- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
MineFox54 #54756 üzenetére
Nekem a google hoz ilyeneket: [link] [link] [link] [link]
Vagy veszel egy ilyen gepet: [link]
Egy par cimkezett csovet en is vennek toled utana....Itt lattam jelolo rendszert: [link]
De szerintem ha veszel olyan sarga cuccot, amit eloszor linkeltem, betuset, abbol barmit ki lehet rakni. Vagy az annyira nem tetszik?
-
Kernel
nagyúr
válasz
MineFox54 #54740 üzenetére
Más téma, de nemrég én is átlátszó zsugorfóliát rendeltem, 18650 akku felújításához, mert így azonosító címkét is lehet alá tenni.
Úgy kezdődött, hogy egy amúgy jófajta és hibátlan akkuról lebontottam a fóliát, mert elektrolit folyt alá, aminek a forrását nem találtam (nem volt kilyukadva az akku).
Viszont utána jó lett volna szakszerűen rendbe tenni, ekkor jött ez: [link]
-
Lompos48
nagyúr
válasz
MineFox54 #52208 üzenetére
Lényegében mindegy, mivel a bemeneti jel egy váltóáramó feszültség. Í gy a bekötéstől függően az egyik, vagy a másik félperiódust "figyeli" és hasonlítja.
Ugyanakkor a 33 és 20 kohmos ellenállásokat én egyformának választanám, hogy a referenciapont a táp felénél legyen.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
MineFox54 #48582 üzenetére
Ha egy 110/220 vagy 115/230V-os primerrről beszélünk, akkor a 2 vége közé kell kötni a 230V-ot, ha olyan a hálózati feszültség, ha pedig 115V, azt a középleágazás és valamelyik vég közé kell kötni. Szemléletesebb talán menetszámmal magyarázni: feltételezve, hogy a 2 szélső szál között 100 menet van, akkor a középleágazás az 50. menetnél található.
-
mezis
félisten
válasz
MineFox54 #48559 üzenetére
A "vékonyabb" kivezetések lehetnek a primer tekercsek, erre 50Hz, 10 - 20 V -os váltófeszültséget kapcsolva méregetheted a többi kivezetés közötti feszültségeket.
Amelyiken meg semelyik másikkal nem jelenik meg feszültség, az árnyékoló tekercs kivezetése lehet.Ez meg olyan, mint egy "Puskás Tivadar..." trafó:
-
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
MineFox54 #46459 üzenetére
Annak valószínűleg 300 Ω a tekercse, de én sem hinném, hogy az kell neked. Én például ilyet vettem:
http://www.ebay.com/itm/400676393357
A relé tekercse 5V / 66 Ω, érintkezők 10A-t kapcsolnak. A panelon van két SMD LED, egyik az 5V tápot jelzi, másik a tekercsre kapcsolt feszültséget.
Az SMD tranzisztor PNP, vagyis az emitter megy az 5V-ra, a bázist pedig GND-re kell húzni a bekapcsoláshoz, amihez természetesen beiktatták a szükséges ellenállást is.
De végül a relét kiforrasztottam és önmagában használtam fel.
-
fpeter84
senior tag
válasz
MineFox54 #45852 üzenetére
szerintem úgy tudnád a legegyszerűbben megoldani ha fogsz egy natív USB-s arduino-t, mint pl ez (nano és társai az USB>soros csippel nem jó!) és az IDE-ben láttam példaprogit amivel USB HID eszközként képes billentyűzet leütéseket emulálni - így szerintem a multimédia gombokat is lehet emulálni mint a hangerő, vagy valami saját programot meghajtani ami meghívogatja a parancssoros állítást
vagy esetleg egy olyan USB-s hangkártyát dugj a gépre aminek alapból vannak ilyen gombjai - bár ezt nem tudom hogy linux alatt alapból tudják e a dolgukat és szabályozzák e a hangerőt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MineFox54 #45850 üzenetére
Ez véletlen nem Raspberry PI? Ott vannak GPIO lábak, amikre lehet gombot kötni.
A soros portra nem fogsz nyomógombot tenni, maximum a párhuzamosra. A soros portnál kell valami kis mikrovezérlő, amivel soros porton beszélgetsz, az meg kezeli a gombokat. A soros portot pedig tudod bash scriptből egyszerűen kezelni, meg ott a programjaidat is tudod indatani, vagyis ebben az esetben állítani a hangerőt.
-
válasz
MineFox54 #44457 üzenetére
MS Paint level 99. Szerintem alapvető problémák vannak az elképzeléseidben, kizártnak tartom, hogy valaha működjön. Jobban járna mindenki, ha az ákombákom rajzok helyett elmondanád, mit szeretnél. Itt sem a microUSB, sem a dióda, sem semmi nem stimmel.
Esetleg a linkelést is megtanulhatnád. -
Lompos48
nagyúr
válasz
MineFox54 #44457 üzenetére
Nem tudom mi az elképzelésed. A lényeg az, hogy sorbakacsolt 4 cella töltéséhez 4x akkora feszültség kell, mint egyhez. Ezért nem tudod megoldani egyetlen 5V-os forrással. Ez csak a szétválasztott cellák esetén sikerülhet. Abban is kételkedem, hogy egy microUSB csatlakozó a legmegfelelőbbmegoldás lenne egy 4A-es áram átviteléhez. Ráadásul az áramkörbe kapcsolt dióda még "felfal" egy nyitóirányúfeszültségnyit (diódától függően 0.5...1V, 1A áramnál), ami ugyancsak a töltős róvására menne.
-
MineFox54
őstag
-
Kernel
nagyúr
válasz
MineFox54 #44404 üzenetére
Mivel a végfok táplálásához gondolom sorba akarod kötni a 4 db akkut, ha azt üzem közben is szeretnéd tölteni, akkor egy 16,8 V-os Li-ion töltőre lenne szükséged, valamint egy védő és balanszírozó panelra is:
http://www.ebay.com/itm/351214904570
Ez biztosítja a soros cellák közötti feszültségkiegyenlítést, nehogy valamelyik túltöltődjön, vagy túlzottan kisüljön.
Vagy töltéshez ki kell venni a cellákat és egymástól függetlenül rákötni a 4 db TPA4056 alapú töltőpanel kimeneteire. A kimenetek nem közösíthetők, a panel nem biztosít galvanikus elválasztást. GND (-) közösíthető.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
MineFox54 #44406 üzenetére
Ilyen árak mellett érdemes minden akkuhoz egy külön töltőt (modult) használni. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy ezeket a töltőket is táplálni kell. Tehát a paramétereket figyelembe véve, a 4 töltőt egy legalább 4A tudású 5V-os tápra kell kötni az egyidejű töltéshez.
-
Kernel
nagyúr
válasz
MineFox54 #44197 üzenetére
Sztereó potméter kell a bemenetre, de szerintem gondot fog okozni még annak bekötése is, egyszerűbb lenne rendelni egy ilyet például:
http://www.ebay.com/itm/191367942139
Vagy lehet találni igény szerint, sokféle IC-vel, ilyen panelokat.
Akár diy kit formában is, amikor zacskózva adnak hozzá mindent, lehet rajta gyakorolni az összeszerelést. Ámbár sok esetben drágább a kit, mint a kész panel.
-
válasz
MineFox54 #44143 üzenetére
Egy mezei passzív mixert össze lehet dobni. Íme egy kupac megoldás: [link]
A passzív mixer hátránya, hogy a jelszinted el fog mászni. Ha ezt elakarod kerülni, akkor a passzív rész után kelleni fog egy kétcsatornás erősítő fokozat. [link]
Egy használt Behringer sokkal olcsóbb, mint építeni egyet. Cserébe pont annyival szarabb is.
-
törölt tag
válasz
MineFox54 #44143 üzenetére
akkor vegyél egy bármilyen pultot, ami rendelkezik az általad felsorolt funkciókkal a használtpiacról.
Ha kb nulla tudással nekiállsz egyet összegányolni alkatrészekből, akkor abból jó eséllyel csak egy kvázi-teremin lesz
Viszont egy már kész pulton minden megvan: ki és bemeneti csatik, potik, PCB-k, táp és DOBOZ. És kapcsirajz alapján könnyen javíthatóak, akár így távolról a fórum és egy DMM segítségével.
Ha meg magad állsz neki egynek, akkor valszeg még itt sem tudnak majd segíteni a hibaelhárításban és előbb megunod, minthogy bármi értelmes eredményre eljutnál.
Ha mégis az utóbbi mellett döntesz, legalább nézz körül DIY oldalakon, biztosan fogsz találni néhány line-mixer PCB-t, akár ültetve, akár csak magát a panelt.Ja a 802-est meg tedd át "bemenetbővítőnek"
-
törölt tag
válasz
MineFox54 #44141 üzenetére
ha csak összegezni akarsz jeleket, és minden egyebet a már meglévő pultodban akarsz megoldani, akkor keress rá az összegző erősítő kifejezésre. De itt is sanszos, hogy egy gyári megoldás beszerzése a használtpiacról rentábilisabb lesz.
Igazából nem jött le, hogy mit is szeretnél igazán ( nem, a paint-ábra sem segített) de szerintem a legjobban azzal járnál, ha vennél egy kis játékpultot ebayről és at javítanád fel igény szerint. Poti-csere, hibás műve-erősítők cseréje, normálisabb táp, stb. ( pl. link , vagy valami ilyen, mint ez a line-mixer)
-
válasz
MineFox54 #44138 üzenetére
Miva'?
Helyezzük el térben a gyereket:
Milyen célra szánt audió keverőpultról van szó?
Milyen szabványok szerint kell működnie (jelszintek, közös módus)?
RCA? Biztos?
Pontosan milyen eszközöket fog összekötni?
Mekkora a keret? A minőségi erősítés még diy-ban sem filléres tétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Interactive Brokers társalgó
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest