- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cthulhu Dawn
őstag
-
jones965
Modder
Köszi fiúk, akik rászántátok az időt a műsorra.
Kár így utólag, hogy nem sikerült mindent részletesen bemutatni.
Többek közt a gép elejét, amivel megint eltöltöttem egy pár napot, de majd később publikálom itt.Mod: sajna a gép valamiért nem akart elindulni, itthon is 3 órát kínlódtam vele, mire észhez tért.
-
Zefír
őstag
Ez nagyon király.
Még lenne egy ötletem, lehet h megköveztek érte, de azt a tigom feliratot nem lehet valamivel leszedni? SZVSZ szebb lenne úgy
Más: látom nem alegfölső slotba tetted a vgat. Azért más kategória mint az enyém.
Én az enyémben (P5k pro) betettem az alsóba, és annyira lebutította, hogy az aero felületet sem támogadta
Pedig jolenne, ha letudnám tenni. Egyébként, ha jóltudom cfx-es a lapom, szerintetek lenne értelme egy 4850+4770 CF tesztnek a lapban? E5400-al. -
Zájec
veterán
"Elvész az alkotás öröme" igy van , és ez fontos szempont az egyedi gépépités szempontjából , hiába kerül sokba , itt az egyediség a lényeg.. kerülhet akár 100e-be is egy komolyabb projekt, de abból biztos nem lesz mégegy , csak a tiéd
ahogy fentebb irod, házilag , mühelyben , kisebb felszereltséggel ( nem kell hozzá cnc ) akár komoly átalakitási munkákat lehet végezni egy házon , fúrással , felexeléssel stb,.vel... utána a fényezés ugyis eltünteti a nyomokat....
az egyenes vonal vágásával kapcsolatban.. :szó volt dekopir meg dremel-röl is...
a dekopir fára jó , de fémnél már nem az igazi, elég gyengusz megoldás, a dremel meg "szobrászkodásra" kell ,, nem egyeses hossz vágásához...
ha jól akarsz házilag egyenest vágni akkor flex kell , (akár kicsi akár nagy230-s) és egy minél vékonyabb vágókorong(1mm) , egy jó vaskosabb acélléc , valamit szóritók, lefogni az acélvonalzót mint megvezetöt, és annak mentén kell vágni flexel.....megfeleö technológiával és gyakorlattal , akár tized mm pontossággal is ellehet késziteni , a kivánt méretet... (nagyolás, utánaállitás, simitás...) de ezt nem részletezem tovább, ha kell majd leirom még részletesen..... de a gyakorlat , ügyesség fontos követelmény, tehát ne elöször csináljon az ember ilyet, mert akkor tuti nem fog sikerülni....... jó én könnyen beszélek , mert nekem az apám által nagyon sok gyakorlatom van fémmegmunkálással kapcsolatban.. már lassan 20éve...
a cnc meg nem ilyen dolgokhoz kell, mondom én aki cnc-s ként dolgozik ...
hagyományos maró és eszt.gépeken is nagyon jókat lehet csinálni, az is szászad pontosan is tud dolgozni.... amit nem tud a hagyomásos az az hogy egyidejüleg több tengelyen mozogjon egy bizonyos ciklus szerint.... a cnc-n ezt a vezérlö számitja és mozgatja.... pontos körivek stb... persze az erös ,gyártani képes gépek több tizmillába is kerülnek,, de van hobby cnc kategória is , amit összlehet rakni 300e-500e forintból is házilag, egyedi dolgokra az is jó.... ( erre egy példa: kiöntesz gipszböl egy tömböt és utána megcsinálja az önarcképedet egy gömbmaróval, a leolvasott paraméterek után.. )a dremel-el meg szobrászkodáshoz és finomitgatáshoz kell...
nekem van egy , már bizonyitott -
zuchy
őstag
Igen, az is jó megoldás, csak hogy vágja ki a 12cm-s venti helyeket?
Mert a legnagyobb lyukvágó amit láttam az 8cm-s volt. Lehet van neki valamilyen speckó szerszáma a nagy lyukakra.De nagyon perecízen kell azt legyártani, lehet amit odaad az nem fog jó illeszkedni, hisz nem próbálta ki, csak legyártotta a lemezeket. Azt lehet megint kel csinálni újabb lemezeket. Szerintem jobb dolog, ha te csinálod, de meg kell lenniük a megfelelő szerszámoknak....
-
for3l
senior tag
ha tényleg szépre akarod csinálni, akkor dekopirral (vagyis kézzel) sose fogsz elég egyenes vonalat vágni..
véleményem szerint meg, ha már 20k-t költesz anyagra + egyéb költségek (nem beszélve az időről(!)), akkor már nem ártana mm pontosan dolgozni.
cnc géppel kellene ezt ki vágni. (és akkor a hajlitásokról még nem is beszéltem..) -
for3l
senior tag
ezek szerint neked nem tetszik.
(bár én ezt már hallottam)
de nem tudom, hogy melyik 1500-ösre gondolsz, mert, ha a kör lámpásra, akkor annak egy olasz designer-e volt, ugyanis az (szinte) egy az egyben a fiat 124-es koppintása.
btw, sztem a határozott élek is lehetnek szépek, nem feltétlen kell mindent legömbölyiteni.
-
FoBCRaistlin
őstag
-
FoBCRaistlin
őstag
okok, elismerem
de sajna egyenlőre kéri a kötsög micron chip
öcsémmel kivágjuk szépen a plexit a ventinek, és már tűnik is el onnan. nem csak, hogy ronda, de még hangos is. (már amennyire hangosnak mondható a gépem)
viszont, ha már belemelegedtünk a venti témába. várok javaslatokat a kartársaktól,hogy milyen venti foglaljon helyet a pexiben?! 12-14 centisre gondoltam. vagy fehérre, vagy vagy valami enyhe színűre. konkrét típusnak is örülnék.
-
for3l
senior tag
ááá.. lehet, hogy nálam is úgy lesz. leteszteltem a harisnyát (3mm), jó lesz, csak számolni kell azzal, hogy, ahogy tágul az átmérője a kábel miatt, úgy lesz rövidebb a hossza...
(meg vennem kell 3mm-es vagy 3,5mm-es zsugorcsövet, mert, ami van itthon 6 méret egyik sem jó...
). plusz elfelejtettem rendelni 6mm-es harisnyát... ami nem ártana az előlapi cuccokhoz.. goddamit!
de a legdurvább, a kijelző, ami érkezett.. vmi olyan kábel van hozzá, amit 5-10 éve használtak a nyomtatók géphez való csatlakoztatásánál
azzal még nem tudom, hogy mit kezdek, egyáltalán lesz-e hova kötni..
szóval igen, lehet, lesz belőle 1-1,5 hónap is még..
-
-
for3l
senior tag
szerk.: ohh! most már működik az első link is.
amúgy: ma végeztem a ház vagdosásával. hnap lehet, le is festem home-made betyár módra!
hétfőn érkezik a harisnya + minden egyéb más. remélem a tápra se kell már sokat várni.
képeket hnap lehet rakok fel néhányat.
szerk#2.: wow. az nb hűtéséért felelős venti felfogatása elég rock'n'roll lett.
-
A kábelharisnya megvan, csak jön erre felé. Festőt már kerestem a gépházhoz, megjön az árajánlat, és mehet a dolog. HDD halkító doboz úton van.
Szivacsigényemet alább adtam, sima fekete szivacsra, az csak akad valahonnan.
Valamit még vennem kell, ami nem jut eszembe most.Kölcsön kell még 1 fúró, kivenni a HDD keretet, meg egy hőlégfúvő a zsugorcsövekhez.
Azán csak össze kell rakni. Megvan, még 24 és 4 pines hosszabbító kell.
BTW hol lehet ilyet kapni? -
Bulitt
addikt
oké sorry, ágyas the best viszlát budapest
-
Barney™
aktív tag
#15527 - Ez a hobby-m, általában mindenki többet költ arra, amit szeret, vagy szeret csinálni..
#15528 - Nem olyan vészes a helyzet, csak 10 fokkal melegebb az alsó kártyánál, sokat számít az oldalapon lévő óriási légkavaró..
Nézegettem a pc-style képeket, és nagyon megtetszett, hogy a legtöbb gépnek feketére van fújva a belseje. Tudtok esetleg vmi linket adni, hogy hol lehet ilyet csináltatni ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen házat vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged