- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
válasz
adnoctum18 #7303 üzenetére
Már linkelték. Azóta szerintem már vittek is el pár darabot, ami már nincs is kirakva.
A billentyűzet és palmresthez: A billentyűzet valóban probléma (már a hajlós fajta), de vagy csak a magyarországi szervíznek köszönhetően, vagy globális megoldásként nem problémáznak azon, ha ezért bárki visszaviszi garanciában. Mivel ezeket a gépeket garanciával vásárolja az ember, így ez nem tudom miért lehet probléma: ha kell 50-szer adom vissza, és ők 50-szer vissza is veszik. Persze a fáradság gond lehet, de 2 dolog azért jellemző: lehet dolgozni a gépen addig, amíg megjön az új billentyűzet, a cserével meg általában nem szoktak órákat rabolni, illetve nem szokott jellemző lenni, hogy csere után nem a jobb fajta billentyűzet érzezik. Volt itt olyan, aki csere után is a hajlékonyat kapta? Tin és én is azt kaptam. Szóval nem tudom mennyire "szerencse" kérdése (ahogy említette valaki), és mennyire biztos az, hogy valakinek megoldódik-e ez a baja.
A palmrest az egy kicsit trükkösebb probléma. Amikor megkaptam a gépet, akkor a bal oldalon kicsit "puhább" volt az érintése. Mikor szétszedtem a billentyűzet miatt, akkor amikor visszaraktam, de még nem csavartam be a csavarokat, akkor pont a linkelt videón lévő kattogást produkálta. Utána becsavartam a csavarokat, és a bal oldalon már atomstabil, a job oldalon viszont a sarkának olyan negyed milliméteres holtjátéka van. Hangja nincs, és használat mellett nem érezni, de ha vizsgálom, akkor észreveszem. Ebből arra következtetek, hogy nagyon érzékeny az összeszerelésre. Úgy negyed / fél éventére tervezem a belső takarítását, ha eljön az idő, jobban figyelek a csavaroknál, mert szerintem a palmrest kellő türelemmel rendesen a helyére illeszthető.
Reméleve, hogy nem a kognitív disszonancia tipikus esete forog fenn, a véleményem erről a palmrest dologról az, hogy úgy képzelem el a ThinkPadeket, mint anno az orosz fegyvereket (talán a második világágháborúban? Lehet, hogy az elsőben) Nem feltétlen hajszál pontos illesztések, kotyogtak, stb., de extrém körülmények között (pl. hideg) simán működtek, míg az ellenfél fegyverei már nem. Nem tudom mi lehet a hajlékonyabb műanyag mögött, de amit tudok, hogy a gép hűtése jó, a strapabírása kiváló. Ha merevebb műanyagot építenek a magnéziumvázra, akkor meglehet, hogy erő hatására roppan, kopik, vagy hideg hatására könyebben reped. És lehet, hogy azért építik a külső burkolatot távolabb a magnéziumháztól, mert ettől (jelentősen?) javulhat a hűtés hatékonysága, magabiztosabban működik extrém melegben vagy hidegben (mert a magnézium váz és a műanyag külső borítás közötti hőtáguláskülönbséget nem lehet mással gazdaságosabban kiküszöbölni). Ez lehet, hogy árt designban, de más gépeket nem is szoktak autók alá rakni, meg jégből kivésve használni, ami ugyan nem a normál használatot tételezi fel, de tudtommal ThinkPadeket használnak az űrállomásoktól kezdve a katonai célokon át egészen a sarkvidéki expedíciókig sok helyen. Ezzel nem azt állítom, hogy nem lehetett volna máshogy csinálni, csak azt, hogy a gép valószínűleg egy soktényezős optimalizálisi feladat globális optimumaként keletkezett.
ps: Ha valaki közel lakik a szervízhez, akkor nem feltétlen probléma fél órára átugrani. Ha valaki csak egy kicsit is távol lakik, akkor az a kb. 10-13k egy helyszíni garanciáért semmi, és vagy futár hozza / viszi az alkatrészt, vagy kijönnek házhoz a attól függően, hogy milyen jellegű a hiba.
-
karamblo
tag
válasz
adnoctum18 #7125 üzenetére
x31-s.pont azért szeretném, hogy gyorsan ujra tudjam huzni a rendszert..
-
BobMaster
senior tag
válasz
adnoctum18 #6106 üzenetére
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #6106 üzenetére
sehová, inkább Ideapad ez is, mint az x100e...
más:
érdekes, hogy több az eltérés egy x200 meg egy x201 között, mint egy T400s és egy T410s között, a számozás mégis pont az ellenkezőjét mutatja. Amúgy engem pont annyira nem nyűgöztek le ezek a gépek, mint a T410. Jó a powered USB meg az üzemidő, de itt még kevesebb hasznát látom a teljesítménybeli növekedésnek, mint a nagyobb gépeknél, pláne úgy, hogy ennyivel meglöki a hőtermelést. A touchpadnek továbbra sem örülök, ez azoknak jelent előnyt, akik Thinkpad-idegenek. -
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #6101 üzenetére
dupla
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #6101 üzenetére
Hogy lenne mar netbook 13" kijelzovel?
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #6035 üzenetére
"C:\SWTOOLS\DRIVERS\TVTGADGET and run setup.exe"
hópdiszhelpsz
-
bwoay
nagyúr
válasz
adnoctum18 #6001 üzenetére
ez kő-e he?
-
Otisz
őstag
válasz
adnoctum18 #5897 üzenetére
Persze, hogy lehet.
Nekem volt az egyik T61-es notimban egy 1.8" Samsung SLC-s SSD 2.5" átalakítóval.
Tökéletes volt, és természetesen gyors. Érezhetően gyorsabb mint szimpla HDD-vel. -
adorjant
őstag
válasz
adnoctum18 #5897 üzenetére
sub azért érdekes,mert 1,8" ide csatis,ami nem túl gyakori szereplő a piacon
2,5" méretben van választék,ha van rá pénzed,akkor mindenképpen TRIM-es meghajtót nézz.tapasztalatokat,tippeket az SSD topikban találsz
-
Omni
aktív tag
válasz
adnoctum18 #5475 üzenetére
Több boltjuk is van Budapesten, én három helyen néztem meg 1-1 gépet - csupán kiváncsiságból mivel X40-est még nem láttam élőben
Volt ahol nagy akkuval adták volna a gépet (kilógott a gépből), más boltban meg kicsivel. De sajnos mind a három gépen eléggé lötyögött a kijelző (5-8mm). Ezenkívül amit észrevettem, hogy a gépek ventije igen poros volt (sokat mehettek?).
A 45K-ból szerintem pár ezret még alkudhatsz is. Nekem nem voltak annyira szimpatikusak a gépek - elsősorban a zsanér miatt, másrészt szerintem az 1.2-es proci már elég gyenge.
De ha azt nézed elég sokmindent adnak mellé: ibm táska (böszme nagy), dokkoló DVD-vel, magyar bill, hivatalos XP. Garancia talán 1 hó?
-
TOZ
addikt
válasz
adnoctum18 #5475 üzenetére
Ennyiert ajandek. Meg kell nezni azt a zsanert!
Szamomra az ar kicsit gyanus -
Omni
aktív tag
válasz
adnoctum18 #5472 üzenetére
+ magyar billentyűzettel és IBM táskával?
Én is láttam ennyiért egy használt mobilosnál.
Nekem a gépek zsanérja nem tetszet, elég nagy holtjátéka volt.
-
Otisz
őstag
válasz
adnoctum18 #1052 üzenetére
Fn+F5-el tudod bekapcsolni alapesetben.
Eszközkezelőben megjelenik a hálózati eszközök között a bluetooth? Vagy esetleg van ismeretlen eszköz? Amennyiben nem a válasz, akkor nincs benne. -
hcpeter
tag
válasz
adnoctum18 #1047 üzenetére
Helló!
Nekem se látta, T400-on. Utána feltettem az Access Connections-t, és bekapcsoltam azon keresztül a bluetooth-t. Rögtön felugrott az új hardver ablak, lehúzta a drivereket, azóta megy semmi gond vele.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
adnoctum18 #508 üzenetére
Nekem egy 320-as WD van benne, (ha jólk emlékszem a típusa BEVT), gyorsabb, mint a 7200-as 60 gigás toshiba volt, viszont kikapcsoláskor mindig kicsapja az olvasófejet a várakozóállásba (legalábbis szerintem ez lehet az a halk kattanás, amit kikapcsoláskor hallok). Elméletileg ez rövidíti a vincseszter élettartamát, de úgysem tervezem 10 évnél tovább használni, meg nem kapcsolgatom a gépet olyan gyakran, szóval én elvagyok vele.
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #508 üzenetére
Eldöntöd, hogy mi a fontos tulajdonság, kiválasztod, belerakod. A free-fall sensor, mint feature felesleges, az APS is tudja ezt.
Nálam a T60-ban két Hitachi pörög: a gyári 80-as 5400RPM helyett egy 100/7200-as, az ODD helyén pedig egy hts543225 -
adik
őstag
válasz
adnoctum18 #383 üzenetére
igen, igen.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
adnoctum18 #211 üzenetére
adnoctum18 Azért szerintem gondold meg a gaer kiterjesztést, mert ugyan nagyon jó dolog de elég költséges. Pont egy T60-ra vonatkozóan érdeklődtem az usanotebbooknál, a kiterjesztés anyagi vonzatairól és hát nem olcsó. A "sima kiterjesztés" 25 ezer+ áfa, a helyszíni pedig 30+áfa. Ezeket az árakat 200HUF\USD árfolyamig tudják garantálni.
Üdv
-
yanna
addikt
válasz
adnoctum18 #211 üzenetére
Hi!
Megveszed vhol a gari kiterjesztést (én 1 nem látszós, feltépős, pin-kód közlő szerű, "papír CD tokot" kaptam). Az ebben leírtak alapján beírod a neten a kódot, típust, szériaszámot, meg ezt-azt, elküldöd és asszem max. 4 munkanapon belül elvégzik az adminisztrációt, majd e-mailban értesítenek, hogy -remélhetőleg- minden O.K.
(Nekem hibakóddal jött vissza, mert az ő nyilvántartásuk szerint más volt a gari kezdete, mint a gépem vásárlásának időpontja. Jótállási jegy fotóját elküldtem és kb. 1 hét múlva jött az e-mail, hogy most már rendben.)
-
SNor
tag
válasz
adnoctum18 #207 üzenetére
Ha Magyarországon vetted, akkor a három évet max 4-ig kiterjesztheted. Nem késtél le róla!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest