- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #111094 üzenetére
Nem létezik tökéletes rendszer ( max olyan - amit alaposan kiteszteltek és összecsiszoltak)
de azért még most is meglepődök az ilyen friss hireken
"Linux 5.12 Will Avoid Prematurely Shutting Down Intel Mobile Systems When Running Hot"
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-5.12-Thermal-Intel-Hot
"int340x patch:
We are seeing thermal shutdown on Intel based mobile workstations, the shutdown happens during the first trip handle in thermal_zone_device_register():
kernel: thermal thermal_zone15: critical temperature reached (101 C), shutting down""So if you have been finding your modern Intel mobile workstation unexpectedly powering off, this may be the culprit and the change in behavior is coming with Linux 5.12."
> Alig várom a i5-17654G75-öt.
új rendszer; új problémák ...
És a felfedezés öröme
-
-
-
-
-
válasz
vicze #110908 üzenetére
Jap. Töröltem a simát, feltettem store-ból a Commercialt, a toolbar nem távolítódott el a régivel, csak eltűntek belőle a Vantage-hoz köthető funkciók, a Commercial telepítése után pedig ebben a formában kerültek vissza.
Minden működik, kivéve az alján a Vantage-re mutató link, valszeg ezt máshogy hívja meg, mint a régit, nem a lenovo-settingssel.
De ha kell onnan valami, nem nagy fáradság megynyitni start menüből, és gondolom ez is frissül majd. -
-
thgergo
tag
válasz
vicze #110854 üzenetére
Ehhez képest T14s @Ryzen 4750U:
Win10-ben háromállású csúszka Win10 batterynél, vagy a Thinkvantage nagy zöld akkujánál:
- Passzív ventimentes mód: max 9W, néha legkisebb fordulaton felpörög a venti ha terheled
- Kiegyensúlyozott séma: max 14W, venti sokkal agresszívabb
- Performance séma max 19W, nem láttam efőlé menni! ~10 perc után throttlingol 14W-ra
Nincsen itt semmilyen 25W, vagy short term 45WLinuxon: ubuntu 20.04 5.8-ás kernellel:
Minden megy out the box, BIOSban van "linux" suspend opció amivel a suspend is jó lesz.
Csúszka sajnos nincs 14W-on megy, de Ryzenadj működik: TDP keret egyénileg beállítható.
./ryzenadj --stapm-limit=4000 --fast-limit=4000 --slow-limit=4000
Jelenleg 4W-on megy. És erősebb mint a régi T420! És a 4W-ot be is tartja! Passzív.
3W-on már kicsit akadós, 2W-ot nem mertem kipróbálni.1 mag @4.2 GHz olyan ~6-8W
All core terhelés 16 szálon 19W-on olyan 2,5 Ghz-körül megy.
6W-ból már lehet 3d játszani, pl. Wow 40+ fps... Csak játszani nem játszok jóideje...
Ami hibája jelenleg, GPU-ja elég gyorsan felpörög maxra, és lesz egy 6W alapfogyasztás, amiből ~5s mire kilép és visszaáll az idle ~2W-ra.
De ott van rá aMaximum GFX Clock
opció, remélem az is hat -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110843 üzenetére
Az hogy kit nyulkálsz bele egy dolog.
Ismét penge észrevétel. Igen, ez egy dolog. Az alulfeszelés egy olyan dolog, amivel még tovább csökkented a fogyasztást. De ha akarod, akkor default profillal is játszhatok, úgy meglesz az 50W is8265u 29 peek és 22-t tud tartani valameddig ameddig a főfok bírja, max performance-on.
Gyártófüggő. Ahol nem adnak meg fogyi plafont, csak hőfokot, ott elmegy ez fentebb is.Egyel lejebb amin alapból álliva van már csak 12W, ez a P1-e és onna meg se moccan. Mértem eleget az utóbbi pár hónapban hogy tudjam mi merre mennyi.
Holnap akkor kinyitom az ajtómat, odamegyek az asztalhoz, és felkapoma gépet, majd kib@szom az ablakon, mert hát olyan nincs, hogy másnak más legyen. Az annyi és készTudtommal nem az volt a kérdés hogy rendert futat valaki 7/24-ben egy 15W-s laptopon, hanem netezés, ahol esetileg 5W-t se éri el.
Tegyünk egy ilyen megállapodást, mert unom a már többször említett galambbal sakkozást. Te szépen ide most leírod, hogy hol írtam vagy utaltam arra, hogy én rendereltem vagy akartam vagy csak bármi hasonlót próbáltam produkálni, főleg 7/24 szinten, (protip: ennek homlokegyenest az ellenkezőjét írtam le pont), amennyiben sikerül soha többet nem írok ebbe a topikba. Ellenkező esetben akkor maradunk abban, hogy elbuknád a magyar érettségit is, mert hiheteletlenül nem bírsz szöveget értelmezni. No, deal? -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110840 üzenetére
Akkor kacsints kicsit ki a piac felé, döbbenetes dolgokat fogsz tapasztalni
Amúgy jól pörgesd meg miért is van ebben logika, mert amúgy van, nem véletlen készül így igen sok elég neves gyártó terméke is hosszú évek, lassan évtizedek óta.
Mondjuk nekem üzleti laptopoknál rengeteg dolog "elég egyértelmű" volt meg igazándiból ma is az lenne, ehhez képest úgy sz@rik bele ezekbe a Lenovo is, hogy hujujuj.
Ja igen, most feszelgetem a 8265-öt, ami ugye 15W. Ahha, 15W. Miközben fut az aknakereső lehet. Elindult a Fusion360 olyan számokat láttam a Throttlestopban, hogy felsikkantottam. Szóval igen, mint a villanyautó. 460km a hatótáv. És mellé 4 oldalnyi apróbetű
-
Picco
addikt
válasz
vicze #110822 üzenetére
raadasul van meg valami visszaterites is, ossze kell kukaznom egy 2010 vagy utani laptopot es kapok £120+VAT visszateritest lenovotol.
laposom ami megfelel a celnak van itthon, £10 posta
Tehat 660ba megall ahogy van.
Opcionalis:
16gb 3200 £60
1TB NVME (nem retek tipus) £80-90
£800 P14s 4750u 24gb 1tb, 3 ev garival, valoban nem rossz.
vettem 2ot eladasra is, ha mar a PS4ekkel meg RTX3080-vel nem haracsoltam#110836 vicze1
szinte biztos hogy homersekletre gondolt, van par laptop ami nem szereti, foleg ha valami erosebb cpu es/vagy gpu is van benne, de szerintem neked nem kell magyarazni. -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110836 üzenetére
Vannak gépek amik billzet felől szívnak szinte kizárólag. Gondolom nem kell ecsetelnem hány darab HP ment a lekvárba abból a flottából, ahol szintén dokkos-lehajtós kijelzős buli volt, mert hát hangja volt a gépeknek, de "ezek ilyenek". Alaplap úgy repkedett belőlük, mintha redbullt ittak volna.
-
válasz
vicze #110781 üzenetére
Közben most rádugtam estére, kikapcsolt állapotban. S feltöltött 100%-ra kb 8 óra alatt.
Másik portra dugva is ezt csinálja. De egyébként random, hogy a windows sír-e a lassú töltő miatt, azaz nem mindig van sárga háromszög meg figyelmeztetés. Ám minden esetben merül bedugva, ha kicsi megterhelem. Bootolásnál pedig mindig kiírja, hogy kevés a töltő. AIDA64-ben nézve max 3-4 wattal tölti a notit, ami azért eléggé kevés.
Másik töltővel nem tudom kipróbálni, nincs még egy ilyen. De megpróbálok szerezni valahogy, hátha csak a töltő rossz.
-
-
-
válasz
vicze #110702 üzenetére
A HP a reklámozott Ryzen-es üzleti szériából pl elég hamar csomónál visszavették az elérhető konfigok számát, mert nem tudtak eleget gyártani.
Elvileg így a chip gyártással összeségében gondok vannak, de hogy ilyen sok gyártónál egyszerre.
Lehet mégis van valami azokban az oltásokban -
fattyu
veterán
válasz
vicze #110694 üzenetére
t14 szeptemberi eleji rendelésem műlt héten került legyártásra.
oltári szopás van a gyártóknál.
HP ugyanígy. szeptemberi rendelés, semmit nem tudni. nincs ETA. már nem veszik fel a telefont. Se nekem se az reselleremnek....
és itt 1000darabos tételekről beszélgetünk nem a egy darab kéne...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #110692 üzenetére
> Igény AMD laptopra van, amit 2,5hónapja nem lehet kapni sehol....
kicsi piac vagyunk ... egyedi ékezetekkel ...
ráadásul globális szinten túlkereslet van a covid miatt.de azért a Németeknél előfordul ( habár nem tudom pontosan mit keresel .. )
"Lenovo ThinkPad T14s G1 AMD, Ryzen 7 PRO 4750U, 16GB RAM, 512GB SSD,"
https://geizhals.de/lenovo-thinkpad-t14s-g1-amd-20uh001age-a2311845.htmlha mást keresnél : "ThinkPad Ryzen"
https://geizhals.de/?fs=+ThinkPad++Ryzen&hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk&in= -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #110686 üzenetére
( ThinkPad X1 Fold )
> Az valóban furcsa, hogy veszik, mert ebben a formában elég haszontalan még
hosszú távon talán a "hegylakó" érv lehet mögötte ... vagyis csak 1 (kütyü) maradhat ...
(az okos telefon) + ( a tablet ) + ( a laptop )
.. a jövőben összeolvad egy ilyen kihajtható kütyüre ..a legtöbb menedzsernek csak 1 db univerzális kütyü kell - ami multifunkciós és kis helyen is el tud férni .. a böngészéshez és az excel táblához nem kell akkora craft ..
és manapság már a továbbfejlesztett Apple A14 mobilprocija is tud annyit,
hogy egy laptopot is kihajtson ( lásd M1 )de azért érdekes a trend ...
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110662 üzenetére
Ötletpadra biztosan nem fizeti ki
Vagy akkor az történik még mindig, mint az emlékezetes telefonos szerviznél, amikor a teló visszajött szervizről úgy, hogy volt benne egy budiban készült kép
Ergo áll a minden.
Thinkpad meg ment kornéliára meg alohába is, sosem kaptam meg 2 hétnél hamarabb a gépemet. Soha.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110575 üzenetére
Igazándiból megint az van, hogy a te elképzeléseid és igényeid, elvárásaid teljesen mások, mint amiről általában beszélünk vagy most úgy konkrétan.
Nem kell máshogy fogni, csak megérteni, hogy amit te csinálsz az olyan távol van az egyszeri emberek felhasználásától, mint az enyém az irodában lévő többi emberétől.
-
Penguin95
senior tag
válasz
vicze #110558 üzenetére
Szerintem ez ebben a formában bőven nem átlag felhasználás. Egy átlag, értelmes felhasználó tapasztalataim szerint maximum 2-3 lapot tart nyitva a böngészőben, esetleg mellette zenét hallgat, és mondjuk használ egy neki tetsző csevegőt. Meg esetleg játszik valami egyszerűbb játékkal. Megpróbáltam ezt egyszerre csinálni az asztali gépemen, így most egyszerre fut a Firefox 10 betöltött lappal, a Steam, a Telegram, az AIMP, meg a SimplePlanes, hogy egy kis játék is legyen a dologban. Ezekkel együtt járok 5,3 GB-nál: [kép]
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110558 üzenetére
Igen, elegánsan ha megbocsátasz levettem a Fusiont és az Abbyt ebből, mert azt már végképp rohadt nehezen fogja nekem bárki beadni, hogy ezek is általános cuccok.
Ahogy azt is nehezen fogom megenni, hogy átlag user majd 2 böngészőből meg Office-ból kirak neked olyat, mint te. Te nem az átlag vagy. Itt az irodában meg anyámék meg a hasonszőrű emberek az átlag emberek. És ők a közelében nincsenek a 8 gigának. Ha szeretnéd sorban végigshotolom a képernyőket.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110492 üzenetére
Definiálni kéne a hivatalos forgalmazókat. Azt tudjuk, hogy gyakorlatilag bármilyen ködös, szutyok, alja céggel is leáll egy plecsniért bármelyik márka ha le van szurkolva a megfelelő összeg és vállalnak egy adag eladást.
Vannak esetek amikor szopóroller van, ez igaz. XPS-el volt konkrétan perre menő vita, mert alaplapot 3 év után lelőtték fizetősben is! és azért az ügyfélnek ezzel voltak jogos gondjai. De pölö Lenovo akkut én nem egy embernek hozattam ide a fórumba is úgy, hogy mocsok régi volt már a típus, x201 tipik ilyen volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110438 üzenetére
Gyorsan megnéztem, hogy Linuxról van-e szó vagy winről, hogy miért is nincs összefüggés, de még mindig Win, jól olvastam. Már paráztam, de akkor ezt el is intéztük szerencsére.
Báncsák a vindózt!!! Nem voltam ott, nem láttam, de biztos nem úgy volt!
Ez a kedvencem minden alkalommal. Ha bazzeg 120 évnyi össztapasztalattal is beletört a bicska a problémába a szervizben, te az is meg lesz magyarázva, hogy nem úgy volt meg mindenki hülye volt. Imádom.
Bekötnék hozzád egy csengőt ami csörögne az asztalodon, és amikor a cégnél valami beomlik vagy összefossa magát, mert a win okosabbnak hiszi magát annál, ami, akkor verhetnék a userek. Annyira néznék egy közvetítést.
-
válasz
vicze #110386 üzenetére
Mondjuk ez aligha róható fel a brandnek, hisz az nvidia nézte be azt a szériát. Hullott ott minden is.
A korábbi kisebb-nagyobb Ati bugok már inkább írhatók az IBM számlájára, hogy képesek voltak olyan szériákat is gap paddel hűteni, amiknél ez már nem volt kielégítő (Radeon X300-X1300), vagy korábban egyáltalán nem hűteni (Radeon 7500).
Ennek fényében pl csodálom, hogy a T60-ak és T60p-k nem hullottak jelentős mennyiségben, ha rendesen terheled őket 3D alatt, a gap pad egyszerűen nem elég. -
válasz
vicze #110365 üzenetére
Na ja.
kérdés lesz-e alternatívája.
De most láttam hogy van Thinkbook 14 Yoga, ami 200g-al nehezebb, mint egy X13, és 60g-al mint az L13 Yoga G2, és közben mondjuk belefért 60Wh-s aksi, a 46Wh és 50Wh helyett.
Oké, szarabb a billentyűzete, de amúgy pl komoly konkurencia egy L13-nak.
De a kis Yoga 6 is kapott egy 60Wh-s aksit valahogy.
Kezd olyan lenni mint az autóipar, hogy saját magának képes konkurenciát gyártani. -
válasz
vicze #110360 üzenetére
Tény mondjuk, hogy a Carbonok leggyengébb pontja a zsanér volt.
Hogy egész pontos legyek, a zsanér lcd hátlapba rögzítése a zsanér bekötései közelében képes repedni.
Nem elég erős a használt anyag hogy a relatíve feszes zsanérok általi terhelést elviselje, ha valaki kicsit keményebben bánik a gépével, vagy sokat nyitja-csukja (ami ezeknél az ultramobil cuccoknál elég alapeset ugye).
Ez az egybezsanér amilyen nyomorultul néz ki, szerintem ezt a problémát szépen megoldja. -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #110358 üzenetére
A többi CES 2011 -es - ( Inteles ) Thinkpad bejelentések
- ThinkPad X1 Titanium Yoga
- ThinkPad X1 Carbon Gen 9
- ThinkPad X1 Yoga Gen 6
- ThinkPad X12 Detachablehttps://www.anandtech.com/show/16392/ces-2021-lenovo-thinkpad-x1-lineup-new-designs-new-displays
-
vicze
félisten
válasz
vicze #110256 üzenetére
Másik eshetőség ami nem CTO, hogy kikeresed Psref-en a számodra megfelelő konfigot és annak az SKU-jára keresel a magyar forgalmazóknál. MySoft-nál többnyire minden konfig rendelhető, de nyilván lehet olyan ami nincs, illetve nagyon kiegyensúlyozatlan (pl. i5/32GB RAM stb.) konfigok nincsenek alapból.
-
-
azbest
félisten
válasz
vicze #110221 üzenetére
próbáltam kihámozni különböző hivatalos leírásokbból, de még a dokkoknál is az usb3-ashoz írták csak az L480-at. De akkor jó hír, hogy nem csak buta usb port van rajta.
A gyökerek csak valami kivonatra írták rá, de a 176 oldalas manuálból hiányzik.Így gondolom aktív type-c dp-hdmi2.0 átalakítóval lehet hdmi-re kivinni. Vagy ha jó dp, akkor persze, type-c - dp dongle is jó.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #110109 üzenetére
"Másrészt itt nagyon sokan sírnak azért, hogy a TP nem fém, míg pl közel azonos belsővel rendelkező consumer igen és mégis olcsóbb sőt a fém borítást kapó TP-k is alsó kategóriások."
Ez az állításod nekem azért fura kicsit. A modern TP-k vagy belül voltak fémek (magnézium váz belül, masszív erős műanyag kívül), vagy a vékonyított modellek kívül is fémek (pl. T460s). A masszívságuk sem volt gond szerintem, sőt. -
btudos
nagyúr
válasz
vicze #110109 üzenetére
A konkrét - egyébként belépőszintű - példát vettem alapul, a C340-re vonatkozott a kommentem, direkt nem általánosítottam. Látom én is, hogy mennyire elkorcsult a business class a 8 évvel ezelőtti állapotokhoz képest, és hogy vannak komoly, átgondolt kialakítású consumer gépek, de ez nem a belépőszintű 2-in-1-okra jellemző.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110109 üzenetére
A konzumert kevesen szedik szét és nézik meg. Anno forgalmazói vitánk volt ebből. Elővettem egy N-es Asust ami "fémházas" volt, szétbontottam, a túlfelét pedig pákával X jelben megolvasztottam. Vagy nekem volt rohadt jó pákám (nem az volt) vagy az is csak egy aluval fújt műanyag volt.
Nincs azzal gond ha kevesebb az anyag, csak akkor legyen olyan ötvözet ami bírja a strapit. A puha noti tartó rész a táskában nekem ez bőven ilyesmi, ha pedig így is hullik a panel, well, szutyok
-
meri
aktív tag
válasz
vicze #110035 üzenetére
No, sikerült a Synaptics-ot beüzemelni. A lényeg: valamiért a Win alapból felrakott egy ELAN SMBus driver-t is az update-elés során. Kicsit belemásztam, és volt egy ELAN Touchpad is elrejtve - természetesen mindez a system device-ok listájában. A TP drivert uninstalláltam, az SMBus-t letiltottam, és egy boot után már nem ELAN SMBus-ként látszott, hanem Synaptics SMBus-ként. Ezt aztán engedélyeztem, és elindult. Jól éreztem, hogy valami eleve "fogta" a TP-t (a klikk akkor is működött, amikor a Syn teljesen tiltva volt).
Az ELAN nem tudom, hogyan került ide - és ez megmagyarázza azt is, hogy a Lenovo Recovery-vel miért volt jó - ott eleve csak a megfelelő driver-ek vannak a csomagban; ezek települnek először, megakadályozva, hogy az automatizmus leszedjen (és installáljon) egy oda nem illő drivert.
Azért pár órám elment vele. Ha nem sikerült volna, akkor egy másik SSD-re felraktam volna újra a jó image-et, és a összehasonlítottam volna registry-ket - jobb így, hogy nem kellett. -
meri
aktív tag
válasz
vicze #110032 üzenetére
Köszi! Stimmel. Semmiféle advanced driver letakarító megoldás + újratelepítés nem segít. Amikor a Syn driver aktív, csak a kattintás működik - de ez akkor is jó, ha letiltom a Syn driver álktal felrakott device-okat. Olyan, mintha közben valamilyen default driver is múűködne, és "összeveszne" a Synaptics-szel. Azt hiszem, most hagyom abba... hátha az IT tud kezdeni valamit (az első válaszukon csak röhögtem, miszerint általában elég uninstallálni a drivert, és ilyenkor megtalálja a jót - na persze
)
Nálam így néz ki a HID és a Mice csoport (egeret kihúztam, stick letiltva): -
meri
aktív tag
válasz
vicze #109797 üzenetére
Szia, ismet zavarnalak (elnezest az ekezetek hianyaert). Roviden: T14 AMD, touchpad. Ugye a 18363-as verzioval nem mukodott sehogyan, uj es regi driverekkel sem. Felraktam Lenovo Restore-bol a 20H2-t, azzal kivaloan ment (a teszt egyszeru: mukodnie kell a 2 ujjas scrollnak). Itt minden telepites automatikus volt, a driver es a Store-os app is ugye.
Ezzel viszont agyonvagtam a ceges installt, de a kollegam rendes volt, es deployolta a 20H2-t a megfelelo modszerrel (MDT) - es ismet nem megy a cucc. A driver ugyanaz, ami neked, Store-bol app felrakva. Probaltam az osszes regi verzioju drivert torolni, regi app-maradvanyokat torolni, ujra felrakni szamtalanszor, de csak akkor tudom "alaphangon" hasznalni (2-ujjasan tehat sajnos nem), ha rollback-elem a drivert, es a MS drivere van fent.
Megnezned nekem, hogy a Store-os app nalad milyen verzioju? Ami elerheto a MS Store-ban, az a 19.5.19.55. Latom, hogy a MS Catalog-os Synaptics driver csomagban is benne van a 2 app (touchpad + point), ezeknek a verzioja 19.5.19.67 (azaz, ugyanaz, mint a driver-e), de ezt nem tudom felrakni ezekbol a file-okbol, mert lejart a certificate-je augusztusban (es nem sikerult visszaallitanom a datumot - lehet, hogy ugy menne).
Mivel tudom, hogy volt mukodo kombinacio, ezert nem adom meg fel, meg hat maga a gep nagyon kene mar - kulonben mar regen visszakuldtem volna a fenebe, de legalabbis egy szervizelesre. Koszi elore is! -
válasz
vicze #110017 üzenetére
De azok kb igazak az összes mai 13"-as ultrabookra nagyjából
Nálunk a laborban van egy, ami elég régi (5th gen) és az jól bírja, nem rosszabbul mint a többi, pedig egyesek elég érdekesen használják őket. De az egyetlen 2in1 amin van pöcök egér, ami kesztyűs használat esetén jól jön. -
azbest
félisten
válasz
vicze #109968 üzenetére
A legolcsóbb, szintillesztős dp-hdmi átalakító csak fullhd-ig engedi, mert bár passzív szintillesztés van, de akkor is kell hozzzá a magasabb órajelet bíró belső és ezért csak hdmi 1.2-őt tudnak azok.
Az egyel jobbak, amik bírják az újabbat, azok két okból lehetnek szivatósak:
- az intel gpu csak hdmi 1.4-et ad ki passzív átalakítóval, ami 4k@30Hz
- az passzív 4k átalakítók is van hogy csak 4:2:0 színmódot tudnak, ami szövegeknél gond.Desktopra teljesen jó az intel is. Nem 4k játékról van szó gondolom
Nekem a t430 megy 4k monitorral.
A legbiztosabb aktív átalakítót használni. úgy a szutyok intel gpu-ból kijövő dp -ből tud 4k 60Hz-es 4:4:4 teljes színfelbontású hdmi 2.0-át. A topicban már előfordult párszor.
Nekem a ps176 chipsetesek nagyon bejöttek.Ilyenem van, de nem tudom olcsóbban kapni-e most [link]
Ali dob más fajtát is, de azok lehet passzívak és nem megy az intellel a 60Hz úgy. -
azbest
félisten
válasz
vicze #109943 üzenetére
Nameg az mhl nem jellemző laptopra, az inkább telefonos varázslat. Régen (10+ éve), valami konkrét eszköz létezett, ami hdmi formájú csatlakozóni s tudott vga-t kiadni, de az egy szabányon kívüli egyedi megoldás volt. A kínai kamu kábelek valószínűleg azzal sem kompatibilisek.
Az aktív hdmi-vga átalakító is sokszor a hdmi-n lévő 5 voltról táplálkozik, ami nem feltétlen veszélytelen a gépre nézve, mert 50mA terlhelés szabványos. Az eredeti célja ennek az, hogy a monitor ddc áramkörének adjon áramot, hogy ki tudja olvasni a képernyő adatait akkor is ha nincs bekapcsolva a kijelző. Külső tápos átalakító veszélytelenebb. Persze van amelyik gép elbírja a 200mA körüli terhelését az aktív átalakítónak, de van amelyikből meg kijön a füst. Jobb esetben nem füstöl, hanem lekorlátozza az áramot és akkor nem működik a valódi aktív átalakító sem külön táp nélkül rajta.
#109937 HSM
Az intel gpu-s t430 -on dokkolóval hajtottam már 3 külső monitort. A 40 -es sorozat lehet valamilyen szempontból már butított ilyen téren, nem vagyok benne biztos. A 30-asnál az volt a nyitja, hogy a gpu csak 2 órajelet tud előállítani, ezért max 2 olyan eszköz tud menni, aminek órajel kell. A 30-as belső kijelzője lvds volt, annak kell órajel ha aktív. A hdmi/dvi szintén órajelet kér, ahogy a vga is. A displayport nem kér órajelet. De a dp-hdmi átalakítóból a passzívnak kell, csak az aktívnak nem kell. Szóval, ha két külső monitor pontosan ugyanolyan videomódot akar használni, azok képesek osztozni órajelen. Ez sokszor úgy megy, ha pontosan ugyanolyan és ugyanazon a fajta porton kapcsolódó kijelzőről van szó. Régebben beszálmoltam itt a topicban, hogy t430-ammat használtam 3 hdmi monitorral, és 2 dp + 1 vga felállásban is.A 40-esnek azt hiszem már dp a belső kijelzője is. Bár az össz 3 monitoros limit valsz akkro is él valamiért. Viszont a 2-es limit is él tudtommal az órajelek számára. Szóval három teljesen különböző monitort nem biztos, hogy össze lehet hozni, ha nem displayportos.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #109939 üzenetére
De még egyszer fontos leszögezni: a futtatható változat NEM működik 64 bites Windows (Vista, Win 7) alól. Elég egyértelműen le van írva. Feltételezem, nem 32 bites Win 7 van azon az SL300-on.
A tiszta az lenne, ha a másik változatot lemezre (NEM pendrive-ra - ez is elég egyértelmüen le van írva) kiírva és arról boot-olva használná.
-
válasz
vicze #109920 üzenetére
Köszi a gyors infót. Msata akkor leves. 256 ssd + egy nagy hdd elég nekem, csak ha már megvan, hátha van vmi trükk. Dvd-ről meg bűvészkedem majd az elejét, csak nem töröm el. Majd szerdán lesz időm, meglátjuk. W10 másolatra meg hátha jön vmi egyszerű megoldás. Köszi, üdv., zeb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest