Hirdetés
- iPhone topik
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
 - Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
 - Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
 - Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik

Új hozzászólás Aktív témák
- 

dajkapeter
senior tag
válasz

proximus

üzenetére
						Szerintem win10 probléma lehetett, mivel a bios-on semmit se változtattam. Újra húztam a gépemet egy 1703-as win10-zel és működik a 64 bites virtualizálás is. 1803-ra már fel is frissült, de a 1809-est még nem szeretném, mert ott sok problémám volt. Először nem volt hang (win update miatt), utána meg a videódrivert írta felül a win10. 1809-cel most próbáltam először virtualizálni és nem ment, korábbi win verziókkal nem volt gondom.
Ezeket csak azért írtam le, ha esetleg másnak is problémája akadna, tapasztalat.
Linuxot próbáltam több ízben is, de nem. Szerver oldalról okés és jó, mert könnyen kezelhető és van előnye, ahogy hátránya is. De desktop verziótól inkább távol maradnék. Meg hát leginkább specifikus progikkal dolgozom hétköznap, amik MS-re lettek és nincs jó alternatívájuk....
 - 

janos666
nagyúr
válasz

proximus

üzenetére
						Nagyon OFF, de: https://support.microsoft.com/en-us/help/4482887/windows-10-update-kb4482887
Enables “Retpoline" for Windows on certain devices, which may improve performance of Spectre variant 2 mitigations [....]
(A Spectre 2 vitte el a legtöbb teljesítményt és Linux-ra jött elsők közt -- azt hiszem a Google-től -- a Retpoline alternatíva. Ugyanakkor már akkoriban fejtegették, hogy nem minden CPU-ra elég, gondolom ezért írja most az MS is, hogy "certain devices".) - 

janos666
nagyúr
válasz

proximus

üzenetére
						Nagyon hamar voltak erről cikkek, mérésekkel is, miután megjelentek a javítások, hogy kb. mi mennyit lassul (de tömören minél régebbi generáció, annál többet, és nyilván minél lassabb volt előtte, relatívan annál jobban érzékelhető).
Nekem a legelső spectre-s microcode verzióval a 8600K asztali gép és használhatatlanra lassult, aztán (mikor kijött a visszavonások utáni újabb hivatalos) jobb lett. Szóval ha már felraktál egy spectre-s microcode-ot, akkor érdemes tovább nézegetni van-e még újabb alaplapi UEFI firmware, hátha javul a helyzet a legelső, korai spectre-shez képest.
Biztos össze kellett raknia egy jelentést a Microsoft-nak is arról, hogy mit látott.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
 - Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Tesla topik
 - weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
 - Robotporszívók
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
 - Filmvilág
 - További aktív témák...

- Bomba áron dobozos új Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia/
 - Akciós áron, Új Lenovo ThinkPad T14 Intel Core Ultra i7-165U/16GBRAM/512SSD/14" FULL HD+ IPS kijelző
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
 - Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
 - Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+

- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
 - billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
 - HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
 - DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
 - Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Viszont vigyázz majd, és jegyezd meg a csavarok helyét. Már nem 1x fúrtam át a topcoverét mikor géppel csavaroztam. Hála a jó égnek hogy lassan az összes ilyen gépnek lemegy a garija, mert borzalmas szerelni 
 Pyttawrx