Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kircsi28

aktív tag

Sziasztok!
    Na kérem, tegnap sikeresen kicseréltem a processzort a Lenovo E430-as gépemben.
    Elég sokan megszóltatok, hogy miért akarom lecserélni az i5-2520M processzort egy i7-3610QM-re. Olcsón hozzájutottam akkor meg miért ne.
    Szóval csere.
    Alig pár csavar és nagyon könnyen hozzáférhető volt a cpu, ami meglepetésként ért az a processzorral érintkező réz felület ami téglalap alakú volt, tehát eleve ezt használják az i7-es processzorokhoz is. Nem gyártanak ezért külön másikat.
    Normálisan minőség pasztával lett bepasztázva, majd gondos összeszerelés után csak a HD 4000 drivert kellett feltenni (ugye i5 az HD 3000) a régit pedig leszedni (nyilván sorrend más volt). Utána jött a teszt.
    prime95 és intel burn test, mind a kettőnél 86 fok volt a max. prime 95 ment egy jó fél órát, a másik pedig amíg végig nem nyomta mind a 10 tesztet. Ventilátor pörgött, de közel sem a maximumon!
    Ez után jött egy kis GTA EFLC, aminél 6-8 fps javulás volt tapasztalható, eléggé "lebutított" felbontásban volt 24-28 fps most ez gond nélkül 30 fölött van.
    Én úgy gondolom max az akku idő ami csorbult az előző 5 órához képest, de ezt még nem próbáltam ki.
    Ja igen, még valami.
    2 db 4 GB-os ram ami 1600 mhz-es most már tényleg annyin megy, nem pedig 1333 mhz-en.

Én azt mondom, akinek HM77-es chipset van a gépében, bátran bővíthet ezen a téren, mert igen nagy a különbség ha néha egy kis játékra is kell a gép.

Új hozzászólás Aktív témák