- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
snecy20 #5925 üzenetére
A HT ebben az estben csak ront a helyzeten és lassabban fut le a szimuláció. A sávszélességről pedig sosem elég: "I once had a Xeon E5-1650v3. With CPU clocked at 4.4GHz and memory at DDR4-2666 instead of 2133 fluent parallel performance in double precision increased by more than 20%."
Szóval ramból is a lehető leggyorsabb kell. Ha játékra kellene, akkor igen, amit írsz az helytálló. De akkor meg AM4-et veszek.
-
Carlytoo
senior tag
válasz
snecy20 #5459 üzenetére
Amit én szereznék az a következőképpen néz ki:
I7 5820K : 2019.01.15. Ipon
Gigabyte X99 GA-UD4 : 2019.01.15. Ipon
Erre nem kell ráfizetnem, ha odaadom az alaplapomat + CPU (I7 7700K).
Ismerősöm fia birtokolja a gépet, de tudjuk, hogy játékra (már pedig ő csak játszik) a 7700K erősebb, ha a programnak nem kell több 8 szálnál.
Ellene szól, hogy a 7700K-m 2020. 11. 08.- ig garanciás.
-
#Morcosmedve
veterán
Ugyan ilyen Ramom van, ugyan ilyen giga lapban es quad ban nem mennek, csak dualban. Ma elvileg sikerul megnezzem mas ramokkal, hogy a proci IMC je szarakszik vagy pedig a memoria nem hajlando menni.
BMW001: igen, de akkor sem igazan ertem, illetve ment az asusban, csak 2133-on, szenvedosen, itt mar be se teszi egyaltalaban.
-
Maotun
őstag
Ha már a ram is szóba jött 2133Mhz feletti DDR4 nek mi értelme van? érdemes 2666Mhz.-t venni + 3k val több Hyper X gyártónál a 4x4-es kitt, az időzités cl4 mindkét esetben.A quad chanel csak 4 modulnál mükszik gondolom. A cpu 2133 Mhz.-ig kezeli a memóriát ahogy néztem a specifikációit .
4 Ghz.-vel én is megelégednék[ez a hűtőm van gondolom ha az fx 9590 nek elég volt ide is jó lesz]
-
Maotun
őstag
snecy20! köszi segített a döntésben a hozzászólásod
Gigabyte GA-X99-UD4 lapod van? sikerült stabilizálni a rendszert? Ööööö bocs én láma vagyokde ennél a lapnál "csak" 6 fázis a cpu tápellátás, ez nem korlátozza a tuningot? én Msi x99 Mpowerbe gondolkodok ott 12 fázis van igaz, igaz 13k.-val drágább is....
-
k a l o s
csendes tag
Hali.
Nekem is ilyen rendszerem van Crucial DDR4+Gigabyte GA-X99-UD4+5820k és hasonló dolgokat csinál.
Van hogy a bios elött megáll,van hogy az oprendszer betöltésekor.Néha napokig elsőre indul máskor pedig 10 perc mire elindul.Próbáltam már az összes biost de sok változás nem történt,de talán a f12-es bios eddig a legjobb. -
04ahgy
nagyúr
Tehát van kép valamikor, csak elmegy. Ez nem alaplap hibára vall, és főleg nem a Crucial DDR4-gyel való inkompatibilitásra.
A GIGABYTE lapok BIOS-a (illetve UEFI-je), a BIOS struktúráját és felépítését tekintve családonként jó ideje egy közös alapra épül tapasztalataim alapján. Ebből és abból, hogy nekem GIGABYTE GA-X99-SOC Force valamint GIGABYTE GA-X99-Gaming 5P lapokkal, i7-5960X, i7-5820K, i7-5930K CPU-val is hibamentes volt mindkét lap a legfrissebb BIOS-szal Crucial RAM-okkal, arra következtetek, hogy valami nálad, egyénileg nem OK, semmint a lap és a kompatibilitása a gond.
A SOC Force-szal tapasztaltam olyat, hogy a nem legfrissebb BIOS-szal sok modult nem kezelt, csak egyet. Frissítés után OK lett.
Te melyik slotba tettél milyen RAM-ot, és hány modult? Egy modullal próbáltad-e?
HGyu
-
MPowerPH
félisten
Az uncore a QPI, L3, MC, SA -val van osszefuggesben. Te ebbol a memoria sebessegben fogsz eszrevenni valtozast, es olyan helyen, ahol szamit az L3. Rettentoen visszafogja a ddr4-et mar 2666-on is, alapon. OC socket nelkul olyan 3.4-3.6GHz lehet a max, ami edes keves. Minimum 4GHz lenne az idealis, vagy 4.5.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Renault, Dacia topik
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest