- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
dany27 #20270 üzenetére
Hát, pc alapú notebookból a ThinkPad-nél jobbat nem találsz, mondom ezt úgy, hogy próbáltam EliteBook-ot és Latitude-ot is, csak az árnyékai a lenovo-nak, ergonómiában, szoftveres támogatásban el vannak maradva, a Dell talán minőségben is.
alfa156: nem akarok nagyon bunkó lenni, de akkor mégis hogy a francba kapcsolódik ez a thinkpad topikhoz?
azért mert egy szar MSI
De most komolyan minek a foglalkozol windows élményindexszel? Vannak annak valami értelme?
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20263 üzenetére
nagyon rendes tőletek, köszi szépen
Peter M: jó de ez mindig is így volt a lenovo-nál és amúgy is tök mindegy, hogy W vagy T van ráírva, sehogy se lenne olcsóbb, a többségnek nincs is rá szüksége
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20259 üzenetére
kösz a reklámot
az a baj, hogy totál uborkaszezon van, még érdeklődőm sem igen volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
dany27 #20254 üzenetére
Ezt nem tudom honnan vetted, a gyári adatok szertint a T420 2,24kg-tól a T520 2,52kg-tól indul: [link]
Ha ha szükséged van dedikált vga-ra akkor azokat nézegesd, de nagyobb súly és méretért biztos nem adnék ki több pénzt.
Peter M: T520 amúgy van Full HD kijelzővel és Quad procival is
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20252 üzenetére
kösz, de mac-et szeretnék mindenképp
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #20249 üzenetére
nem kell még egy?
az enyém eladó
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #20231 üzenetére
biztos vagy benne, hogy ez menni fog egy olyan gépbe, amit azzal nem is gyártottak (gondolom T410-be gondoltad)? a hűtés is örülne az 55W TDP-nek
-
audi100td
nagyúr
X40-hez kellene néhány alkatrész, ha valakinek akad valami elfekvőben, kérem keressen meg pü-ben:
zsanér pár, akku, billentyűzet csavarjai
-
audi100td
nagyúr
működik, a routeren van valami qss nevű gomb, konfigolás után azt megnyomtam és most oké
köszi mindenkinek
-
-
audi100td
nagyúr
2200BG-s wifi-vel sehogy nem lehet csatlakozni WAP2-es hálózatra?
-
audi100td
nagyúr
válasz
DarkByte #20205 üzenetére
Ja, tényleg, rémlik valami...
Esetleg MacBook Pro? Ezen több a csatlakozó, amúgy nem kifutó széria, csak a műanyag macbook-ot szüntették be...
-
audi100td
nagyúr
az is gáz, hogy 2,5-ös SSD-ből sem rakhatsz akár milyet, 7mm magasról nem tudok, kivéve a gyárit, az meg gondolom qurva drága ahogy az lenni szokott, meg 2 év múlva, amikor már a 256 vagy 512-es is megfizehető áron lesz, nem tudsz upgrade-elni, jól ki találták ezt ezek a barmok
az X220 több sebből is vérzik az IPS panelen meg a procin kívűl nem hozzott semmi újat, sőt szinte mindent elcsesztek rajta ami az X200-on jó volt
-
audi100td
nagyúr
válasz
DarkByte #20190 üzenetére
efféle dokkolóról nem tudok, ilyen szempontból a lenovo-nál egyszerűbb a helyzet
amúgy a linux támogatása nagyon jó a thinkpad-eknek szinte mindent össze lehet hozni, amit windows-on
ha 2,9kg-ról szeretnél hordozhatóbb gépet, akkor a MacBook Pro vagy T420 is megteszi és mindkettőnél mehet az ssd mellé egy vinyó az optika helyére
hogy mac vagy pc azt neked kell eldönteni, de én a windows-ból többet nem kérek az biztos
amúgy én sem a sima fehér macbook-ról beszéltem, olyat nem vennék...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Rez_Grof #20183 üzenetére
Az elsó Air óta kijött 2 generáció, már az előző modellen is volt 2db USB, normális helyen. Amúgy az első Air tényleg fos, ott a zsanérokkal is voltak gondok, meg lassú 1,8-as vinyót/SSD-t raktak bele, de hol van az már.
Egyszerűen felhasználás függő a dolog, sok minden ami neked szempont, másnak egyáltalán nem, vagy kevésbé.
Nem használtam még Mac-en Office-t, mondjuk ThinkPad-en is csak ritkán, viszont kreatív munkákra nagyon jó a Mac (pl. Zene, Video).
Napfénysüti: +1, a ThinkPad első sorban munka gép, Office-ra, CAD-re, terepre cipelni nincs is jobb. Multimédiára, otthoni felhasználásra jobb a Mac, szerintem és nem kell szívni a windows-os hülyeségekkel meg a Think Vantage-al.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20180 üzenetére
ez is igaz
-
audi100td
nagyúr
válasz
Rez_Grof #20175 üzenetére
A dokkolhatóság nem egy rossz dolog, de ha belegondolok, optikai meghajtót leszámítva még soha nem használtam semmire. USB-vel mi a gond? Mind a 2 oldalon van egy-egy csatlakozó, az X220-on eggyel több. alakja? ezt nem értem.
RJ45 jól jöhet, de azt sem használtam szinte soha, mondjuk lehet hozzá kapni USB 2.0 -> ethernet adaptert.
A rollcage tényleg ad egy biztonság érzetet, de még soha nem ejtettem le laptopot, ha a macbook nem is olyan strapabíró, de azért az alu ház is elég jól védi a gépet.
A Trackpad amúgy sokak szerint sokkal jobban használható mint a TrackPoint.
Persze én átlaguserként közelítem meg, az más ha valaki komoly munkára vesz gépet.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20174 üzenetére
meg az X220-ba mehet mSATA ssd és mellé egy 7mm magas vinyó jelenleg max 320GB
ez nem lenne rossz, de akkkor meg az is olyan ronda vastag lenne
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
DarkByte #20166 üzenetére
Szia,
az X220-nak az előnye, hogy könnyű és sokat megy akkuról és egyes modellek IPS kijelzővel vannak szerelve, viszont nincs ultrabay, ezért a második vinyó felejtős, meg ott van még ez a venti mizéria.
T420i ugyanaz mint a T420 csak gyengébb hardverrel. Ultrabay slot-ot tartalmaznak, tehát mehet bele kiegészítő vinyó keret. Az korábbi tapasztalatok alapján az X széria jobban össze van rakva mint a T, de lehet ez ma már nem igaz. Viszont súlyban a T420 2,3kg körül van a 6 cellás akksival, nekem már korlátozottan hordozható kategória, de ez egyéntől függ, az X kb. 1kg-mal könnyebb.
lenovo-tól az aktuális kínálatból más szvsz nem igen jöhet szóba
Amúgy a MacBook Pro-ba is mehet második vinyó a superdrive helyére, lehet is kapni hozzá beépítőkeretet, de ott nem tudod egy mozdulattal vissza cserélni az ODD-re hanem fixen be van csavarozva. A MacBook Pro mellett szól a kiváló összeszerelés, gépre optimalizált OS, Trackpad, megjelenés (ízlés kérdése) full aluminium, 16:10-es képarány. Viszont terhelés esetén eléggé melegszik, a kijelző erősen tükröződik, csak egy év garancia jár hozzá és 3 évre bővíteni eléggé költséges. A szigetes billentyűzet valószínűleg elmarad a ThinkPad-nél megszokottól, de mindenki mást mond ezzel kapcsolatban.
A MacBook Air lényegében azt nyújtja mint az X220 (persze a coporate kategóriára jellemző szolgáltatások nélkül), MBP minőséggel és feature-rökkel, de mellette még szép vékony is, a 13-as modell szintén 16:10-es kijelzővel érkezik mint a Pro és 1440x900-as felbontással. Az Air-nél tudomásom szerint nincs probléma a hűtéssel.
Én a felsoroltak közül az új Air-t választanám (itt sokan mások meg nem
), még egy előnye az apple gépeknek, hogy nagyon jól tartják az árukat.
-
audi100td
nagyúr
értem, amúgy én is így tettem úgy 1-1,5 éve, eladtam az asztalit és helyette notebook
Akkor viszont nem érdemes annyira spórolni, az X-ek jobban össze vannak rakva, de a T-vel sem igen van probléma, csak inkább ilyen apróságok, amik engem amúgy baromira zavartak a T61-nél, másokat meg egyáltalán nem. Gondolok itt a nyekergő műanyagokra, pontatlan illesztésekre, egyik sarka a gépnek a levegőben, hangosabb hűtés, nagyobb fogyasztás, meg a T61/T400-nál hajlamosak idővel kikopni a zsanérok.
Az X200/X200s viszont 12,1"-os, van akinek ez kevés, nekem pl. még épp hogy megfelel, cserébe jobban össze van rakva és a kijelzőt AFFS-re lehet cserélni, ami jóval szebb képet ad a gagyi Tn panelnél, a betekintési szögekről nem is beszélve. Illetve le kell mondani az ultrabay-ről, de ez dokkolóban elérhető, viszont 6 cellás akksival csak kb 1,3-1,4kg. A 45nm-es c2d procik már lejátszák a youtube videókat is 1080p-ben.
SPDI-F egyes dokkolókon szokott lenni
Amúgy 1-2 év alatt semmilyen T vagy X nem fog széthullani, a 7 éves T42-m ma is szinte olyan mint ha új lenne.
-
audi100td
nagyúr
Pedig T-re 100-nál többet nem adnék ki
, akkor már inkább X200
szerintem inkább gondold át mire is használnád a gépet, feleslegesen ne adj ki plusz pénzt
sagit: amúgy full HD filmekkel nem lesz gond, core 2 duo kinyomja izomból, flash már talán más tészta, de 720p-t simán elviszi youtube-on is
-
audi100td
nagyúr
többen is használtuk a moddolt BIOS-t, nem volt vele gondunk
de persze csakis saját felelősségre
cadeyrn: T61-nél sem igen hallottam túlmelegedésről, max poros venti, vagy pasztázás miatt, de az mindegyik gépnél előfordulhat. VGA-k tényleg hullanak néha, de csak a Quadro-s modelleknél, na olyat nem vennék az biztos, csak intel-est.
-
-
audi100td
nagyúr
lényegében csak annyival jobb a t7xxx proci, hogy 64bit-es, szerintem emiatt kicserélni felesleges illetve nem is olyan egyszerű, mert nem mindegyik T60-ba lehet ilyen procit tenni, csak amelyikben rev. 3-as alaplap van
100k alatt én T400-at vagy vennék, azok általában még garisak is és a "P"-s procik kevesbbet esznek, így tovább bírják akksiról meg kevésbé melegszenek.
de persze ár/érték arányban a T60 a nyerő
SSD sokat dobna a rendszeren az biztos
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #20045 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20015 üzenetére
Ja, hát felhasználás függő is persze, ezért is írtam, hogy az én szemszögemből kiindulva mit vennék. Mondjuk ha grafikára kell akkor már a kérdés is értelmetlen, mivel eleve nem igen jöhetne szóba az air.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Napfénysüti #20007 üzenetére
ízlés kérdése
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #19888 üzenetére
megjelent az új Air
lehet nyálat csorgatni, ha majd lemegy az ára 200k köré szerintem benevezek egyre, addig MBP
-
audi100td
nagyúr
válasz
abcukistván #19937 üzenetére
általában a por miatt romlik idővel a hűtési teljesítmény, miután kipucoltam 20-30 fokkal lett hűvösebb, igaz az enyém teljesen el volt tömődve, vastagon állt a por a lamellák közt
ha intel vga-d van, akkor short fan kell rá, ha ATI, akkor long
illetve az intel-esre is rakhatsz long-ot, de fordítva nem
-
audi100td
nagyúr
válasz
abcukistván #19932 üzenetére
nem lehet, hogy elég lenne egy portalanítás és újrapasztázás? pl. arctic cooling mx2-t tudom ajánlani
-
audi100td
nagyúr
Win alatt nálam is nem egyszer elszállt a mobilnet, hogy mi az oka nem tudom, linux alatt jóval ritkábban fordult elő, nem hiszem, hogy hardveres hiba.
Az akksi lötyögés normális, ez amolyan TP fícsör, már generációk óta ilyen, amúgy a 9 cellás szinte nem lötyög semmit, talán gyártótól is függ, ez panasonic, a 6 cellásból sanyo-m volt.
Ez szerintem valami szoftveres bug lehet, thinkvantage+win-nel mindig van valami szopó, ezért is váltottam ubuntu-ra. Szedd le a legújabb power manager-t, talán az jó, de ne system update-tel, az gyakran elavult csomagokat tartalmaz, hanem a honlapról.
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19916 üzenetére
házilag, otthon nem igen tudsz vele mit kezdeni
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19911 üzenetére
ja, csak nem tudsz változtatni semmit a bios beállításokon
így ebben a formában nem tudsz sehogy os-t telepíteni, még az usb is le van tiltva, gondolom céges gép lehetett
aprón nézz körül, vannak akik foglalkoznak jelszó "eltüntetéssel", pl: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19903 üzenetére
hm, ezt nem értem, hülye kérdés, de ugye ez volt a sorrend: bekapcs, F1-el belép bios-ba, F9 megnyom, majd F10 és save?
nincs véletlenül valami bios jelszó beállítva?
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19900 üzenetére
hát, akkor én már nem tudom, pedig működnie kéne
akkor menj be megint bios-ba és nyomj egy f9-et, majd f10-et
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19892 üzenetére
ott a képen az "excluded from boot order" lista, rámész a matshita dvd-re és megnyomod a billentyűzeten az x gombot, ezután bekerül a bootolható meghajtók közé, ott már tudod f5/f6-tal mozgatni
majd f10 és enter...
szerk: amúgy a gyári beállításokat f9-cel tudod behozni, de egyszerűbb ha felrakod a dvd-t a boot listára, különben mindent be kell állítani megint, feltéve ha voltak speciális igények
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #19888 üzenetére
új mac-re nincs pénzem, bankot rabolni meg nem szándékozom
amúgy az air nálam eleve felejtős az alaplapra forrasztott sdd miatt, 750-1000GB 2,5-ös vinyó kell, arra a csak pro ad lehetőséget, külső usb-s vackok nálam nem játszanak, ne is említsd
-
audi100td
nagyúr
válasz
LaptopSystem #19883 üzenetére
x-et nyomj ha nincs a boot listán a meghajtó
-
audi100td
nagyúr
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
fordfairlane #19871 üzenetére
Rég óta érlelődik nálam ez a mac-re váltás, windows egyáltalán nem érdekel, lenovo-t is már csak ubuntu-val használtam és szívesen kipróbálnám az osx-et is, meg az mbp-n van egy csomó apróság ami megfogott, a thinkpad x-en is, de most szívesen kipróbálnék valami mást, pc-ből viszont csakis TP jöhetne szóba, dell, hp, stb nem érdekel. Az éles csuklótámaszon kívül nem látok olyan dolgot amiben csalódhatnék, de majd kiderül. A macbook-ot csakis használtan venném, ha nem tetszik bármikor eladom vételáron, viszont ha mondjuk 2 év múlva adom el az X200s-t, mert már esetleg kevés lenne a teljesítménye, azon tényleg rengeteget buknék.
-
audi100td
nagyúr
válasz
fordfairlane #19869 üzenetére
nem neked kell választani
, komolyan már vártam a köveket, nem értem mi köze van bárkinek ahhoz, hogy én milyen gépet szeretnék venni, nem kérdeztem senki véleményét
-
audi100td
nagyúr
válasz
fordfairlane #19862 üzenetére
első sorban mert tetszik és szeretném kipróbálni, valamint a gépem 1-2 év múlva alig fog érni valamit, az macbook-ok viszont nagyon jól tartják az árukat
-
audi100td
nagyúr
igen, macbook-ot szeretnék, ha nem jönne be még mindig vehetek thinkpad-et, win-es programok nekem amúgy sem számítanak, egy ideje csak ubuntu-t használok
-
audi100td
nagyúr
Lehet eladóvá válik az X200 / X200s AFFS kijelzőm, ha valakit érdekel, keressen meg pü-ben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
frőBácsi #19801 üzenetére
Sajnos BGA hibának tűnik, van aki vállal ilyen javítást, esetleg nézz körül aprón vagy google segítségével. Ha nem javítható akkor csak alaplapcsere marad, de akkor már lehet jobban jársz ha elbontod és veszel helyette mondjuk egy T60-at.
Fifi: ez a tok jónak tűnik, köszi
-
audi100td
nagyúr
válasz
Intelligencs #19785 üzenetére
Én ilyet rendeltem, belefér a 9 cellás akksival egyűtt, de valami nagyon szar műszálas anyagból készült, hónapok után is kellemetlen szagot ereszt, a varrás meg kezd felszakadni az egyik sarkán. Tudom ajánlást kértél, de legalább tudod mit nem érdemes venni, ha találsz esetleg valami jót, engem is érdekelne, lehetőleg valami természetes anyagból.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kalandor #19778 üzenetére
Az lehet, hogy thinkpaden nem a legjobb a tapi (mondjuk maguk a gombok nekem nagyon nem álltak kézre 6910p-n, néha kétszer kellett lenyomnom, mert elsőre nem érzékelte a bevitelt), de itt inkább a trackpoint-nak van prioritása, pár óra megszokás után nagyon jól használható, sokkal jobban mint a legtöbb touchpad, egyedül a Macbook Pro / Air lehet ez alól kivétel.
-
audi100td
nagyúr
Azért durva, hogy milyen szarok az újabb thinkpadek billentyűzetei, az NMB is teljesen más mint 10 évvel ezelőtt, zörög az egész, hangosan jár, nincs rendesen lefeszítve, süpped. Az X31-en egy álom gépelni, az X200s vagy T61 billzete ehhez képest nagyon olcsónak hat, bár az ALPS egy fokkal jobb, de az sem az igazi a korai NMB-hez képest.
más: Xp alatt én is szívok most firefox 5-tel, nem megy a trackpoint-tal a scroll. A korábban leírt módszer a tp4table.dat szerkesztésével itt nem működik, mivel nincs is ilyen fájlom. Thinkpad X31-ről lenne szó.
-
audi100td
nagyúr
válasz
adnoctum18 #19775 üzenetére
Nekem nem jött be az a pöcök, igaz a latitude-énál egy fokkal jobb, de az IBM/lenovo-tól nagyon messze van, főleg azzal a kemény, rücskös sapkával, scroll nélkül meg eleve használhatatlan szerintem, bizonyára sok ész kellett volna oda biggyeszteni még egy gombot.
2540p-n már mások a tapi gombok, a 6910p nem volt nekem annyira bejövős, egyedül az összeszerelés minősége jó, abban veri a T61-et, meg nem lóg ki a 6 cell akku, minden másban gyengébb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kalandor #19764 üzenetére
"Előbb adom el ezt a vackot, már látom."
lol, ez neked vacak?
kraftxld: hát ja, a hápé nekem sem ergonomikus, főleg azzal a gagyi pöcökutánzattal, de a 6910p-n a touchpad gombok is idegesítően hosszú úton járnak, a használhatatlan érintős gyors gombokról nem is beszélve, persze lehet választani.
-
audi100td
nagyúr
válasz
pilsner #19732 üzenetére
ugyanez a vinyóm volt (640GB), tényleg adata, csak samsung vinyó van benne, ez sajnos ilyen
amúgy nálam néha elindult, néha nem, az sem volt mindegy melyik portra dugtam, ha ment is gyakran előfordult, hogy crc hibák keletkeztek másoláskor, meg is fogadtam, hogy ilyen usb-s szarokkal többet nem szenvedek, marad a beépített vinyó, meg mentésnek a külső 3,5-ös saját táppal
-
audi100td
nagyúr
válasz
pilsner #19712 üzenetére
Az sajnos nem jelent semmit, a gyártók nagy ívben szarnak az egészre, én ugyanígy jártam egy samsung vinyóval (több géppel is, nem csak thinkpad-del) és csak sima kábelt mellékeltek hozzá, pedig picit komolyabb modell volt, por, víz- és ütésálló házban. Pár száz Ft-ért kapsz hozzá y-kábelt, utána elvileg nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest