- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
Nézd meg itt a videó editálást, vagy a tömörítést, ahol ordítania kéne a RAM-nak, szerintem már ebből a tesztből is látszik, hogy procilimit van, lehet hogy a memória órajele magasabb, de egyszerűen máshol van a szűk keresztmetszet nem ott. Valszeg a prociban lévő rész egyszerűen 1333 CL7-es sebességet tud kiszolgálni és ennyi, a többi mérési hiba. Sehol nem láttam még nálam olyat ahol kijött volna számottevő különbség alacsony és magas RAM órajel között, de még tesztekben sem, pedig azok között akadnak marketinges vakítások.
Továbbra is várom ki az aki meg tudja mondani mire jó a 2GHz-es RAM, mert én nemtom
-
priti
addikt
Ez hülyeség, a gyártók adott fesz és időzítés, mellett garantálnak órajelet .
Tökmindegy a ramnak milyen környezet szolgálja ki. Annak a speckóban megadott fesszel és időzítéssel tudnia kell a feltüntetett órajelet. Az más kérdés ha a környezettel gond van, de ahhoz a ramnak és annak gyártójának semmi köze. Szerintem QPI 1,34V alaphangon aztán lehet menni lefelé ha minden oké, nekem i7 tuningnál mindig a QPI fesz kavarta a cart.Valaki mutasson már teszttel bizonyított érdemi különbséget 1200MHz és 2GHz-es RAM órajel között 4GHz-es CPU órajel mellett
mert elképzelésem sincs miért nem zéró mindegy hány MHz-en van a memória egy OC rendszerben. Milyen alkalmazásban van értelme? De ne pöttyökkel, gyakorlatban érezhető gorsulásra gondolok. Én tömörítéssel próbáltam nézni és hulla mindegy volt a gyakorlatban. Csak papírtigrisnek tűnik az egész.
Biztos van oka, ha valaki megveszi horror pénzért, hol lehet ezt kihasználni? Hol van számottevő különbség? Vagy tényleg az a szinte megmérhetetlen pár másodperc időspórolás ér ennyit valakinek?
-
Heffi
őstag
Nálam (P7p55d, I7 860, Gskill 2000 MHz) nem lehet úgy beállítani, ahogy te írod. Ha a BCLK-t az alap 133 MHz-n hagyom, akkor max 1600-s memória frekvenciát lehet állítani. Ha XMP módra váltok, akkor 167-s órajel mellett 2004 MHz-re áll a Dram frekvencia. A proci meg 17-s szorzót kap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest