Hirdetés
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Heffi
őstag
Sziasztok!
Internet sebességgel van gondom. A szolgáltató helyi kisvárosi cég, de optikai hálóztot használ egészen a házamig. A netem 40/20 Mbit/s, ami az elmúlt két évben általában meg is volt, de egy hete problémákkal küzködök.
Átlagban havi 3-400 GB adatforgalmam van egy FTP szerverről. Ha csak egy nagyobb fájl mozgatása van folyamatban, eddíg 4,9-5,1 MB/s sebességet jelzett ki letöltőprogram, az utóbbi héten max 2,6-es sebesség jön össze. Ha 2 szálon fut a letöltés, akkor az egyik 2,2 a másik 1,9 körül dolgozik. Először az szerver üzemeltetőivel vettem fel a kapcsolatot, de náluk nincs hiba. Kizártam a házi hálózatom (ami gigabites) hibáját is, mert az egyik géppel közvetlenül csatlakoztam fel a jelátalakító box-ra, és nem változott a sebesség.
Speedtest.net-el szoktam nézegetni a sebességet, ami automatikusan egy szegedi szerverre szokott csatlakozni, ahol megvan a névleges körüli sebesség. Azonban nekiálltam variálni a szervereket, és kiderült, hogy bármelyik másik lehetőséget választom, drasztikusan csökken a letöltési sebesség. Kipróbáltam több sebességmérő oldalt is, és szinte mindenhol csak 20 Mbit/s körüli letöltési sebességet kapok eredményül: 1 2 3 4 5
Beszéltem a szolgáltatómmal, és ők sem értik, mert állítólag Szegedet is Budapesten, a BIX-en keresztül érem el.
Mit gondoltok, hol van a rendszerben a szűk keresztmetszet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest