- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zsolti75 #121846 üzenetére
Kemény, gondolom akkor jó közel volt a monitor. Anno részben ezért is váltottam 27-esről 32-es WQHD monitorra, hogy távolabbról nézhessem. Mondjuk az én szememnek már késő, az -4, de így is sokkal jobb, kevésbé fárad. Meg a rövidlátás egyik előnye, hogy van makró mód, csak le kell venni a szemüveget.
-
válasz
zsolti75 #121831 üzenetére
Uh ez hosszú sztori, de szummázom.
Ugye én ilyen CRT függő fogyi vagyok, ilyen monitoron játszom éjszaka, és egy ideig úgy hajtottam meg asztali gépen, hogy a fő videokártyám mellett volt bent egy régebbi, amin még van VGA csati, hogy megfelelő minőségben tudja működtetni a monitort, amire a sok fostos adapter amit próbáltam, nem volt képes.
Win11, a 10-zel ellentétben tud olyat, hogy alkalmazásonként ki lehet választani, melyik GPU csinálja a 3D munkát.
A tervem az volt, hogy elhagyom az asztali PC-t, és laptopról oldom meg ezt a feladatot, normális adapter hiányában EGPU házba tettem volna a régebbi videokártyát, gyakorlatilag konverternek használva azt a CRT-hez.Ehhez kellett a P70-re is a Win11, hogy a laptop Quadroja csinálja a 3D-t, a Radeon R7 pedig a képet analógra.
Időközben viszont kiderült, hogy létezik olyan, még gyártásban lévő Displayport-VGA adapter, ami felmegy 340MHz-ig (a VMM2322 chipesek felmennek 500 fölé, de már nincsenek gyártásban amennyire tudom, ahol találtam is beragadt példányt, 40k+)(ennyi keresztmetszet kell kb pont, hogy 2048x1536-ot 85Hz-en meg tudjon hajtani), és vettem is egyet.
Remekül működik az asztalimmal is, és a laptoppal is.Csak ugye nem ez volt a terv, visszatenni a 10-est pedig lusta vagyok mindkettőre, pedig rühellem a 11-et mint a szart. És a PC-t sem akaródzik eladni
-
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #121771 üzenetére
Igen, itt szoktam csekkolni a paramétereket, a szubjektív ill mért infókat meg a notebookcheck tesztjeiben.
Amiről semmi infót nem találtam, melyek a low power kijelzők, illetve azokról van 9összehasonlítü cikk, de csak a 30 pinesekről. Érintősben semi infó a fogyasztásról
Hajlok efelé a kijelző felém, de még mindig ott van a 400 nit vs 300 nit, kell-e ekkora fényerő a gyakorlatban, illetve megérs kb 16 ezressel többet (1600 Ft/nit...
)
Illetve a WQHD és 500nit, de nem touchos és fényes kijelző milyen lehet a gyakorlatban. Nekem egyetlen tapasztalatom, hogy a t410s 300nites és 16:10-es kijelzője után a t420s megcsonkított 16:9 és 250 nit kijelzője megdöbbentően nagy visszalépésnek számított. Egyedül az egy szem usb3.0 miatt maradt meg, mert akkor mér voltak külső hdd-k, és ilyen gyors pendrájvjaim. ezért lennék kíváncsi valós tapasztalatokra itt.
igaz ragasztani kell majd. - erről tudnál bővebb infót? Azt olvastam a t480s még csavaros, a 490-tp ragasztott. Azok a tartó panelek, amit az eredeti kérdésemben linkeltem kellenek?
-
-
válasz
zsolti75 #121760 üzenetére
Arra gondolok hogy gyári hibás a rács vagy mittom én. De az azért durva lenne, ha alsó rész nélkül hangtalan lenne a venti 1-es fokozaton.
Egyébként ölben használva kivételesen jó ez a gép. Most épp félórája így megy, 40-45 fok között van, passzívan. Akkuval is kb 6-7 óra üzemidő megvan lájtos használattal. Mindez egy DTR-től szerintem bazi jó. Csak ne használd külső monitorral, mert akkor már melegszik, hiába van benne a legkisebb NV Ampere GPU (GA107), az is egy fűtőtest.
Bár ez se lenne baj, csak a hűtés ne sípolna.
-
válasz
zsolti75 #121759 üzenetére
Lehet. A végén lehet bepróbálkozom garival, csak nem tudom ez tényleg garanciális kategória-e, de nyilván érdemes megpróbálni. De én szeretek debuggolni, tudom perverz mazochista vagyok.
Szóval egyelőre megpróbálom megkeresni a fütyülés okát. Mindkét venti fütyül ugye, szóval a hiba mindkét oldalon jelen van.
-
válasz
zsolti75 #121751 üzenetére
Előtte pár órával pasztáztam újra, gyakorlatilag semmi változás, ami nem meglepő, mert a benne lévő paszta még bőven nedves volt. A gép belül vadonat új, semmi por nincs, ez nem volt használva. Már 1/1-es ventilátor fokozaton van sípolás. Gergőtől kértem hogy nézze meg mennyin megy nála a ventilátor. Nála 2200/1700, nálam 2000/1800. Szóval lehet neki tényleg másik típusú hűtés van, ami csendesebb. Vagy ekkora szórás van. Vagy a gép alja, a rács más, és nálam felerősíti a sípolást, kivéve ha megfelelő helyen leragasztom. Egyébként ezt nyilván belül kéne, ez csak egy teszt, meglepő eredménnyel.
Melegedési probléma továbbra sincs, egyszerűen csak hangos, relatíve. Másik P16-hoz képest. Ami egyébként régebbi, de hasonló konfiguráció.
-
válasz
zsolti75 #121666 üzenetére
Köszi az információt, akkor ezen a részen hülyeség szerepel, mert ott helyszíni garanciát írtak.
A Lenovo szokott problémázni, ha operációs rendszer nélkül veszek Lenovo ThinkPad laptopot és valami tönkremegy benne (esetleg szar lesz a weboldalukon lévő szoftver és ez okoz majd gondot)? -
-
válasz
zsolti75 #121656 üzenetére
A 75 watt nem jelentős visszafogás a gyári 109 watthoz képest, gyakorlatilag csak a többszálas teljesítmény lesz kb 10-15%-kal kevesebb, cserébe 90 fok alatt marad a gép. Az egyszálas teljesítmény marad, mert egy szálon nem eszik többet 50 wattnál, de eleve azt is nonszensznek tartom, inkább 20-30 wattnál húznám meg a határt, az EPP meg erre jó.
-
válasz
zsolti75 #121642 üzenetére
Ha bármit vissza lehet sírni, akkor azt a nem is olyan könnyen behatárolható időszakot sírnám vissza tech szempontból, amikor még volt verseny pl a mobilpiacon rendszerek között, a BlackBerryk és Nokia kommunikátorok még életben voltak, pl volt idő amikor ilyen rendszerek voltak egy időben használhatóak, hogy Windows Mobile, Maemo, Webos, Symbian, Bada, már volt korai Android, iphone is, és megtaláltam én is magamnak amit szerettem volna (qwerty telók, N900 forever), miközben olyan Thinkpadem volt amin a funkciók és az ergonómia fontosabb volt, minthogy pengevékony legyen.
Ilyen éra se lesz még egy. Simogatjuk a félméteres egyforma tepsiket, választhatunk kétféle OS-t, a billzet mobilon gyakorlatilag kihalt, a business notik ergonómiája a béka segge alatt, szépújvilág.
-
válasz
zsolti75 #121626 üzenetére
Én jelenleg 2.000 EUR összeg körül tervezek laptopra költeni, olyasmi tervem van, hogy egy csúcsmobil árának duplájáig elmehetek; a mobilok is átlépték az 500.000 forintot, ezért valahol (mai árfolyam és telefonár) 1.000.000 forint körül elmehetek árban mondjuk még 1.200.000 forint is belefér, de ha 3-szoros ára lenne a laptopnak a Samsung Galaxy S széria Ultra telefonjához képest, akkor inkább rákötném a mobilom a laptopra vezetéken. Nekem az a gondom az internetmegosztással, hogy lemeríti a mobilt, ha nem vagyok otthon (vagy a mobil routert); otthon nekem nincs vezetékes internetem, csak mobilnetem van. A hordozható akkumulátor pedig vészhelyzetre kell, ezért nem akarom a táskában mindig használni mobiltöltésre vagy mobil router töltésre amikor laptopozok mondjuk valahol (ügyvéd, kórház, erdő közepén, ilyesmi). GTA Online játékkal szoktam játszani és eddig nem volt gondom a laptopommal, tök jól megy vele a játék mobilinterneten keresztül is és ha majd lesz rendes 5G hálózat és mégsem cserélem 2027 előtt le a laptopot, akkor legalább hasznát veszem az 5G modem tudásának; jelenleg tényleg elég lenne a 4G modem, de nem akarok 5G modemes gépről lemenni 4G modemesre. Nekem ez olyan visszalépés lenne mintha 3G-re kellett volna lemennem a 4G korszakban.
-
válasz
zsolti75 #121620 üzenetére
Elhiszem, amit írtál, hogy felesleges az 5G jelenleg, de ha megtartanám a laptopot mondjuk 5 éven át, akkor már lehet, hogy lenne sok különbség a 4G és az 5G között; ezt a 3G korszak óta látott tapasztalatom alapján gondolom. Szeretek hosszú távon tervezni és ezért nem szokott gondom lenni azzal, ha nem cserélek laptopot. Például a 4G-re váltásom akkor volt, amikor még a 3G bőven jó volt és hülyeség volt sok ember szerint a 4G technológia. Amikor pedig okostelefont használtam 18 évesen, akkor hülyeségnek mondták sokan azt, hogy minek olyan tudású telefon, amiben 3G van; csakhogy én a kórházban tudtam filmeket nézni a mobiltelefonomon és a nővéreknek kellett elmagyaráznom a mobilon tévézek dolgot. Már 18 évesen is mobilinternetet használtam, csak akkor még okostelefonon, laptopra csak 21 évesen mentem át.
-
válasz
zsolti75 #121615 üzenetére
Az 5G nekem tényleg nagyon fontos igény, nekem 2008-ban volt először 3G-s laptopom és azóta, ha megoldható, akkor a legfejlettebb modemmel rendelkező laptop kell; jelenleg pedig az 5G jobb, mint a 4G, ha a fejlettséget nézem. 13 évesen pedig Nokia Communicator kellett, csak apu nem vett, ezért meg kellett várnom, hogy 18 éves legyek és ezért 18 évesen lett először okostelefonom.
-
válasz
zsolti75 #121535 üzenetére
Nálam biztosan modern standby van, ennek nincs különösebb hardverkötelménye.
Megtaláltam ezt a PowerSettingsExplorer cuccot, de itt irdatlansok opció van.
De ahogy látom a
Heterogeneous short running thread scheduling policy
lesz az.Nálad szerintem azért 38 fokos a CPU, mert integrált grafika + lehet még hideg a gép. Nálam 55-60 fok körül szokott lenni idle, mert megy a dedikált grafika a monitor miatt.
-
válasz
zsolti75 #121528 üzenetére
Nálam a P16 Gen1 ventije külön életet él TPFC vezérlés nélkül is, szóval alvó módban nem mindig kapcsol ki azonnal, sőt valamikor alvó módban bekapcsol egy időre.
Ha viszont a TPFC vezérel, akkor nem működik az alvó módban lévő vezérlés, úgy marad ahogy utoljára volt. Ezért az én verzióm annyit csinál, hogy ha a windows lealszik, akkor előtte átállítja a vezérlést BIOS módra, így nincs gond. Ébredésnél meg ugye visszaáll.
-
-
-
-
válasz
zsolti75 #121327 üzenetére
Ennyire intenzív tesztet még nem mertem ráuszítani, még csak barátkozunk.
Előtte szét fogom kapni és kap egy új pasztát, mert tuti hogy a gyári van még benne és azért akárhogy is nézem 5 éves gép, 2018 nyarán indult a garija.
Aztán ha ez megvan, jön a Cinebench, Furmark és ezek.Azért egy GTA V és DXMK már fent van, mert ezeket ezerféle hardveren láttam már futni, hát ennek szerencsére egyik sem kihívás.
Az mondjuk annyira nem jön be, hogy az egész gépet miszlikbe kell borítani, hogy újra lehessen pasztázni, most nem annyira erre akarom költeni a szabadidőm
-
-
-
-
-
-
-
vargas0502
tag
válasz
zsolti75 #121295 üzenetére
Valószínűleg ez nálam ilyen betegség, hogy kb. mindenem legyen mindig nálam offline is.
Ezért is király a P70, alapból egy optibay segítségével beletudok pakolni 5db háttértárat.
Jobban belegondolva ha a korábbi hozzászólásokat nézem akkor 6db-ot egy laptopba?!
Azért ez egy picit több mint combos.
Plusz ott van a W701, igaz ezek nem húrcibálós gépek az átlag usernek,de engem sosem zavart a gépeim súlya.
A tegnapi napi kommentet folytatva... elvégeztem a méréseket és nyilvánvalóan a 4:3-as arány miatt a W701 magasabb mint a P70 kinyitott állapotban. A 16:9-es arány miatt pedig hosszában a P70 majdnem 1cm-el veri a W701-et. (Ezt így meg nem mondtam volna szemre.)
A W700-at elő kell vennem a doboz aljáról,de ott is kb. ez lesz ez eredmény.
De jó kis gépek ezek. A "retró" feeling kedvéért Diablozok egyet a W701-en....
A P70-an meg délután tolok egy kis Heroes III-at.
[link]
Az almás cuccért ne szidjatok le, nem az enyém hanem az asszonyé..
A billentyűt pedig a kisfiam árazta be.
A kábelezés az én művem.... -
-
válasz
zsolti75 #121071 üzenetére
Na, néhány nap használat után íme a gondolataim P70 témában, az összehasonlításaim alapja pedig nyilván közveten elődje, a W701 lesz.
Összességében ez egy nagyon jó gép, a teljesítménye szerintem mai napig varacskos, az biztos hogy engem sokáig ki fog még szolgálni, igaz, ezt a 701-ről is el lehetne mondani, azzal a kivétellel, hogy azon semmi sem fut, aminek kell DX11 vagy magasabb.
A teljesítmény kihasználhatósága úgy tűnik hogy jelentősen jobb mint a W701-nél, ott nagyon elfarkalták a power managementet, a gép a legnagyobb beletehető procival és a legjobb gpu-val gyakorlatilag használhatatlan, túl magas feszt ad a gpu-nak amitől az forr, míg a cpu nem tudja kifutni magát, ha megterheled a kettőt együtt, a proci órajele beesik a teljesítménye felére, de akár alá is, miközben kb hideg. Power throttling.
Lehet tenni ellene (turbo kikapcs, minden mag XTU-val alacsonyabb szorzóra limitálva), de sosem lesz tökéletes.
A jelenség a kisebbik gpu-val nem jellemző, de azért extrém terheléskor elő lehet hozni.
Netes tesztek szerint a P70-nél is van ilyesmi, de a gép bőven használható marad, mert egyik részegysége sem fuldoklik energiahiánytól, ha mindent terhelsz, úgyhogy itt kb kiütéssel nyer a P70.Ami meglepett, hogy mennyire sokat bír akkuról már akkor is, ha csak az nvidia kártya van engedélyezve, Optimussal viszont annyira összehúzza magát, hogy meglepően magas üzemidő az eredménye. W701 sosem tudott ennyit menni akkuról, azért energiahatékonyságban nagyon sok mindent történt a két gép közötti években, úgyhogy ez a win is a P70-é.
Mókás, ahogy a képernyő alá odabiggyesztették az egy szem HDD ledet (dicséretes), de azt már nem merték meglépni, hogy az összes többit is visszarakják mellé, ahol a helyük lenne, hisz azzal elismernék, hogy retard döntés volt ezer felé szétszórni a billzeten vagy egyenesen eltávolítani a visszajelzőket...
A billentyűzetre azt mondanám, hogy oké. Az alátámasztása korrekt, nincs flex, nem kotyog, a taktilitás elég jellegtelen, de elégséges, persze a kiosztás továbbra is csak 6 sor, ráadásul redundáns, a numpad fölé megkaptuk a hangerő gombokat, de ugyanúgy ott vannak az F1-F4-en is mint a kisebb gépeken
A háttérvilágításon már nem akadok fenn, mennyire bazári, ahogy a gombok alól több fény szűrődik ki, mint a feliratokból, de hát ez minden gépen ilyen mostanában, de itt a méret miatt különösen mulatságos, bizonyos szögekből olyan, mint egy karácsonyfa.
A W701 itt egyértelműen nyer nálam, az epic tömör aljú ALPS 7 sorossal a gigantikus gép kezelhetősége borzasztó jó, ennek a P70 nem tud a közelébe menni, főleg úgy nem, hogy a multimédia kombók nem jöttek vissza, amiket szinte folyamatosan használok W701-en. Ez W701 win, kb mindenben ami kezelhetőség vagy ergo.Ami nem tetszik P70-en, hogy a képernyőt nyitva-csukva (főleg ha a szélénél fogva történik) bizony látni backlight változást, magyarán ilyenkor a panel is hajlik a liddel együtt.
Tudom hogy ez modern laptop jelenség, de szerintem továbbra sem oké, hogy ilyen könnyű ezt kiváltani.
Retesz persze nincs, ez is ilyen modern laptopos dolog, nekem továbbra is hiányzik, pici gépeknél mint az X395-öm, el tudom nézni hogy nincs, itt nehezebb.
A zsanér erősnek tűnik, de a fém blokkok a tetején csak dísz, ha jól láttam HMM-ben, ez már csak takarja a valódi mechanikát, a vizuális konzisztencia miatt hagyták meg.
Amúgy ez régesrég a G40-en is így volt, megvolt a klasszik Thinkpadesnek tűnő zsanér, de a bal oldali ott is ilyesmi megoldás volt. Ez nem rossz dolog, csak mókás.FHD kijelzős példányom van, elfogadható, de ennyi és nem több, sima fostos 6 bites AHVA panel WLED-del fényelve, a W701 8 bites RGB ledes tn panelje akármikor lenyeli keresztbe, ráadásul annak normális képaránya is van, míg ez "csík", ami ekkora méretben még gázabb szerintem, mint kicsi gépeknél. Munkára használva elvesztettem 120 pixelt függőlegesen, elég irritáló. W701 win.
Bővíthetőség, szerintem itt vita nem lehet, hogy a P70 viszi a babért, nincs gpu whitelist, ezer meghajtó lehet bent egyszerre, úgy tudom még optikát is lehet bele tenni, ram slot hegyek, jól tervezett hűtés, stb.
Ebben most 32GB RAM van, ECC, nem tervezem bővíteni, a W701-emben is ennyi van, és még csak akkor jártam a felénél, amikor szándékosan próbáltam megtölteni.
Igaz, a P70 látni fog kisebb fotós manővereket is, meglátjuk, mennyire kéri majd a memóriát.
Illetve nem tudom, mennyire egyszerű benne kijelzőt cserélni, egyáltalán lehet-e, az UHD változat sokkal jobb színekben és kontrasztban is, ha hinni lehet a nem túl bőséges netes infóknak.
Esetleg ha nem olyan nagy macera, talán kap egy jobb kijelzőt (ha nem is a gyári UHD-t, de hátha van méretezonos, de jobb kijelző).Szóval szummázva, teljesítmény kihasználhatósága, hatékonyság felfelé, ergonómia lefelé.
Képz:
-
Wolfskin
őstag
válasz
zsolti75 #121272 üzenetére
És más win 10 verziót nem is lehet rá tenni? Pl Enterprise, LTSC, vagy bármi más, amihez van kulcs? Vagy erre a gépre a beégetett kulcs miatt windowsból csak 10 pro telepíthető?
más.
Azt hol tudom állítani, hogy a kikapcsolás teljesen kikapcsolás legyen, mert hiába kapcsolom ki, nem a biossal indul, hanem gyorsba betölti a wint. Nyomkodhatom az F1-t, hiába. Vagy más trükkje van?
Úgy sikerült csak belépnem, hogy hosszan nyomtam a kikapcsoló gombot, és úgy lőttem le a gépet. Beszélek németül, de PC-t 25 éve nem használtam ezen a nyelven (igen, akkor még win98 volt), kicsit nehéz kiigazodni a menüjében.Jó pár éve megvan a t420s, azóta nem thinkpadozam, most kicsit úgy érzem, mintha újra kellene tanulnom járni...
köszi mindenkinek a segítséget!
-
válasz
zsolti75 #121245 üzenetére
Ja tényleg, Throttlestop.
Az egyik T16 Gen 1 tesztben is ezzel emelték meg a CPU TDP-t, mert 20 wattra volt korlátozva a 28 wattos proci. Ez faxán müxik, köszi.
Úgy akarom beállítani, hogy minimális teljesítményveszteség mellett ne legyen kazán. Ugye jellemezően az szokott leni, hogy pl +10% teljesístményért kétszer annyit fogyaszt a cucc, ami számomra értelmetlen kompromisszum.
Na most beállítottam 75 wattra a maxot, így lett 16304 a Cinebench R23, ami tök korrekt. Majd akkor még szüttyögök vele meg méricskélek hol van ennek a procinak a sweet spotja számomra.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121204 üzenetére
Akkor nem bug hanem feature
Tehát mondjuk ha egy fürdőbe ventit programoznék az kb. ennyire buta lenne.
2023-ban azért ennél lehetnél kicsit szofisztikáltabbak, igazam-e van? Érzek én itt mozgásteret bőségesen ennek a problémának a megoldására és majd kiderül, hogy jön egy nagy Firefly a héten a flottába, hogy ott ugyan ez így megy-e. Tippre nem -
válasz
zsolti75 #121189 üzenetére
Valószínűleg BIOS, úgy tudom nem tette fel a legújabbat.
Egyelőre még nem sokat használtam a P16-ot, még mindig másolom rá az adataim.
De eddigi tapasztalatok alapján összességében nagyon tetszik, jó hogy nem T16-ot vettem. Nagyon egyszerű szerelni is, az SSD cseréje pikk-pakk megvolt. Két problémám volt eddig csak vele:
Ami most a legnagyobb bajom, hogy a hűtés akkor is megy, ha 30 fokos a proci, itt valami nem stimmel, és még nem jöttem rá, hogy mi. Legalábbis szerintem nem kéne ilyennek lennie.
A másik, kisebb probléma, vagy inkább csalódás, hogy nincs benne igazi 8 bites LCD panel: ITT jól láthatóan van banding, mászkáló vonalkódos a színátmenet. Pedig ezt leszámítva nagyon jó ez a fapados WUXGA (1920x1200) kijelző is, gyári sRGB kalibrációval egy álom. És lamazonia szerint a WQXGA (2560x1600) se igazi 8 bit, ami engem már jobban meglepett. Persze ez gyakorlatilag csak grafikai munkánál mondható valódi problémának. De akkor sem értem miért ilyen, lehet energiatakarékosság miatt? Kíváncsi lennék, hogy az 4K verzió is ilyen-e. Talán az AdobeRGB az csak rendes 8 bites, az mégiscsak grafikára van kitalálva.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #121176 üzenetére
Maga Lenovo amúgy mivel azért elég angolszász, így a BF hétvégén vannak jó akciók, tavaly a mostani gépem akkor vettem és néztem az árakat előtte utána.
Ha most összerakom az a T14s G3-at, amit tavaly vettem £600-zal több épp... És azt hiszem pont ilyen 30+% körül volt rá az akció, de év közben se láttam olcsóbban szerintem.Az Z-k elég jó áron vannak most.
(Vajon miért?
)
-
vicze
félisten
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zsolti75 #121173 üzenetére
nekem egy lenovo essential szettem van, az egér abban teljesen OK (tartóssága még kérdés lesz, de már lassan két éve használom) a bill az a használható minimumot tudja, határozott nyomásra néha beragad az 'A' (játéknál inkább, gépelésnél nem) viszont ezen kívül baj azzal sincs (még)
-
barnam_
nagyúr
válasz
zsolti75 #121158 üzenetére
Amit szeretnék:
- 14" képernyő
- nem kell dedikált VGA, de néha régebbi (5+ éves) játékokkal játszanék
- CPU-ból igazából elég nekem 4 mag / 8 szál is, de ha jobb IGP-t akarok akkor valószínűleg erősebb CPU kell
- 16GB ram elég, ha van slot; ha forrasztott akkor 32GB
- nagyobb akku, amennyiben bővíthető
- RJ45
- 2x SSD nem lenne rossz, de tudom, hogy ez manapság már nem divat
- ugyancsak nem hátrány, ha cserélhető a wifi, bár lásd előző pont
- ujjlenyomat olvasóLinux menne rajta ezért Win licensz nem feltétlenül kell.
Árban 1000€ körülire lőném be, de tudok feljebb vagy lejjebb menni. Lenovo német oldalán van 20%-os kuponom, ezért ott nézegettem a konfigurációkat.Igazából ezeknek a kritériumoknak egy E14 G5 AMD tökéletesen megfelelne, de abba csak Zen3 procik vannak jelenleg... Ha Zen4-et akarok, akkor T vagy P széria kell.
2-3 évig biztos megtartanám, ezért nem akarok kifutó hardvert venni. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #121137 üzenetére
A Plus-ben benne van minden alapból, azért van így(lásd pipák). A nagyobb P-khez aszem elég olcsón adják az upgradet. X1-ekhez szoktam rakni a Premiert mert vagy jön vele alapból(az épp az akció), vagy olcsó az upgrade.
Nem emlékszek, hogy vettem volna Plus-t, vagy adtak volna bármihez, de a fene tudja(talán P620-hoz). ADP volt minden üveges gépre(míg azt nem mondtam, hogy akkor ebből elég volt kösz...) + halmozottan hátrányos helyzetű userekre(ebből még van pár), Int van, mert mennek ide oda országok között. Érdekes módon az aku gari jön az int garival ().
Mivel csak on-site van, így drive megtartás ugye nem játszik(eleve egy gyári tiszta Win-t kapnak szerviz időre), a CRU meg hát már kimerül a RAM-ban kb...
-
-
válasz
zsolti75 #121075 üzenetére
...hát nem.
Az a helyzet, h sokáig noti ellenes voltam, főleg úgy, h szervizben dolgoztam, és javítottam a szarabbnál-szarabb konzumer Amilo-kat.
Úgy hozta a sors, h anno hozzájutottam egy kis SL300-ashoz és rögtön "szerelembe" estem. Nem lett több desktop itthon. Elindultam a ThinkPad vonalon, számomra nem is noti az aminek nincs "pöcke". Volt sima T430-am, abból S-em is, nagyon sokág. Talán két évvel ezelőtt váltottam a P53-ra, abból egy basic modelt sikerült vásárolni.
Nem esett kézre a billentyűje, nehéz volt mint a dög, egyszerűen nem tudtam belakni, megszokni. Egyéb minden másban egyik legkomolyabb volt amit ez idáig használtam. Egyszerűen nem lehett zavarba hozni, a cooler hangja ismeretlen volt annál a gépnél, de mivel nyűglődés volt vele az élet, így eladtam. Vettem egy X390-et, kicsi, minden tekineteben. (itt lapul valahol valamelyik szekrényben), majd egyik ismerősömnél kezembe került egy X1, és ha hiszed, ha nem, rögtön tudtam, h ez való nekem! Kerestem egy kevésbé öreg szériát, (így lett egy gen8) és most ezt nyúzom teljes megelégedéssel és örömmel. Szinte biztos, h ezt a vonalat viszem tovább, annak ellenére, h nem tudom mi a jó! -
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121049 üzenetére
Jhaj, nehéz eset. Tehát ismétlem: ha nehéz beszerezni a cégnek egy olyan papírt amit kötelezően 5 évig meg kell tartania, akkor praktikus módon az ilyen ganédombok menjenek szépen csődbe, mert akkor lesznek ott ennél nagyobb bajok is
A web jó, szép, valamennyire tuti, és nagyon maximum részben hivatalos.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121047 üzenetére
Úgy általában is kéne, meg ezzel is.
A számlát nyugodtan bekérhetik ha hazai is. Jogszabály. Ismétlem, az, hogy nem kérik vagy nem sokszor a magyar gépeknél sem jelent semmit, mert ez max jófejség
Ez az eset meg szopó, de hát ötletpad, ezért is került a kasszánál annyival kevesbbe.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #121034 üzenetére
Kicsit rakjuk helyre a szitut mielőtt mazsolázva eljutunk oda, hogy mindenkinek igaza van, ami ugye kvázi lehetetlen ilyen témában.
Tehát, a Lenovo oldalára nagyon sok dolog ki van meg volt már írva, ahogyan sok más esetben, itt is van úgy 100 oldal apróbetűs rész. Lásd pölö onsite gari, ami messze nem lesz onsite még országon belül sem. És mocsok hosszú a sor még innen.
A probléma ott kezdődik, hogy mit értékesítenek és hol. T14? Okay. Milyen konfig? Innentől nyílik az olló, mert a disztri a PSREF felét ha betolja pölö nálunk, a többi gyakorlatilag sose volt. Max egyediben. Ültem úgy márkaszervizben és kiemelt értékesítő pontban, hogy a büdös életben nem láttam adott gépből a felső 1-2 kijelző opciót. És azért V. kerület, II. kerület, VI. kerület mozgatta a lóvét rendesen, voltak tömött tárcás ügyfelek és mellé komoly vasak.
Azért írtam, hogy nagy beszélgetés lesz, mert westlake már akkor húzta az igát a Kornélia utcában, mikor még vele intéztettem gyári garis x220-ra CD kitet.
Szóval Covid alatt is voltak dolgok, de ezt megelőző 10-15 évben meg méginkább. Tehát igen, gariztam én már papír nélkül, papírral, BIOS-ba ütött tulajra írt adás-vételivel és bármivel is. De ez mind időben merőben eltérő korszakok voltak.
HP ugyanez, TP dettó. Mikor a nagy balhé volt az alkatrész-mosás miatt és a szervizesek megkeresték ezzel a fizujukat megint kb. minden hónapban, na utána ha nem magyar SN-ed volt, már raktak is keresztre, saját rohadt gépemet nem tudtam simán begarizni. Sajátomat, amit kintről vettem
A számla jogilag biztosan nem megkérdőjelezhető, maximum a garipapír, mert az hivatalosan ugye nincs vagyis nem is kellhet, a számla vagy vásárlást igazolandó doksi minden további nélkül, sőt. Hogy etikailag ez okés-e. Well. Ikresített 840 G2-m is volt anno... meg hány száz meg ezer ilyen vas cirkulált mégVan aki vett ebből igen komoly lakást is a körúton, annyira ment...
Nos, a flottás gépekét simán el lehet kérni, ott az olyan módon van kezelve, hogy 2 katt és megvan. Sőt, KKV-nál is sima, ami nem egy eldobós sufnicég. Még mostani helyemen is 99%-ban 5 perc alatt megvan egy számla. Leginkább azért lesz meg, mert 5 évig ez kötelező. ÁFA visszaigénylés után pedig ha bekérnek dolgokat és nincs meg, cafatokra szednek. Szóval persze, nyugodtan lehet nem megtartani, csak akkor legyen zsebben pár milla, vagy tíz milla büntire.
Amelyik cégben ötletpad van, azt egyfelől sajnálom, másfelől lásd előző pontot. Mivel TP márkaszervizes nem vagyok, nem tudom most milyen adatokat lehet SN-ek mellé felvenni, de ha lehet, mint régebben is, akkor ez cég esetén lazán megoldódik házon belül.Olyanról még nem is beszéltem, hogy mi van akkor ha tégla a gép és annyira új, hogy kívül nincs SN. Mert ilyen is akad bőven, esetleg lekopott a sima matrica. Na onnantól máris nem suhansz csak úgy be a munkafelvételre, hogy csoki, akkor holnap jövök a gépért
Szumma: ez azért bonyi terület. A jófejség és a privilégium az egy plusz dolog, de nem lehet alap elvárás. Örüljön mindenki, ha SN-re még mindig gariznak mindent itthon, amekkora balhék voltak már ebből én tökre nem értem miért engedik még mindig
-
vicze
félisten
-
azbest
félisten
válasz
zsolti75 #120906 üzenetére
jah, összekevertem, Kryonaut Extreme volt amit próbáltam és nem vált be, nem marad a procin ilyen hőingás mellett, hiába sűrű amúgy. Nem a hőátvitelével van a baj, hanem hogy kifolyik 3 hét alatt rendszeres terhelésnél.
Hát a linken az már tuning "113 W PL2 / Short Burst, 101 W PL1", ebben 45/80 a gyári max, intel 45/115-öt ír hivatalosnak. De persze, ahogy írtam túlzás ilyen vékony gépbe. Az U és P procikhoz képest viszont szvsz jobban teljesít így is. P procis gépek elég jó kompromisszumok teljesítmény és fogyasztás terén, és nem is nagyon találni normálisabb áron ezért, legalábbis üzletiben.#120908 zsolti75: nem ez a lényeg. Arról beszéltünk, hogy a H mit tud takarékos módban és miket tud különböző teljesítmény módokban. Btw milyen gépben annyi, valami gamer nagy gép, nem?
-
donjohnson
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz
zsolti75 #120763 üzenetére
Igen, Stockholmban vagyok most.
(#120761) vicze1 válasza tvamos (#120760) üzenetére
"Wacomnak Wacom a rendszer, de tök lényegtelen, ha kihagy és lassú." Ha kicsit lassu, nem zavar, de ha kihagy, az viszont zavar. Inkabb altalanos hasznalatra kell, egy-egy moricka abrat rajzolnek vele, mernoki ilusztracio, nem muveszi alkotasra. Nem egyszeru.
"Böködni jó, de arra ott az ujjad is." Hat oke, csak az ujammal osszemaszatolom, a tollal meg nem. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest