többféle, mint égen a csillag.
A HDCP-t ismeri az AVerMedia rendszer, küld üzenetet is, de a többit nem biztos, hogy detektálja. Futottam már ilyesmibe, de zöld képet sose láttam."Szóval azon már túltettem magam
-
Boba0514
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi az általános tapasztalat ezen szolgáltatóval kapcsolatban, mennyire stabil az internetelérés, valamint a válaszidő szokott-e megugrani.
Dunaharasztin lakom, jelenleg a PR-Telekomnál vagyunk előfizetők, de már nincsen hűség, és sávszélességben is kedvezőbb csomagra válthatnánk, alacsonyabb áron, amennyiben átmegyünk az Invitelhez.
A sávszélesség tartása nem annyira fontos, inkább csak az alacsony ping, és az állandó kapcsolat, online videojátékok miatt. (nem szeretek azért cooldown-t kapni egy játékban, mert a szolgáltató nem képes ellátni a feladatát...)Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget!
Boba -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16746 üzenetére
Egyébként majd holnap szerintem a két boxot összehasonlítom, fényképezés útján, méret szempontjából, de kb egyforma nagyságúnak tűnnek. A távirányítója ennek lágyabban működik. Elől két infra van ennek is, de az egyik kék a másik meg áttetsző, a másiknak meg mind a kettő sima üveg
-
törölt tag
Most kezdem "belakni", az a baj, hogy:
1. Ha éjszakára kikapcsolja az ember, akkor nagy lehet a hőingadozás ami nem tesz jót a SoC nyákjának. Pl bizonyos D-Link ADSL modemeket anno ez vágott traccsra.
2. Ha meg nem kapcsolod ki, hanem folyamatosan megy, akkor meg lehet túlmelegszik. Nem feltétlen mostanában, de a nyári hőségben esélyes.Szóval a tervezők nem tudom, hogy ezt hogy gondolták, mert szép az egyszer biztos, de az ARC-1011YR ránézésre is egy hűvös kis fészek ehhez képest
Szerk: menü terén nagy az összhang:
Pontosan úgy néz ki, mint az ARC-1011YR menüje.
Jelenleg még nem megy minden csatorna, csak a közszolgálati HD-k
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16746 üzenetére
Nálunk mind az LCD tévénél, mind pedig ideát az Intek HD-C63CX STB-nél is krimpelős van, sőt odaát az ARC-1011YR-nél is, pont azért kellett közbeiktatnom a CRT tévé elé a DIGI-s áthidaló kábelt, mert azon van ilyen szabadon lecsavarható anya, illetve annak mind a két vége tetszés szerint kombinálható, hogy betudjam illeszteni a SIGNAL 4645F tip. villámvédőt.
Az én H727-es kártyámat illetve, a Sony LCD TV-t az EKT-1002 CS osztóba futó csavaros koax miatt, könnyen meg tudtam védeni a Signal megoldásával. Holnapra az is ideér
Frissítés van
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16744 üzenetére
A pisztáciáért fagyiban nem vagyok oda, egy csokit és két citromot kértem
180 Ft/ gömb, újfaluban meg 160
Az STB nagyon jól néz ki, mondhatni dizájn cucc, de jól emlékeztem, hogy a szerelő ennél lehetett kibukva, hogy hűtése "érdekesen van megoldva".
Felül nincs szellőzőnyílása
Alulról jut be
Oldalsó CONAX smartkártya fogadó nyílás
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16736 üzenetére
Szerencsére vadonatújat kaptam az Invitel Intek HD-C63CX STB-ból
Azt mondták, hogy 1 nap mire működni fog, addig marad a TV GO ideát
Talán el is érem a 100 GB-os lélektani határt TV Streamben
Az Invitel ARC-1011YR-ben a HDMI kábelen kívül egy jack-RCA kábel volt, ebben pedig egy AV- SCART:
Természetesen úgyis a HDMI kábel lesz használva, abból is a saját 5K-s verzióm
Az ára havonta 990 Ft, ami mondjuk nem engem érint
Illetve hát ez lett idehaza az első számú, szóval az meg 0 Ft/hó. A távirányítója olyan mint a másiké.
Megérte személyesen elmenni érte, mert egyébként 7K lett. Faterral mentünk , így az út is tesco gazdaságosra jött ki (nekem 0 Ft)
Busszal, még egy gyors fagyizás is belefért.
-
Zimi91
tag
válasz
kabelmania27 #16740 üzenetére
*és, ha mindenki egyszerre használja teljes kihasználtság alatt a csomagját, akkor még lehet a mostani sebesség sincs meg, ezért van a garantált.
-
kabelmania27
félisten
válasz
tepenzed #16739 üzenetére
Azért mert a központi berendezés (DSLAM) is egy fix sávszélességű kapcsolaton kapja az internetet, így hiába adnák ki az előfizető és a központ közötti elméletileg lehetséges kapcsolatot gyakorlatban nem vagy nem mindig lenne meg a kínált sebesség, ami csak növelné a panaszok számát, ezért a szolgáltatók csak olyan csomagot adnak ki amit biztosan meg lesz.
-
tepenzed
őstag
azt egy szaki el tudná nekem magyarázni,ha mondjuk 170-et bír a vonal akkor miért csak 70-et nyújtanak rajta max? Szétesne a dolog ha mondjuk 150-re raknák?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #16735 üzenetére
A kaposvári egyik barátom vidanetes. Éjjel lefekvés előtt írtam Neki Skype-on, hogy véletlen nem ilyen STB-a van e, most meg reggel látom a választ, hogy ja. Szóval feltettem Neki pár kérdést, például, hogy mennyire melegszik. Évek óta megvan náluk. Természetesen beszámolok a saját tapasztalataimról is folyamatosan (hiszen az olyan dolgok, mint az Invitel ARC-1011YR-nél előforduló néha áramtalanítani kell féle típushiba, napok alatt derül ki), viszont erre a jelenségre például azonnal rá tudok vizsgálni:
Reggeli:
Mindegyik US 42.x-nél
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #16733 üzenetére
Igen, pontosan. Az Invitel ARC-1011YR már az új helyén van. Az a durva, hogy most úgy tűnik, hogy ideát akár STB és CA modul nélkül is el tudnék lenni csak a Nexus 7 + TV GO - val. Elég sokszor nézem a nagy LCD LED TV - n is az adást. Viszont az általában este van, napközbeni tévézéshez az N7 is elég lenne önmagában. Ugyanakkor az AverMedia H727 még a Nexus előtt érkezett, és ne legyen kihasználatlanul. Az én STB-om egyébként is ingyenes, és mivel Intek lesz kíváncsi is vagyok rá, hogy mennyivel lesz másabb mint az előző modell, illetve csak megnézem vele az analóg adást is, hogy a regionális műsorok milyen minőségben foghatók vele.
-
-
törölt tag
válasz
headhunter #16731 üzenetére
990 Ft /hó ezt a telefonban is lebeszéltük, tárhelyről nem volt szó.
Szerk: Akkor ezentúl ha nálam is így lesz csak egyszerűen áramtalanítom.
Az analóg témához. Ameddig lehet húztam a dolgot, de már meguntam, hogy sokszor volt kiesés (olyankor is amikor a digitálison ment), plusz a minősége sem volt megfelelő. Átvittem próbaként az Invitel ARC-1011YR-t, és kaptam a jelzést, hogy igen, ez így sokkal jobb, és lehetőleg maradjon. A bónusz a telefonban jött, mert Invitel ARC-1011YR STB-ra számítottam, de mondták, hogy nincs ilyen most nekik egyáltalán.
Most még pár dolog van ami foglalkoztat, az egyik, hogy úgy rémlik, hogy a szerelő az Intekre mintha azt mondta volna, hogy nagyon melegedett, de ebben nem vagyok biztos, aztán szeretném, ha nem valami lelakott darabot kapnék, és végül, hogy jobb legyen mint az ARC-1011YR
Persze majd be kell lakni azt is, de a csatornalista nekem táblázatban van, mindegyik készüléken ugyanaz a sorrend.
Az Invitel ARC-1011YR távirányítóját betanítottam a Samsung CRT tévé kezelésére.
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann #16727 üzenetére
Azért mert négy us frekivel stabilabb a kapcsolat.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
kabelmania27 #16711 üzenetére
Tegnap már nem mértem, ma erősítőt vagy mit cseréltek az oszlopon, de jött a szerelő be is hozzánk. A kalibráció vagy akármi után kettő helyett már mind a négy upstream használatban, bár feltöltés sebességre nincs hatása, nem tudom, miért jó.
Amúgy a szerelő szerint itt már Docsis3 van, bár lehet csak a modemre gondolt.
-
M@Db0Y
senior tag
Valaki nem tapasztalt lassulást mostanában koax területen? Torrentnél megvan a full sebesség de speedtest és egyéb http forgalomnál 10-12Mbit/sec-et tud csak . Ez miatt streamek laggolnak stb... Elég bosszantó.
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16722 üzenetére
Ezúttal közvetlen az Invitel ARC-1011YR Box elé tettem be a SIGNAL 4645F tip. villámvédőt. A jelszinteket még nem néztem. Szerencsére a már a topicban korábban említett DIGI féle átkötőkábel megvan
(ez kellett, meg a tartalék F csatlakozó:
hogy a villámvédőt be tudjam iktatni.
Így most a szobámban nem lesz analóg (nem néztem), csak a másik kettőben. Az új villámvédő meg oda kerül, ahol a régi teljesített szolgálatot, megvan a helye az EKT-1002 CS osztón.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16720 üzenetére
Jaja, ezt most találtam:
http://data.hu/get/6382959/intek_hd-c63cx_felhasznalasi_utmutato.pdf
Még nem töltődött le, mert jó lassan jön
-
törölt tag
válasz
#41133696 #16718 üzenetére
Átvittem a harmadik szobába a saját Invitel ARC-1011YR STB-omat, ami persze allergiás volt a Belkin koaxvédelmére, így vihettem át a SIGNAL 4645F tip. villámvédőt is ,amit nem volt kedvem a padlásra felvinni, hanem inkább rendeltem még pluszban egyet
. Remélem az Intek HD C63CX, jobb lesz mint a régi
Menüjét illetően hasonló
-
törölt tag
Meg is van az időpont, egy ilyet hozunk el:
Intek HD C63CX
-
törölt tag
válasz
headhunter #16716 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16714 üzenetére
Vagy holnap előtte felhívom az ügyfélszolgálatot, és bejelentem az igényemet +1 STB-re, és kérem, hogy a hajdúszoboszlói irodában vehessem át.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16636 üzenetére
Ma az volt, hogy analóg adás nem volt vagy 20 percig, digitális volt. Érik a dolog, hogy faterommal elmegyünk Hajdúszoboszlóra egy STB-ért. A kérdés, elég menni és megjelenni, vagy az ügyfélszolgálaton előre kell jelezni az igényt?
-
kabelmania27
félisten
válasz
E.Kaufmann #16710 üzenetére
Milyenek a modem értékek?
-
E.Kaufmann
veterán
Jelenleg Nádudvaron a kábelnet olyan mint a mesében. Hol volt, hol nem volt. Bejelentettem.
-
Jelenlegi allapotok:
-
válasz
kabelmania27 #16703 üzenetére
Ertem rendben, latod Te vagy a szaki, en meg csak belekontarkodom.
-
válasz
kabelmania27 #16698 üzenetére
Koszi!
Szerintem akkor nalunk a legfelso db ertek lesz az SNR, irtad is, hogy
SNR Margin a zajtartalék
a modem erteknel pedig noise margin nevvel szerepel, lehetseges, hogy egy es ugyan az. Bar csak tippelek.
-
törölt tag
válasz
kabelmania27 #16700 üzenetére
Jaja, mondjuk lesznek olyan mérések, ahol nem fogja elérni, mert a mérődoboz távol van, és nem annak a WiFi-jéről illetve LAN portjairól megy a Steames letöltés, de a TV GO, Mindig TV, Youtube Streamek sem.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest