- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
schawo #50778 üzenetére
az a furi hogy olvastam róla hogy a kondis mikrofonok sokkal jobbak azért ilyet akartam venni. de usb-sről meg nem is a hallottam. és ez mindneképp fantomtáppal működne csak, nincs más megoldás?mi van ha túl gyenge, vagy nem működik, az egyetlen megoldás ez a fantomtáp?
am itt egy link róla:
http://www.gearbest.com/speakers/pp_193557.html -
Kernel
nagyúr
válasz
schawo #50765 üzenetére
Azt le is írják több helyen, hogy kevés lehet a feszültség, de ez a mikrofon arra van gyártva, hogy számítógéppel is használni tudják, esetleg némi kompromisszum árán, tehát ez nem szakszerűtlen használat.
Mellékelik hozzá a PC-csatlakozót (illetve csak azt):
Hangkártya kimenő tápját még a rövidzár sem teheti tönkre, egy ellenálláson keresztül adja ki a feszültséget, a kialakuló áram még zárlat esetén is jelentéktelen. Kábel- vagy csatlakozózárlat is bármikor előfordulhat, azt is kötelező elbírnia egy ilyen kimenetnek.
Fantomtápnak meg az a lényege, hogy kapacitív DC-leválasztás is van benne. A mikrofon felé megy a DC-táp, az erősítő felé minek menne, semmi értelme:
-
And
veterán
válasz
schawo #50747 üzenetére
A tesla indukció, azaz nem a tekercsre jellemző induktivitás mértékegysége (az indukció vagy mágneses fluxussűrűség függ többek között a tekercsen folyó áramtól is). Mellesleg 3 tesla óriási nagy indukció lenne. A T adott esetben jelentheti a tekercs menetszámát (turns) is, de ilyen formában leginkább nagyfrekvenciás, RF-áramkörökbe szánt - légmagos, elég kicsiny induktivitásértékű - tekercseknél szokták megadni, és mellé szokás írni az átmérőt, szolenoid esetén a tekercs hosszát illetve szoros tekercselésnél a huzalátmérőt is (vagy ha nem légmagos, akkor a mag méreteit vagy egyéb adatát, mint pl. AL-értékét). Tehát jó lenne látni, hogy milyen áramköri- és szövegkörnyezetben fordul elő az a bizonyos "3T"-s tekercs.
-
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
schawo #50469 üzenetére
Nézd meg az eredeti felvetést:
Nem túl aprólékos dolgokra kell, arra jó lenne az is ha előtúrnám apám ezerével forrasztópisztolyát?
Egyrészt mire kell, másrészt én sem szóltam volna, ha nem írja, hogy mi van. Ami már megvan, azt 2000 forintba sem kerül kipróbálni, utána majd elválik.
Csak megszokás kérdése egyébként. Katonaságnál hírműhelyes voltam (híradós szerviz lényegében), ott Wellert használtunk, először fura volt, de hamar ráállt a kezem arra is.
Utána viszont otthon volt fura a pillanatpáka. De nem sokáig.
Ezek olyan hitviták, mint valaki a Linuxra esküszik (ahhoz van szokva), más meg a Windowsra (ahhoz van szokva). Kétségtelen, a szakértelem is szerepet játszhat, de az, hogy óriási szívás, nagyon nagy gyakorlat, számomra mégis értelmezhetetlen.
Iskolás koromban még Weller sem volt, a Minifor nevű kis pákához voltam szokva, de amikor megvettem az első pillanatpákát, nekem sokkal jobban bejött. Nem nagyon kellett szokni.
Magam sem hittem volna, de LCD T-Con panelokon az AS15 IC cseréjét is jobb (nekem) pillanatpákával végezni, ennek persze megvan a trükkje is:
0,5 mm huzalból készült pákahegy (telefonkábel belső ere), valamit egy testelővezeték / darab drót, ami a pákát és a GND-t összeköti, nehogy valami impulzus kárt tegyen.
Fotó a netről származik, de teljesen esztétikus, korrekt végeredményt kell elképzelni.
-
válasz
schawo #50225 üzenetére
Igen de közben csináltam egy próba áramkört.
A power led és az AMC7135 is nagyon melegszik hűtés nélkül, 40fok körülire számítottam, de mér kézzel megfoghatatlan forróságú... Így ez kiesik a projektből lesz helyette LED WS2812B 5050 ez ha jól láttam nem melegszik nagyon
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
schawo #49828 üzenetére
Nem ismerek ilyet (ami persze nem mérvadó, mivel régóta nem is foglalkozom ilyen témával), Hex Buffer van még itt, 25 mA terhelhetőség: MC74VHCT50A.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
schawo #44501 üzenetére
A programozó tudása egy dolog, de mikor a gyári függvény készlet is tele van hibákkal, rossz regisztereket buzerál, vagy egyszerűen csak nem működik, nem úgy működik ahogy a doksiban le van írva, na akkor lehet izzadni.
A Nuvoton cég uC-inél ezt halmozottan lehet tapasztalni...
-
And
veterán
válasz
schawo #44501 üzenetére
"Alapvetően egy PC sem fagy le, a szoftver miatt teszi."
Alapvetően lehet, hogy nem, de egy PC-ben a sok nagyságrenddel bonyolultabb hardver önmagában is rengeteg okot adhat a fagyásra, hibás működésre, kék halálra, akármi hasonlóra.
Természetesen nem csak Basic-ban lehet µC-t programozni, a korábban linkelt fordítót készítő cég forgalmaz assembly-, C- és Pascal-fordítókat is, és nem csak Microchip PIC-ekhez, hanem AVR-hez és más kontrollerekhez is. -
válasz
schawo #44304 üzenetére
Ez tiszta, persze. Igazából az lett volna a kérdés, hogy ha ebben gyárilag 2400mAh-s akksi volt, és én veszek bele egy 7000mAh-osat, akkor azt is fel fogja tölteni az elektronika?
Bekötése egyszerűbb a tabletesnek, de ha olcsóbb a telefonakksi, és ugyanúgy jó, akkor inkább azt veszem meg. Juteszembe, a Nokia akksin 3 kimenet van, a két szélsőn (+ és -) 4,07V mérhető, a + és a középső között 4,05V. Ez a kivezetés a töltésvisszajelzésre szolgál? Mert ezt nem tudom sehova sem kötni a tableten, annak csak 2 vezetéke van: + és -.
-
válasz
schawo #44300 üzenetére
Aha, akkor azt mondod, ne a tabletakksi vonalat erőltessem, hanem vegyek bele valami bika tepsiakksit? Hely az éppen van neki, de a töltés nem lesz macerás? 5V 1,4A-es adaptere van a tabletnek. A töltő ugyanúgy feltölti bármelyik 3,7V-ost, igaz?
Illetve a másik kérdés, hogy ha odapöttyintek egy vezetéket az akksihoz, akkor annyi idő alatt nem melegszik fel annyira, hogy elrobbanjon nekem, igaz?
-
MineFox54
őstag
válasz
schawo #44153 üzenetére
Szia!
Vettem már használt behringert, az olcsó árért cserébe egy shitet kapunk. A kisebbeken még kikapcsoló gomb sincs. Monitor kimenet meg legelőször az 1002B-n van(ez a legkisebb tolópotis darab, 35-ért újonnan.)Amúgy a többit kösz!
A linkeket berakom ide, hogy megtaláljam:
http://classicapi.com/catalog/product_info.php?cPath=22_46&products_id=403
https://www.google.hu/search?q=passive+line+mixer&newwindow=1&safe=off&espv=2&biw=1218&bih=759&tbm=isch&imgil=zMaj_G5tVzVXYM%253A%253BhKeLQ1QYorP4TM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fexperimentalistsanonymous.com%25252Fdiy%25252Findex.php%25253Fdir%2525253DSchematics%25252FBuffers%2525252520Switchers%2525252520Mixers%2525252520and%2525252520Routers&source=iu&pf=m&fir=zMaj_G5tVzVXYM%253A%252ChKeLQ1QYorP4TM%252C_&usg=__MkHT-0--kdzNQ_lxM8miDKHGitc%3D&ved=0CCgQyjc&ei=SeN6VJXUMJPhaNfkgvAE#facrc=_&imgdii=_&imgrc=aK8_yqg0pWNbMM%253A%3BM5S7Sgce6vtkOM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.epanorama.net%252Fcircuits%252Flinemix.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.epanorama.net%252Fcircuits%252Flinemixer.html%3B563%3B420 -
MineFox54
őstag
-
törölt tag
válasz
schawo #43951 üzenetére
0.7746 V = 0 dBu
1 V = 0 dBVEzt értem, tiszta sor. Azt nem értem, hogy a -20dB-ből miként következik mondjuk a -22,781dBu.
Lehet rosszul kérdezem, de a számítás nem áll bennem helyre. -22,781dBU=-25dBV, erre megint ott a képlet, semmi gond vele. Csak az eleje nem tiszta, hogy egy -20dB értékből a -22,781dBu hogyan jön ki. -
Kernel
nagyúr
válasz
schawo #43951 üzenetére
Egyik érték sem hasraütés.
Az 1 V nyilván nem, mert az analóg jelátvitelben ez számít egy olyan szintnek, amin már kellően zajmentes jelátvitel megoldható, jelentősen elnyomja az erősítőzajokat, vagy egyéb zajforrásokat.
A telefonos szakmában pedig már "ősidők" óta standard a 600 Ω vonali impedancia.
600 Ω terhelésen 1 mW teljesítmény létrehozásához (hasraütés-alapon) épp 0,7745966692414834 V szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest