- A Motorolának is a Bose hangol
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hamarosan lesz a Nothingnak mondani valója
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Internet sebességgel van gondom. A szolgáltató helyi kisvárosi cég, de optikai hálóztot használ egészen a házamig. A netem 40/20 Mbit/s, ami az elmúlt két évben általában meg is volt, de egy hete problémákkal küzködök.
Átlagban havi 3-400 GB adatforgalmam van egy FTP szerverről. Ha csak egy nagyobb fájl mozgatása van folyamatban, eddíg 4,9-5,1 MB/s sebességet jelzett ki letöltőprogram, az utóbbi héten max 2,6-es sebesség jön össze. Ha 2 szálon fut a letöltés, akkor az egyik 2,2 a másik 1,9 körül dolgozik. Először az szerver üzemeltetőivel vettem fel a kapcsolatot, de náluk nincs hiba. Kizártam a házi hálózatom (ami gigabites) hibáját is, mert az egyik géppel közvetlenül csatlakoztam fel a jelátalakító box-ra, és nem változott a sebesség.
Speedtest.net-el szoktam nézegetni a sebességet, ami automatikusan egy szegedi szerverre szokott csatlakozni, ahol megvan a névleges körüli sebesség. Azonban nekiálltam variálni a szervereket, és kiderült, hogy bármelyik másik lehetőséget választom, drasztikusan csökken a letöltési sebesség. Kipróbáltam több sebességmérő oldalt is, és szinte mindenhol csak 20 Mbit/s körüli letöltési sebességet kapok eredményül: 1 2 3 4 5
Beszéltem a szolgáltatómmal, és ők sem értik, mert állítólag Szegedet is Budapesten, a BIX-en keresztül érem el.
Mit gondoltok, hol van a rendszerben a szűk keresztmetszet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Series/Elite V2 kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- PS5 / EDGE kontroller analóg cseréje GuliKit 720 TMR érzékelősre, 1 év garancia!!!
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3050/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 70 féle ház!
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- 199 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Használt Steelseries Arctis 7P+ vezeték nélküli gaming headset / 12 hó jótállás
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest