- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Hequila #51697 üzenetére
Nem tudom, miben állna az az 'érzékenység' a Li-ion töltésére vonatkozóan, mivel alapvetően azokat is hasonlóan kell tölteni, mint az ólomakkukat (CC/CV), csak természetesen más limitértékekkel. Épp ezért a probléma is hasonló lenne Li-ionnal, mint savas ólomakkuval: kettő cella soros kötése már túl kevés, háromé pedig túl sok feszültséget adna, illetve utóbbi esetben a töltésük ugyanúgy problémás lenne fix 12V-ról. Ráadásul ugyanaz a tárolható energiamennyiség Li-ion akkukkal a többszörösébe kerülne a relatív olcsó ólomakkukéhoz képest.
Az említett akkuval kiegészíthető DC-tápok is valamivel nagyobb kimenetet adnak a névleges 12 vagy 24 voltnál. Példa: Mean Well AD-55A (13,8V / 3,5A, max töltőáram 0,35A) -
And
veterán
válasz
Hequila #51695 üzenetére
Az akku célja a korlátozott szünetmentes ellátás lenne? Mert annál azért összetettebb egy ilyen rendszerben az akku töltése, hogy fogunk két komparátort, és azokkal elindítjuk majd leállítjuk a töltést. A probléma abban áll, hogy meg kell oldani az akku töltési áramának limitálást (áramgenerátoros mód), illetve ha tele van töltve, akkor a szinten tartását. Ezekhez egy kész tápegység pedig sok esetben nem a legmegfelelőbb: az áramlimit nem állítható, illetve ha a tervezett akku egy savas ólom / VRLA, akkor a táp feszültsége is kicsi lehet. A szinten tartáshoz ezeknél 13,5..13,7V környékét kell tartani, ciklikus üzemben 14V fölé is vihető a feszültség.
Egyébként lehet kapni nem annyira veszett drágán ilyen 'DC-szünetmentes' egységeket, amelyek lényegében kapcsolóüzemű tápok, de bennük van az akku töltésvezérlése is. Tehát egy külön sorkapocsba (ami nem a fő DC output) az akkutelep is rájuk köthető, van belőlük névleg 12 és 24V-os kivitel, többféle maximális áramértékre. -
And
veterán
válasz
Hequila #3798 üzenetére
Ez szerintem is 6MHz-es, viszont ezek nem arról híresek, hogy ''csak úgy'' tönkremennének, (leszámítva a durva fizikai behatásokat). Márpedig ha ez tényleg mechanikus szűrő, akkor az égadta világon nem is fogsz semmit mérni rajta szakadás- vagy diódavizsgálattal. Ez gyakorlatilag egy nagy jóságú rezgőkör, kicsit hasonló, mint egy kvarc, és nagy valószínűséggel tényleg ahelyett is van használva, időalap gyanánt. A 3-lábú szűrők szokásos bekötése szimmetrikus (bemenet, GND, kimenet), tehát meg is fordítható. Ha valóban szűrőként lenne használva, akkor az üzemi frekvencián mért impedanciája is fontos lenne az illesztés miatt, de egy egérben szinte biztosan a proc / vezérlő IC órajelét állítják elő vele.
-
-
válasz
Hequila #3787 üzenetére
Hogy mi ez az alkatrész az nem tudom, de adatcsatornán csak akkor fogsz valami jelet mérni, ha valamerre mozgatod az egert. (Hmm mégis van értelme a periféria mérés tantárgynak
)
Én amúgy a vezérlő IC-re gondolok, hogy az adta meg magát, mivel azt írod világít, így az optika kap tápot, csak a jelek nem kerülnek feldolgozásra. Ezt alátámasztja az is, hogy a géped nem ismeri fel.
De azért én megnézném:
1 nincs-e letiltva az USB port a gépen
2 csatik jók-e
3 a vezetékben nincs-e megszakadva az adatszál.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest