- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
válasz
audi100td #16306 üzenetére
Igen,azt olvastam
Olvasáskor soha nincs probléma,csak amikor írni kell rá nagyobb mennyiségetTegnap este óta történt valami,mióta lefuttattam a tesztet,meg csináltam Ccleanerrel egy szabad terület törlése műveletet,azóta win alól már nincs hibaüzenet,csak a boot végén,a winlogon.exe-re panaszkodik,szóval remélhetőleg csak valami logikai hiba lehet(ett)...
Tovább nem merek rizikózni vele,amíg a melót be nem fejezem -
adorjant
őstag
válasz
audi100td #16301 üzenetére
Kingspec 32GB
Amúgy megérte,ezerszer fürgébb tőle a gép,az a baj,hogy az asztalim még így is fényévekkel gyorsabb,ezért néha kínlódásnak érződik az X41,de a régi portok miatt egyelőre elengedhetetlen a munkámhoz. És egyébként is, imádom
@Tim82 : és ahogy látom,írásban is
Mondjuk én néha érzem a laggolást,de lehet egyszerűen ennyit tudnak ezek...
-
-
elefánt123
csendes tag
válasz
audi100td #16248 üzenetére
Kösz!
Igazából nem kell nagy kapacitas, 250-320GB HDD-ken gondolkodom. Az 1.8" a kesőbbi bővíthetőség miatt lehet problémás, vagy esetleg más baja is lehet?
A házak masszivitása összemérhető? Mintha itt is olvastam volna, hogy a T410
fedele valahogy "már nem olyan mint régen".A tapasztalat szerint 4-5 evig kellne kitartani a masinának (az eddigiek esetén ennyi
idő után lett megint pénz rá), sokat hurcolgatom (minden nap munkába/ból + utazások),
de azért a súly nem elsődleges. erős vagyokA masszivitás viszont fontos lenne.
Ja, kb. napi 8 órákat menne. -
Magnum_
nagyúr
válasz
audi100td #16250 üzenetére
2,5k volt. a kicsi thinkpad feliratú 2600 HUF. csak tudod, ez olyan kell dolog.. amúgy rendeltem ebayről a T30-ba akksit meg elvileg új coolert. minden 3. bekapcsolásnál dob egy fan error feliratot, aztán kikapcsol. utána persze indul rendesen.
viszont klasszik ibm feliratú egérpad van óccsóé ebayen, azt még rendelek
-
hankpoke
tag
válasz
audi100td #16229 üzenetére
Apró bogarászása közben ebbe a gépbe botlottam bele:
http://hardverapro.hu/apro/elado_egy_gyonyoru_allapotu_lenovo_x200s/hsz_1-100.html
Hirdetésben szereplő gép ugyan az, mint amit tegnap néztem meg...X200tabletes srácnak írtam, majd meglátjuk mire jutunk, bár a tablet számomra teljesen fölösleges funkció.
-
hankpoke
tag
válasz
audi100td #16226 üzenetére
Nekem se 100-as a gép...
Bill furcsasága szerinted mitől van? Ékezetek és a numerikus sor teljesen mást ír, mint a rácímkézett betű...Amcsi Lenovo shopban összeraktam egy X120e gépet 750dodóért(3G-s modem + nagyobb akku). Kicsit sokallom az 500dolcsis elvi árhoz képest...
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #16196 üzenetére
Teljesen mind1, segítséget itt még nem igazán kaptam ( csak pénzért
) ), szerintem inkább csak hozzátettem a dolgokhoz, még ha kritikán aluli modorral is. Ha bannolnak, akkor ez van, majd get a lifeolok egyet.
Veled se volt semmi bajom soha, csak zavart, hogy szóltam előre, hogy a T61 nem a legjobb TP, aztán megvetted, és tessék, tapasztalod is az idegesítő hibákat. Mindössze jót akartam, bár tudom, hogy nem kérted a tanácsomat.
+ mostanában összejött egy kis szakítás, a 4 éves kapcsolatommal, miközben még mindig egy szobában élünk. ( = erősen elszakadt a cérna ) így éljétek túl a vizsgákat, meg a zh-kat.
Szeretem ezt a fórumot, de mocskosul fel tud idegesíteni, egyes topikokban az az agyament trollkodás, amit egyesek levágnak, de ha visszaszólsz nekik, akkor még te vagy a szar, de ő benyögheti a hazugságokat, meg az ilyen nyilvánvaló hülyeségeket, hogy másokat bosszantson, ezt hívják azt hiszem igazságtalanságnak. Nade ilyen az élet, ez erősen off volt.
-
Ringman
félisten
válasz
audi100td #16162 üzenetére
Köszi, hogy utánanéztél.
--
Új thinkpad-ek szerintem:
X220 16:10 12,1" -> 16:9 12,5" - ez OK
T420 16:10 14,1' -> 16:9 14,0" - nem OK - Hp envy kijelzője 14,5"-ös, ez jó lenne a T-sorozatba is.A 16:9-es 15,6"-os gépről csak én hiányolom a numpad-et? - Lásd HP 8540w, mint közvetlen vetélytársa a W520-nak.
-
audi100td
nagyúr
-
zedii
aktív tag
válasz
audi100td #16137 üzenetére
A zaj nem volt az a zaj a T61-nél se ami elviselhetetlen lett volna, sőt, pedig zavarni szokott de valahogy itt hozzá szoktam a ventilátor duruzsolásához.. hardver igényt belinkeltem az előbb is és itt van most is... (megint megjegyzem ,h photoshop-ot és premier pro-t is szíves használnék majd rajta..
)
nincs egy összehasonlító táblázat az inteles és nVidia-s vga-król, mert én csak ezt találtam, de ebben pont nincs a két termék -
zedii
aktív tag
válasz
audi100td #16135 üzenetére
Köszi.
Hordozhatóság szempontjából hozzá szoktam a mostani 14.1'-hoz nekem megfelel, ezen még dolgozni is tudok, ha szükség hozza.
autocad miatt nem is aggódom az simán elszalad ott amúgy is inkább a memória a főhős, de a civil esetében már jobban kell a vga, plusz photoshop és hát hobbi videózgatást is ráerőltetnék(garancia szerintem benn ragadt termék, és ezért akciós, gondolom a gari is a polcon ketyegett egy jó ideje)
-
zedii
aktív tag
válasz
audi100td #16133 üzenetére
igen, csak ami ott zavar az a videókártya intel HD.. és az nVidia-s 512 MB-al szerelt cuccos épp egy 10-el kerül többe +áfa persze, de ez most nem játszik. viszont cserébe csak 1 év garancia jár hozzá..
Igazából nekem egy 128MB-al szerelt t61-em volt hozzá viszonyítva nem tudom mennyivel gyengébb az inteles megoldáshát, sajnos mot viszik el a gépemet, így kell mindenképp valami helyette, ergo nem igazán tudok hónapokat várni..
-
mdk01
addikt
válasz
audi100td #16088 üzenetére
Én meg T500 után kicsit sírok a T61-em után. Az is kicsit nyekergett, de nem volt vészes gondoltam lecserélem egy új T500-ra ami erősebb konfig is volt, na ez tényleg nyekereg. Igaz csak a fedele miután bekattan a retesz, de hát pont a legfontosabb alkatrész ami után az ember leszűri a minőséget.
Kíváncsi volnék a T510 -ek hogyan sikerültek e téren.Üdv.
-
feelgood
tag
válasz
audi100td #16097 üzenetére
Hm? Itt linkeltem.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #16088 üzenetére
a wifivel eddig nem volt gondja senkinek, pedig azon dolgozunk.
a töltő külön öröm ha elszáll, lehet a kábelből csinos 65w lenovo töltőt tuningolni, hogy ne kelljen utánfutó. előtte - utána.
a többivel egyetértek, nyilván a dell még a hp-nál is jobban le van maradva notis know-how-ban. de ha házon belül hasonlítod, akkor eszméletlen ugrás a d630 a c840-hez képest, az igazi vérböszme-vérműanyag cucc volt.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #16085 üzenetére
a burkolat dologban abszolút egyetértünk. de az x más kategória, az alja annak (amennyire én érzem) maga a magnéziumház valami matt neoluxxal befújva. szóval az megint más érzet, mint a hp. egyébként ugye az mg ház ugyanígy van a dellen is, ott inkább a belső burkolat nem sikerült ezzel a tejfeles műanyaggal. meg hát a dell (főleg két akksival) nekem leginkább a blöfföt juttatja eszembe:
"Boris 'The Blade' Yurinov: [referring to Tommy's gun] Heavy is good, heavy is reliable. If it doesn't work you can always hit them with it. "
a 'reliable' kapcsán annyit tudok elmondani, hogy 5 ismert gépből 2 elpukkant, szóval fontos a heaviség. mondjuk az tény, hogy osztották őket rendesen, szóval lehet nem véletlen, hogy az enyém még él és virul.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #16017 üzenetére
Azért elvileg létezhet ilyesmi a valóságban...
-
feelgood
tag
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #15981 üzenetére
hát ja, gondolom pont az a baja. persze láttunk már ilyeneket a 175 milis tejföl és a 19 szálas cigi kapcsán, de mégiscsak rossz ránézni.
az egyetlen zöld notebook a le nem gyártott notebook. a többi nyilvánvaló hazugság. egyébként sem lehet olyan zöld, mint a használtan vásárolt, és tovább használt thinkpad.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #15939 üzenetére
Utánanéztem!
A ZIF-es csak 3.3V-ról megy, de az IDE-ből két féle van, a 7mm magas, ami 3.3V-ról üzemel, meg a 9.5mm vastag, ami 5V-ról.Az utóbbi 5V-ról kb. 50%-kal többet fogyaszt - de legalább bármelyik 2.5" IDE USB rackben működnie kellene.Márpedig a HTC426060G9AT00 az nem 7mm/3.3V, hanem 9.5mm/5V
Szerk.: HMM szerint az X41 eszik 7mm és 9.5mm HDD-ket is, 7mm-ből csak 20 és 30GB létezik.
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #15845 üzenetére
Én is szétszedtem a napokban a gépet, rendesen összeraktam, és megszűnt a flexing. Bár a T61 egy merevebb konstrukció, lehet, hogy nem fogja magát "kirúgni", fene tudja.
-
dbius
veterán
válasz
audi100td #15820 üzenetére
Ahogy nézem ebből az lesz, amit lapa is javasolt. Neten mindenütt csak arról panaszkodnak, hogy nem tudják beüzemelni rendesen ezt a wwant ubuntu alatt, csak wvdial használatával.
Nézd meg ezt: [link] # Comment 3
Szerk:
andersen10: garanciát már nem tudod hosszabbítani semmilyen módon. Nem tudom milyen jellegű lehet a hibád, de ha a vga ramot érinti, akkor esetleg újraforrasztható. Keress rá itt a topikban, de valószínűleg nemsoká benéznek ide olyan tulajok is, akiknek már gyakorlati tapasztalatuk is volt ilyen jellegű hibával kapcsolatban.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #15817 üzenetére
először
sudo apt-get wvdial
aztán
sudo gedit /etc/wvdial.conf
amit linkeltem azt bemásol, wnw -t átír internet -re.
aztán kapcsold be simet egy telefonon és vedd le a pin kérést.
aztán kapcsold be a modemet a kapcsolóval.
nézd meg ls -al /dev paranccsal, hogy lett-e ttyACM vagy ttyusb, ami eltűnik ha kikapcsolod a modemet. ennek megfelelően módosítsd a fenti beállítás fájlt.
utána wvdial wan
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #15800 üzenetére
link?
@feelgood: nyilván saját magamra vonatkoztattam.
@CPT.Pirk: majd hiszem, ha látom. nekem a szutyok nv gyorsítás se 100% még, pedig azt már kerülgetik egy ideje. ott a sima avikat meg mpegeket nem játssza le rendesen, ha fel van rakva a vdpau. persze annyit kéne, hogy a megnyitáskor -xv kapcsolóval nyittatni a nem-mkv-kat, de még nem sikerült úgy belőnöm.
most éppen az intel igp-re élvezek egyébként is, mert sikerült összeraknom a dvb-s tunerem meg a vdr nevű csodát. azóta a lakás minden gépén van műholdas tévé. eszméletlen. egy daemon szétküldi az mpeg streamet, minden képernyőn ugyanaz látszik, minden képernyőn tudsz csatornát váltani. van epg meg felvételek meg minden. és hihetetlen gyors, hihhetetlen. ez meg úgy jön az igp-hez, hogy az mpeg2 gyorsított, szerintem megcsinálja az egész tévézést tunerrel együtt 12-13 wattból. 800mhz-n 6%, úgy hogy közben a másik gépre is streamelt épp. erre spec asszem 9 vagy 10 éve gyúrok, és még mindig nemigen akarom elhinni. maj lehet lövök fel vidit.
én azért remélem, hogy legalább az mhd4500-ba bekerül a h.264, és akkor nem lesz szükség apu-ra, lehet rendes gépet (x200) venni tévé-videónak.
-
lapa
veterán
válasz
audi100td #15747 üzenetére
dehogynem.
elméletileg 0% közelében kéne tartani a töltöttséget ha sokáig nincs használatban.
ezzel az a gond, hogy ha ma kiveszed 5%-osan, akkor fél év múlva mélykisül, azt meg nagyon nem szabad hagyni.
ezért van a 40%, azzal nagyjából évente egyszer előveszed - 0%-ra meríted - 100%-ra töltöd - 40%-ra meríted és vissza a sublótba / hűtőbe.
ugyanez az effekt többé-kevésbé elérhető, ha rajta marad az akksi, de csak 40%-on kezd tölteni a power managger, akár csak 45%-ig. ez valamennyire kíméli az akksit, de mégis van szünetmentesed meg kis akkuidőd. ebben az esetben nyilván a 25% csak annyi különbséget jelent, hogy kicsit jobban kímél kevesebb áthidalás mellett.
érdemes megnézni a meleg hatását is. ha igazak a számok (nem találtam még pro / kontra érveket) pláne annak fényében érdekes, hogy egyes cellák a tervezési sajátosságból adódóan sokkal melegebb helyen vannak, mint mások. mindamellett jellemzően mind meleg helyen vannak.
és ahogy az elhangzott érdemes a 65w töltővel tölteni, mert a lassabb töltés (ahogy a lassabb kisülés is) is jót tesz neki.
-
Sianis
addikt
válasz
audi100td #15743 üzenetére
Miskolc. Nem tudom mennyire genyóskodnak, eddig egyszer voltam ott hűtő problémával, akkor cserélték garisan, nem volt gond.
Még érdeksség: Win bootol, szétcsúszott képpel, Linux grafikus része nem! Ha a TFT csatlakozójának van baja akkor az OS-nek simán mennie kéne nem, mivel az, hogy mit kell megjeleníteni és mi jelenik meg az független.
Sianis
-
hankpoke
tag
válasz
audi100td #15723 üzenetére
Nem zárkózom el ettől az ötlettől,számomra a következő igények fontosak:
max ~12" képernyő
hosszú akkuidő(~5óra)
2kg alatti súly
elfogadható CPU és GPU teljesítmény
beépített 3G modem
semmi zongoralakk fényes cicoma
max 150e eladási árHa van valakinek egy elfekvő X200 gépe 150e-ér,t és van még rá 2 év garija...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged