- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #123670 üzenetére
"User error."
+1.Nekem az érzékenység-beállítással eddig mindig sikerült kellemesen érzékennyé tennem. Függ még a kupaktól is, milyen érzet.
#123677 azbest : "kiküldetésen trackpointoztam. De a hét végére megfájdult a csuklóm"
Az hogy sikerült?
Persze, ha erősen kell nyomni, az valóban nem kényelmes, de csuklófájásig sosem jutottam. Érdekes egyébként, nekem a simogatás szokott kényelmetlenebb lenni hosszú távon.... -
azbest
félisten
válasz
lezso6 #123670 üzenetére
jah, t430-amon anno volt, hogy kiküldetésen trackpointoztam. De a hét végére megfájdult a csuklóm. Utána inkább eltettem az egeret is
Nekem is úgy tűnt, hogy túl erősen kellett nyomnom. Addig fel sem tűnt, amíg nem kellett huzamosabb ideig használnom. Asztalnál, dokkolóban külső egér és bill szokott lenni előttem. Út közben meg nagyon praktikus volt ölben használva a trackpoint.
-
válasz
lezso6 #123670 üzenetére
Ja igen ennek is örülnék... ha visszajutnánk oda, hogy touchpad nélkül is rendelhető legalább néhány modell.
Erre anno egy A31 döbbentett rá hogy mennyire királyul használható a kis kényelmes pufi palmrestjével. Vettem is egy A31p-t pár éve simogatni néha, még megvanAzt hiszem az X201 volt az utolsó, amit lehetett tisztán retardáció nélkül kapni, semmi sallang nem volt a gépen, akkora volt mint a billzete, szerintem ez peak industrial design. Ilyen egy god tier portable.
Még előtte pár évvel R széria is volt touchpad nélkül.
-
fatpingvin
addikt
válasz
lezso6 #123600 üzenetére
ez oké, csak nem válasz a kérdésemre. mi szól az ADATA ellen?
NVMe SSD-ből nekem konkrétan csak az van és évek óta nem találtam okot panaszra.a szérián belüli vezérlő csere suttyóságról tudok, emlékszem rá, de ez nem a tényleges használhatóságról szól hanem business as usual.
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #123553 üzenetére
P16 G1-nél arra emlékszem, hogy a A2000 és az A3000 hűtése más volt, és nem is volt felcserélhető, mert a gpu oldalon nem ért le a kis hűtő a 3000-es tekercseihez.
Én is a 3 hűtőre tippelek, az uma verzió könnyen felismerhető, az A1000/2000 kapott közös hűtőt, és a 3000/4000/5000 meg a nagyobbat, aminek más a kamrája is.
A P16 G2-nél most fogalmam sincs és nem szeretném szétszedni e-miatt. -
vicze
félisten
válasz
lezso6 #123551 üzenetére
Mert különböznek a GPU függvényében, illetve ha nincs GPU, de teljesen azonosak felépítésre. A GPU nélküli is csak annyi, hogy nincs ott a GPU rész, de csavarra azonos.
Más-más GPU-nak minimálisan máshol van az IC-je és nyilván más a RAM mennyiség, PWM. A fém lapka is azért van, mert a GPU pozíciója más-más magasságra, de mivel a vapor chamber azonos, így csak módosítják egy extra lapkával.
Szóval még tök ugyanaz a vapor chamber van használva mindegyikben, csak a GPU-s verziók némileg nagyobbak. -
-
vicze
félisten
-
fatpingvin
addikt
válasz
lezso6 #123542 üzenetére
a viszkozitása elég kicsi, a felületi feszültsége nagy, ezért nem folyik ki oldalra ha értelmes mennyiségben volt használva..
szobahőmérséklet környékén olvad, szóval a jó hővezetésű hűtőn gyorsan kifagy. kicsit hasonló a jelenség ahhoz mint amikor forraszt az ember egy nagy óncseppel.mondjuk thinkpadbe én nem merném beletenni, elég egy cseppnek a fémvázhoz érnie és az egészet szét fogja marni.
-
zsolti75
senior tag
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #123490 üzenetére
3 magot hajtotta ki, felváltva választott közülük, azok 68-70 fokosak voltak, a venti nem is pörgött fel magas fokozatra.
Ennek ilyennek kell lennie.
Ha nálad nem hasonló akkor gáz van. Ha jól emlékszem prémium garis a géped, pesten most a Humansoft és a Aloha csinálja a helyszínit. Szóval hibabejelentés és jönnek.
Utána opcionálisan én a helyedben csinálnék egy recovery w11 reinstall-t mert a Throtlestop jól összezagyvált már mindent szerintem. -
HSM
félisten
válasz
lezso6 #123488 üzenetére
A % vezérlők kb. 10 évvel ezelőtti processzorokon működtek utoljára.
Küldtem neked, mi kellene: [link] .Azóta Reddit-en még ezt találtam: [link] . Itt az egyik komment azt írja, a P magokhoz ezt a registry értéket is át kell írni 2-re:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\54533251-82be-4824-96c1-47b60b740d00\75b0ae3f-bce0-45a7-8c89-c9611c25e101
Win11-em és Alder Lake cpu-m nincs, úgyhogy a tesztelés rád vár.
-
-
zsolti75
senior tag
-
válasz
lezso6 #123403 üzenetére
Most nézem, mekkora mázlim volt ezzel/hogy az i5-1135g7-re tettem és nem vmi korábbira. Elég nagy stream/videófogyasztók vagyunk, tuti rövid időn belül át fog erre állni a piac.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lezso6 #123400 üzenetére
Igen korábban én is letiltottam, úgy kordában lehet tartani a hőmérsékleteket (és ugye itt a 14"-os házba tettem a 4 magos procit). De mostanában úgy voltam vele, hogy végig ki van fizetve...
Ezért inkább a teljes kikapcsolás helyett BIOS-ban be lehet lőni hány W-ig engedje el. Kicsit lejjebb vettem az alapértelmezett értéknél, így turbózik, de nem maximálisan. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #123364 üzenetére
Az összes 12-13gen gépnek rosszabb lett az üzemideje.
Nálam netezéssel, light office-ozással elmegy 6 órát talán-talán. De ha indítasz egy 4k youtube-ot, máris csak 3,5-4óra, ha dolgoznál is rajta akkor 2,5.
Nekem egyébként elég, csak kicsit bosszant, hogy a korábbi gépeim minimum 50%-al többet mentek el akkuról. -
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #123298 üzenetére
Igen VC. A hátránya, hogy nincs hőtároló tömeg. Ha van egy kis terhelés rögtön megszalad a hőfok, a venti meg követi késéssel.
A P15/17-nél meg volt az a nehéz nagy réz, azokkal simán el lehetett fél órát is netezgetni hulla csöndben, P16-nál 2percenként indul a hűtés. -
-
-
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #123286 üzenetére
Nálam a T480s-ben kb. 20W-ig jó dupla hőcsöves hűtő volt a legkisebb 8250-es i5-ön, ami többmagos turbónál lelkesen odatette magát kb. 40W fogyasztással, amíg a hűtő meg nem elégelte a dolgot...
Az i7-esek ugyanekkora hűtőhöz tettek még rá egy jó nagy lapáttal a jóval magasabb turbó órajellel és fogyasztással.
Az egymagos magas turbó egyébként a Ryzeneken is okoz fejfájást, a 4650U és az 5850U is akkor a legmelegebb, ha csak egy-két magon pörög a turbó.
Throttling szerintem nincs, de ilyenkor a hotspot felmegy 90 fölé is akár.
Én is próbáltam az egyik kb. 2 éves 4650U-s T14-emen pasztát cserélni (nem hibás batch-ű) MX5-re, semmivel sem lett jobb, mint a gyári sűrű gumiszerű pasztával. De legalább rosszabb sem.A vezető/fém paszta szerintem sem való sehova sem extrém tuningon kívül.
Egyébként egyszer majd a Thermalright TFX pasztáját tervezem kipróbálni, a beszámolók szerint igen sűrű, és jól bírja a tökéletestől eltérő alkalmazási felületeket.
Az RDNA2 Radeon topikban egyébként a hullámos aljú hűtőkre egyeseknél csodát tett a Honeywell PTM7950 hővezető pad. Lásd pl. [link] . Nem tudom, notebookban ez mennyire működne jól. Én Thermal Grizzly Carbonaut-ot próbáltam T460s-en, kb az MX4 szintjét hozta. Bár érzésre kicsit jobban megszorult a hűtő rajta a pasztához képest, látszólag nem okozott gondot. De mivel nem hozott jelentős előrelépést, próbálkoztam utána más pasztákkal.
A maximális turbó órajel egyébként korlátozható CPPC-t támogató processzorokkal: [link] . Használtam, működött.
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #123286 üzenetére
Már átküldtem egyszer a power setting explorer-t abban van olyan opció, hogy max cpu freq. De nem próbáltam, szóval tied a pálya!
12-13gen-nél mindenféle hülyeségeket csinált a throttlestop, ezért le is szoktam a használatáról. Csak a windows power slider-t használom. Energia takarékosban 55W-ra csökkenti a teljesítményt. Ezt ugye a Lenovo power manager driver határozza meg, szóval ha más beállítás kell abba kell mélyebben belenyúlnod.
Nálam minden tök gyári, 157/157W nem piszkálok semmit, számomra jó a gyári beállítás, ha csak netezek lehúzom energiatakarékosra, bőven elég az a teljesítmény is. -
-
Frenky89
addikt
válasz
lezso6 #122857 üzenetére
Köszi!
Ez akkor azt is jelenti, hogy a kábel nem fog beleszólni a MST-be sem, ha nincs benne semmi extra, igaz? Tehát, ha minden jól megy akkor tényleg elég lenne egy adapter.
A dokkoló vonalat még hanyagolnám egyelőre, főleg a workstation verziók árait elnézve.
Szerk.:
De valami kavar csak van, DP1.2 chippel: [link] vs. DP1.4 nincs chip info: [link] Mi szösz!? -
válasz
lezso6 #122853 üzenetére
Megvan, nem keverem. Szóval a Security alatti Virtualization almenüben kell ezt a kernel DMA protection izét vagy mit letiltani, legalábbis most így már működik a felébredés után a dokkoló, köszi.
A dokkoló firmware frissítés egyébként így sem megy, illetve tegnap próbáltam a dokkoló resetelését, de sajnos az sem segített. De végülis minek, hisz a dokkoló tökéletesen működik.
Egy élmény volt ma úgy hazaérni, hogy csak egy kábelt kellett bedugni, s máris asztaliként használhatom, külső billetnyűvel, egérrel, monitorral, hangfalakkal. Anno az X220 tablettel volt ilyenem, ott még egy extra HDD is volt a dokkolóban.
-
donjohnson
addikt
válasz
lezso6 #122851 üzenetére
nekem más gépem van, de bios-ban a config/thunderbolt alatt szokott lenni.
ha nálad nincs ilyen menüpont, akkor dugd be a dokkoló tápját egy piros gombos (kapcsolós) hosszabbítóba. és amikor nincs kép sleep után (miután belogoltál windows-ba), akkor kikapcsolod a hosszabbítót meg vissza, és lesz kép. így nem használódik el az usb c csatlakozód a sok ki-be dugdosástól (az is egy megoldás, ha olyankor kihúzod meg visszadugod). -
-
donjohnson
addikt
válasz
lezso6 #122836 üzenetére
keresd meg az intel grafikus vezérlőpultban, ahol lehet állítani a színeket RGB-ről YUV-re.
esetleg másik monitor próbaképp?
reddit:
so the issue is on the screen side), the solution is to use an external adapter (which seems to force RGB mode instead of YUV, but I haven't been able to verify that). A (not satisfiable) workaround without an external adapter is to force the color profile to "Generic RGB" (it also makes the flicker stop slowly). -
barnam_
nagyúr
válasz
lezso6 #122504 üzenetére
CPU éhes website nem volt, belsős oldalak
Nézegettem a CPU használatot és frekvenciákat, nem nagyon volt kirívó.
Egy dolgot még sejtek, lehet fut valami a háttérben: mert régebbi bejegyzésekben sokan panaszkodtak hogy valami Forti process zabálja a CPU-t. Nálam is sok van belőle, de a cpu-t nem igazán terheli meg.
Viszont maga a gép full csendes és nem is igazán melegszik. -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #122434 üzenetére
Én 20k-ért vettem
Dokkal meg a tasival 2 töltővel. Magyar bill és kvázi karcmentes. A venti az ami kerreg, de ezt azért meg tudom oldani, van mellé másik.
Reális lehet amúgy, iszonyat ritkák voltak régen is, mára totál elfogytak. Ez a vas amit most vettem kvázi 1,5 év után került így hozzám, abszolúte nem léteznek szegények.
-
Tikakukac
titán
válasz
lezso6 #122431 üzenetére
Nos, nekem pont ma jött meg a T61 tab, a packeta az első körös szállításnál konkrétan eláztatta az egész dobozt, amiben meg a táska volt, amiben meg a gép. Elvben baja nem lett most nézem majd át ha átmelegedett.
Meglepően szép, sőt, dokkolóval, nagyon menő dokktartós samsonite korhű táskával.A kövi vas az X41t, patika NOS állapotban, a héten ezt is megindítom
-
Francia91
veterán
válasz
lezso6 #122343 üzenetére
Manapság már nincs olyan jelentősége, ezt elismerem. nekem is még 2014-es 17"-os WorkStation notim van (DELL Precision M6800), ott az mSATA SSD mellett van 2 + 1 TB 2,5" HDD, azon vannak a rajzaim, stb, használom is a merevlemezeket. az a 2 Tb-os noti HDD a harmadik laptopomban van jelenleg, egyszerű így áthurcibálni az adatimat.
Viszont tény, hogy mostanságra már eléggé vállalhatóak lettek az SSD árak, én is agyalok rajta, hogy az 1 TB-os HDD helyett a Preciben cserélek SSD-re, arról gyorsabban menne a videoszerkesztés, mert sok esetben a HDD fogja vissza a renderelés sebességét nálam. -
HSM
félisten
válasz
lezso6 #122051 üzenetére
A gép tud többet sima USB-C-vel is. A dokkolók gagyik hozzá. Én vidáman hajtottam T480s-ről 1440P monitort 120Hz-en. Az gyakorlatilag megegyezik két 60Hz-es igényével.
[link]
Persze, ehhez le kell mondani az USB3-ról, de elég könnyű döntés volt az igencsak fejlettebb monitor támogatásért cserébe. -
-
válasz
lezso6 #121844 üzenetére
Nekem 32 éves koromban +1,25 dioptria helyett +0,5 dioptria kellett, mert megjavult a látásom; pedig azt hittem akkor, hogy romlott, mert rossz volt a látásom a szemüvegben. Amúgy egész nap az ágyban fekve laptopoztam és ezért gondoltam látásromlásnak, de az tök jó kérdés, hogy miért javult meg. Anyu akkor az egész nap ágyban fekve laptopozást okolta a rosszabb látásomért (ekkor csak annyit tudtam, hogy szemüvegben rosszabb a látásom és ezt gondoltam én is látásromlásnak).
-
-
ricsip
addikt
válasz
lezso6 #121856 üzenetére
Meg crt-nél az sem elhanyagolható, h. szószerint egy elektronágyúval néztél évekig farkasszemet. Ha az elektron bombázása a szemedbe nem is volt annyira hatásos (mert teszem azt a foszfor elnyelte a nagy részét, de fizikailag képtelenség h. a 100%-át), a képernyőre lerakodó porszemeket lőtte bele a retinádba. Sok év használat alatt az sem 0 hatással volt a látásra.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #121856 üzenetére
"szóval az nagyon más kategória"
Saját tapasztalatom alapján ugyanúgy nagyon nem jó a szemnek. Egy régi Dell 23" IPS-em ezért cseréltem pár év után egy szinte ugyanolyanra, csak PWM nélkül.
100Hz CRT-vel viszont nem volt gondom, igaz, az sok évvel korábban volt, de sajnos hely hiányában meg kellett váljak tőle.#121857 FoxiestFox: Jó dolog a gyors válaszidő. Imádom a telefonomon ilyen téren a 120Hz OLED-et (OnePlus 8 Pro).
A 144Hz-es "gamer" IPS monitor is elbújhat mögötte pedig az sem rossz.
A képekre pedig:.
-
válasz
lezso6 #121856 üzenetére
Főleg azért más, mert az LCD-n ténylegesen villog az a fos mint a veszedelem, a crt-n pedig egyrészt nincs háttérvilágítás ami az egész képet villogtatná, másrészt a foszfor fizikailag képtelen "felizzani és kialudni" annyira gyorsan, tehát az image persistence konkrétan neki dolgozik.
Abszolót wholesome amúgy egy gombnyomással átváltani a modern pécé képéről egy NFS Porsche Unleashedre, felmarkolni a kontrollert, és csapatni a Voodoo 2 SLI PIII-on, mintha csak most jött volna ki.Illetve a Half Life 25 éves évfordulóját is sikerül méltóan ünnepelni hasonlóképp.
-
zsolti75
senior tag
válasz
lezso6 #121842 üzenetére
Pár éve, megnyertem egy nagy melót.
3 ember helyett nyomtam 2 évig. 1-1,5 év után szemüveg kellett.
Végeztem a melóval, kivettem egy hónap szabit, elvittem a családot. Egyre ritkábban kelett szemüveg, hazafelé pedig már egyáltalán nem. Megjavult hál istennek. Akkor megfogadtam, hogy nincs az a pénz amiért ezt én újra végigcsináljam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged