- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
Azt nem tudod, mennyiért vettem...
Nem listaáron, ezt nyugodtan mondhatom. De szoktak lenni akciók, amikor azért korrekt áron megcsíphető akár az új is boltból, persze nem itthon.
Ez odáig vezet, hogy a cég adta, ingyen volt, úgy meg már mindegy. Nem ez a szint
Én ennyire nem látom rossznak.
Ennek egyfelől örülök, mert boldog vagy vele, másfelől szomorú vagyok, mert nekem ez volt a másik tipp, hogy az 5420-at cseréljem, mert ennek a trackpadje gatya és sajnos van amikor az egér nem option.
Egyébként a közelmúltban bennem ott tört el valami, amikor olvastam, hogy az AMD-s T14 Gen3-ból kiszedték az S3 sleep-et.
S3 sleep nélküli üzleti gép, na ez a kemény, nem a piskóta kasztni....
Höhö, az öreg sleep statek. Azok is milyen királyul lettek összehozva.
Sajnos ezt nem így tapasztalom. Konzumer gépnél simán belefutni olyan dolgokba is, hogy a fejed fogod, komolyabb terhelésre a visító hűtés+throttling sem ritka, a használhatatlan billentyűzet alap, stb...Technikailag ugyanaz. Nem az van, hogy 10mm-es Thinkpadok vannak és 3cm vastag konzumerek. Nincs ebben semmi diffi, a vékonyságot és a sebességet és a portokat mindet a beszállítók pakolják le, a kasztni és az integrálás az, amihez kell a gyártó. És erről beszélek, hogy ha itt sincs diffi, mire is fizetsz annyit?
Ettől függetlenül, én annak megítélését, hogy mennyire jó egy gépet használni összességében tudom csak megtenni, és ha a technológiai fejlődés többet hozott, mint a silányítás elvitt, akkor a mérleg csak pozitív lesz, mégha keserédes is.
2 mérleged van. Az egyiken mindenképpen nyerni fogsz. Mindenképp. Gyorsabb, kevesebbet fogyasztó, kisebb helyre rakható hardvert kapsz. Mindenhol. A második mérlegen van az, amitől az egyik vas az MM-ban lesz kirakva 40 másikkal vagy irodában fogják használni napi szinten 8-10 órát. Ez 2 külön dolog -
Tikakukac
titán
Ok, tegyük fel, hogy hajlik. Tönkremegy? Nem. Akkor mi ennek a jelentősége? Engem nem zavar, ha nem okoz problémát. Írtam, érzésre jobb a merevebb S, de ennyi. Együtt tudok ezzel élni.
2 dolgot okoz. Egy, hogy igen, tönkremegy. Lásd a kijelzők ahogy kinéznek.
Kettő, hogy igen, érzésre jobb. Ez van bakker, kifizeted a kasszánál azt az összeget, amiből konkrétan telikarbonszálas meg anodizált alus, már lassan tömbből CNC-zett kasznit gépet veszel és akkor hááááát együtt tudok élni vele. Tényleg ennyire nem zavar, hogy taknyot fogsz a kezedbe?Nem önigazolásról van szó. Leírtam világosan, hogy mik voltak a szempontok, és hogy senki más nem gyárt ennek megfelelő gépet. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Azt is leírtam, hogy épp a középszerű fizikai stabilitás miatt nekem is voltak az elején fenntartásaim vele, de a gyakorlatban ezek megalapozatlannak bizonyultak, mert bírja a strapát.
Na, na, na alakul, már most ott tartasz, hogy gumigépet veszel végtelen pénzért, mert már a top szinteken is csak ez teljesít egyébként marha alap dolgokat, 1-2 gen és vége van. Nincs több megalkuvás, vége. Akkor dőlök hátra és mondom: a béka megfőtt
Ezt egyébként sosem értettem, egyeseknek hogy sikerül ezeket elhagyni... Nekem egy sem potyogott még le, se a T460s-ről, se a T480s-ről, sem a T14-ről.
Hmmm, rakj most fel 10db X240, X250, X260, X270 patika gyári billzetet, T sorozatra is igaz vagy bontásra párat dettó. Holnap délutánra eladnád mindet. Amit neked nem sikerül megérteni, hogy vagy a te és van ezen túl más is. T440-ek voltak még a cégben, mindegyikből hullottak a gombok, kerestem teljeset vagy gombot. Na kitalálod mi az első ami minden gépből elfogy és mi a keresett termék a placcon? Jep. Gondolom ezen szériánál pont olyan userek vannak akik ütik a gépüket, de előtte és utána senki. Vagy csak hulladék lett ez is, mint a touchpad mondjuk, amit ugye nem moddolnak ki első körben akik csak tudják. Mert az is kiváló lett. Egy munkagépen.
Segítek, semennyire.
Segítek én is: amit írtál fentebb az alapján nagyjából a forrás előtt vagy 5 fokkal
Egyébként nemrég vettem egy AMD-s Gen2-t, az erősebb CPU és több ramja jól fog jönni munkámhoz. Ellentétben az elsővel, ezt már nyugodtan vettem meg, mert a Gen1-el jók a tapasztalataim. Persze, tökéletesen értem mi a gondod a mai üzleti Thinkpadekkel, én sem örülök az elő-előjövő szoftveres bakiknak, a megbízhatatlanabb dokkolóknak, de próbáld azt is megérteni, hogy akinek egy modern, kényelmes munkaeszközre van szüksége azért nem úszkál az alternatívákban.
Erős silányodást látok az üzleti szférában, ehhez én sem kívánok tapsolni, sőt, remélem, hogy ennek a trendnek vége lesz. Ugyanakkor akinek ez munkaeszköz, annak bizonyos fokig le kell nyelnie a békát, és bizonyos téren kompromisszumot kötni, ugyanakkor más szempontokból meg lényegesen jobb gépet kap, mint régebben.
Szezont a fazonnal. Tehát a technológia fejlődést felhozni pro-nak azellen, hogy silányítunk, teljesen felesleges. A mostani műanyagiparunkkal olyan kasztnit lehetne gyártani, hogy gyereket tehetnél rá és úgy emelnéd a saroknál simán. Az, hogy vékony és halk és erős vasat kapsz, az szimpla fejlődés, ezt tudja a minden is, ez nem üzleti széria sajátosság, hanem teljesen általános piaci. Tehát pro oldalon nincs semmi, con oldalon meg egy tonna más.
Nem javasoltam semmit, csak leírtam a T14 tapasztalataim, mivel ezt kérdezte a fórumtárs. Képzelem ugyanakkor, mennyire élvezné a 7410-et, amin nincs RJ45, mikor épp ez volt az egyik szempont, hogy legyen.
Akkor kasztnit engedünk egymásnak f2f és mindegy a port, mert a T14-en az sincs, vagy a kérdezőnek feleljen meg, legyen 5000-es széria, amiben van még az 5430-ban is! rendes sima dugasz és bár eggyel kisebb kateg, de így is kasztnimerevségben köröket ver a csúcs TP tesóra? Nekem mindegy, mind a kettő bukó lesz -
vargas0502
tag
No offense, de ez azért nem egy életszerű használat munkagépeknél, hogy
"a kijelző alá kis vékony ruhadarabbal és neoprén tokban hordva másfél év használat után is olyan, mint az új." Ez azért érdekes...
Ez a mondatod is külön tetszik nekem, hogy
"Akku-időben ha nem nyúzod túlzottan a 2-3 óránál lényegesen többet is kibír."
Már bocsánat,de akkor mi a lóf....nak vesz az ember egy ilyen gépet, ha nem nyúzza? Ennyi erővel akkor be sem kell kapcsolni és tuti nincs nyúzva a gép.
Még egyszer leírom, hogy no offense de ez így nekem elég fura. -
Tikakukac
titán
Mármint ez a Te olvasatod.
Ezt szeretnéd leginkább, mert amíg nem teljesen objektív valami, addig ugye lehet maszatolni. Rossz hír: ez egy teljesen objektív dolog. Mérhető, tesztelhető. Ezért írtam, hogy adj egy sort, beszerzem, leülünk, emelünk, mérünk. Ezy. De, hogy nekem ehhez már idáig sem kell menni, azonnal megmondtam kézből, mint ahogyan nagyanyám 80+ évesen is csukott szemmel fűzi be a cérnát, hogy ez bizony úgy hajlik, mint a friss piskóta. De mérjük le, gyere, nosza, hajrá, én leszek a legboldogabb, mert lesz még akkor vas amiből tudok válogatni.
Szerintem a T14 érzése, tapintása, hangjai, mind rendben vannak. Most kapaszkodj meg jól... Számomra kifejezetten kellemes élmény használni.
Egymillió légy nem tévedhet alapon írom ismét ezredjére, hogy nincs azzal gond akkor sem, amikor valaki X és K Asust vesz és azt mondja, hogy ez neki elég. Semmi baj nincs vele (van, de az másik topik). Azzal van baj, amikor elkezdik az emberek felsz0pkodni ezeket a vasakat és megmagyarázni, nyugtatni magukat, állítani kifele az önigazolást arról, hogy igen, remek döntést hoztam, értek hozzá, tudom mit beszélek, ez márpedig bika. Ez ugye az általános, bolti és szerviz karrierem nagyjából ilyen embereket hozott be az utcáról. 10-ből ha 1 bevallotta, hogy hát igen, ez szutymák, de erre van pénz vagy igen, hát ezt benéztem. Mindenki más már rizsázott, hogy hát amúgy "de a biosban milyen szépek a betűtípusok és hát így ez egy elég jó gép összességében" szinten nyomta a hantát.
Na most ez 200 ropiig konzumerben lenyelhető és elengedem, node mikor ugyanezt akarod nekem beadni tripla ennyi pénzértSzóval még mindig az a bajom, hogy okay, legyen neked szép, jó, kellemes, lassan ott tartunk, hogy legenda lesz ez a putrihalmaz, de ez továbbra is az adott korosztályának is a legalja, amit a tőle alacsonyabb szintre szánt vasak is felkockáznak, amit pedig képviselnie kéne, annak pedig az arconköpése.
Ellenben a korábbi "tégla" verziókkal. Ég és föld a felhasználó élmény, legalábbis az én szempontrendszerem szerint. Az nálam nem sokat nyom a latba, hogy a régieken áthajthattam volna kocsival is és túléli, nálam ez nem elvárás, sosem használtam vagy igényeltem ezen képességét.
Azt látom, mert most ott tartunk, hogy mentegetjük miért nem szabad középtől eltérő helyen csukni-nyitni a gépet és véletlen saroknál emelni, mert azonnal tele a gatyesz, hogy eltöröd a kasztnit meg zúzod bele a billzetet a panelba, hacsak nem valami 50 ropis tasiba teszed elválasztó textillel.
Totálisan figyelmen kívül hagyod ismét, hogy a gép nem csak a kasztni merevsége.
Te pedig ismét ezt valami különlegességnek, valami olyannak extrának állítod be ezen a szinten, valami földöntúli kiváltságnak, hogy tekerem a fejem, mint egy bagoly. Azzal, hogy maga a gép egyáltalán a létében életben marad a műanyagon belül az tök jó. Valóban a gép merevsége nem csak abból áll, hogy a kasztni stabil. Igaz, true, elsimerem. Egy random macet felkapsz és a sírás kerülget egy ilyen mellett. De egy közepes konzumert is és nem érted mi a sztori. Attól, mert te a lapot biztonságba helyezed még nincs vége a sztorinak, érted? Ha már munkagép. Tudod mi a legelső egy jó szerszámnál? Ahogy kézbe fogod. Ahogy tudod tartani. Ahogy lazítasz, ahogy ütöd a szeget, ahogy vágsz, ahogy rezeg, amit kiad magából hangokat. Hogy ez most 45Nm-el vagy 60-al tud csavart bedöngetni nyilván fontos lesz, de a legfontosabb, hogy a bizalom meglegyen, hogy érzed, ez bazeg igen, ez prémium cucc, ez bizalmat ébreszt bennem, bármikor felmegyek a 20m-es oszlopra, ez le fogja tekerni a 32-es anyát, ha elejtem, nem törik ketté, ha 50m hornyot kell kitolni 5 perc alatt sem ég le, nem lazul ki belőle csavar, nem lesz gond.
Esetünkben azért van ott a ThinkPad brand, mint olyan, mert anno demózták a srácok, hogy figy van egy gépünk, nem mondok róla semmit, ráállok a prezi közepén és kinyitom és folytatom ahol tartottam.
Ez az a fajta heritage aratás, amit manapság imád mindenki, bármilyen régi márka aki még ma is létezik ezerrel hivatkozik vissza a múltjára, hogy hát bezzeg az xy meg a z. Ez tök jó, ezek itt is vannak nálam tucatjával a lakásban. Tudod mit kéne igazán nyomni? Hogy egy olyan gép, amiből hullanak a gombok (amikor konkrétan hetente kapok megkeresést, hogy kéne legalább gomb thinkpadhez, az ciki), használhatatlan a touchpadje, trackpoint olyan, hogy persze, van, de hagyjuk, nyeklik-nyaklik mindenfele, szoftveresen egy bughalmaz, alapvető portokat katrancokkal teszek bele, mint egy sztárbákszos plázacica mekjére, hogy akkor most mi is a hivatkozási alap, mi a közös ebben és abban, aminek a logóját felteszik rá? Szerintem semmi, zéró. Ahogyan ezeket a vasakat soha nem fogják gyűjteni és polcra rakni sem, mert annak vége. Ez egy remek indikátora a jelenségnek, nincs miért szeretni ezeket, már rég nem ott tartunk, hogy válogatsz az egyes darabok között, hogy hmm, ez még mit fed le az igényekből, hanem ott, hogy ó, ezen nem szakad ki ez, nem törik le az, ezen még lehet gépelni stb.
A japán vs. német alkatrész gyártásról a 90-es években volt az a mondóka, de még később is, hogy a japán megmondta mit akar és abból megkereste azt, aki a legolcsóbban megcsinálta neki, a német pedig megmondta, hogy ennyim van rá, és addig faragjátok a költséget, amíg annyiból ki nem jön amit akarunk. A párhuzam hasonló, srácok, akarunk egy új generációt, ennyit adunk rá, addig olcsósítsátok, amíg bele nem fér. Ebből lesznek a megalkuvós tejfölöspoharas Edge notik. De a T-nél ez úgy kéne kinézzen, hogy tartod-kitartod a lecet és megmondod, hogy igen, ez az a szint, amit hozni kell, mert ez az, ami miatt ott tartunk ahol és ezt hozzuk ki a legolcsóbban. Érzed mennyire más a kettő filozófia és, hogy milyen brutálisan más a végkimenetel?Ez még mindig tudja a számomra legfontosabbakat. Ilyen mások számára megugorhatatlan végtelenül komplex dolgokra gondolok, mint pl. állítható akku töltési küszöb (drága hobbi ~évente cserélni enélkül), épkézláb kurzor billentyűk, jó gépelési élmény, értelmes működésű, halk, kellően erős hűtés (throttlingot/visítást meghagynám másoknak), trackpoint három gombbal, épkézláb kijelzők lehetősége, mindezt lehetőleg egy kellemesen használható, a szükséges mértékben erős, de könnyű kivitelben, jó port kínálattal, dokkolhatóan, M2 SSD/WIFI és ram bővíthetőséggel. Talán nincs is más gép a piacon az említett T14-eken kívül, ami ezt a listát hozza, én legalábbis nem találtam....
Azok a bika trackpointok hmm, azok a fincsi billzetek hmmmm, jó portok RJ45 majd adapterrel cső macbook air from 2008, na heló csumi, azok a tökéletes dokkolások hmmm, áh tényleg egy parádés gépmadár. Jep. És a sorodba az, hogy ne olyan legyen kézbevenni, mintha lángostésztát gyúrnál, az már sok, attól el lehet tekinteni, az egy ilyen extra kedvesség. Oh boi, micsoda nap ez a kettősmérce birodalmában
Számomra ezek a legfontosabb szempontok munka jellegű felhasználásnál, meg persze, hogy bírja a napi legalább 8 órás nyúzást, és a hurcolászást. Nálam eddig ez minden pipa, ezekhez képest jelentéktelen apróság, hogy mennyire van vagy nincs a topon a kasztni szubjektív merevség érzete...Akkor erre a hsz.-re rakok egy pint, és meglátjuk, hogy te a meddig főzhető béka vagy, mikor van az amikor már heti szinten hulló gombos szoftveresen nettó bughalmaz gépedre is azt mondod, hogy nah, akkor ez már tényleg kicsit gáz 1 misiért
És akkor százezredjére is: nem szubjektíven beszélgetünk arról, hogy milyen sima tapintani, mennyire szürke vagy miként kattintasz és hogyan bong a mikrokapcsoló, hanem, hogy felemeled a vasat, felemeled a másikat, az egyik akkorát görbül, mint egy konzumer hulladék, a másik meg nem. Oszt cső. És már itt csaltam, mert már eleve egy gatyább sorozatot mértem az elvben etalonhoz.Alapokhoz visszakanyarodva: a kolléga elmegy és az 5490-je mellé benézi az általad javasolt madarat egy esetben fogja azt hazavinni, hogy ha egy 7400-7410 nincs ott. Ha van, akkor az mészárlás lesz
-
Tikakukac
titán
Én tudom, hogy ezért van.
Akkor nagy nehezen csak megtaláltuk a különbséget a konzumer és üzleti kategória között.
Ami pedig nem más mint, hogy a konzumerben a kasztniba raknak még mindig anyagot, hogy ne törjön ketté a lap enélkül és ennek hozadéka az, hogy egy budiülőke szintjén van az üzleti prémium übermensch. Az a durva, hogy külön emberek ezrei, tízezrei napi szinten azzal foglalkoznak, hogy milyen legyen egy termékkel való kapcsolatod, a prémium érzés, a minőség. A tapintás. Ahogyan lenyomsz gombokat, a hang, a feedback.
És a csúcson ülő méregdrága vasaknál azon tekerjük a blantot, hogy hát amúgy a lap biztonságban van, a többi meg ez van, egy határ f0sh, de hát ez van.Nem szokott ilyenkor megszólalni a riasztó, hogy oh shit, azért ez már sok?
Egyszerű. Nem minden a kasztni merevsége. Hosszan tudnám sorolni, miért nem kellene az a gép a T14-eim helyett, de ettől megkímélném a topikot.
Teljesen mindegy mit hozol fel, alma és körte. Egy USB port vagy xy program nem érv vagy ellenérv semmilyen módon azzal szemben, hogy a munkagépedet kézbe venni minden alkalommal olyan érzés, hogy ez bameg most fog kettétörni. És ismét, ez ThinkPad topik, nem arról beszélünk, hogy van 200k-d és néha játszanál, van 2 fajta vas kinézve és melyik legyen akkor. Nope. Itt a kategória már definiál alapvető dolgokat.
Szóval adott gépet direkt csináltak olyanra, hogy hulladék érzésed legyen és tekeredjen, mert nem minden a kasztni merevsége. Sales-marketing vonalon ezt kedden bedobom a főninek, hogy figy, van egy szutyok érzetű termékem és van ez a mondóka. Ezzel el kéne adni a vasat, mit ajánlasz? Lesznek komoly megfejtésekDe még nem jutottunk el oda, ez itt a lényeg. Ha eljutnánk, akkor az alkalmatlan lenne üzleti felhasználásra, és remélhetőleg nem is ajánlaná senki, senkinek.
Tényleg meg kell várni amíg effektíve tényleg belegyalulják az arcodat egy 600k-s listáras gépnél abba, hogy teljesen totálisan alkalmatlan lesz munkavégzésre? Megfőtt béka csapdája IRL
De szvsz a gyártónak sem igazán érné meg így gyártani 5 év garis gépet, nekik sem ingyen van a cserealkatrész, főleg a mai "minden integrálva van" világban.
A support sincs ingyen, az alkatrész sincs ingyen, a gyártás sincs ingyen...whoohohooo várjál már, hát nem ezért van kifizetne az a bődületes felár a konzumerhez képest, hogy legyen tuti support, alkatrész, szoftver ellátottság, általános minőség? Hát, shit, pont de. Pont ezzel van deklarálva a kategória, ez az alap, a kiindulás, amire minden gyártó alapozza a nevéz, amire mutogat, hogy na, bezzeg mi. Sooooo, ezen még dolgozzunk kicsit. -
Tikakukac
titán
Amit viszont te is jól tudsz, hogy az akkori gépekben nem volt magnéziummal merevítve az alaplap, ami nagyon nem ugyanaz.
Pont azért van magnéziumos merevítés a lap körül, mert ha nem lenne 2 hetente vinnéd alaplapcserére a gépedet, úgy törnének a NYÁK-ban a vezetők.
Egy időben többnyire így volt. Manapság viszont (nem csak a Lenovo-nál) azért ez árnyalódott.
Árnyalódott. Ehhez képest az 5420-am, ami szintén egy vödör csavar, azért gond nélkül julienne aprítást végez az elvben magasabb kategóriás levonóval. Akkor ez most hogyan van?
Nem mondom, hogy jó, sehol nem írtam ilyet.
De nem fogok egy csigalassú, tégla nehézségű 10 éves géppel dolgozni csak azért, mert az még masszív volt. És mint írtam, más gyártóknál csak rosszabb alternatívákat találtam modern gépre. Na, ilyenkor mi van?
Semmi, csak nem kell szőnyeg alá seperni a dolgot és nyomni le a fontosságát és a súlyát a dolognak.
Tökéletesen egyetértek veled.
Sőt, ha visszaemlékszel, én is írtam többször, hogy a sima T490/T14-ek kasztnija azért lehetne masszívabb. Ahogy azt is, hogy szerintem pocsék a szerelhetőségük a nehézkesen, pattintósan levehető alja miatt. Mondjuk nekem az S-szériával már nincs bajom ilyen téren sem, masszív és jól szerelhető. Kár, hogy a T480s volt az utolsó bővíthető rammal.
Ugyanakkor a teljes képhez ez is hozzátartozik, hogy bizony nálam jól bírta a napi használatot a T14 is. De úgy alapvetően nem nagyon olvasni tömegesen elhulló T490/T14-ekről, tehát úgy tűnik másoknál is állják a sarat, kakaótartalom ide vagy oda.
Ezt mondom. Nem írod le, de jóvanazúgy, vegyétek, mert hát nem döglöttek. Majd még kiveszünk akkor 5% anyagot, mondá a gyár. Majd még 5% és egyszer eljutsz oda, hogy sakk-matt, úgy tolod az imaget hetente az új vasra mikor a másik gariban van, mintha ez természetes lenne -
Tikakukac
titán
Persze, túlzás nélkül?
Ne bohóckodjunk már, pontosan tudom, milyen konzumer gépek futottak 10 éve, vagy akár ma is, azért ez klasszissal jobb így is.
Igen, túlzás nélkül
Ha pontosan tudod, akkor neked is azt tudom mondani: random helyen találkozunk, terítjük a gépeket, emelgetjük és nézzük meg a csavarodást. Egy bizonyos idő után ha napi szinten laptop teszteket írsz és boltban csűröd kifele a vasakat minden márkából tucatjával, akkor ez úgy kézben marad. És oh boi, ahogyan hasít át az idegeiden a felismerés egy jóféle T14-nél, hogy bakker, ezt mi anno még 120k-s szinten is megszóltuk, az valami brutális.
Te terelsz, hogy béna a kasztni tehát rossz a gép. Én azt próbáltam ehhez hozzátenni, hogy ennél talán komplexebben kéne egy üzleti notebook jóságát megítélni.
Igen, ezt hívják terelésnek
Az üzleti notebooknak ugyanis ez az első, egyben egyik legfontosabb ismérve ami megkülönbözteti a konzumer haverjaitól, ezért van a masszív felár is többek között. Olvass csak vissza szépen a topikba, mikor valaki beesett régen és meg kellett magyarázni a usernek, hogy egy csöves kijelzős, szürke, alap hardveres gépért miért kérnek dupla annyit, mint a fullos xyz típusért. Meglepő lesz.
Na, erről beszéltem, nem tudsz elvonatkoztatni a saját preferenciáidtól. Neked ultragáz, engem meg prímán kiszolgál évek óta.
Iparági standardokról, alapokról, úgynevezett sarokkövekről, bizonyos lécről van szó, amit te zokszó nélkül versz le és döntesz fel, mert a te saját preferenciádat leküldted a mélybe és neked jó. A fő gond pont ez, hogy jóvanazúgy. Amikor meg már elfogyott a mozgástered és elérted a padlót, akkor jön majd a classic: "hát ez van".
Viszont előre leszögezném, a szokásos unalmas körökhöz se időm, se kedvem, nem fogok ennél jobban belemenni.
Neked nem jó, másnak attól még lehet, hogy jó lesz. Próbáld ezt elfogadni.
Ahogyan nekem sincs időm ezekre, kérlek te pedig azt fogadd el, hogy ha kiveszik a csokiból a fele kakaót és holnaptól a Lindt tejbevonómasszát fog gyártani és neked az tökéletes lesz, meg sokan másoknak is, attól még nekem és sokan másoknak meg nem.
-
Tikakukac
titán
Nem magyarázok én semmit.
Ódehogynem
A tapasztalatom írtam le, másfél évnyi napi használat után, mint munkaeszköz. Bírta? Tökéletesen. Hol a gond akkor?
Én is a tapasztalatimat írtam le. Bírta nálad? Király. Tudok X-es Asus tulajt aki ugyanígy van a gépével. Akkor az attól még jó? Nem. Ettól még elfogadom, hogy egy top tier munkagépnek olyan a kasztnija, hogy rendesen PTSD-m volt, mert ezt a konzumer legalja szutyok gané tudta 10 éve túlzás nélkül? Oh hell no.
Persze, tudom, van gyártó, akinek ehhez képest egy tank a burkolata, de azok a gépek más előnytelen tulajdonságain buktak el nálam.Alma. Körte. Nem erről beszélünk, ne tereljünk.
Egyébként továbbra is tartom, hogy az S-szériának jó a magnézium váza T460S-től T14S G1-ig egészen biztosan, ha valakinek ez annyira prioritás. Nekem nem volt, együtt tudok élni a sima T14 kicsit kevésbé masszív külső burkolatával. Az alaplapot abban is magnézium keret merevíti, tehát tönkremenni nem fog, nekem ez elég.
Neked elég, nekem pedig ultragáz, vicces, szomorú és fájdalmas is egyben. -
Dr. Akula
félisten
"A G2-G3 viszonyában viszont tudtommal csak az AMD-seken van LAN."
T14 Gen 2-m van, inteles, és van LAN port. Méghozzá nem is összecsukós, hanem rendes fullos.
"G3-nál vedd figyelembe, hogy az egy teljesen új konstrukció lett, abban már semennyire sem bővíthető a RAM (G2-n volt egy slot 8 vagy 16gb integrált ram társaságában)"
Gen 3-ban is van 1 szabad slot. Az S végűekben nem szokott lenni, mert úgy összepasszíroznak mindent pár mm spórolásért, hogy nem marad. Azokat érdemes kerülni. Az inkább olcsósított ultrabook, X1 light.
"a WiFi kártya sem cserélhető"
Ott van a helye az SSD mellett balra, a "hullazsák" alatt, ahonnan jön ki a kábel az aksi felé (amikor kiveszi, akkor látni hogy megy az tovább is, nem aksikábel, hanem antenna).
-
Tikakukac
titán
Uram, ez egy kiváló autó, a motorja mint a Doxa, belseje hibátlan vajbőr. Igaz, hogy elöl és hátul belement egy Kraz, de Uram, vonatkoztassunk most el ettől.
Na, valami ilyesmi megy a fejemben mikor arról olvasok, hogy mikrózott margarin kasztnis laptopokat fél miska fölött megmagyarázunk ezzel egy TP topikban
-
Reggie0
félisten
Nem sajnos, en is ebben remenykedtem, de ennel a toltottsegi szintnel mar a kijelzes is megbizhatatlan. Ki is probaltam, rogton kikapcsol a gep. Net tele van panasszal evek ota, de a lenovo nem valtoztato a firmwaren.
A485-nel mar normalisan ment, elsonek kulsot merint, elsonek belsot tolt. Hogy miert nem tudtak backportolni a T480-ra azt nem ertem.
-
vargas0502
tag
Na pont ez a baj
Már mint, hogy a T42p, T43p és a T60p 1600x1200-as IPs-el kimaradt neked, így érthető, hogy meg vagy elégedve egy T480s-el. (Nem sétésnek szánom!) Hát azok anno nagyon besza..-behugy.. kijelzők voltak.
Az egyik gép amit nagyon megbántam anno, hogy elengedtem az a T43p volt az 1600x1200-as kijelezővel. -
-
-
bzolika10
aktív tag
Igen, 2 darab 65 wattos volt ( egy gyári meg egy utángyártott) plusz egy 100 wattos, ami másképp nem is tudna 100 wattot kiadni magából ha nem tudna 20 voltot. A 100 wattot meg ki tudja adni magából, mert amikor átalakítottam a T430 csatlakozóját Type-C-re, akkor is ugyanezzel a töltővel működött. Ha rádugok egy 20V-os decoy modult és rámérek multiméterrel akkor az kerek 20-at mutat
-
Tikakukac
titán
A kiegyensúlyozott 900p-s ThinkPad TN-ek is olyanok is voltak "premium display" néven, hogy nem az élénkség volt a gond, hanem az alapvető hányingerkeltő semmiség. És ez úgy kb. igaz bármire. Jöhet ide a wide gamutos csodalerakat is, a sima, alap noname Fuji IPS-t múltkor fungi kolléga nézte itt egy 3/4 órát, hogy bazeg, mi ez a csoda.
Tehát mindig lehet magyarázni mi miért jó és amúgy nem rossz, személyes véleményem pedig, hogy elég csak kussban 5 dolcsit még szánni a profitból a samsungnak és olyan kijelzőt kapsz, aminél a beszélgetés egyszerűen el sem indul, mert nincs ok -
Tikakukac
titán
A színhelyesség és az "atyavilág, mi ez a szar" között van pár fokozat. Irodában engem sem érdekel a színhelyesség, mert ritkán dobnak vissza doksikat azzal, hogy ah, nyomtatásban ez a piros nem jó. Viszont amikor a kijelzőn egy rét úgy néz ki, mint egy üveg rohadt csalamádé amit ráküldtek, nos, az gond
-
Pano
addikt
A panel tényleg egy vicc, referencia nélkül is.
Egy full alap 45% NTSC-s, lenovo lottery-s panelről beszélünk. Ezzel tisztában voltam vásárláskor is, de a fentiek sokkoltak.
Szerencsére így már viselhető a dolog, csak gáz, hogy egy ilyen kategóriás gépnél ilyenekkel kell szenvedni egy csomót. -
Tikakukac
titán
Mind a két oldalról telipofon a feladatra
Most kell éppen P52 alá dokk. Bevallom, eddig nem mentem ennyire mélyre, hogy nagy vasak mit esznek ilyen téren. Well, levonóék feltalálták a sajtban a lyukat: azért kérnek el egy tonna pénzt, de tényleg, tehát komoly laptopokat veszek dokkoló árban, mert a tápkábelt és a type-c kábelt úgy összeöntik egy kis műanyaggal, hogy egyben be tudd dugni a kettőt. Tehát továbbra is adat type-c, töltőcsati meg töltés, de kvázi egy dupla dugó.
Hirtelen kezdtem rajta pörögni, hogy 3D printerrel ez 20 percnél komolyabb munka lenne-e itthon és 40 forintba kerülne-e. Tippre ja, ennyi az egész.
Botrány.
-
Dr. Akula
félisten
Az hogy fizikailag gyenge, sérülékeny. Mint írtam, simán letörik középen a pöcök, aztán annyi. Jobb lett volna fordítva, mint az Apple TB-nél, hogy a kábel végződik lapban, nem a csatlakozó (koppinthatták volna). Azt könnyebb pótolni.
"A Type-A elméletileg lényegesen kevesebb csatlakozást bír ki."
Ezt miből gondolod? A középső letörős lap nem fogja sokáig húzni.
-
Dr. Akula
félisten
A Dell legnagyobb baja, hogy beállt a feleskurzorosok közé, HP és hasonlók.... Na ott esett ki a pixisből, pedig előző gépem Latitude volt.
#119075zsolti75: Amiért a telefontöltőből is mindenkinek kellett a saját csati. Hogy tőle vedd az újat is, ne az olcsó koppintást. Szerencsére ezt Kína megoldotta, Type-C vagy nyista eladás, egyből rájött mindenki hogy lehet Type-C-t is gyártani. (Az Apple még épp most jön rá.)
-
vicze
félisten
Uh de elszaladtak a dolgok pár nap alatt.
Elnézést MST-hez hülyeséget írtam.
MST-nek 2 módja van hub, amit írtál, daisy-chain. Én daisy-chain-t próbáltam nagyon sokszor működésre bírni igen sok eszközzel, de sose sikerült. Ebből gondoltam, hogy nem megy az MST, mert többnyire csak ezen a néven hivatkoztak rá... (csak nem olyan egyszerű ez se...)
Fun fact Apple nem támogatja az MST-t.Nekünk, se a mechanikus USB-C, se a TB dokkolókkal nem volt különösebb problémánk, csak az FW-t kellett mindig frissen tartani minden eszközön(különben lehetett audió és USB probléma), bár ez igaz volt a régi dokkolóportra is.
Régiek közül, asszem 15-ből 3-nál sikerült elgörbíteni valamelyik pin-t, hogy ne működjön. + az T-s s modellek elég hektikus működése rajtuk a billegés miatt. USB-C-nél jóval nagyobb minta alapján 3-nél volt eddig alaplapcsere, mert szétbarmolták, de mivel 2db van ezért csak akkor cseréltetjük, ha mind a kettőt kivégezték. Kivéve ha mechanikus USB-C-vel van használva akkor kell mind a kettő.
Személy szerint és cégnél is ezt erőltettem, hogy csak TB4/univerzális dokkolókat veszünk, mert ezek üzembiztosak, mivel a TB3-asokkal se volt sose gond. Az áruk miatt nem rajong érte senki, és nehéz megértetni, hogy ezek működnek.
Ha valaki szenvedni akar mással szíve joga...Most azt tényleg nem sorolom fel, hogy melyik gyártó hányféle dokkoló portot használt, az utóbbi 10+ évben. Nyilván ha valaki nem elég örge, hogy találkozzon Dell C vagy D porttal és csak az E-t ismeri, annak hiába beszélnék...
Amúgy talán Lenovo-nál volt a legrosszabb olyan 10-15 féle különböző próbálkozással./OFF] -
Tikakukac
titán
Előszedem mindegyiket, fogunk egy tolómérőt, sarkoknál megemeljük őket és meglátjuk melyik hajlik nagyobbat.
Ezy
Én örülök ha neked öröm őket kézbe venni, én pénzt sem mertem adni értük tesztjelleggel sem, boltban 1 perc után megköszöntem a segítséget, ezt a minőséget anno konzum ötletpad szinten ismertem el a tesztekben 125k bruttóért -
Tikakukac
titán
-
-
Dr. Akula
félisten
Magnéziummal ötvözött műanyag, ahogy az s nélküli is. Régen is ez volt, csak alatta volt rollcage is. A Lifebookom azért sokkal masszívabb, és örülnék neki ha a Thinkpadem is az lenne. Persze messze nem konzumer kategória ez se, de igény az volna mégjobbra.
Közben megtaláltam, és meglepő módon t440"s"-el volt a teszt.
-
Ed_007
aktív tag
"USB-C-n rendszeresen előfordul, hogy ez-az nem adja ki jól, vagy nem működik, és akkor kezdődhet a ki-be kapcsolgatás, perifériák lehúzása, és hasonló időrabló nonszensz dolgok...
"
Azt hittem, csak én sz.p.k az X1 Extreme géppel; az rendszeresen művel ilyet, már az utódát keresem.
-
Régi szép idők, ja.
Van egy TP570-em (nem T570, a rendes, régi PII 570 subnoti), Ultrabase-be dokkolod a cuccot, és úgy azzal együtt még egyszer be tudod dokkolni rendes mecha dokkba...
Imádnám ha ma is lenne ilyen szintű legó -
vicze
félisten
"DP MST,"
Szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam működni... (bár nem kéne kéz hozzá...)
Az egy dolog, hogy a monitorok töredéke támogatja, de még a VGA-k is nagyon ritkán.Azt az apróságot ugye elfejtjük, hogy a gyártók egyedi szabványtalan dokkolót használtak, amit ráadásul elég rendszeren cserélgettek, így nagyon kis eséllyel működött egy újabb modellel a régi dokkolón, így nem káosz volt hanem eldobható termékek tömeggyártása és aranyáron árulása...
Igen működött, ha épp jól tervezték minden modellre és méretre, és nem vesztette el a kapcsolatot amikor ráraktad a kezed, mert arra senki se gondolt, hogy dokkolón akarsz gépelni... (Hello T460s és T470s...)
Ja meg nem is tette őket tönkre a user rendszeresen, mert külön oktatást kellett tartsak miden alkalommal, hogy hogyan kell úgy mégis rárakni és akkor is csak harmadjára sikerül... Valamiért USB-C-t nem kellett elmagyarázzam, hogy kell bedugni.(A hovát már igen.
)
Meg hát azért nemcsak móka és kacagás volt, az idő úgy látszik megszépít dolgokat, és elfejeltük, hogy a régi dokkokkal is volt bőven USB, Audió és monitor probléma is.
-
Reggie0
félisten
Tudom, van akkubank is, most nyirtam ki 1.5 ev alatt egy 30Ah-sat(szep lassan felpuposodott)
Csak az azert joval kenyelmetlenebb megoldas, mert figyelni kell a kabelre mozgas kozben, visszatolti a belso akkukat, tehat energiat vesztek a hatasfokok miatt, igy a gep is jobban izzik a kezemben.
Azt tudom, hogy elmeletileg jobb a rizen, csak sajnos a mernoki munka jellemzoen olyan, hogy nincsen tobbszalra optimalizalva. Ha programot forditok, akkor ott kijon az elonye, bar nem minden esetben, mert pl. a psoc creator egyszalas makefile-t hasznal. Kernel forditasnal azert kijon az elonye, de az meg azert nem olyan suru, hogy az egesz kodbazist ujraforditja. (Bar volt ilyen bugos kernel release, talan 5.13 valamelyike volt, a make install utan valamit erintett es kozvetlenul utana a kovetkezo make-re mindent ujraforgatott). -
vicze
félisten
Igazán jók csak 6000-estől és 6nm-től.
Most már negyed akkora fogyasztással hozzák ugyanazt a teljesítményt, a Phoenix 4nm-n meg ki tudja... Nyilván fél valaki a fogyasztástól, ha Intelről meg 50+W-k-ről jön... Mint írtam vicc.
Mondjuk annyiban sajnálatos az egész, hogy mivel 0 verseny van, így AMD keményen behúzta a kéziféket a fejlesztésben. Na meg bevezették azt a hulladék nevezéktant mobiloknál, amivel tök esélytelen megmondani hogy mi van a CPU-ban földi halandónak, pont ahogy Intel tette a 11gen-nél.
-
Reggie0
félisten
Azt lehet, nekem 3000-res szeriaig volt turelmem
Aztan ugy voltam, hogy marad az intel, mert nem kenyelmes allandoan gepeket cserelgetni es kozben kuzdeni a fagyasokkal, mikozben kemenyen van munka mostanaban. T480 felett csak az a bajom, hogy nem cserelheto az akku. T480-ban azt szeretem, hogy van mar hozza 3 vagy 4 potakku igy egy napot akkor is kihuzok, ha sokat kell forditani rajta. T14 is jo lehetett volna, csak igy lutri, hogy mennyit bir ki(tesztelni sem egyszeru csak ugy, mert mar a panelcsere is szamottevo eredmenyt hoz).
-
Reggie0
félisten
Igen, pl. EVGA X58 mobo, csak channel interleavingnek hivjak. Itt megtalalod az 58. oldalon: https://www.evga.com/support/manuals/files/132-BL-E758.pdf
A datum hasonlo. -
Reggie0
félisten
De, amikor interleavel a csatornak kozott ott szinkron tortenik a muvelet vegrehajtasa, a tobbi eseten nem. A te kifejezeseddel nem is lehet leirni azt az uzemmodot, amikor a ket csatornaban ugyanakkora memoria van, de megsem interleave hasznalja, hanem egymas utani cimtartomanyokba helyezi az egy csatornanyi memoriablokkot, azaz az egy muveletvegrehajtasi egyseg igy egy csatorna szelessegu lesz, es nem ketto, mint a dual interleavednel, ahol a paros-paratlan cimeket osszefuzi(az also cimbiteket ejti ki).
-
Tikakukac
titán
Nem tudom, hogy kinek, azt teljesen biztosra veheted, hogy ezt nem a kisujjából sz0pta ki ennyi ember és, hogy ezt biztosan hívta/hívja így az ipar. Hogy ki volt az első, passz, vissza lehetne keresni a teszteket 10+ évvel ezelőttről és megkeresni az első forrást. Erre aztán sok kedvem nincs
Ez ilyen krova vs dugókulcs vita, nyilván egyetemen is volt olyan, hogy lyuk vs furat és néztek rám morcos tekintettel, hogy kolléga, az furat, a lyuk a khm. szóval ott van. Ezen pörögni annyira felesleges.
-
Reggie0
félisten
Nem a dram aszinkron, hanem a csatornakezeles.
A flex pedig a ketto kevereke ezert flex. Addig a legnagyobb cimig, ami mind a ket csatornan letezik, addig szinkronban megy, afolott lesz aszinkron.
Ellenben a teljesen aszinkron dual(vagy tobb) channel eseten barmilyen cimzes eseten egymastol aszinkron mukodnek a csatornak, azaz egyszerre csak egyen hajt vegre muveletet. -
Tikakukac
titán
Ne freki oldalról nézd, hogy szinkron, hanem méret oldalról.
Úgy simán kiadja, az internet népe sem azt mondta,, hogy az egyik RAM 800MHz a másik 667MHz és így megy, és a hivatkozások sem így szóltak erről. Ha mocsok módon visszakeresel ráteszek egy 10-est, hogy ezt gyártói adatokban is megtalálod majd
-
Tim82
félisten
Én arra (mivel nem rendelkezem informatikai végzettséggel) nem tudok mit mondani, hogy miért a helytelen (vagy inkább csak annak tartott, ld. Tikakukac fentebbi kommentje) megnevezés ment át a köztudatba, de az ment át. Lehet, hogy hivatalos doksikban nem így hivatkoznak rá mondjuk az Intel részéről, lehet, hogy szakmailag hibás, mégis, kis túlzással "mindenki így hívja".
-
-
-
Reggie0
félisten
-
Tikakukac
titán
Egyszer eljössz velem pár címre és karikázunk egyet. Nekem, akinek a fő helyén saját irodája van, igen, megoldható a sötétítés, a hőfokszabályzás és amúgy az átbútorozás is. Na majd majd megnézzük a körjáraton ez mennyire megoldható máshol is
HuszárL: Ha nem cseréled akkor meg nem lépsz be a BIOS-ba
Kifejtve: nem, nem lehet levenni a jelszót róluk. Már sok-sok generáció óta nem. Lapcsere a megoldás erre a problémára, amit meg ha nem akarsz, akkor amint írtam, BIOS túrás-OFF.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
-
Reggie0
félisten
Akkor végülis egyetértünk, hogy nem ugyanolyan.
Csak az elojelben nem, de sebaj
"Nem tudom, ennek mi jelentősége most."
Az a jelentosege, hogy ebbol egyertelmuen prognosztizalhato a "nagy"fenyereju kijelzo veszelytelensege."És ahogy felvetetted, 300000 nittel szemben nem a +100 nit fog segíteni a monitorban, hanem röviden a sötétítő függöny.
Erről beszélek már itt számomra is nagyon unalmasan sokat...."
Belterben messze nem ekkora fenyerokrol van szo, oda boven jo parezer nit legfeljebb. De pont emiatt az also szelen minden egyes nit szamit, mert azzal billegsz a hetkoznapi hasznalhatatlansag hataran.
Es persze lehet, hogy otthon be tudsz sotetiteni, de egyetemen, munkahelyen nem fognak a gyenge kijelzod miatt barlangosat jatszani. -
Tikakukac
titán
Hát ha kézben tartva szoktad használni a laptopodat akkor igen, olyan mint a telefon.
De mivel totál teljesen más sztori és a laptophoz általában kell egy asztal, amivel mozogni picikét nehéz (lásd még ablakok és falak mozgatása) így ezt nevezhetjük életszerűtlennek nyugodtan. Én legalábbis vesszek meg ha láttam olyat, hogy egyik kolléga megfogta az asztalát és akkor ő most na. -
vicze
félisten
Azért azzal tisztában vagy, hogy nem mindenki barlangban él/dolgozik?
A redőny csak arra jó, hogy a direkt napsütést elhárítsa a monitoromról, de ettől még szeretnék világos lehetőleg napvényes környezetben dolgozni.
Nem a laptop nem mindig mozgatható, ahogy nem én határoztam meg hogy pont a munka környezet felé rakjak a diffúzor nélküli csöveket, amitől szart nem látok a kijelzőn, mondjuk legalább szép világos van.
Egészen mellesleg munkától függően az ideális 300 és 750 között van, mi 500-ra lőttük be fényfelmérés után mert 200 alattra lett felmérve, ami konkrétan depresszív volt(pont ezért kérték a dolgozók). És akkor még ott van a színhőmérséklet és a CRI is...
Az is tök őrület, hogy mikor ültetést kell tervezzek, valahogy mindenki ablak mellé akar ülni. -
Reggie0
félisten
1000 nit meg nem komoly fenyero, de megjegyzem telefont tudod mozgatni, szoval ha a kozvetlenul tukrozodo nap mellett akarod nezni, akkor valamit rosszul csinalsz.
", csak van pár tulajdonsága, ami nem ugyanaz, ami miatt egyáltalán nem mindegy a szemednek...
"
Konkretan semmilyen olyan tulajdonsaga sincs, ami miatt kiegethetne a szemedet, sot ilyen szempontbol a napfeny a veszelyesebb(abban van UV is, IR is, bar az elobbitol sem kiegni fog).Csak, hogy erezd mennyire a semmin rugozol: egy napsutotte vilagosabb hazfal nyaron olyan 300000 nit vagy folotte van.
Nem mellesleg, ha a pupilad osszeszukul a kornyezo feny miatt es ezert nagyobb fenyereju monitor kell, akkor a szukebb keresztmetszeten kevesebb feny jut a szembe, igy hiaba erosebb fenyereju a monitor, nagyobb sugarzas nem fogja erni a retinat. Igy a monitorbol erkezo feny tulajdonsagai pont annyira szamitanak, mint kis fenyero eseten.
-
Reggie0
félisten
"Nem, nem helyettesíti az izomból feltekert fényerő...."
Hat, ilyen gyenge kijelzokkel amit irtal, valoban nem. Amugy meg igen, lasd telefonok vagy ujabb autok muszerfala,stb.."Azért probléma, mert úgy érveltél, a napfényben sem ég ki a szemed. Ez akkor lenne logikailag helyes, ha napfény jönne a kijelzőből. De nem az jön...."
A szemnek mindegy honnan jon, nincsenek felcimkezve a fotonok. OMG... -
Tikakukac
titán
Én örülök neki, ha ilyen kiváltságos helyeztben vagy. Maradjunk annyiban, hogy ez nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon kevés esetben megoldható. Tehát irodát átrendezni, fél lakást ablakkal és falakkal és fénnyel, Napot csak úgy átküldeni, konténereket emiatt átrendezni stb. stb. picikét nagyobb feladatnak tűnik, mintsem univerzálisan eltávolítani a gyenge láncszemet a képletből, ami egy szétspórolt alap kijelző. Újfent: mindezt a munkagépek világában, tehát nem a 120k-s 250-es HP és az ütletpadok szintjén.
-
Reggie0
félisten
A szemed mindig alkalmazkodik, ha magas a kijelzod fenyeroje es azt nezed, akkor ahhoz fog. Ilyen szempontbol tok mindegy, hogy ez szobaban vagy az utcan tortenik meg. Kapcsold be a laptopdon a webcamodat es lathatod szepen, hogy osszeszukul es kitagul a pupillad a fenyeronek megfeleloen, ahogy kell. Kovetkezeskeppen nem eg ki a szemed.
"A másik probléma pedig, hogy nagyon nem ugyanaz a természetes napfény és egy mesterséges, LED keltette fény."
Miert lenne problema? -
Reggie0
félisten
Miert egne ki a szemed? Kimesz az utcara ott sem eg ki. Pont ez a jo a szemben, hogy baromi nagy tartomanyban kepek az akkomodaciora. Ahogy akkor sem eg ki, ha a fuzetedre vetodik a feny es te ranezel.
Amugy nem arrol van szo, hogy telibesuti a nap, hanem csak arrol, hogy nagyon vilagos a helyiseg.
-
Tikakukac
titán
Hát már hogyan a viharba ne a spórolás lenne a lényeg?
Teleírok egy füzetet 2 óra alatt olyan problémákkal amiket az elmúlt 20 évben tapasztaltam műszaki területen és csakis a vegytiszta fillérb@szás volt az oka mindnek.
De majd rájössz, hogy nem jó akárhány niten sem, ha telibe süti a nap a kijelzőt...
Hogy tiszta legyen a dolog: most ez itt nem egy gondolatkísérlet valóságra ültetése, hanem 4. évemet húzom le speciel ebben a spec. munkakörben és helyzetben, tehát pontosan tudom mi a nem jó és mi a jó ha süt a napocska. És megnyugtatlak, már ez is bőven sokat segít
-
Tikakukac
titán
125-ösre volt kalibrálva a monitorom. Költöztem. Úgy adta ki a hely, hogy majdnem csumára kell nyomni a fényt ha napközben itthon vagyok, mert az ablakból pont úgy esik be a fény és mondanom sem kell, egy csíkban sötét, többiben átlátszó függöny nem sok van, de legalább hülyén is nézne ki.
Ez igaz irodára is. Sőt, ahol erre nem fektettek kellő figyelmet ott különösen. Ha pedig ugye ne adja Isten kimozognál a megszokott környezetből beüt a valóság.
Main problem itt is az, mint máshol: szemétseprés van, verjük a centeket a földhöz, miközben már rég alapnak kéne lennie egy patika 400nit fölötti csudi panel és a választható az OLED. Marha régen. És ez az üzleti szint gyerekek, nem egy konzumer 3 kijelzős Asus kotlák. Az elviekben krém, a munkaeszköz, a mintapélda. Ultra szánalmas, hogy 200 gépet ha nem többet végignéztem és ebből 2 vasban volt ilyen kijelző, mint most az 5420-ban.
-
Tikakukac
titán
Ez a baj, hogy háááát van néha olyan panel, aminek valameeeeelyik része máááár közelíti a 300 nit-et alulról ofc.
2023, pls, ne a 16 éves T60 flottám CCFL-es fényerejével harcoljunk márA színtér meg utánhúzás és laggok és egyebek azok azután jönnek, hogy egyáltalán látom a pixelt. Ha nincs fényerő, el sem jutok odáig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest