- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
Üdv!
A következő problémával találkoztam. A net időnként (kb. 30-60 másodpercenként) pár másodpercre (2-3 sec) elmegy. Lehet, hogy csak nagyon lelassul, lehet, hogy teljesen szétmegy, ezt még nem tudtam megállapítani de a lényeg az, hogy mintha másodpercekig nem lenne kapcsolat. Aztán visszajön, majd megint elmegy, és ez így ismétlődik folyamatosan. Böngészés közben még csak elviselhető lenne, de játszani már nem lehet így.
Tegnap vagy tegnapelőtt történt meg először, de akkor pár perc után helyreállt. Ma viszont már órák óta csinálja, és nem úgy tűnik, mintha szándékában lenne megjavulni. Újraindítás természetesen megtörtént, nem segített semmit.UPC 120-as kábelnet. Cisco 3925-ös modem, ami amúgy majdnem új, kb. két hónapja cserélték le vele a régit egy más jellegű probléma megoldásakor. Az állapotjelző ledek úgy világítanak, ahogy eddig is.
Mi lehet a probléma? A szolgáltatónál valami, vagy beszart a modem? Ha valakinek lenne tippje, hálás lennék. Előre is köszi!
-
Peppo
őstag
válasz
Gubek-Einste #524 üzenetére
Remek. Nem tudom, örüljek-e neki vagy sem.
Megnézem majd a legközelebbi szakadásnál, változik-e valami.
A gép felől okozhatja valami ezt? Hálókártya pl.? Vagy valami program?
-
Peppo
őstag
válasz
Gubek-Einste #522 üzenetére
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 2.7 dBmV 36.8 dB
Channel 2: 2.2 dBmV 36.5 dB
Channel 3: 2.6 dBmV 36.5 dB
Channel 4: 3.5 dBmV 36.5 dB
Channel 5: 4.4 dBmV 36.4 dB
Channel 6: 3.5 dBmV 36.2 dB
Channel 7: 3.7 dBmV 36.2 dB
Channel 8: 3.9 dBmV 36.5 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 42.0 dBmV
Channel 2: 42.4 dBmV
Channel 3: 42.7 dBmV
Channel 4: 42.4 dBmV -
Peppo
őstag
Köszönöm a választ mindkettőtöknek! Nem biztos, hogy minden kérdésre tudok felelni.
Az előző egy Cisco3212 volt, most egy 3925-ös van. Wifi letiltva.
Jelszintet hogy tudom meg?
Kábel bejön a lakásba, ott egy kis dobozba, onnan a modembe, onnan a gépbe. A dobozból kijön még a tv kábele is, az előző tulajnak volt tv előfizetése, de az évek óta nincs bekötve, és nem nyúlt hozzá senki. Jó 3 éve használom a netet, az utóbbi időszakot leszámítva problémamentesen.
Használom torrentezésre, de ez így volt korábban is. És ha kilövöm a torrentet, akkor is előjön a hiba, ezt már kipróbáltam. Általában játék közben, Diablo3, Starcraft, (pókerezni már fel sem merek menni) és Skype használata közben jön elő (ill. ilyenkor veszem észre inkább), de olykor böngészés közben is. Van, hogy nem is nyúlok a géphez, csak be van kapcsolva, és látom, hogy megint újraindult a modem. Épp ez a baj, hogy nem tudom semmilyen tevékenységhez kötni, teljesen kiszámíthatatlan.
Nem tudom, ennek lehet-e bármi köze hozzá, de nyáron lett a net 120-ra bővítve 60-ról, utána még egy ideig nem volt baj, aztán ősszel kezdett szarakodni. Akkor még csak ritkábban, de pl. tegnap szinte használhatatlan volt. A sebességgel nincs baj, az annyi, amennyinek lennie kell. Már amikor nem szakad.
-
Peppo
őstag
Egy újra előkerülő problémával fordulok hozzátok, hátha valakinek van ötlete.
UPC 120-as kábelnet. Időnként a modem egyszerűen újraindul. Net elmegy, kb. fél perc múlva modemen az állapotjelző ledek kialszanak, majd szép sorban újra kigyulladnak, ahogy bekapcsoláskor is teszik. Van, hogy napokig semmi baj nincs, máskor ötpercenként csinálja. Először a táp volt a gyanús, ki lett cserélve, de nem segített. Utána már a modemet is kicserélték, három napig bírta az új, és most ugyanez a hiba. Most épp ötpercenként szakad.
Gyanítom, megint hívhatom a UPC-t, mert most már csak arra tudok gondolni, hogy valahol ott van a hiba. Vagy okozhatja ezt a számítógép? Képes valahogy újraindítani a modemet?
-
Peppo
őstag
Üdv!
Leírom itt is, hátha valakinek van tippje, mi lehet a baj.
UPC 120-as net, pár hónapja lett duplázva 60-ról. Kb. egy hónapja jelentkezett először a probléma, azóta egyre sűrűbben előfordul. Időnként rövid időre elmegy a net. Mivel sokat játszom online, idegesítő tud lenni, mert ilyenkor persze kidob a játékból, és csatlakozhatok újra. Van, mikor csak a menüig dob ki (Diablo 3), és rögtön vissza is tudok menni, de van, hogy annyira bont, hogy a modemen is kialszanak az állapotjelző ledek, és gyakorlatilag újraindul a modem. Ilyenkor újracsatlakozás, stb. Ahogy írtam, kb. egy hónapja kezdte, azelőtt semmi baj nem volt vele, akkor is, ahogy most is a játék mellett a Skype fut még, ezen beszélek a többiekkel. Kipróbáltam Skype nélkül, torrentet kilőve is, de ez sem segít. Van, hogy 10 perc alatt háromszor is elmegy, máskor órákig gond nélkül működik. Átlagosan 1-2 óránként jelentkezik, de néha napokig hibátlanul megy. Egyébként, mikor a játékból kidob, a Skype is szinte mindig megszakad. Akkor is, ha a modem nem indul újra. De csak nálam, a többieknél semmi nem történik, szóval a baj nálam van valahol.
A modem döglött volna be? Vagy valami szoftveres probléma lehet? Böngészés közben eddig nem tapasztaltam, de ott nem biztos, hogy észrevenném, ha pár másodpercre vagy 1-2 percre elmegy a net.
Ha valaki tud tippet adni, azt előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged