- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- iPhone topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
azért pár pasztát is teszteltek
Linux alatt nincs olyan opció mint windows alatt, hogy beállítod, hogy a power gomb megnyomásakor ne csináljon semmit a gép? az megoldás lenne a véletlen kikapcsolásokra.
(#17525) Tim82
A tpfancontrol nálam, t61-nél más értéket mutat, mint pl a hwmonitor, vagy a coretemp.
-
Ringman
félisten
Hővezető paszta témakörhöz hasznos link, többek között a felhordásról is ír:
80-way Thermal Interface Material Performance Test -
Ringman
félisten
válasz
Napfénysüti #17403 üzenetére
Vagy van még ez a program:
Thinkpad Presentation Director -
Ringman
félisten
válasz
Integra #17238 üzenetére
Próbáld meg, hogy bios-ban kikapcsolod a touchpad-et, hátha.
Ha már ott vagy, kikapcsolhatsz mindent, amit nem használsz, (vagy fizikailag nincs rajta - soros/párhuzamos), pl. modemet és ujjlenyomatolvasót, az utóbbi növeli a bootidőt, vagy legalábbis régebben volt ilyen probléma.
szerk: a trackpoint-nak driver nélkül is működnie kellene.
-
Ringman
félisten
quadro nvs 140-nél saját tapasztalat alapján vista 32 bit és w7 64 bit alatt is megy.
bár ez itt off, de idepad s12 ion-nál is jó az nvidia driver
(#17210) Orcsi
ebay/hardverapró lehet beszerzési forrás, aprón szoktak bontott gépek lenni. szerintem ibm-nél drágább lenne az alkatrész, mint a géped
-
Ringman
félisten
válasz
falaci2002 #17206 üzenetére
Hát furcsa.
Nekem is csinált olyat régebben a T61 olyat w7 alatt, hogy kinyitottam, nem lehetett állítani a fényerőt, becsuktam-kinyitottam, utána ment.
Erre a kijelző-driverre gyanakodtam: [link].
Esetleg a lenovo-s vga-driver helyett tedd fel az nvidia/intel oldaláról letölthetőt. Nekem is az nvidia gyári driver van fent.
-
Ringman
félisten
válasz
falaci2002 #17154 üzenetére
fényerőbeállításhoz megpróbálhatod a (windows billentyű)+x kombinációt is, a felugró ablakban is kell lennie monitor fényereje csúszkának.
vagy az energiagazdálkodási lehetőségeknél módosítsd a séma tulajdonságainál
bocs, ha már mások írták ezeket a lehetőségeket.
szerk: a biosban a fényerőbeállítás azt is jelentheti, hogy hálózatról lehúzva kisebb a max fényerő.
ja és nézd meg, hogy win7 alatt telepítetted-e a kijelző driver-ét.
-
Ringman
félisten
Nem tudom, említette-e valaki most az ssd-kkel kapcsolatban régebben biztosan, de T61 gyári bios-szal a sata csak 1,5 Gb/s-et tud a 3 helyett.
(bár szerintem lényegtelen, hogy pl a 40 vagy 80 GB hány perc alatt írható tele.) -
Ringman
félisten
Gondoltam megosztom a T61-venticserés történetem, mert a eléggé típushiba a topic-hozzászólások alapján.
Hongkongból - ebay - rendel(tet)tem a ventillátort, hűtőblokk nélkül. Megjött és beszereltem a rendetlenkedő (egyszer már cserélt, újból zajos) venti helyére.
Jobban hűt, mint a régi (lehet csak azért, mert kitakarítottam a gépet és újrapasztáztam a hűtőt, coolermaster paszta helyett noctua-val), de nagyobb szélzaja van, mint amire számítottam/emlékeztem. Nem tudom, hogy eredeti v utángyártott volt, sajnos elfelejtettem a feliratot megnézni beépítés előtt, csak arra emlékszem, hogy volt rajta matrica
3100 Ft-ból volt meg a csere; olcsóbb, mintha itthon rendeltem volna egy teljes hűtőblokkot 10+ ezresért, összességében megérte.
-
Ringman
félisten
válasz
Gondwana #17112 üzenetére
Tehát 3 tűs tápcsatlakozójú töltő szükséges.
Van 1 töltőm 90W-os. Vettem egy dokkolót, az apróból, amihez nem volt töltő, így még egy, hurcolós töltőre lenne szükségem. Nem utángyártott tápot gondoltam, hanem egyéb FSP/Belkin/stb tápot, amire vagy több mint 1 év garancia van vagy kisebb, mint a gyári (erre 65W-os elég lenne), esetleg fel lehet normálisan csévélni a vezetéket a tápra.
A lenovo slim adapter jó lenne, de az meg drága.Nekem számla/adásvételi lenne szükséges, így a postázandó cuccok egy bizonyos árkülönbözet (bolti ár-h.aprós ár közötti) alatt kiesnek (az, hogy nem tudom leírni, többe kerül, mintha boltba venném)
-
Ringman
félisten
Hello!
Ha nem gyári ibm/lenovo töltőt veszek T61-hez, milyen az adapternek paramétereknek kell megfelelnie, azon kívül, hogy legyen jó a csatlakozója és megfelelő teljesítményű legyen?
Tudja kezelni a 20 V-ot? Egyéb feltétel? -
Ringman
félisten
válasz
salieri. #17058 üzenetére
Találtam neked egy ilyet:
Fan question: 41V9932 vs. 41W6407 on a T60 2007-FUG?ebben a topicban van egy kép, valamint:
"Generally within the T60/p - the 41V9932's were mainly used with Core Duo (Yonah) CPU's (Max TDP=31W) and 41W6407's for Core2Duo (Merom) CPU's (Max TDP=34W)" -
Ringman
félisten
válasz
salieri. #17052 üzenetére
Szerintem az x=*, szóval tetszőleges betű vagy szám
arra tippelek, hogy a 7. szám a lokalizációnak megfelelően változik (billentyűzet nyelve, vagy töltő dugalj-kialakítása, ilyesmi)
Egy képernyőfelbontáson belül valószínű, hogy kétféle hűtőblokk van, egy az integrált és egy a diszkrét gpu-s változatnak.
-
Ringman
félisten
válasz
salieri. #17046 üzenetére
Hello!
Hardware Maintenance Manual index - ThinkPad itt keress rá a T60-as géptípusra, a pdf-ben keress rá a(z) Fru-ra, és kiírja hétszámjegyes (4+3) típusok szerint, melyik géphez jó az alkatrész. A t60-ban nem lehet külön ventit cserélni, csak a blokkot egészben? T61-ben már lehet.
A dokk meg fasza, bár minden portot nem tudtam letesztelni
-
Ringman
félisten
válasz
audi100td #16162 üzenetére
Köszi, hogy utánanéztél.
--
Új thinkpad-ek szerintem:
X220 16:10 12,1" -> 16:9 12,5" - ez OK
T420 16:10 14,1' -> 16:9 14,0" - nem OK - Hp envy kijelzője 14,5"-ös, ez jó lenne a T-sorozatba is.A 16:9-es 15,6"-os gépről csak én hiányolom a numpad-et? - Lásd HP 8540w, mint közvetlen vetélytársa a W520-nak.
-
Ringman
félisten
A garkiterjesztés, amit linkeltél, nem jó, ezzel lehet bővíteni: 10N3152-as szám.
Az első helyszíni kiszállásosra bővíti a gart, a 2. egy év garit bővít 3 évre.
Ja és acad 2011-hez dobj a gépbe egy ssd-t. Nekem egy 160 GB-os 5400-as winyó van a t61-embe, valami siralmasan lassú a program.
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
Hello!
Szerintem nem nagy meló cserélni a ventit:
segédlet1 segédlet 2 Hardware Maintenance Manual sok thinkpad-hezHa leszeded a ventit/heatsink-et, akkor az alján rajta van a fru-szám, ez alapján tudsz rendelni.
laptopalkatreszek.hu-n szokott lenni, a hardveraprón is láttam már + ebay-en biztosan van.
-
Ringman
félisten
Hello!
Mit kell telepíteni win7x64-re (régebben volt Xp is a gépen), hogy a kék gomb működjön bootolás közben és vissza tudjam állítani a gyári partíciót?
Recovery dvd-ről sem működik a dolog.
-
Ringman
félisten
válasz
n0_gAboR #14361 üzenetére
Biosban nincs ilyen opció.
"ami a gepben talalhato RAM mennyiseg alapjan foglal maganak memoriat" - ez is ilyen, 512 MB-ig, biztosan le tud magának foglalni, ha szükséges.Nerm tudom, van-e vmi win-es, vagy nvidiás program, amivel be lehet fixen állítani, mennyit csípjen le a rendszermemóriából, az nvidiás alap driver beállításai közt nem volt ilyen lehetőség.
Ma este megnézem, lehet-e egyáltalán installálni az allplan-t, nem tudom telepítés közben ellenőrzi-e a memóriát, vagy futtatáskor.
-
Ringman
félisten
Hello!
Van egy program (allplan 2011 - cad), amihez minimum 256 MB-os vga szükséges.
Quadro NVS 140-hez (alapból 128MB) be lehet állítani valahol, hogy fixen levegyen magának x MB memóriát?
vagy ez a kérdés inkább az "Azonnali VGA-s kérdések órája" topicba menjen inkább?
-
Ringman
félisten
Ugyan ez egy hp adapter, de szerintem ugyanolyan módszerrel nyitható fel
-
Ringman
félisten
válasz
ragereza #12751 üzenetére
8 GB ram-ot kezel maximum, slot-onként 4 gigát.
[link] a T61 és a T61p tudtommal ugyanolyan alaplappal van szerelve.
Kingston 2GB-800MHz nálam működik (KVR800D2S6/2G) a gyári Hynix mellett (667 MHz-en.
667 MHz-t tudnak a T7***-as (merom) procival szerelt gépek, a T8***-as/T9***-as procisak (penryn) azt hiszem mennek 800 MHz-n is, de javítsatok ki, ha tévednék.
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
válasz
rauschie #12619 üzenetére
0.95V a legkisebb T8100-as procival? Furcsa, nekem 0.85V a minimum T7500-assal (nem a stabil, hanem a beállítási lehetőség), miközben a gyári fesz-intervallum magasabb értékű - ark.intel.com-on utána tudsz nézni.
Rmclock advanced cpu settings-ben átállítottad a proc típusát desktop-ról mobile-ra? -
Ringman
félisten
T61 6 cellás akku 52%-os töltöttség alatt hibernál, felébresztve 5%-os töltöttséget jelez, battery gauge reset nem használ, csináljam meg újra?
Valami ötlet, hogy normálisan jelezze ki az akkuállapotot?
Elvileg 53%-os a wear level, gyakorlatilag kb 77%-os (412 ciklussal) -
Ringman
félisten
T7500-as proci van benne, ez elvileg 100foknál kapcsol le [link],azt hiszem a Tjunction=100°C fok ezt jelenti.
Ha szerinted is ok a hőfok, akkor nem pasztázom újra.Nem mertem leszedni gar miatt, de a procin (nem ahol érintkezik a hűtővel) van egy öntapadós papír valami sorozatszámmal, az nem növeli a hőmérsékletet?
Most jöhet az alulfeszelés
-
Ringman
félisten
Na újrapasztáztam, a "gyurmára" is nyomtam egy adagot.
gpu hőmérséklete normalizálódott (idle 55 fok)+nem forró a gép alja, viszont a cpu Linx stesszteszt alatt továbbra is 90fok körül maradt, bár lassabban érte el.
Cpu idle+állandó venti mellett (tpfancontrol manual 3) core0 36fok, core1 39fok
Lehet nem raktam elég pasztát a gépre, később újracsinálom és a leszorítóelemek alá rakok valami alátétet v. gumitalpat a nagyobb nyomóerő elérése miatt, másodjára már gyorsabban megy a szerelés.
-
Ringman
félisten
Mikor vettem, én is sokat gondolkoztam, h x3100 vagy quadro, hát nem jól döntöttem
venti nálam kb az esetek 70%-ban megy, ha hálózatról használom a gépet
Itt olvastam, hogy javította meg a hűtést valaki: jobban leszorította a gpu hővezető csövét (meghajlította és alátétet rakott a leszorító csavarok alá)
-
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
(#11744) lapa
(#11747) adorjant
köszi a válaszokat!
-
Ringman
félisten
hello!
Valaki használ advanced mini dock-ot T61 quadro-s géphez, mennyivel jobban melegszik, mint egyébként?
-
Ringman
félisten
Visszatérve a 16:9 vs 16:10 vitára:
a 14,1" 16:10 kijelző
- átmérő ~ 358,1mm - 303,7mm x 189,8mm -> 600,4cm ^214,0" 16:9 kijelző
- átmérő ~ 355,6mm - 309,9mm x 174,3mm -> 540,2cm^2 ~90%-a az előzőnek!Feltéve, hogy nem változtatnak a laptop méretein, - ez esetben a T410-hez tartozó akku a T420/T411-gyel (nem tudom, mi lesz a neve) kompatibilis marad (kibaszás, ha nem) és csak a kijelző elrendezésén kell változtatni: a kijelző körüli káva ~1,5cm-rel nő függőleges és 0,6cm-rel csökken függőleges értelemben.
Fantasztikusan fog kinézni. -
Ringman
félisten
win95 óta nekem is bal oldalt van a taskbar, mindenki le is hülyézett érte, míg a 16:10-es és 16:9-es kijelzők nem jöttek a divatba, azóta sokan így használják.
fox (ami nálam pale moon egyébként) alatt én a "tree style tab"-ot használom, azzal lehet oldalra rendezni a tabokat.
+ "autohide statusbar", így alul sincs csík
+ "all-in-one sidebar" - könyvjelzők szintén oldalt. -
Ringman
félisten
válasz
Integra #11554 üzenetére
"Jóslás" így kezdtem
csak megtippeltem
A legnagyobb baj a képarány-csökkentéssel, hogy a gép méretei nem arányosan csökkennek:
x61 vs. x200 -
Ringman
félisten
Optimális változat valóságtartalmát én is 0%-ak veszem
Végül is filmet 21:9ben lehet jól nézni
+ alul-felül 3 cm-es csík
Ez a cél, főleg, hogy így kisebb a legyártandó lcd-panel felülete.
A mostani 14-eseknél van még 1600x900-as felbontás is egyébként.
Apple-nél meg feláras a matt kijelző, és 13-as macbookpro-nál nem is opció azt hiszem. -
Ringman
félisten
-
-
Ringman
félisten
Már próbálgattam régebben is az alulfeszelést, de így, hogy munkagép lett a T61-ből, új win telepítés óta nem játszottam vele, nehogy elszálljon gép.
Először úgyis a szervizben fog landolni, a régebben említett melegedési problémák miatt+a touchpad-hez tartozó 2 alsó gomb sem működik, csak a trackpoint-hoz tartozó -
Ringman
félisten
A 0 VID értéket nem értem.
CPU: T7500 G0 stepping, tdp 35W
A rendszer jelenleg nincs alulfeszelve, csak a power manager szerint "max CPU speed: lowest" van beállítva
Nálam üresjáratban coretemp+rmclock szerint 0,85V a req vcore (VID)
Everestben ugyanekkor (Számítógép > Túlhajtás): CPU VID: 0,9625VJa, hogy a tényleges hálózatról felvett fogyasztás értetted, így tiszta a dolog.
-
Ringman
félisten
köszi a választ!
Nekem T7500-as proci van a gépemben+quadro gpu. Akkuról ált. fix 0,8 gHz-en megy a gép, így, nem jelentene előrelépést az U-s proci, teljes fogyasztásra vetítve az arány még rosszabb is.
Hálózatról üzemelve meg mire a 88$-t kitermelem villanyszámlában(kiv. ha eladom a jelenlegi procit)
"hálózatról a T61 meg eleve duplát fogyaszt" eztígyhogy? mihez képest (csak proci 35 tdp helyett 70), vagy teljes fogyasztásra vetítve?
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
tpfancontrollal feltolhatnám ~3800rpm-re a venti fordulatszámát, de már bios-beállítással is hangosabb, mint az asztali(!) gépem, úgy hogy azon nincs rajta az oldallap.
Nem fasza, ha nincs visszavéve a teljesítmény, lazán 70-80 fok körüli a proci, pedig csak cad-del dolgozom, 2d-ben. Az előző ventivel, ami csapágyas lett, (ezért volt a csere) még szar állapotban sem ment 80 fok fölé a hőmérséklet többóra FEM-számítás után sem.
Lehet holnap már tényleg újrapasztázom a gépet, hátha csak azt cseszték el a szervizesek, vagy valami gagyi pasztát tettek rá, amikor lcd-panelt cseréltek.
-
Ringman
félisten
régebben még RC-n használtam, külön kell leszedni hozzá digitálisan aláírt drivert. ez talán nem hekknek minősül: első hsz. vége - itt vista x64-hez írják, mint megoldási mód, de win7hez is jó
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
hello!
t61-nél a fő akkut lehet cserélni kikapcsolás nélkül úgy, hogy nincs töltőn, de benne van az ultrabay-akku?
Gondolkozom azon, hogy veszek egy újat, mert a régi az eredeti teljesítmény ~40%-át bírja, de otthoni használatnál a régit akarom a gépben hagyni, ne használódjon el az új.Az ultrabay-akkut "hardver biztonságos eltávolításával" le tudom csatlakoztatni, de a másiknál nincs ilyen opció.
A válaszokat előre is köszönöm
-
Ringman
félisten
hát biztos jobb a láblógatás, mint a tényleges javítás
Ha lesz egyszer időm, majd írok egy szép levelet a lenovo hq-nak, hogy figyeljenek már oda, h Mo-n milyen képet festenek a cégről az itthoni szervizesek. Innen a fórumról lenne mint szemezgetni
A kijelző ~1cm-es holtjátékára is azt mondták, hogy ez ilyen. Basszus itt van kézközelben egy ideapad S12, annál ez max 2 mm.Venti fordulatszám max 3146-ra ment fel? kicsit kevésnek tűnik. tpfancontrol manualnál nekem 3800 körül megy manual 7 beállításnál - biosnál max 3300 - mondjuk így durva hangja van, de inkább ez mint a 90+fok-os cpu.
-
Ringman
félisten
Megnéztem állandó maximális fordulatszámú ventibeállításnál (bios beállításnál ugye ennyire nem pörög fel, bár a szobában kb 5 fokkal kevesebb volt. 94 fok helyett 85 fok.
(#9414) Alg hát lehetne is asztal verni. Mondjuk nem tudom, hogy egy ilyen presztizsű cég hogy engedhet meg magának ilyen "odafigyelést" a garanciális ügyek intézésénél.
-
-
Ringman
félisten
amikor legutóbb 94fokos volt a proci bios beállítással ment a tpfancontrol, ez kb 3300 rpm, kb 30 fokos szobában, a laptop asztalon volt, akksi alatt 3 cm-es iratspirálból készített "állvány"
neten meccset néztem (+6-8 program nyitva, de max excelben dolgoztam közben), kb ennyi volt a terhelés.manual 7-es beállításnál a venti ~3800-on pörög. Majd holnap hasonló tesztkörnyezetben (meccsnézés
) újból letesztelem.
Rácsot tisztítottam kb 2-3 hete, akkor leszedtem a billentyűzetet is, a ventit is kifújtam.
-
Ringman
félisten
"ha nem romlott el ne javítsd meg". - osztom a véleményedet.
Igazából nem szívesen szerelgetném a laptopot, amíg garis.
Annyit tettem eddig az ügy érdekében, hogy nem max teljesítményű profilt használok, meg tpfancontrolban állandó, maximális fordulatszámra állítottam a ventit - manual 7 beállítás.
Rmclock-kal próbálgattam régebben az alulfeszelést (win7x64 alatt), de néha kifagyott a gép, ami ha elszáll a munkád, igen idegesítő tud lenni.Az a bosszantó, hogy venticsere (csapágyas volt) előtt nem láttam ilyen hőfokokat, lehet a szervizesek nem voltak elég alaposak az összeszerelésnél vagy a csereventi se tökéletes, ezt nem tudom megítélni.
Nemsokára lesz asztali gépem, majd leadom szervizbe a laptopot, hogy kezdjenek vele valamit, csak mostanában nincs időm otthagyni a gépet pár napra.
-
Ringman
félisten
Tegnap neten néztem a meccset - flash - szünetben néztem a tpfancontrolt, hogy 94 fok a proci
(T61, quadro nvs140)
Azóta tetszteltem más processzorigényes programokkal is a hőmérsékletet, kb ugyanezzel az eredménnyel, nem hinném, hogy ez normális lenne.Nem tudom mi lehet a probléma, már kifújtam a port a gépből, a venti is cserélve lett egyszer. Erre a szervizes papíron 6 hónap garit írtak, (ami mondjuk eleve kapdbeafszom dolog ez 3év garanciás gépnél) ez már lejárt.
A csere előtt ennyire nem melegedett a gép, csak brutális hangja volt.
Arra gondoltam, hogy lehet nem jól pasztázták cserénél a procit, és újrapasztázom. Ilyet csinált már valaki? Eredmény?Ezt a leírást találtam neten [link], elég részletesnek tűnik.
-
Ringman
félisten
Hello!
A Lenovo szervizzel (IBM - központi szerviz) kapcsolatban lenne egy kérdésem.Már leadtam a hibajelentést a szerviznek, megrendelték az alkatrészt (és meg is jött).
Mivel azt írták a bejelentő lapra, hogy 3 hónapos garanciát vállalnak a cserealkatrészre, utánanéztem mit ír erről a lenovo.hu, mert kicsit furcsáltam, hogy a cserealkatrész garanciája kevesebb, mint a teljes gépé.Találtam egy linket amiben az áll, hogy egy évesnél idősebb gépek esetén az alkatrészcserénél fellépő munkadíjat kiszámlázzák.
Ezt valahogy nem reklámozták sehol. (Nyilván utánanézhettem volna, mielőtt bejelentem a hibát.)Ez a díjat kb 20-30000 Ft+áfára tippelem.
Javíttatott valaki így gépet, mármint az első év letelte után? Valójában is fizetni kellett, ha igen, mennyit?
Ugyanis lehet, ha kifizetem a bevizsgálás költségét és nem kérem a javítást, elviszem egy másik hivatalos szervizpartnerhez és náluk cseréltetem ki az alkatrészt olcsóbban kijövök, mint ha az IBM központi szervizében javíttatnám.
-
Ringman
félisten
Nem tudom találkoztatok-e ilyennel, de T61-nél a képernyőn 1 pixel széles oszlopnyi, egybefüggő kék subpixel-hiba lett a semmiből (elvittem a gépet otthonról, jó volt, mikor hazaértem már ott volt a csík).
Holnap megyek a szervizbe
-
Ringman
félisten
hát ez fura, mert úgy emlékszem, hogy én így telepítettem fel, T61nél.
TPfancontol-lal lehet még manuálisan bekapcsolni a bluetooth-t, jobb gombbal.
Access connection-t felraktad?
Hotkey driver utáni újraindítás megvolt?
-
Ringman
félisten
válasz
n0_gAboR #2790 üzenetére
Lehet lemérem majd. Viszont a win7 is ugyanazt az akkuidőt írja ki, mint a TV power manager.
Aero kikapcsolásával nincs tapasztalatom, mert a battery stretch opciónál be lehet kapcsolni, de sleep után újra visszakapcsolja, aztán megint ki kell kapcsolni, szóval idegesítő, így nem használom.
Szerintem egyszerűbb, ha két témát hozol létre, és ha nagyon kell az akkuidő, akkor az alap win98 témára váltasz át.
-
Ringman
félisten
Nem tudom más is használta-e a win7 RTM-et és az RC-t is, de nekem úgy tűnik, hogy az RTM többet fogyaszt, majdnem annyit, mint a vista.
Pedig ugyanaz a power manager, ugyanazok a win-es energiagazdálkodási beállítások is. Lehet vissza is rakom az RC-t.
kb. 1:55 helyett kb 1:40-et bír (T61, nV gpu)Az mennyire normális hogy 50 fok környékén van a miniPCI (wifi-kártya) hőmérséklete?
-
Ringman
félisten
Régebbi laptopoknál nem lesz Win7 Enhanced Experience, még a T61-essel egyidős modelleknél sem
Itt van az ezt bemutató táblázat
-
Ringman
félisten
válasz
#27070592 #2328 üzenetére
Hello!
Ha vista business-el vetted a gépet, akkor jogosult vagy winXp-t feltenni helyette (downgrade), ezt is történt.
Viszont, ha 2009.07.26 után vetted a gépet, akkor kaptál Win7 upgrade jogot is hozzá, úgyhogy felteheted a winXp helyett (de nem mellé) a win7-et.Szóval felteheted
-
Ringman
félisten
Hello!
Használ valaki T61 quadro-s gépet valamilyen linux-szal? Gondolkozom rajta, hogy felrakok valami disztót, ha kevesebbet fogyaszt, mint a win7.
Mekkora a fogyasztás, Wattban?
Nálam netezés közben, közepes fényerőn olyan 18-22W között mozog.
Ha kevesebb, akkor váltok. -
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
Van valami beállítási lehetőség arra, hogy ha windowsban (7RC) eltávolítom az utrabay-dvd-t, akkor altatásból felébredve ne kapcsolja vissza?
Kivenni nem akarom, nem szeretném, ha porolódna a gép belülről.
Vagy ragasszam le szigetelőszalaggal a lyukat? -
Ringman
félisten
Akkor a 24% még jónak is mondható.
Szerintem 7 cellásat érdemes venni. Elvileg ugyanakkora mint a 6cellás, csak kb 75 Wh.
A 9 cellás viszont hihetetlenül otromba
[6 vs 9 cella] -
Ringman
félisten
Hello!
Reális szerintetek, hogy t61 6 cellás akkunál 270 cycle count mellett 24%-os az elhasználódás? Elég sokat használom töltőről is, közben az akkut nem veszem ki (esetleges áramszünet miatt).
Az utóbbi 2 battery reset-nél nem javult a teljesítmény, hanem 2-3 W-ot romlott, mondjuk közben használnom is kellett a gépet, nem hagytam magára.
Valaki másnál történt ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest