Hirdetés
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhasz22
aktív tag
Sziasztok!
Lassan 3 hete karácsony óta 4 Mbps es netem a legtöbb internetes weboldalt YouTube-ot ingadozva tölt be a letöltésem webről közel sincs a maximális sebességhez (500Kbps-2Mbps között van) pedig ezidáig mindig maximális sebességgel tudtam tölteni viszont a legtöbb speedtest(speedtest elsőre gurította a 4 Mbps-t másodjára meg csak 2 Mbps jött) és a torrentek korrektül jönnek. Vírusirtás volt gépet újrahúztam, DNS-t is átállítottam a Googlés-ra, pingem 20-60 köt van (ezzel szerintem nincs probléma) de még mindig rossz. Mi lehet a baj?
-
törölt tag
Hello!
Olyan gondom lenne, hogy ha sokáig (elég 40-50 perc is) nem nyúlok a géphez, csak megy a háttérben a torrent, és/vagy zenét hallgatok róla és közben nem nyúlok az egérhez, billentyűzethez, a monitort is kikapcsolom, akkor miután leülök internetezni, az egész belassul, vagy egyáltalán nem megy, miközben alul a böngészőben a "Szerver azonosítása folyamatban..." szöveget írja ki. Ilyenkor a gépet újra kell indítanom, hogy megoldódjon a problémám. Energiagazdálkodás a hálókártyán nincs bekapcsolva, tehát az kilőhető. Egyébként routerre van kötve, de ahhoz nem lehet köze.
-
-
odinkain
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, csak mert nem vagyok teljesen tisztában itt mindennel.
Vettem egy modem/router-t
NETGEAR wireless ADSL2+ modem router DGN2200v4
DSL netem van,legalábbis amennyire tudom. a kérdésem az lenne, hogy kellene beüzemelnem?Net az van, csak beakarom üzemelni a routert is.
Amit nem értek, hogy mindkét modem dobozába volt splitter, viszont a modem leágazásba, nem megy bele a CAT5-ös kábel.
a vodafone-os dobozban voltak ezek, a tipusszám külömbözik:ez pedig a netgear-es dobozban:
Kérlek segítsetek, mert nem igazán értem, és nem tudom beüzemeni.Köszönöm!
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #493 üzenetére
A telekom általában 1 hét alatt köt. De biztos elérhető nálatok?
Fel kell hívni a digit, ebben nem tudok segíteni. Attól is függ, hogy van-e hűségszerződés kötve. Ha nincs, vagy lejárt, akkor ingyenes. Ha még van, akkor ki kell fizetni a kötbért.
-
fffffffftKb.
csendes tag
Es kb. Mennyi ido es mennyi penz kikottetni a diginel? Es mennyi ido be a telekomnal? Ha edesapam neven van a digis net es o jelenleg kulfoldon tartozkodik(aprilisig) attol le lehet meg mondani?
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #491 üzenetére
Igen, kábel, de régi szabványú, docsis 2. Elő lehet fizetni másra, pl DSL, ha elérhető. "átalakítani" nem lehet, max ha a szolgáltató portfoliót cserél.
-
mlinus
őstag
válasz
fffffffftKb. #489 üzenetére
Szia. A Diginek a kábelnete nagyon gyér. LAkcím alapján rá lehet keresni, hogy mi elérhető. Esetleg Telekom oldalán nézd meg, milyen sebességű csomag érhető el.
Alapvetően nem a sebességgel van gond, mert bár az lassú - nem okozna lagot, hanem arról van szó, hogy túl van terhelve, amin csak a szolgáltató tudna javítani. -
fffffffftKb.
csendes tag
Udv. Digi kabel netunk van. Ha jol tudom a neve:Strada. 1mbot garantalnak letoltesnek. Fel nem tudom mennyit de kb 25-30kb. Sajnos analfabeta vagyok ezekhez az internetekhez, hogy hogyan mukodnek. Stb. Lenne valami jo internet elerheto szamomra? Mert az a baj, hogy jatszok egy multiplayeres jatekkal(cod4) es kora delutan meg ugye egesz delutan es kb este 11ig laggolok. A pingem nem nagy csak neha de akadozik. Ilyen kis mikrolaggok. Lehet hogy valami a mi hazunkban nincs rendben? Vagy csak szimplan keves ez az internet? Varom valaszotok.
-
club1
veterán
válasz
PeeterssoN #486 üzenetére
Ha adsl-ről van szó (mert ezt elfelejtetted megemlíteni): A te oldaladon kell a telefonvonalra egy splitter (elméletileg a modemmel együtt megküldik). A splittert a legelső osztás elé kell bekötni a telefonkábelen, a modem ágát a modemre, a telefonágát a további telefonkészülékek felé kell kötni. Ha a modem ezután nem működik, nincs még beállítva a telefonközpontban a dslam.
-
PeeterssoN
őstag
Hali!
Itt is leírom hátha lesz válasz.Nemrég rendeltem internetszolgáltatást.
A modem is megjött. Jelszó ill. Felhasználónevet is megkaptam a belépésre.
Sajna elég lassan ér ide a szerelő mert még nem kapcsolta be a szolgáltatást.
Nélküle nem tudom bekapcsolni? Mi kell hozzá még hogy legyen netem? -
Peppo
őstag
Üdv!
Leírom itt is, hátha valakinek van tippje, mi lehet a baj.
UPC 120-as net, pár hónapja lett duplázva 60-ról. Kb. egy hónapja jelentkezett először a probléma, azóta egyre sűrűbben előfordul. Időnként rövid időre elmegy a net. Mivel sokat játszom online, idegesítő tud lenni, mert ilyenkor persze kidob a játékból, és csatlakozhatok újra. Van, mikor csak a menüig dob ki (Diablo 3), és rögtön vissza is tudok menni, de van, hogy annyira bont, hogy a modemen is kialszanak az állapotjelző ledek, és gyakorlatilag újraindul a modem. Ilyenkor újracsatlakozás, stb. Ahogy írtam, kb. egy hónapja kezdte, azelőtt semmi baj nem volt vele, akkor is, ahogy most is a játék mellett a Skype fut még, ezen beszélek a többiekkel. Kipróbáltam Skype nélkül, torrentet kilőve is, de ez sem segít. Van, hogy 10 perc alatt háromszor is elmegy, máskor órákig gond nélkül működik. Átlagosan 1-2 óránként jelentkezik, de néha napokig hibátlanul megy. Egyébként, mikor a játékból kidob, a Skype is szinte mindig megszakad. Akkor is, ha a modem nem indul újra. De csak nálam, a többieknél semmi nem történik, szóval a baj nálam van valahol.
A modem döglött volna be? Vagy valami szoftveres probléma lehet? Böngészés közben eddig nem tapasztaltam, de ott nem biztos, hogy észrevenném, ha pár másodpercre vagy 1-2 percre elmegy a net.
Ha valaki tud tippet adni, azt előre is köszönöm!
-
arch7nGel
csendes tag
Kijöttek megnézni a modemem. Én speciel nem voltam otthon, de állítólag száltörés volt az UTP kábelben és emiatt volt nagy ping. Valamit mértek is az itthoniak elmondása szerint. Érdekes ez a ping, mert csak hétvégén és hétköznap délután jön elő?
CS:GO ma ugyan úgy élvezhetetlen volt, mert pár körig 40ms a ping, amit még tűrhető, de a meccs felénél már 50-100 között ugrál és össze vissza dobál a játék. Sima 1.6-on is ugrál... Lehet a gépemmel van baj?
-
123xyz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #478 üzenetére
Köszi a tippet, találtam is egy olyat, ami jónak tűnik, most az lesz az elsődleges. Aztán majd meglátom néhány nap elteltével, hogy előjön-e a probléma újra
-
-
123xyz
aktív tag
Hello.
Hálás lennék egy kis hozzáértő segítségért, a következő a problémám:
Sokszor elődordult az utóbbi időben, hogy valamiért a böngésző nem látja az oldalakat, a windows hibajavító szerint a DNS kiszolgáló nem válaszol, viszont közben a netrádió a winamppal gond nélkül megy. Szóval van netem, de nem tudok böngészni. Ez így mennyire normális? Vagy a netrádió valahogy teljesen máshogy működik, és azért nem hal meg? Egyébként a t-home pirelli nevű modem-router eszközét használom.
-
-
arch7nGel
csendes tag
Nem valami pörgős a topik, de azért csak megkérdem.
Hetek óta rosszalkodik a kábeles netem. A le/feltöltéssel nincs gondom, de a pinggel és a jitter annál inkább.
Napközbe este 10-11-ig multis játékok szinte a játszhatóság határán van, vagy inkább alatta. 100+ms pinget és 50-100ms jitterert kapok a pénzemért. Gondolom nem kell ecsetelni, hogy dobálnak a játékok és hiába lő az ember fejre, ha 4x-re talál. Este 10-11 után viszont, hirtelen 20-30 körül lesz a pingem, 3-4 jitterrel. Túl van terhelve esetleg a hálózat? Vagy esetleg nálam van gubanc? Le/feltöltésre van garancia, de erre lehet egyáltalán reklamálni?Hétvégi példa: Link
-
Bence82
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom megfelelő témába írok-e, de nem találtam jobbat...
Van egy-két "problémám", ebben szeretnék segítséget kérni, remélem tud valaki válaszolni.
1-2 héttel ezelőttig UPC 30 megás net-ünk volt. Nem volt valami nagy szám, például egy internetes játékot éppen hogy vitt(ping átlag kb 80ms), a böngészés kielégítő volt, bár nem felhőtlen. Hozzá tesztem, ha az asztali gépen egyikünk játszott, akkor se azon, se a laptopon nem használhattunk torrentet, youtube-ot,stb mert durván akadt a játék. Az asztali gépen ha a böngésző fut, érezhetően romlik a játéksebesség. Tudom, vagyis gondolom, hogy ez a gép hibája is, de a szakadozás/lagg mennyire függ a gép teljesítményétől?
Az elmúlt néhány hónapban viszont érezhetően leromlott a net minősége. Érezhető volt mind a játékban, mind böngészésben. Gondolok itt a lagg-ra. Böngészésben hihetetlen idegesítő volt, mintha egy P2-P3-as géppel próbáltam volna netezni, Annyi különbséggel, hogy csak a böngésző volt olyan lassú. Mondjuk gondolom a Chrome se 100-as már, ugyanis régóta rajta van a gépen. Próbáltam már újratelepíteni, hátha gyorsabb lesz, de visszaállított mindent magától, mikor újra felraktam, így kb semmit se értem vele.
Na szóval utóbbi időben elég rossz volt a net, ami bár tudom a géptől is függ, szolgáltatótól eredő lehetett.
Váltottunk 120-as netre(múlt héten), az akciós csomag miatt pedig egy ideig 240 Mbit/sec-et kapunk. Az egy dolog hogy a modemcsere után elfelejtették átállítani(csütörtökön cserélték, hétfőn telefonáltunk), de mikor átállították, nem volt érezhető változás a böngészésben. Talán egy pici. Gondoltam majd holnapra biztos jobb lesz. Jobb is lett, de utána megint rossz. Van hogy egy oldalt percekig tölt, aztán hirtelen behozza, majd mikor rámegyek valamire az oldalon megint töltés percekig. Ez most volt valamelyik nap. Mintha csak néha pár másodpercre jönne be a net. Speedtest.net-en a 100megát se éri el a sebesség.
A upc-t felhívva azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy ő onnan úgy látja megvan a 240Mb/s és hogy lehet a hálókártyával van a baj, mert van 100 megás és 1 gigás. Leszedtem egy programot, az aida-t ott láttam valami 1000mb/s-et, bár nem biztos hogy jót néztem. Testvérem szerint 100 megás. Akarunk is venni 1 gigásat a napokban.(nagyon kíváncsi leszek, hogy után milyen lesz)
DE! Egyik kérdésem hogy ez okozhatja a durva szakadozást? Már ha tényleg 100 megás és nem 1 gigás. Mivel 60-80Mbit sebesség kb fixen van.
Másik kérdésem pedig, hogy amikor a régi net volt, a gépbe dugott ethernet kábelnél egy sárgás-zöldes led/ fény világított. Most amióta az új net van, ez narancssárga. Ez normális, vagy valami hibát jelez? Kerestem, de nem találtam róla semmit.
Tehát amellett, hogy ez mit jelenthet, tudnátok válaszolni abban is, hogy ez a durva szakadozás mitől lehet? Hálókártya, szolgáltató, gép...? Habár nem új már a gép(és megviselt az oprendszer) én a szolgáltatóra tippelnék, mivel néha-néha teljesen jó a net. Nem szakadozik, nem lassú.
Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett, a szakértőktől meg elnézést ha hülyeséget írtam.
Köszönöm előre is a válasz(oka)t.
Bence -
brickm
őstag
Szerk.:
Most látom csak, mit várok tőlük, ha az internet sávszélesség fogalmát egyszerűen letudták annyival, hogy "15MB"..bár lehet ez a havi adatforgalmi limitet akarja jelölni?... -
olivera88
veterán
válasz
Gubek-Einste #471 üzenetére
Köszi. Nem.
Azt mondta nem ért hozzá.
-
-
olivera88
veterán
válasz
Gubek-Einste #469 üzenetére
És hogy kell beállítani a csatlakozási adatokat?
-
-
olivera88
veterán
Egy kolléga szolgáltatót váltott , és mindig fel kell csatlakozni a netre, de a csatlakozás után azt írja ki h modemhiba. A szolgáltató T-Home, modem ZTE, OS Windows 7. Lehet valamit kezdeni vele vagy valóban hibás a modem.
-
Rainbowzero
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kis fennakadásom
2. ízben telepítem újra a rendszeremet (win 8.1 x64)
Régebben se volt gondom, de mikor fapadosan telepítem, a windows t se.
Tehát semmi driver, vagy bármi, csak uTorrent a szükséges letöltések miatt.
Magyarán 60Mbps es internetem van. Ez okés. Letöltéskor, uTorrent szerint 7,3 Mb/sec el is csorognak az adatok.
A GTS Datanet szerint is helytálló a dolog.
De.
Miután telepítettem a szükséges programokat (AVG, Office, BS- VLC player, Catalist Center, Daemon, WinRAR)
Pár újraindítás persze.. a sávszélesség visszaesik 10-15Mbps re...
Ezt folyamatosan, napokig tartja...
Néztem: torrent nem megy, win frissítés kilőve, AVG se frissít..
mi lehet az oka?
Telepítettem a megfelelő, LAN drivert is, nem segített (pontosabban ideiglenesen...)
Ez az első konfigom, mely így szívatVálaszotok előre is köszönöm
-
Kódos
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne hogy néha megszokott szakadni az internet kapcsolat,de ez nagyon random van olyan mikor egy nap többször is van olyan mikor 2 hétig semmi!Próbáltam router reset-et próbáltam új win7-et de ez sem oldotta meg a problémám!Ezt a hiba addig nem oldódik meg míg nem csínálok egy hibaelhárítást a géppel v ki nem húzom az internet kábelt a gépből v nem csinálok reset-et!
Előre is köszönöm ezekkel a hiba üzenetekkel jön folyton a gép!(felső hiba nem mindig)Köszönöm annak aki segít
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #464 üzenetére
Többször is.
-
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #462 üzenetére
Nos a helyzet nem javult, egész nap nem szakadt meg, most este kezdett rá megint. Este 9 óra óta 1-2 percenként szakadok meg. Ilyenkor a router felületére sem tudok belépni. Amint megjelenik a kis háromszög a hálózati ikonnál, nyomok rá egy hibaelhárítást aminek a végén általában (néha kiírja mi volt a baj) semmi hibát nem talál, de a kapcsolat helyreáll.
Egyszerűen tippem sincs mi lehet a baj. Kaptam már routerre, hálókártyára és szolgáltatóra is véleményt, hogy az lehet... -
-
nmy1212
tag
válasz
Gubek-Einste #460 üzenetére
Igen a csere esedékes azt tudom, de ez okozhatja ezt a percenkénti szakadozást? Bár változó mikor mennyi idő után vág le, de ha "rohamot" kap akkor percenként.
-
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Digi 200/80 előfizetésem van, egy Tp-link WR841N routerrel. Pár napja elkezdett megszakadozni a vezetékes net kapcsolatom. A telefonon Wifi van, de az asztali gépem(Win 7 64 ultimate) ami vezetékesen van a routerhez kötve, az van hogy percenként megszakad. Ilyenkor nyomok neki egy Windows-os hálózati hibaelhárítást aminek a végén nem tudja (?) azonosítani a hibát, ellenben a kapcsolat helyreáll. Gondoltam rá hogy esetleg a router az ami haldoklik vagy az alaplapi hálókártya. Mostanra odáig fajult ez a szakadozás, hogy percenként elszáll az internet.
Tudna esetleg rá valaki megoldást? Minden tanácsot szívesen fogadok.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Gubek-Einste #457 üzenetére
Csak azért van így mert van egy torretn szerverem, de vannak torrentek amik a többi gépen is fent vannak.
-
válasz
DrojDtroll #456 üzenetére
Nem de teljesen felesleges.
-
DrojDtroll
veterán
Ha egyszerre futnak ugyan azok a torrentek két gépen akkor ebből lehet gond?
-
Danex
addikt
Hello, ezt a problémát okozhatja a szolgáltató? Váltig állítják, hogy nálam van a hiba.
Próbáltam 2 routerrel, router nélkül, windows-t is újraraktam. Vírusírtóval több fajtával, nélküle is...
A jelenség, hogy véletlen időközönként egy fél perc elejére elmegy az internet, új IP-t nem kapok, a kapcsolat a szolgáltatóval nem szakad meg csak szimplán "nem jön a net".
Próbáltam a szolgáltató által kiosztott DNS szerverrel, a Google DNS szerverével és egy 3. DNS szerverrel is minddel produkálta a problémát.
A szolgáltató amúgy DIGI kábel net, központi modemmel.
-
club1
veterán
A cégnek volt mikrohullámú előfizetése a 13. kerületben úgy, hogy a tetőnkről vagy 6 adót lehetett látni. Az adsl-re váltás minőségi ugrást jelentett a csomagkésések de leginkább kimaradások tekintetében. Azóta már optikai bérelt vonalat használunk, amikor pedig időnként megjelenik egy-egy kereskedő és megpróbál az olcsóbb mikrohullámra rábeszélni, akkor jó nagy ívben hajtom el őket.
-
Alloy
csendes tag
Nem teszteltem, például a Battlefield3 bármelyik szerveréről "Timed Out"-tal kidob az meg ugye rengeteg szerver, a TeamSpeak meg egyedül engem vág ki.
Még 1szer megmértem és itt a veszteség:
Hogy tudom én ezt fixálni windowsban? Mert a TuneUp, CfosSpeed humbug véleményem szerint, semmit nem csináltak. -
Alloy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan segítség kéne nekem hogy: mikrohullámú internetem van, 15/15Mbit es, a sávszélesség rendben, a ping rendben. Viszont TS3 kidobál állandóan, BF3 timed out-tal kidob pár perc után, C&CKW vagy RA3 szervert ha indítok iszonyúan laggol. Csak szólok hogy nem a gépben van a hiba 4magos proci van meg játékra való VGA.
Három különböző gépről ledobál a TS3 és az online játékoknál jelentkezik a lagg is. Próbáltam már: MTU beállítást, TCPOptimizert, TuneUp-ot, különböző internet optimalizálókat, a windows solgáltatások közül az Udnp és SSDP letiltását, router cserét, a router klönböző beállításait, a szolgáltató a router felé fix ip beállítást javasolt de az sem jött be. Szóval Torrentezni, netezni tudok de másra is szertném használni. Ötleteket szívesen fogadnék mert én kifogytam. -
etohun
aktív tag
Üdv!
Mostanában lépett fel egy olyan probléma, hogy egy weboldal(lényegtelen, hogy melyik), ahol java pluginnal töltődik be a számomra szükséges tartalom, az utóbbi napokban nem akarja betölteni a java-s tartalmakat. Eddig jó volt, minden engedélyezve van, java-t többször is újratelepítettem, más eszközökön működik, de nekem mindenképp mennie kell ezen is. Chrome-ban, Mozilla-ban, Explorerben is próbáltam.Router nélkül is, nem az blokkol. Miben rejtőzhet a probléma? (valószínűleg az én készülékemben...) ja, és win 8 pro.
-
Ornagy
tag
válasz
kemkriszt98 #443 üzenetére
Bios idő jól van beállitva?
-
Ornagy
tag
Sziasztok!
Van egy problémám, 120/10-es UPC netem van, minden gépen, és virtuális gépen is töéletesen hozza a sebbességet, de a windows 7es gépemen, 2 Mbit letöltést produkál, de mellette a feltöltés megvan (10 Mbit) és a hálózat is 1000/1000-ben megy (másolás stb...)
Mi lehet a probléma? -
kemkriszt98
tag
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy a laptopomon bolondozik a net. A weboldalak betöltése előtt mindíg kiírja, hogy nem biztonságos és pl a skype nem is megy mert kiírja, hogy baj van a netkapcsolattal. Már a windowst is újratelepítettem.
-
maxika2004
őstag
válasz
Gubek-Einste #441 üzenetére
Hogy ha megnézem pl egy sebességteszten, egyszer pl 12-öt mutat, rá 2 perc mulva meg 17-et !
szoval 12-17.5 között.... mikor nem megy semmilyen netes progi...de xp-n ugyanigy stabilan 17.5
-
válasz
maxika2004 #440 üzenetére
Pontosan mit értesz sávszélesség változás alatt?
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Légyszi segitsetek a következőkben :Mitől lehet az hogy win7 alatt mindig változik a net sávszélességem?
xp alatt szinte mindig fix 17.5 mega, ugyanazon gépen win7 en pedig 12-17 között ingadozik, elvileg nem megy semmi progi, ami netet használ
hol tudom esetleg megnézni mi is használja a netet? vagy mitől lehet ilyen ?Előre is kiszi a segitséget mindenkinek !
-
jozsef8
aktív tag
Hali! Segítséget kérnék! Gondom lenne az internettel. UPC előfizető vagyok 120-as nettel. Körülbelül 3-4 hete kezdődtek a gondok a nettel. Állandóan elment és magától visszajött, de úgy hogy a modemen nem lehetett látni semmit. Az internet állapotjelző csak egy sárga felkiáltójellel jelzett a jobb alsó sarokban. Az UPC kollégái többször jártak kint nálam, újrakábelezték az egész házat teljesen a modemig. Ott nem találtak semmi hobát, azt mondták nálam lehet a hiba. A modemre két gép van kötve, és mind a 2 gépen megy el egyszerre az internet naponta többször. Van hogy alig egy percre van hogy 5-10 percre is akár modem újraindításig. A modemben van beépített wifi, és ha elmegy a net azt is tesztelem állandóan. A helyzet az, hogy a wifi akkor nem megy mikor rá van dugva az egyik gép. De mondjuk ha épp elmegy a net, a gépeket kihúzom a modemről, akkor visszajön a wifi, és az működik. Már 3 hete ezzel küszköd(ünk) és nem tudom mi lehet a probléma. Mikor elmegy a net pingelést is teszteltem de semmilyen csomagot nem hajlandó küldeni. Azért írok ide, mert láttam hogy itt a témával foglalkoznak, és hát ha tudnak nekem segíteni. Köszönöm szépen!
-
válasz
Sinderella #437 üzenetére
Szolgáltatói vagy custom DNS-t használsz?
Ha szolgáltatóit akkor tehetnél egy próbát a Google/OpenDNS-sel. -
Sinderella
csendes tag
Üdv.
Olyan problémám lenne, hogy általánosságban tökéletesen megy a böngészőmben a net (google chrome-ot használok). De vannak alkalmak, amikor fogja magát és semmit sem nyit meg aminek köze van a google-höz.(google, youtube, gmail, blogspot stb.)
Aztán magától megjavul órák múlva de addig képtelen vagyok bármit is megnyitni ami ténylegesen kellene, így igazából használhatatlan a netem. Valakinél előfordult már ilyen? Próbáltam másik böngészővel azzal sem ment.
Esetleg van valami tippetek, mit tudnék tenni, hogy megnyissa az oldalakat? -
Koppy96
tag
Sziasztok.
Wifin keresztül netezek a gépen egy TP-Link TL-WN721N tipusú usb-s adapteren keresztül.
Tegnap óta azt produkálja, hogy egy idő után nem tölt be egy oldalt sem. Wifi jel az van, meg a routerbe is be tudok lépni böngészőn keresztül, de netes oldalakat egyáltalán nem tölt be, torrent is megáll. Ilyenkor kihúzom az adaptert és aztán visszadugom. Ez megoldja a problémát, de néhány perc elteltével megint ezt csinálja...
Közben csekkolom a telefonommal, meg másik gépen is, és ott nem csinál ilyet, csak a gépemen.
Nem értem mi lehet a baja... -
Heffi
őstag
Pedig újraindítottam az egész rendszert és kizárólag a tesztelő gép volt fent a hálózatomon. Az FTP-ről is csak a szokásos 2,6 MB/s-al jön az anyag.
Arra gondoltam, hogy keresek valakit a szolgáltatónál akinek szintén ilyen sebességű netje van, és nála egy teszt, vagy bemegyek a szolgáltató irodájába és onnét egy teszt.
Igazából nemrég a digitális tévéadással voltak problémáim, és a szerelők újraforrasztották az optikai kábel végén a patch kábelt. Igaz kiderült, hogy nem az volt a probléma, hanem az új tévének túl erős volt a jel, ezért rontani kellett a jelszinten a koax kábelen. Ekkor még nem tűnt fel, hogy lassult volna a net. Persze a koaxnak semmi köze a nethez, csak a forrasztás játszhat közre, bár a készülék amivel dolgoztak, tesztelte is a művelet eredményét, annak is jónak kellene lennie, mert a nem megfelelő eredmény esetén automatikusan eltörte a kábelt.
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #429 üzenetére
A szoftverbázisról 1 MB/s körüli a sebesség. Többnek kellene lenni, nem?
-
Üdv.
Fura, eddig minden rendben volt a netemmel, de most mintha ingadozna. Gyanítom, hogy valami alkalmazás használ bizonyos erőforrásokat. Valami nagyon egyszerű program kéne, hogy ezt szűrni tudjam. Mit ajánlotok?
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #429 üzenetére
Köszi, majd megpróbálom, mennyivel működik.
-
-
Heffi
őstag
válasz
Gubek-Einste #426 üzenetére
Csak az zavar össze, hogy Szeged irányban megvan a sebesség.
-
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Internet sebességgel van gondom. A szolgáltató helyi kisvárosi cég, de optikai hálóztot használ egészen a házamig. A netem 40/20 Mbit/s, ami az elmúlt két évben általában meg is volt, de egy hete problémákkal küzködök.
Átlagban havi 3-400 GB adatforgalmam van egy FTP szerverről. Ha csak egy nagyobb fájl mozgatása van folyamatban, eddíg 4,9-5,1 MB/s sebességet jelzett ki letöltőprogram, az utóbbi héten max 2,6-es sebesség jön össze. Ha 2 szálon fut a letöltés, akkor az egyik 2,2 a másik 1,9 körül dolgozik. Először az szerver üzemeltetőivel vettem fel a kapcsolatot, de náluk nincs hiba. Kizártam a házi hálózatom (ami gigabites) hibáját is, mert az egyik géppel közvetlenül csatlakoztam fel a jelátalakító box-ra, és nem változott a sebesség.
Speedtest.net-el szoktam nézegetni a sebességet, ami automatikusan egy szegedi szerverre szokott csatlakozni, ahol megvan a névleges körüli sebesség. Azonban nekiálltam variálni a szervereket, és kiderült, hogy bármelyik másik lehetőséget választom, drasztikusan csökken a letöltési sebesség. Kipróbáltam több sebességmérő oldalt is, és szinte mindenhol csak 20 Mbit/s körüli letöltési sebességet kapok eredményül: 1 2 3 4 5
Beszéltem a szolgáltatómmal, és ők sem értik, mert állítólag Szegedet is Budapesten, a BIX-en keresztül érem el.
Mit gondoltok, hol van a rendszerben a szűk keresztmetszet?
-
válasz
Focke-Wulf #423 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gond, nagyon furcsa, hogy csak egy sikeres kapcsolódás után tudsz a másik géppel is csatlakozni. Router-rel használatánál mi a helyzet?
-
Focke-Wulf
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #422 üzenetére
Net-portal a szolgáltató. Hogy milyen előfizetés? Nem igazán tudom mire gondolsz, korlátlan adatforgalom és 5 MB le 1 fel, vagy 0,5 fel, nem tudom pontosan. Modemen keresztül jön, nem vifis.
Csatlakoztatnám, elkezdi tárcsázni, felhasználó nevének és jelszavának ellnőrzése és érvénytelen felhasználónév vagy jelszó üzenet. Természetesen nem változtattam se a jelszón se a felh. néven semmit már évek óta és egyik napról a másikra lett ilyen. XP-m van, SP3. Ilyenkor ha beírom újból a felh. nevet és a jelszót, akkor se jó.
Átdugom laptopba, ott simán csatlakozik. Visszadugom PC-be és ott is simán. De csak így, laptop után.
Mit nézzek meg még esetleg? -
válasz
Focke-Wulf #421 üzenetére
Milyen szolgáltató/ milyen net előfizetés?
Hiba jelenség pontos leírása? -
Focke-Wulf
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy az asztali PC-men nem tudom csatlakoztatni az internetet, csak miután átdugtam a kábelt a laptopomba, ott csatlakoztattam és visszadugtam az asztaliba. Ez rendszeresen, kb. kétnaponta előjön. Ha nem lenne a laptop, nem is tudnám behozni az internetet. És nemsoká nem lesz laptop, hogyan oldhatnám meg??
-
Hagyma82
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan próblémám lenne, hogyha megnyitom valamelyik böngészőt(chrome, vagy explorer) szinte leáll a gépem az elmúlt egy hétben találkozok ezzel a próblémával!
Ha nem fut az internet akkor nincs semmi gond!A múlt héten ki kellett cserélnem a rackbe a ventilátort, azóta ilyen lassú! Mi lehet az oka? A virusirtót lecseréltem, hátha de nem sok mindent jelentett neki!Tippek, ötletek?
Előre is kösz! -
altoalto
tag
Marad hat
Ezert irtam az elejen, hogy sok helyen kertem mar segitseget, de senki nem tudja miert akad ez a jatek mindket gepemen. Amikor 8mbites netem volt szinten akadt, csak nem ennyire. Ma reggel mertem egy francia szerveren pinget. 49 pinget es 5 jittert irt ki es A minositest adott. Tenyleg erthetetlen a miertje.
-
-
tombar
senior tag
válasz
altoalto #413 üzenetére
nálam egy régi maxtor volt a ludas, de szerintem a tiédben nem hinném h gond van vele. egy hdd sentinelt feltehetsz és tesztelheted, mert az pontosabb és a hibákat is hamar kiszűri. szerintem a nettel lesz a gond, illetve magával a játék szervereivel. új géppel ugyanazzal a nettel simán ment akadás nélkül nálam.
jitterrel inkább röccenések, stutterek lennének. ilyen hosszú laggok szerintem vmi nagyon meredek késleltetés miatt lehet, de ha csakis ennél a játéknál fordul elő, akkor valószínűleg a szerverrel van probléma. azért majd egy stabil, jó nettel is csekkold le. -
altoalto
tag
A bf play4free vel nem volt eddig gondom az elozo nettel. A mostanival meg nem neztem. A mervelemez 5.6-os erteket mutat a computers performance listan. A tobbi ertek 7.6 kornyeken all. O a leggyengebb lancszem a rendszerben, de nem hinnem, hogy haldokolna, hiszen a Far Cry3 elment rajta.
A vezetekes dolog nem fog menniTalan ha atlasszozok egy adag kabelt a folyo tuloldalara
Valahogy olyen erzesem alakult ki, mintha a kis fajlok (toredekek) elerese hosszabb idot venne igenybe, mint egy nagy youtubos hd videot megnyitni. -
altoalto
tag
Ping 24, jitter 11. B kapcsolat. Igen, egy netvadasz antennaval fogok egy 80-90%os free jelet. 4 mbites wifi kapcsolatrol beszelunk.A datanetes ping (60) tobb mint 2000 km-rol ertendo. Hopps megmertem meg1x. Ping 60, jitter 73. c kapcsolat. Pedig ugy indult egy darabig, mint a 24-es elozo ertek, majd hirtelen megugrott. 3. meres ping 20, jitter 3.B kapcsolat. 4. meres ping 20, jitter 5.
Elotte egy 8 megabites telenor adsl elofizetesem volt. Ennel nem mutatkozott ennyire latvanyosan a laggolas, de peldaul sokszor irta ki, a "problema a kapcsolattal" uzit. Itt nem fagyott a karakterem 2-3 masodpercig, csak erezni lehetett a csuszasokat. pl. kesobb halt meg az ember amikor mar reg fedezek mogott allt, vagy nem mukodtek gombok 1-2 masodpercig, "szaggatottan" ugralt a repcsi a levegoben stb. Elegem lett a fizetos, rablo szolgaltatobol, igy felmondtam a szerzodest.
-
tombar
senior tag
válasz
altoalto #409 üzenetére
nálam is volt hasonló helyzet, csak bárhol játszottam, bármilyen jó nettel ugyanúgy laggolt, droppolt a szerver. nálam hdd haldoklás volt a hiba. esetleg nézd még meg a bf play4free-t, tanki online-t stb. illetve célszerű lenne vezetéken is megpróbálni a témát, esetleg egy olyan havernál, akinél garantált a rendes futás/kis ping. valószínűleg stutterelsz, szóval a hálózatnál lesz a gond, ami remélhetőleg csak a wifin jelentkezik. viszont a bfh szerverei híresen gyengék, 100-150 körüli pinget nem tudnak lekezelni, legalábbis nálam nem.
-
club1
veterán
válasz
altoalto #409 üzenetére
A 80-100-as pingből gondolom, hogy nem vezetékes, hanem valamilyen vezetéknélküli szolgáltatón keresztüli internetkapcsolatról van szó. Vagy ez a ping Magyarország felé értendő csak? Mert ha utóbbi, akkor az természetes, a ping a távolsággal nő... Pingtest.net helyi szervert kiválasztva mit mond?
-
altoalto
tag
Udv! Lenne egy komoly problema a netemmel. Tobb forumra irtam idaig, de sehol nem birtak segiteni. A gepem I7, 12gb ram szuper vga. Szuz win7 64 bites rendszer. Szoval hardver oldal okes. A problemam a kovetkezo:Lagggg! Feltettem a gepemre a netmeter nevu progit. Azzal szoktam figyelni az esemenyeket. Amikor youtubon hd videot nezek 500-550 kb/s-el toltok le. Atlagban a speedtest 4 mbps sebesseget mer letolteskot. A datanet hasonlot. Ping 65 a magyar szerverre. Kulfoldon, eszakon elek. Feltoltesnel 0.5 mbit kornyeken all meg a mutato. Kedvenc jatekom a Battlefield Heroes. Ennel a jateknal allandoan a "problema a kapcsolattal" uzenetet irja ki jatek kozben. Europai szervereken jatszva az emberem jatek kozben lefagy nehany masodpercre, kis szunet majd ujra es ujra ezt csinalja. Szinte jatszhatatlan. Probaltam minimum felbontassal, hanggal windows ablakban jatszani. Semmit sem segitett a laggoloason. Abszolut nem ertem miert van a laggolas. Fps-em vegig 100 felett. A prociterheles uresen 1%, jatek kozben atlag 13-14%.Max 20%. Minden felesleges futo alkalmazas kikapcsolva. A jatek a netmeter szerint alig hasznal valamennyit. 10-30 kb/s. Rossz diagnoszitkai progit valasztottam volna? Nehany szerver kiirja a pingem a ping parancsot beeirva. Ez altalban 88-98 kozott mozog. Valakinek otlete?
-
thorex
tag
Esetleg próbálj meg egy kémprogramkeresőt is, mondjuk spybot vagy malewarebytes. (Ha esetleg talál valamit és ezután megoldódik akkor jó)
Az otthoni asztali gépeden is ugyanez a helyzet???
A letöltés ugyanolyan gyors mint eddig?, ha nem, teszteld le egy speedtest oldalon, és ha alacsony lehet reklamálni a szolgáltatónál.
Vagy esetleg nézd meg, hogy valami nem fogja-e le a CPU-t, (ctrl+alt+del) ott pedig a teljesítmény fül, majd a folyamatok fül (például nekem ha letöltök a torrent-el kb egy fél év már, de lefogja a cpu-t és így lassúl a net is), ha fölösleges program fut állítsd le.
Ha ez sem segít akkor esetleg állítsd át a DNS-t majd ha jó lesz akkor ezt a beállítást tartsd meg. Ha később kezd lassulni és már nagyon kritikus állítsd vissza automatikusra. (Nekem ez vált be mikor lassú volt a net) -
Bli92
tag
Üdv, szeretnék segítséget kérni. Adott a laptopom amin winXP fut. Firefox böngészőt használok, de az oldalak csak percek alatt töltenek be. Az operával és az IE-vel még lasabban. A hiba kb egy hete jelentkezett. A gép az otthoni hálózathoz csatlakozik. Wifin és kábelen is fennáll a hiba. A telefonok és a tablet is rendesen viszi a netet. A nod nem talált vírust és a rendszer újrarakása sem javított a helyzeten. Valaki tudna esetleg valamit, mi lehet a gond?
-
thorex
tag
Üdv!!!
Egy olyan kérdésem lenne hogy az előugró ablakokat hogyan lehet blokkolni (például mikor lapozni szeretnék és előjön, de nem csak egy adott oldalon)???
A netem kábeles és teljesen mindegy, hogy IE-t vagy Chrome-ot vagy Mozzila-át használok mindegyiknél előfordul ez a probléma.
Ha beállítom, hogy minden előugró ablak blokkolva legyen, akkor nem tudok továbblépni az oldalakon.
Olyan mintha az előugró ablak lenne a hivatalos megjelenítendő lap, és amire tovább kellene lépnie az pedig az előugró. És van mikor kiírja a blokkolást hogy sikerült, és mégis előugrik.
A gépen van Eset Smar Security és Spybot progi (volt spyware terminator és malewarebytes is), de ezek se képesek blokkolni.A választ előre is köszönöm!!!
-
ShERiFF91
tag
válasz
Gubek-Einste #404 üzenetére
Billentyűzet nyelve magyar? Különleges karakterek vannak a jelszavadban? CapsLock?
-
-
csabesz45
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki esetleg egy problémára választ vagy megoldást találni?
A probléma a következő. Egy adott közösségi oldalra a mai naptól a saját gépemmel(laptop)nem tudok belépni.Belépéskor a név és jelszó megadása után az a szöveg jön,hogy a felhasználónév,és jelszó érvénytelen.
Viszont ugyanezekkel a belépési adatokkal,másik gépről betudok lépni csak a sajátomról nem.Mi lehet a bibi???? -
ShERiFF91
tag
válasz
LaciMaci84 #401 üzenetére
hát mivel win reinstall nem segített, ezért szoftveres probléma nem nagyon lehet szerintem, tehát marad az, hogy hálókártya, vagy alaplap...vagy hát ugye kábel, de azt is cserélted, ha jól emlékszem...
próbáld meg esetleg a hálókártyát egy másik portban, ha van...de egyébként ötletem sincs, hogy mi lehet -
LaciMaci84
csendes tag
válasz
ShERiFF91 #400 üzenetére
Köszönöm ezek már megvoltak. A gép 2 hete volt újratelepítve pont emiatt. A modem router 3 hete volt kicserélve, korábban egy Pirelli volt azt most egy ZTE-re cserélték és központilag állították be előttem, lekérték az adatokat és frissítették is. Kicseréltem egy korábi modemre és Dir600-ra de ugyan ezt produkálta. Az integrált kártya mellé vettem egy TP-Link PCIE TL-WN781ND beletettem felmint minden, minden működött kb 10 percig aztán ugyan az, jelezte a hálózatott de internet nem volt (Ez vezeték nélkül) csak az újraindítással sikerült újra internett elérni de akkor csak ideig óráig, mindig újraindátssal javul meg. Az alaplap nem lehet ludas? Még arra tippelek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest