- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
EgyGábor #12138 üzenetére
Nem, az alaplap miatt nem valószínű, hogy ez a vége.
Ez akkor lenne igaz, ha a legmagasabb prociszorzó és 1.45V CPU feszültség esetén született volna ez az órajel. Nálad a szorzó sem maximális, tedd x12.5-re és a feszt nyugodtan tedd 1.45V-ra a biosban, úgyis kevesebb lesz!
Gyanús nekem, hogy az Asus progijait használod, sokunknak bezavarnak pl a PC Probe.
Legalább a tuning idejére mondj le a laphoz adott ezen progik szolgáltatásairól!
Az Everest és a CPU-Z értékei nálad eltérnek, lehet, hogy ez is ennek a segédproginak a bűne. -
fagy53
nagyúr
válasz
EgyGábor #12124 üzenetére
A CPU-Z és az Everest mér jól, azt, hogy milyen pontosak azt csak kimérni lehet, de a mérési pontokat nem szokták a gyártók az orrunkra kötni, a rutintalanoknak elszánt google-zásba kell kezdeni, ha ezt meg akarják tudni.
Én anno teszteltem ezt a problémát és elég jól közelített a valósághoz ez a két progi, azóta elfogadom az általuk jelzett értéket valósnak.
A bios CPU fesz állításánál mutatott értékek inkább tájékoztató jellegűek, bár az ujraindítás után a bios hardver monitora az Asus lapomban pontos, valós értéket jelez. Ne törődj a bios-szal, higgy a CPU-Z-nek, úgyhogy adhatsz még egy kis feszt nyugodtan, bár nem tudom miért? -
kriszbon
őstag
válasz
EgyGábor #12093 üzenetére
Szerintem kevés neki a fesz, mert a Vid 1.225V és M0-ás a proci. Ezekből alapfesszel nem sok megy 3.1-3.2GHz felett.
Az enyémnek (Vid 1.225V) bioszban 1.293V kell hogy 3.3-3.4GHz-en tökéletesen stabil legyen, de 3.5GHz-en már 1.325V kell.
Adj neki több feszt és próbáld ki úgy, a hőfokra figyelj. -
törölt tag
válasz
EgyGábor #12057 üzenetére
Ha Gigabyte lapban húzod, akkor procifesz "Normal"-ra, ha másban, akkor a gyári VID-re. Szorzó 12x-re (CPU Multiplier, nagy ritkán zavaró lehet a feles szorzó)
FSB 291-re.
RAM-okat minél alacsonyabb órajelre (vagy a gyárit alulról közelíteni), vagy szikronba hozni, DRAM Multiplier, hasonló neve van.
Fesz, amit előbb írtam.
Minden más mehet alapon.
Ha nem megy, akkor először a procifeszt kell növelni. -
fagy53
nagyúr
-
törölt tag
válasz
EgyGábor #12002 üzenetére
Javaslom inkább a Tuning, kezdőknek, szájbarágósan topikot, sok mindenről írnak, érthetően.
-
törölt tag
válasz
EgyGábor #11995 üzenetére
Hova akarod 3000 GHz-nél feljebb húzni? Ez világrekord.
Szerintem nem az NB fog vissza, vagy a RAM, vagy a procinak kevés a fesz. A RAM-okat oszd vissza, aztán mehet a menet, ha így sem, akkor a procinak kevés a fesz.
aero: Hát igen, csúnyán elszabtam. "1.4 volton ( bios ) is 63 a max." Ez nem is olyan rossz, bár a CM692 egy hűtőláda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest