- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #5276 üzenetére
Figyelek a VRM hűtésre is, de más jellegű a gond: Akár 100 Mhz emelés esetén is az történik, hogy 3-4 Windows indításig oké, utána nem kapcsol be a gép pár próbálkozásig, aztán amikor igen, akkor resetel a BIOS. RAM-okkal ugyanezt a kört lejátszottam, plusz korábban az XMP profilt sem sikerült normál munkára bírnom. Lehetséges hogy van, amiben nem vagyok elég körültekintő, de egy biztos, korábbi platformokon ment minden szinte azonnal.
Persze nem egy OC lap ez, pláne nem felsőkategóriás, úgyhogy nem is ezért panaszkodtam.
ffodi
Jöhet privátban!
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #5274 üzenetére
Nem stabil vele semmilyen szinten a még a legkisebb mértékű CPU tuning sem, RAM tuning meg pláne nem, BIOS változtatásokra borzasztóan reagál a lap... volt már dolgom jobb alaplappal is, na.
2 éve mikor megvettem, nem voltam még elég körültekintő, és 60k-nál sem akartam többet költeni alaplapra - ez hiba volt, de itt már korábban ebben megerősítettek, hogy a Giga ebben az árkategóriában nem egy nagy megfejtés. -
snecy20
nagyúr
5820k mellé milyen minőségű OC-ra szánt alaplapot ajánlanátok? A Giga X99-UD4 lapomat már látni sem bírom, egy akkora szar, hogy elmondhatatlan - csoda hogy bírom vele már 2 éve!
-
snecy20
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #789 üzenetére
Remélem nem fog kelleni mindenképp BIOS frissítés, úgy néz ki Giga lapok küzdenek még a DDR4 instabilitással 3Ghz vagy afelett.
-
snecy20
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #787 üzenetére
Jah, látom közben, visszaolvastam. Végülis a 3Ghz-es verzió lesz nekem.
-
snecy20
nagyúr
Napokban beújítanék egy G.Skill - F4-3200C16Q-16GRK - Ripjaws 4 RK-ra - [link] - remélem nem lesz semmi stikli, és menni fog minden rendesen. Azóta a problémás Giga X99-UD4 lapot becseréltettem az Aquánál minimál ráfizetéssel egy Giga Gaming 5P-re, ezutóbbi megy eddig hibátlanul.
-
snecy20
nagyúr
A Quad Channel érdemben hoz valami előnyt? 4x4GB van most a gépben, olcsón lenne most lehetőségem beletenni még 2x4-et.. Használt már valaki 6 Ram modult egyszerre? 8 modul befogadását tudja a lap.
-
snecy20
nagyúr
Gond nélkül viszi a 4Ghz-t, annyi meg nekem bőven elég, ennél nagyobb tuningos terveim nincsenek.
Nyilván egy jobb lap által a tuningpotenciál is nől, a GA-X99-UD4 ilyen téren inkább csak egy belépő szintű lap. Jelenleg igen, úgy néz ki megoldódtak a gondjaim, hamar mondtam ítéletet a lap+ram párosról. Nem voltam még soha olyan helyzetben hogy BIOS verziókat kelljen próbálgatnom.MSI Mpower-ről eléggé jókat írnak a külföldi tesztelők, szerintem simán megérheti beruházni abba.
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #600 üzenetére
Mire a 4-4.2 Ghz-e kevés lesz ennek a procinak, addigra már maga az architektúra lesz kevés.
Nálam ez egy érdekes dolog volt mert egészen a végsőkig egy 4790k-ban gondolkodtam, aztán szöget ütött a fejembe pár hozzászólás az asztali gép ajánlós topikban, hogyha már i7, akkor ár/érték arányban ez az 5820k kimondottan megérheti. Mivel 2-3k-val drágábban jutottam hozzá mintha 8-9 hónappal ezelőtt vettem volna, így bánom hogy nem korábban léptem meg a vételt, de ez van. Játékok alatt szinte egy az egyben hozza a 4790k teljesítményét még alapon is, aztán hogy mit hoz a jövő, és mennyire hasznosul majd a 6 mag/12 szál, az kiderül, de azért reménykedem hogy ebből a szempontból 4-5 évre jó befektetést csináltam/csináltunk. -
snecy20
nagyúr
Eddig úgy néz ki hogy a négyféle kipróbált BIOS-ból az egyikkel pöccre indul minden. (F7 verzió, 2014.08.26)
A két legújabb, idei BIOS esetében vaksetétség, ezekről kellett vissza downgrade-elnem a tavalyira....a fene se érti ezt.
-
snecy20
nagyúr
Jövő héten kiderül mindenképp hogy mi a gebasz. Elvileg valóban nem kéne hogy gond legyen együtt a komponensekkel, viszont másodjára megpróbáltam egy olyan lap+memória párost kiválasztani, ami elég gyakorinak mondható, külföldön bundle-ként is árusítják, meg elég sok neten fellelhető review-ban is egy viszonylag gyakran előforduló tesztkörnyezet.
-
snecy20
nagyúr
A 4 modullal el sem indult a gép másképp csak úgy, ha a quad-channelnek megfelelő slotokba raktam. 2 és 1 modul esetén szintén minden bekapcsoláskor két sípolással indul a gép, ami után alaphelyzetbe akarta rakni a bios a beállításokat. Utána ha indult is, kaptam memóriára címzett kékhalálokat Win7 64 bit és Win8.1 64 bit alatt is. Most meg ugye ott tartok hogy Gigabyte üdvözlőképernyő után se Biosba lépés, se bootolás., csak képernyőelsötétülés.
Sajna nincs nagy hangulatom, illetve időm se jelen pillanatban a nagy kísérletezgetésekhez pedig arra lenne szükség, minimális ráfizetéssel cserélni fogják majd az említett alaplapra és ramra a jelenlegieket. Az Aqua részéről azért a gyors hajlandóság a cserére, mert amikor a félgépet összeállították egy gyors tesztelésre, már őnáluk is furcsa volt egy-két dolog. Ami még érdekes, hogy a bootmeghajtó kiválasztásáig szintén elenged, de a részletes BIOS beállításokhoz való továbbmenetel után jön az elsötétülés. Táp eközben megy, gép sem kapcsolódik ki.
-
snecy20
nagyúr
Ez meglesz oldva mindenképp, jó hogy szólsz.
Amúgy Crucial DDR4 + Gigabyte GA-X99-UD4 = Totális inkompatibilitás, többféle oprendszer alatt is. Alaplap sem oké, még a BIOS-t sem hozza be CMOS reset után sem, oprendszer boot előtt elsetétül a kép. Úgyhogy most a jövő héten váltás lesz valamelyik MSI lapra, meg Corsair Vengeance memóriára. Régebben már szoptam eleget Gigabyte lapokkal, többet már nem szeretnék.
-
snecy20
nagyúr
Meglepően jól dolgozik a Thermalright Macho revB, még most a hétvégén, amikor iszonyat hőfokok voltak itthon a panelban (~30C), sem ment az 5820K legmelegebb magjának hőmérséklete 52C fölé játékok alatt.
Igaz, NZXT Phantom 410 gépházban ment mind a négy venti, max. fordulaton. -
snecy20
nagyúr
Az Uncore szerepe mi is pontosan? Illetve hova érdemes azt állítani 4.1Ghz-re lőtt 5820k esetén?
-
snecy20
nagyúr
A mai nappal beléptem az 5820K tulajok táborába! Tuningjellegű próbálgatások majd csak egy pár hét múlva, ha nem lesz ilyen meleg a lakásban. Egyelőre 4x4GB Crucial 2133Mhz társaságában van, de ezen a fronton lehetnek majd változások. A lap Gigabyte GA-X99-UD4.
-
snecy20
nagyúr
Okés.
Mivel még nehezen igazodom ki ennek a platformnak a jellegzetességeiben, megkérdezném, hogy 2133Mhz-es RAM-okkal is működőképes a CPU-tuning, vagy ez nem annyira lényeges? Ha emelem a szorzóját a CPU-nak, akkor visszaább kell lépkednem a RAM-mal 1600-ra hogy bírja, avagy itt ennél a platformnál nem szükséges?
-
snecy20
nagyúr
Egy Thermalright Macho revB elbír majd az 5820k-val? Ez a hűtés már adott, hisz eredetileg a 4790k-hoz vettem, aztán ugye változott a terv időközben.
-
snecy20
nagyúr
válasz
MPowerPH #563 üzenetére
Értem. A másik amit még olvastam, hogy húzva azért fogyaszt a cucc rendesen. Egy minőségi XFX TS 650W elbírna vele, egy HD7950 társaságában, főleg ha ilyen 4.2 körül menne magasabb feszültségen? Még pont tápegység vásárlás előtt vagyok, szóval kiváncsi vagyok hogy itt a topiklakóknak mekkora tápegység elegendő ehhez a platformhoz.
SLI/Crossfire, féltucat HDD sem most, sem a jövőben nem játszik részemről, szóval a tápra a szokásos dolgok lennének csatlakoztatva, szokásos mennyiségben.
-
snecy20
nagyúr
Üdv srácok!
Esélyes hogy a napokban beújításra kerül egy 5820K.
Ha egy kevésbé tuningbajnok példánnyal lenne dolgom véletlen, akkoris kihozható belőle a 3.8Ghz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged