Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
Új hozzászólás Aktív témák
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
ott a pont
,csak én kicsit keményebben fogalmaztam volna,ezért is nem reagáltam. -
Hello!
Van egy hp 4530s notebookom es szeretnem autoban tolteni. Ket lehetoseg van, 220-as inverter es az eredeti toltoje, illetve vannak konkretan notebook toltok, tobbfele csatlakozoval, pl:

Az inverterre azt mondta a srac, hogy egy ido utan tonkremehet a laptop toltoje a sinusos jel miatt, ezert inkabb a masikat ajanlja. Ti mit tudtok errol? Sokan evek ota hasznaljak 220-as inverterrol es nem nagyon hallani, hogy a toltoket zabalna az effele hasznalat.
Koszi elore is!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
tényleg, ha már itt tartunk, szeretnék a közel jövőben egy laptopot venni és hp-t, mert eddig is azok voltak.
mikre kell figyelni, hogy nem-e lopott a gép? miket kell megnézni, ha úgy tetszik leellenőrizni? bármit...mik azok? -
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Drenadar
üzenetére
én úgy tudom külföldi hp fórumról, ott azt olvastam, hogy a 8470 és 8570-ekből nem lehet kiütni csak chip csere a megoldás.
most ebből, hogy mi igaz azt nem tudom pontosan, de jó lenne tudni.például, hogy hp-nak tényleg van-e hozzá kiütő kódja egyáltalán vagy tényleg nincs ehhez a típushoz és csak a drasztikus chip csere lehetséges...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
nem vagyok vele tisztában sajnos.
de leteszek róla inkább.
azt hittem laptopnál is van olyan lehetőség, mint desktop alaplapnál, hogy kipattintja és bepattintja az ember, de itt más, macerásabb, úgy hogy inkább nem is érdemes belekezdeni.
egyébként gondolom, olyan 10-15ezer a bios chip cseréje, ami elég sok egy elfelejtett illetve benne maradt jelszó miatt. -
válasz
Ice&Lime
üzenetére
még nem forrasztottam, de ettől függetlenül érdekel.
Ha rám hallgatsz, ne itt kezdd el az alapfokú elektronikus áramkörök gyakorlatot, ne is gondolkozz ilyesmiben. Ezt 4-5 évig tanulják középfokon, aztán még 3-ig felsőfokon. Az ott tanulók is csak akkor sajátítják el, ha hobbiszinten is csinálják nap-mint-nap. Szóval neked ez kicsit nagy falat lenne.
Amúgy tisztában vagy vele, hány rétegű az alaplapod? Azaz hány áramköri panel van egymás felett, amiket te nem is látsz?
-
Drenadar
veterán
válasz
Ice&Lime
üzenetére
(#32283) SeniorTilla válasza alapján írtam amit írtam.
Továbbra is fenntartom, hogy lehet többféle megoldás is, de egyik sem okoz kárt az alaplapban, nem lángvágóval hevítenek

A forrasztó ón szobahőmérsékleten is eléggé alakítható cucc, kis hő hatására cseppfolyósodik (de azért nem fogdosnék forrasztó pákát) így könnyen kezelhető. Ha véletlen más áramkörre "csöppen" így átjárhatóságot biztosít, ha újra hevítik utána eltávolítható könnyedén és nem okoz semmi maradandót...
-
-
Drenadar
veterán
válasz
Ice&Lime
üzenetére
te még sosem forrasztottál, illetve nem tudod, hogy ez hogyan megy, igaz? Gondolom a suliban sem tanultál ilyet... ezekszerint.
Teljesen veszélytelen, nem olvasztott vasat tartanak oda, hanem forrasztó ónt. Az a nyáklapra teljesen veszélytelen, elég nagy inkopetencia kell, hogy elcsesszék, de ha el is cseszik, kijavítható
(könnyedén és gyorsan)jaj de rég csináltam már ilyesmit....
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
de kár, hogy laptopnál nem lehet úgy megcsinálni.
ez veszélyes is nem? felhevíteni ott a cuccot, a környező áramkörök nem sérülhetnek meg közben?
és ha véletlenül az az anyag amit felolvasztanak, majd rátesznek az ha elfolyik valahova az nem veszélyes? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Enter-t nyomtam, de lehet, hogy számot kellett volna?Megnézem ismét!
-
-
-
Ice&Lime
veterán
a bios chipet hevítés helyett nem lehet kipattintani és egy másikat a helyére pattintani vagy ez csak desktop alaplapnál lehet megcsinálni?
-
GEPESZ66
veterán
Sziasztok!
Asztali gépen símán megcsinálom azt, amit most kérdezek, de laptopon nem megy.
A feleségemnek van egy HP laptopja, iskolai gép, a digitális táblához használja.Szerettem volna leellenőrizni a Kaspersky Rescue Disc-el.Ehhez ugye a lemezről kell bebótolni.
Ha jól emlékszem az Esc-gombot kellett nyomva tartani, s bejott a boot menü.Kiválasztottam a DVD-meghajtót, de mégis elindult a Windows.
Hogyan kell DVD-lemezről bootolni laptop esetében? Esetleg előtte szintén a BIOS-ban kell állítani valamit, mint asztali gép esetében?
Vagy a rendszergazda levédte jelszóval, hogy ne lehessen DVD-ről bootolni.Hol tudom megnézni, hogy be van-e jelszó állítva? -
-
AxBattler
félisten
válasz
albi31
üzenetére
Igaz, de ennél az árusnál már 1900 HUF-ért megkapod, ingyenes szállítással...

-
AxBattler
félisten
válasz
Siriusb
üzenetére
A képen lévő csomagot 26k-ból ki lehet hozni...
Samsung 120GB SATA3 2,5" Basic 840 SSD - 19k
Caddy + bezel - 5k
usb - sata átalakító a kiszerelt dvd-íróhoz - 2k -
Siriusb
veterán
Sziasztok!
Egy barátom elitebookot fog vásárolni, s javasoltam neki, hogy rakjunk bele ssd-t. Ugye 2,5" sata3-as megy bele (HDD helyére)?
Illetve szerintetek ez megéri?
Azt nem írják, a Samu 840-es melyik változata, feltehetőleg a legolcsóbb, de nem találtam külön alkatrészként, mennyibe kerülme az ODD beépítő keret ill. a külső USB keret az optikai meghajtónak. -
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18
üzenetére
Az intel gma HD megjelenítőprofiljainál beállítottam a méretezést 75-re és így tökéletes.
-
adnoctum18
senior tag
Szerintetek mitől lehet, hogy egy 2540p displayportját tv-re kötve 1920-1080-ban kilóg a kép a képernyő alján és tetején?
Kb így. A TVn próbáltam állítgatni a képernyő formátumot, de egyiknél sem jobb.
-
-
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
gondolom aksiról akar játszani nem? Mondjuk olyankor is mehet az erősebb vga

-
-
Szakiii
addikt
Valahol be lehet állítani azt hogy ha aksiról megy a laptop akkor mindig az erősebb vga-t használja? (dv6 6169 sl)
-
sanyie70
tag
Sziasztok
Hp compaq nc8430-as laptopomban szeretném cserélni a vinyót (sata 1-es alaplap) Kell valamit csinálni a sata 2-es vinyónak, hogy működjön sata 1-el ? Az új csak 7mm magas, a mostani Seagate 9.5mm. Ez számít valamit ? Mi a véleményetek erről: Hitachi 500GB SATA2 HTS545050A7E380 notebook merevlemez ?
http://www.pcx.hu/termek/hitachi-500gb-sata2-hts545050a7e380-notebook-merevlemez-60732 -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
igen, valami mást tölthettem le, de már nem akartam lemezeket pazarolni, hogy hátha ez-meg az jó lesz.

-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
retexis
üzenetére
szia, én is hasonlóképpen jártam mint te.
nekem letörlődött az eredeti hp win xp home partíció recovery.
a netről leszedett verziók nem voltak jók hiába volt bennük stata driver integrálva a kulcs megadásánál megállt a dolog, ugyanis nem fogadta el a matrica licence-szét.
ha úgy járnál, hogy nem fogadja be a kulcsot és már próbáltad pár fajta xp lemezzel, akkor csak a hp-tól tudsz kérni lemezt. -
-
retexis
tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi, akkor úgy látszik sehogy sem tudom elkerülni mondjuk a sata driver integrálást stb.
Gondoltam, esetleg van ezeknek a bios-ában valami rejtett opció. -
retexis
tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó topikba írok, de hátha van köztetek olyan aki tudna segíteni.
Adott egy HP Compaq CQ10 netbook. Gyárilag WinXP Home-mal telepítve.
A merevlemez tönkrement. Elvileg volt rajta egy recovery partició.
Ezek után ha gyári XP telepítőt próbálok használni, nem látja az új merevlemezt. Gondolom a bios nativ SATA-ként kezeli, így viszont az XP nem látja a merevlemezt.
Viszont a BIOS-ban nulla álítási lehetőség van. Nem lehet átállítani, hogy a SATA vezérlő IDE módban működjön. Ilyenkor mi a helyzet? -
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
"vedd ki"
működés közben?

Más: mennyire feelinges a világító bill? ilyen feature nincs a mostani gépben, lehet bele olyan magyar billt kapni ami tudja ezt? és mennyibe fáj egy olyan? Vagy nem nagy dolog? (Kb vakon gépelek)
-
-
Drenadar
veterán
Még egy buta kérdés, de a google nem segített... vagy csak bénán kerestem...
Ti mit gondoltok, hogy az aksit mi kíméli jobban? Most úgy használom, hogy folyamatosan be van dugva a 230ba...
-
AxBattler
félisten
-
Szakiii
addikt
Telorol vagyok es kicsit nehezkes valaki tudna libkelni drivereket egy hp dv 6 6169 sl.hez?
-
AxBattler
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De lehet, hogy a gyári 4gb-hoz hozzádobtak 1-et...

(#32246) Prof01
Simán megéri, ha valóban addig tart a garija! -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Én már gondolom,hogy mit talált,de az 420Pound postával! -
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy HP Elitebook 8470p vásárlásán gondolkodom. UK Ebay-en kb. 120k forint értékben tudnék venni egyet.
Specifikációi: 5GB RAM, 128GB SSD, i5-3320M, 2.60GHz,Wind 7 Professionl 64-bit, 2016 júniusig garancia.Szerintetek megéri? Ahogy néztem idehaza jóval drágábban kínálják.
-
wmati
addikt
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Random idő közönként ki fagy pár másodpercre a gép mindegy éppen mit csinálok win többször újra húztam hdd cseréltem már és elméletileg a ram is rendben
-
-
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
egy láma kérdés!
Sok HP notit úgy hírdetnek, hogy 2.6Ghz, de turboval 3.2... ezt hol lehet bekapcsolni? vagy ha a gép érzékeli a terhelést felnyomja az órajelet? vagy hogy működik ez?
-
Répapüré
tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Szia!
Ha a heréidet melegíti laptop akkor a gépnek semmi baja,ne változtass semmin, csupán túlzottan érzékenyek a heréid.
Azt javasolnám, tegyél jégtömlőt a heréidre.
-
wmati
addikt
HP pavilion g6 1150 gépel kapcsolatban tud valaki segíteni ?
-
Nixon18
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
i5-2540M van benne egy Quadro 1000M-mel. De lényegtelen. Én elhiszem, hogy jó, csak jobb félni mint megijedni...
(#32229) jakos73
De a te gépedről van szó. Te kérdezted, hogy meg lehet-e oldani csak a chip cseréjét, vagy komplett alaplapcsere kelleneÍgy már nincs bajom az értékekkel, csak nem tudtam vele mit kezdeni az előző ProBookom nem produkált közel sem ilyen magas értékekek (gyengébb konfiggal, az tény).
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Nixon18
üzenetére
a gpu felszokott menni 78fokig is, teljesen normális hidd el. (ráadásul ilyen melegben, ez pedig szuper hőfok).
még azon csodálkozom, hogy a cpu magjai nem mentek 90 fölé.
most őszintén, ha van benne egy minimum Intel Core i5-2520M proci, nem is beszélve az i7-esekről és van mellette egy amd firepro mit tudom én milyen, akkor ez amit itt leírtál, nem hogy normális, hanem egyenesen tökéletes hőfok, az adott vashoz képest.
a másik meg az, hogy ez egy w szériás elitebook, az elitebookoknak nagyon jó a hűtésük, ráadásul nem is régi gépek, semmi bajuk nincsen.
én örülnék, ha 30fokos melegben ilyen értékeket kapnék egy ilyen kaliberű vasnál.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Nixon18
üzenetére
azt mondod játéknál 60 felett van egy picivel a hőfok, akkor tuti jó géped van, mert az az érték szuper, általában a mostani gépek elérik integráltan a 90fokot is és dedikáltan a 105-öt is.
úgyhogy örülj neki, jó hűtésű laptopod van.ha viszont alap hőfokra érted, amikor a gép nem csinál semmit, akkor már gáz a 60fok.
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Van egy Elitebook 8560w-m, amin alkalomadtán játszok is. Ilyenkor igencsak 60 fok fölé kúszik a proci hőmérséklete (igaz, kint is meleg van). Szerintetek elég lenne egy újrapasztázás (2 hónapos sincs a gép) vagy szerezek be egy hűtőpadot is?
A gép meg is van emelve, tehát jár alatta is a levegő -
Goatman
aktív tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy 2710p-be lehet-e a Wi-Fi melletti slotba valami kurrens 32Gb-os mSATA SSD-t rakni, és ha igen, van valami bevált típus, amit garantáltan megeszik a kis masina.
Üdv.

-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
akkor ha majd problémám lesz vele hozzád fordulok!

-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
mert pl volt probookom és a világnak sem tudtam működésre bírni a quickwebet, azt írta ki annó, hogy itthon vagy is nálunk nem működik.
van valaki aki használja ezt a funkciót pro vagy elitebookon? -
-
Ice&Lime
veterán
itthon működik a quickweb?
-
Thusor
őstag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Elitebook szériánál például a HP protecttools. Abban más lehetőségek is vannak arra, hogy a géphez hozzáférést illetékteleneknek megnehezítség. Ujjlenyomat, TPM chip stb...
De egyébként HP hivatalos fórumán ezt jobban kivesézik. Ott olyan lehetőséget is írtak, hogy a HP tud ebben segíteni de egyes modellekben csakis teljes merevlemez csere, vagy legalábbis BIOS chip csere.
-
Thusor
őstag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
2540p-nél azt mondták, hogy vedd ki az aksit, csatlakoztasd le a tápkábelt és vedd ki az elemet is. Tartsd nyomva 30 másodpercig a bekapcsoló gombot, majd várj legalább 20 percet míg vissza nem teszed a kivett aksit, elemet, majd kapcsold be a gépet, elméletben így törlődik a jelszó.
De ez csak a bios jelszóra jó, de ha mást használtak akkor azt ezzel nem tudok törölni.
-
Ice&Lime
veterán
egy gyors kérdés, elitebookhoz (nem régiek 2010-2011-es) ha benne maradt bios pass, akkor azt hogyan lehet semlegesíteni?
hp szolgálat mond egy kiütő kódot vagy lemez kell hozzá a hp-től?
(csak aki pontosan tudja miről van szó írjon kérem) -
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Tegyél be két doboz hideg sört, az megoldja a gondjaidat
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
albi31
aktív tag
válasz
manchester85
üzenetére
keress meg privátba!
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Nagyon melegíti a heréimet az ölemben a laptop, ami ugye nem egészséges... Mit javasoltok alátétnek? Láttam párnákat... Meg olyan cuccot is, aminek az aljába 2 kis ventilátor be van építve (bár macerás lehet bedugni mindig az USB-be....
A párna tuti nem melegszik át? Mit javasoltok?
-
manchester85
veterán
Sziasztok, van egy szalagkábelhibás HP Pavillion DV5-öm. 14 ezret mondtak a cserére, ráadásul 8 munkanapot várni kell ra. Szerintetek megoldható olcsóbban es gyorsabban a dolog?

Köszi.
-
Tenken
őstag
Tud valaki egy programot ajánlani, amivel kicsit meg lehet kínozni a hdd-t? Sikerült feltennem friss win-t és most jónak tűnik, de azért alávetném ennek annak, hogy ha mégis valami gubanc van az bukjon ki minél hamarabb. Valami olyan kéne amit lehet futtatni nyugodtan, mert nem a processzort fűti be.
-
Tenken
őstag
válasz
totyino77
üzenetére
Attól függ mennyire fekszik fel. Ha rendesen odafeszül, akkor jobb a paszta, de ha csak úgy épp összeér, akkor inkább párna. Legjobb hővezető maga a fém amivel érintkezik, de a levegő ami a pontatlan illesztésekbe jut meg hőszigetel és rengeteget ront a hatásfokon. Erre jó a paszta, hogy a kis hézagokat kitöltse, illetve a párna, ha már akkora a hely, hogy nem lehet kinyomni pasztával. Ennél jobb megoldás, ha a nagyobb hézagot egy vékony rézlemezzel hidalod át aminek a két végére elég egy vékony paszta réteg.
Persze igen, ennek a lemeznek is simának és egyenesnek kell lennie, különben ugyanott vagy ahonnan elindultál. -
totyino77
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
semelyik progi nem mutatja a gpu hőfokot
akkor csak a proci hőfok a mérvadó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- ACER F5-771G 17" full HD i5 7200U 16GB DDR4 RAM 1TB SSD GTX 950M
- Asus 15.6,core i3 5005(4x2,0Ghz)IntelHD VGA,8-16GB RAM,SSD,,Win.11,Jó akku
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
,csak én kicsit keményebben fogalmaztam volna,ezért is nem reagáltam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

akkor csak a proci hőfok a mérvadó
Pyttawrx