- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A12 - idén sem erősebb
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
köszi, közben a biosban fötörve rájöttem
van egy olyan jelenségem, hogy mikor bekapcsolom a gépet elkezd villogni a bekapcsoló gomb, de nem tudom, hogy ez mit akar jelenteni, látszólag minden rendben van,
meg a biosban beállított feszültségnek és a CPU-Z-ben és aida 64-ben lévők köszönő viszonyban sincsenek -
zso73
veterán
Megtaláltam a megoldást. Rákerestem a ramomra, és tényleg írják az OCZ fórumon, hogy 1,65V, vagy kevesebb kell Az IX rendszerekben. Beletettem a másik gépből a Geil ramokat. Azok 1,6 V-osak gyárilag. Nincs is vele semmi gond. 3050/1386-on megy a rendszer stabilan. Ennyire emelte a bios........
Köszönöm a segítséget !!
-
zso73
veterán
Csináltam egy újabb tesztet.
Dram bus voltage: 1,9 V
IMC voltage 1,1 V
Lehet, hogy csak az adatok rohangálnak a CPU, és a ramok között? A feszt meg mindenki magának állítja?
A kis cseles. Az Aida 64 bitben a ramok frekijét 1337 MHz-re írja. Viszont, ha bemegyek a biosz részbe, akkor ott látszik, és a képen is, hogy az bizony 1866MHz-en küldi a ramokat. Annak meg kell az 1,9 VTudsz leírást valahol az I5 memória,fesz dolgairól?
Ezeken a baállításokon nem kapcsol ki a rendszer, és nincs baj vele. Stabilan fut.
-
zso73
veterán
Ez a pontos
Tesztet írtam róla, és most nem találom...............
A lényeg, hogy 1,5 V-on tolja neki a rendszer. Legalább is az Aida, CPU Z szerint.Az 1,9 V a max, amit kaphat. Persze a Lóvoltidzs jobban hangzana.......És 1,65V cimke.
Most állítom kézzel a feszt....Meglátom. -
zso73
veterán
És ilyen kellene?
Mi a gond a túl nagy fesszel? Nem ad annyit a lap? -
zso73
veterán
Én is most váltottam C2 Q9300-ról +3eFt-ért I5 760-ra.
Egy kérdés: Asus lapban (H55) tud valaki titu beállításokat ehhez a procihoz?
Ha minden auton van, a turbotech is engedve, akkor az Aida 64 alatt kiakad a rendszer.
OCZ 1600 EB1G Platinium ramokkal megy a lap. Csak ez alatt a program alatt felmegy a hőfok 60C° környékére, és újraindul, vagy kikapcsol a lap.
Ha a ramok időzítését beírom kézzel, a turbotec-et kilövöm, akkor a winrar,Pi, jól műxik.
Az Aida akkor is kiakasztja. A 3DM 2011 teljesen jól megy rajta.
Tippek? Proci beállítások? -
Csak annyit jelent az ES, hogy tesztre kiválasztott darabok, rendszerint az első szériák egyikéből valók. Sokszor válogatják őket, mivel ezeket adják ki korai tesztekre, és az jól jön ki, ha jól muzsikálnak, tehát jó esély van rá, hogy jobban mennek, mint az átlagos, nem ES-es CPU-k, de azért nem 100%.
-
OceanStorm
tag
És akkor mennyi a tényleges alap órajele ennek, mennyire húzhatom meg, és mennyire stabil a működése ? Ha meghúzom az órajeleket, akkor azt max az alaplapom keretein belül teszem (TurboV Evo), nem használok egyéb programokat. Sry a lame kérdésekért, de tényleg elszánt vagyok azzal kapcsolatban hogy rendelek egyet az ebayről.
-
-
Immy
őstag
Hi
Sry a késői válaszért, de vizsgára készültem és ilyenkor próbálok csak arra koncentrálni.
Alapból a HT (hyperthreading) nincs bekapcsolva vagy miért említed, hogy HT on módban? Van valami oka hogy kikapcsoljátok?
Szerintem nem mindegy, hogy 4 szál vagy 8 szál. Habár én is tudom, hogy HT teljesítménye nem egyenlő tényleges maggal mégis ha több szálú programokat használsz igenis van értelme.Turbo boost, hogy működik tuningnál? pl.: ha az alapórajelet 2,8ról 3,4ghz-re tuningolod akkor 1-2 mag teljes kihasználtsága esetén "csak" 3,46ghz-re emeli az órajelt vagy arányosan magasabbra?
ui.: tudod a DRAM/FSB szorzót még alacsonyabbra állítani? (memória 1866 vagy 2000-en működjön és lefuttatni egy everestet?)
Immy
-
Immy
őstag
Elsősorban 2-3 vmware image-t szoktam futtatni.
Néha egy kis új game, de semmi komoly.Igen én is arra vagyok kíváncsi, hogy everestben mekkora a különbség, mert ahhoz már tudnék viszonyítani. Ha tegyük fel +20%növekedés lenne azt már megérezném. Viszont ha tegyük fel csak 5% a különbség akkor nem éreznék késztetést több ezer forinttal többet kiadni.
Tervezem azt, hogy a 2,8ghz-ről olyan 3,3-re felhúzom.
Más: 1, Ez alapfeszen lehetséges?
2, Ugye szorzót nemlehet állítani, ezért kell bclk-t kell emelni. De ezzel együtt mennyivel fog nőni a memória órajele?
3, Tuning esetén van Turbo boost?Immy
-
Nem rossz ötlet
Én az asztalom szekrényecskéjére gondoltam. Fatertól kérek hőszigetelő fekete habszivacsszerű anyagot (légtechnikával foglalkozik), kibélelem vele a szekrényt belül, gondolom hangot is megfogja
Kell rá három lyuk: 2 a 2db PWM-es ventinek a két átellenes oldalon (szellőztetés), egy másik pedig a VGA-nak, hogy kifelé szuszogjon.
-
-
i are robot
senior tag
Használt nem játszik, újonnan viszont hol láttál 51e-ért, ha szabad kérdeznem?
PH bazárosoknál (pl. Gianni), ez olyan ár? Mert üzletben olyan 57-58 a legalacsonyabb amit láttam. Ja, és ezeknél van olyan, mint mondjuk a mostani Q6600-osamnál, hogy jobbfajta steppinges, pl. G0, vagy ilyesmi?
Hűtőre amúgy ilyesmire gondoltam, remélem ez elég a 3,8-4 GHz-re, többre meg tényleg nem akarnám húzni.
-
i are robot
senior tag
Köszi! Eszküszöm nézegettem a cikkeket, de ez valamiért elkerülte a figyelmemet.
Mondjuk azért a 2,8-ból stabilan 4-et csinálni szép teljesítmény lenne.
Nekem pedig 24/7 atomstabil rendszer kell, és nem játékra, ezért gondoltam, hogy a 875K-ből biztosabban lehetne ezt kihozni, de ahogy nézem, a 22-es szorzó is sokmindenre elég, szóval a szorzózár mentesség nem nyom annyit a latba, úgyhogy vagy egy 860, vagy talán egy minimálisan drágább 870 is megtenné.
-
Intel fan11
őstag
hm!Milyen jó dolgok vannak nálam is a körül mozog 0,8-0,9 volt között
De viszont elindítottam másolást zenét meg filmet akkor viszont felugrott 25re is a multiplier 3,2 GHz körülire!!Nem csak 22 ig megy a multiplier!???Nem tuningoltam semmit!!
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek de tegnapi a gépem ezelőtt egy mezei p4-esem volt éshát ott nincsenek ilyenek
-
priti
addikt
hát ez így %-ban hülyeség, értesz egy 3850-nél 1% különbség van a 4x megy a 16x között is, szóval attól függ milyen VGA-t nézünk és azért ez elég erős kártya már, de megnézem, persze, nekem is jobb lenne ha messze lenne a két kari, bár elférni elfér csak nagyon kevés hely marad közöttük, aztán lehet melege lesz, bár nem hiszem, majd meglátjuk
-
priti
addikt
Nem gáz, engem nem zavar, jövő héten amúgy készítek egy tesztet úgy néz ki két Gigabyte GTX460 1GB OC lesz SLI-ben, ha minden jól megy. Majd feldobom logout-ra ha összejön. Kiváncsi vagyok én is mit mutat ez a megoldás így a gyakorlatban, ha van benne valami kis csúsztatás az eredményen látszani fog. Az első érvágás már megvolt, mert a semmieszű bagázs egymás mellé tette a két 16x slotot, véletlenül se középre került a 8x a két 16x közé, hogy legyen hely a két kari között ááááh, alá... gyökerek. Ezt én is becoptam, úgy számoltam, hogy végre lesz hely a 2VGA között, de az alsó PCI-E az fixen 8x az alaplapi kiskönyv szerint, nem úgy van, hogy akármelyikbe tolhatod. Tök jó hogy van rajta 4db
-
deicide
veterán
-
herciady
csendes tag
Hello
Ez elvileg egy sima i7 860 és az alaplap pedig egy MSI p55-gd55.
Megnéztem több progit is ugyan ezt az eredményt kaptam.És megnéztem ,nem fut alatta semmilyen progi ( egyébként régebben még ha futott alatta progi ,akkor is 1,3 GHZ ment kivéve ha csinált vmit a progi vagy ha elindítottam egy másik progit).
Szerinted?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged