Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
Van annál már jobb, lásd az említett Kelvin módszer. Ha most lehetne képet feltölteni, készítenék egy fotót és feltenném. Így elmesélem inkább:
A műszernek 4 banánhüvelye van. Párosával fogadnak egy-egy villásdugószerű valamivel végződő mérőkábelt, amiknek a másik vége egy egy olyan csipesszel végződnek (aranyozottak
), amiknek a 2 szára egymástól el van szigetelve. Rácsippenve a mérendő objektuma az egyik "hozza/viszi" az áramgenerátor áramát, a másik(kettő) a voltmérő akár 100MOhmos bemenete. Ecco: itt a Kelvin módszer, ami akár mikroOhmok mérésére képes, mert a műszer az már tudja az Ohm törvényét.
A Wheatstone névből lenyúltam egy t-t. Elnézést!
-
Lompos48
nagyúr
Épp' az említett Metex műszerekhez árultak (régesrégen) nagyáramú külső söntöket. Ott ellenben a mérőszálak a sönthöz voltak kötve, a műszer pedig a sönt 2 plusz kapcsához.
Kis ellenállást a múlt század derekán
még Wheastone híddal mértek. Később jelentek meg a Kelvin kontaktusos ellenálásmérő hidak (4 mérőszállal működtek: 2 áramgenerátor volt, a másik 2 pedig nagy impedanciás feszültségmérést végzett, ahol a kontaktus már nem számított).
Csináltam razjot is, de nem tudom feltölteni.
-
szabifotos
senior tag
Egy régi TV-Hifi kombóból szedtem ki a hangszórókat. Papír membránosak, szerintem kb 40 W körüliek. Ezeknek építenék ládát. Néha olyan eszközzel használnám amin csak RCA vagy csak Jack kimenet van ezért kéne közösíteni és azt használnám amelyik éppen kell. A végfokokon is van ilyen hogy többféle csatlakozó van.
Szóval mind a két csati bemenet lenne a hangszórók hátulján. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
moha21
veterán
Hát mondjuk a csak a géphez van kb. 3-4 garnitúra aksi, régen én is többet használtam ( bár akkor még a NiCd-nek is volt szerepe ezen a téren is ), CD-lejátszóban, minidisc-ben, egérben, meg elég sok mindenben, de mára ugye ott a telefon, abban van minden egyben.
Sőt még telefonom is volt 4 db AA NiCd-ből összerakva, meg laptop akku is volt így.
Csinálok majd pár képet, mert van vagy 2-3 töltő, az egyik, az kb. mindent tölt a 9V-os ( nem jut eszembe a száma ) akkutól AAA-ig. Azt hiszem az viszonylag normális töltő.
Feleslegesen ugye nem akarok, meg a fényképező sem mai darab és használva is volt rendesen, azt meg tényleg nem tudom, hogy manapság mibe kellhet akku. Rádiós egér, bill kizárva. Kapucsengőbe meg megint felesleges, évekig elvan valami olcsó szarról is, távirányító szintén.(#14860) And : Ha ennyiért vennék nyilván már azt a 2000 Ft-ot rászánnám. Gondolom a nem totál fix töltőáram jobban kíméli az aksit.
-
moha21
veterán
Köszi!
Igaz tényleg húzós, de egy hosszútávon megérheti. ( Bár nem tudom melyik fényképezőbe kell még AA-s elem/aksi ez most egy Fuji S7000-esbe volt, a d90-ben saját Li-on akku van ). Másba annyira meg nincs használva.Még egyszer köszönöm!
Azt hiszem karácsonyra mégis beszerzek egyet.
-
atesss
addikt
Ez se lenne rossz ötlet, de már megvannak a szerelvények, úgyhogy most már ezzel szerelem fel.
A Legrand dugója hiába designos, sajnos a szokványnál nehezebben is szerelhető...
(Az egyik kábelt más hosszra kell vágni, mint a másikat.)De bekötöttem, és mégis működik a fénycső !
Furcsa, mert valami kis darab mozog a csőben...
De úgy tűnik jól bírják ezek a fénycsövek.Tényleg igazad volt a "kézrátételes" teszteléssel, halványan villog, ha nem a fázist szakítom meg. A burkolóköves konyhában jobban, mint parkettán + ha leveszem a papucsomat, még inkább.
Más:
A felszereléshez szükség lesz egy kevés kábelcsatornára is. A lenti tárolóban már használtunk egyet, abból meg is maradt annyi, ami elég lenne. És pont megfelelő vékonyságú is.
Csak az öntapadó rétegével elég rossz tapasztalatom van. Pedig ez volt a drágábbik a boltban (GoVill). Létezik olyan öntapadós kábelcsatorna, ami tényleg tapad is ? -
atesss
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Akkor ki is próbálom mindjárt, utána meg úgyis valószínűleg idő lesz mire fel is lesz szerelve (mivel szinte biztos, hogy kell bele fénycsövet venni).
Esetleg ajánlhattok egy boltot Bp.-en, ahol viszonylag olcsón lehetne kapni jó minőségű fénycsövet. Lehetőleg a belváros közelében.De akkor utána a biztonság kedvéért azt fogom csinálni, hogy beszerelve kimérem hogy milyen dugvilla állásnál van a megfelelő helyen a fázis. És rárakok valami jelölést a dugó felső felére, amiből bárki tudhatja, hogy ha az van felül, az a jó állás. Mivel fehér, asszem alkoholos filc elég lesz.
Amúgy egy eléggé "designosított" dugót sikerült venni. Meg akartam keresni a Legrand katalógusában, de egyenlőre nem találom, ha megvan, felrakom, mert aranyosan néz ki. -
Lompos48
nagyúr
Olyat még nem láttál, hogy egész trafóállomás vezérlése úgy van megoldva a kábelszínek szempontjából nézve, hogy köszönőviszonyban sincs évszázados konvenciókkal csak azért, mert akkor "nem volt más raktáron"? 100A-es egyenirányító kimenete barna meg fekete kábellel az akkukhoz kötve? Nem folytatom, mert a gondolattól is kiráz a hideg.
-
Lompos48
nagyúr
Igazad van. Úgy hívják még akkor is, ha nem tartom helyesnek, mert:
"A zománcok könnyen olvadó bóraxos üvegek, melyeket olvasztásuk után vizzel finom porrá őrölnek. A zománciszappal vagy úgy vonjuk be a tárgyakat mint a máziszappal, vagy ecettel rá is festhetjük. A bevont tárgyakat végre muffelkemencékben addig égetik, mig a zománc simán meg nem olvad."
Ha üveg volna nem lehetne aszpirinnal és pákával letisztítani a szigetelést.
-
PH-User
addikt
Az nem fog feloldani semmit a fólián?
Van alkoholom kétféle. Töményebb és hígabb is.
Most takarítottam le a gombokat hideg zsíroldóval, teljesen tisztát lettek.
Van egy fekete műanyagpanel amin a kis gumi gombok vannak, azt is lefújhatom zsíroldóval?
A fóliát meg akkor alkohollal fogom átmosni. -
Speeedfire
félisten
Hát, ez bonyolultabb, mint gondoltam...
Akkor rakjam át most vissza 3.3V-ra? Csak, mert direkt így vettem az ellenállásokat, hogy 3.5V legyen a ledeken!
Áramosztást, hogy csináljak ledeken? Mennyi a ledek ellenállásának értéke?
200mA kellene nekem a ledek felé. Tehát el kellene égetnem legalább 300mA-t. Ha U=3.5V, akkor R=3.5/0.3=11.6Ohm, ha jól számolom és legalább w=u*i=1,05Watt teljesítményű legyen.Tehát ha marad a 3,5V és bekötök sorba egy 11.6Ohmos ellenállást ami legalább 1wattos akkor "örök" életűek lesznek ezek a ledek, de csak akkor ha 10 led van bekötve. Ha több akkor halványabbak lesznek, ha kevesebb akkor meg eléghetnek.
A végén kiderül, hogy jobban jártam volna a 220V-al.
-
-
Lompos48
nagyúr
Talán kiderülhetne, ha volna egy olyan fotó, ahol a függőlegesre állított modult hátulról megvilágítva (valami kisméretű fényforrással) előlről mutatná, mert úgy tűnik elég átlátszó hozzá.
Tényleg gyanús a 2 kerámia ellenállás a híd alsó (negatív) ágában, így nagyon árammonitorizálásnak néz ki. 5A-nél ad 250mV-ot. Kérdés mekkorát erősít még rajta az IC erősítője? A belső referencia max 3V lehet, ha az áramkör már 3,5V-tól működik... -
Lompos48
nagyúr
Egyáltalán nem kizárt, de jó lenne tudni mit csinál az előtétellenállásokon kívül az a másik 3-4 ellenállás, amik valószínű, hogy az IC erősítő áramköreihez tartoznak.
Ugyanakkor az töltőáram nagyon pontosan belőtt feszültséget igényel, ha arra van kalibrálva a kijelző. De jó lenne ismerni a rajzot! -
Speeedfire
félisten
Hmm. Ismét költséghatékony megoldás akkor. Az adatlap szerint 4Ohm, akkor oda 8Ohm kellene. Viszont itthon csak 4 Ohmos hangfalak vannak, új hangszórókra/hangfalakra meg nem mostanában lesz keretem.
Ellenben úgy tudom, hogy a szimmetrikus táplálás az ideálisabb az ic-knek.Szerintem, de javítsatok ki ha tévednék akkor a legjobb/egyszerűbb megoldás az lenne, ha 2 mono blokk lenne, szimmetrikus táplálással. A tápot meg csak 2 felé osztom, a mono blokkokkal meg párhuzamosan bekötök 1-1 puffert.
-
Speeedfire
félisten
Tehát, légyegében ha mind a 2 oldalon ugyan az van akkor osztódik az áram/fesz! Illetve elé kell kötni még 1-1 elkót is. Gondolom nem valami kicsit.
36V 2A a trafó.Csak egy új dolgot kellene építenem, ha már minden adva van. Trafó van, nyákot tudok marni, csatik vannak, potik vannak. Csak a sallang kell, 1-2 ezer huf.
2*20 wattra melyik ic lenne ideális? A hang minőség számít. 2*18V-ról menne.
-
k.geri19
tag
valóban 3lábu. kipróbálom (egyik kondi negatív töltést másik a pozitívot kapja akkor menyit mérek ki)
de amilyen szerencsétlen vagyok ezzel az erősítővel szerintem már 4hete ,,foglalkozok,, vele
szóval szerintem a kolléga rajza után is hasonló 75voltos ágat mérhetek majd ki
olyankor mit lehet tenni?hogy ez a 36voltos ág 50et jelezzen.
a híd ban levő ellenállások ha tönkre mennek csinálhatnak ilyen gubancot?szerintem reggelig fogom,,buherálni,,
és nagyon szépen köszönöm minden kedves segítőkész kollégának a segítségét!!
-
-
atesss
addikt
Itt írnak az akksicsere lehetőségéről: [link]
Ez alapján 43x43x4-5 mm.
De én még nem mértem meg. Illetve azért a 4 vagy 5mm-es vastagság sem mind1.De ha nem is robban fel, tönkre mehet nagyom hamar ha a 240mAh-sat teszem bele ?
Vagy lehet más probléma, pl. nem tölti fel ?Azt nem tudom még, hogy amit az akkupakkokra írnak méreteket a Li-Ion.addel.hu-n, abban benne lehet vajon a forrfül is ?
Mert ha igen, lehet hogy próbálkozhatnék az egyik 48mm-essel.
Csak asszem abból sem volt raktáron.
Legalábbis itt, próbálok keresni majd másik boltot. De ha van tippetek, mondjátok.Köszönöm a felajánlást.
De sajnos nem látom túl nagy esélyét hogy beleférne ebbe a méretbe.
Bár az előbb linkelt oldalon is írnak egy Nokia akksit csere lehetőségként.
De az tényleg igaz, hogy ilyet újonnan nem annyira érdemes venni, mert meglehet 4000 ft körül. -
Lompos48
nagyúr
Klasszikusokat idézek:
PHM:
A töltésvezérlő elektronika telefonoknál szinte mindig az akkuban van.
A telefon csak a töltési állapot kijelzését végzi.Nem is a 12V miatt aggódtam, hanem az átfolyó áram miatt.
Ez könnyen meghaladhatta akár a 2A-t is.Lompos48:
A FET-nek legfennebb a disszipált teljesítménnyel kellett megbírkóznia
Gondolom az említett FET ugyancsak az akkuban van., és gondoskodik a típusnak megfelelő töltőáramról is, mint egyik alaphivatásáról.
Ezen spekuláltam.
-
Lompos48
nagyúr
Az igazság az, hogy nagy kihívás lenne a technológusoknak olyan FET-et gyártani, ami ne bírjon ki 12V-ot.
Az áramot pedig valószínű hogy az akku elektronikája tudta hova tegye. Ha egy régebbi akku volt, az még nem tudta az amperközeli áramokat "fogadni". A FET-nek legfennebb a disszipált teljesítménnyel kellett megbírkóznia (nem hosszú ideig az értesülések szerint - 5 perc
). Akkor is jó tudni!
-
Lompos48
nagyúr
Amim van, azt még az özönvíz előtt Tektronix Curve Tracer képernyőjéhez használtuk előtétnek, előre meg-/berajzolt határértékekkel. Az anyaga elég lágy, ezért a karcolások is alig látszanak rajta, ollóval szabható, anélkül, hogy hasadna/repedne. Mást nem ismerek, nekem is a plexi az egyik kedvenc alapanyagom. Újat csak az utóbbi időben tanultam, lásd a Gorilla Glass (drága mobiloknál használt karcálló üveg). Időben hamarabb nincs megoldásom, holnap a hegyekbe/vadonba megyek... Ha érdekel, akkor kedden emlékeztess.
-
Lompos48
nagyúr
100x125 mm, a fiókomban. Reggel korán utazok, csak szerdán tudnám intézni, esetleg postán. De az is még napokba telne... Feltélenül metil-metakrilát érdekel? Ez nem pont az, csak olyan (tehát a kloroform valószínű nem oldja ugyanolyan jól, és reszelve nincs császárkörte szaga
).
-
Lompos48
nagyúr
Kondenzátorokon kívül még láttam ilyet kiolvadó biztosítékon is.
Spekulálva gondolom: azért nincs másfelé is, mert villanyszerelésben senki nem foglalkozik a színuszgörbe csúcsértékével, mérni se azt szokták. Egy dióda pedig, ahol ez már fontos, valahol határterület elektrotechnika és elektronika között.
-
Lompos48
nagyúr
Én se mondtam mást.
Csak azért sarkítottam (esetleg) kissé, hogy ne lőjünk szúnyogra ágyúval.Nagyon régen egy tartály töltését kellett szint függvényében ki-be kapcsolnom. Nyakatekert elektronikát képzeltem el hozzá. Koros szaki (jóval fiatalabb mint én most) megjkérdezte: mi a véleményed egy buditartály-szelep szerű megoldásról...
-
-
Hali!
Nos kapkodtam és elnéztem 1-2 dolgot.Pl. a cikkben leközölt panelrajzot tükrözni kellett volna én meg kirajzoltam a panelt ahogy a képen volt.A cső foglalatot még át is tettem a másik oldalra a fólia felől és a félvezetőket meg úgy raktam be mint a képeken látható
Persze,hogy fordítva voltak és tegnap jöttem rá,hogy jól benéztem
Így jár az ember amikor kapkod és figyelmetlen.
Most már szól ugyan azokkal a félvezetőkkel csak nekem úgy tűnik melegszenek(kezem nem állja).Angolul nem tudok így nem tudom a szövegből sem kihámozni,hogy írnak-e egyáltalán a hőmérsékletekről. -
atesss
addikt
Azt mondod, tűvel meg lehet csinálni ?
Megpróbálom holnap, remélem tényleg sikerül.
Csipeszt nem kell külön keresnem, az van a multiméterem kábeléhez (ilyen a mérőcsúcsra rácsúsztatható darab). Azzal szerintem meg tudom fogni a tűt is ha jól csinálom, legalábbis remélem.Vagy arra gondolsz, hogy a tűt előre helyezzem be ? És az hogyan fog csak a szükséges belső csatlakozóhoz hozzáérni, és a micro USB külső házához nem ?
-
Batman2
őstag
Szevasz
Igen, ez már nekem is megfordult a fejemben, hogy az 555 esetleg nem tudja követni a jelet, de nem teljesen világos számomra, hogy a kondi csere az megoldás lehet e, mit változtat a jelen !??
A fűrészfog szélességét csökkenti, vagy a meredekségét növeli, gyorsítja a lefutását ?És az sem teljesen világos, hogy ugyanaz a hatás, vagy más, ha a kondit kapacitását változtataom, vagy a potmétert tekergetem ??
Négyszög jel esetében elvileg mindegy, mert mindkettővel egyformán lehet növelni, vagy csökkenteni a jel frekvenciáját, bagyságát !
Mindenesetre kipróbálom, hátha segít !
Egy bemeneti szűrő kondin én is gondolkodtam, de aztán nem láttam értelmét, mert a bemeneti tranyós erősítő után igazából ott van a szűrés egy 47nF-os kondi formájában !
Viszont a kondi mérete az kérdés, hogy mekkora is kell valójában, a 47nF-os sok, vagy kevés ??
Elgondolásom szerint minél nagyobb kapacitású szűrő kondit használok, annál nagyobb aplitudójú, annál szélesebb a trigger impulzus !
Ez viszont azt jelenti, hogy egy adott frekvencia felett a kondi már folyamatosan vezető állapotban van, így folyamatos áramfolyás indul meg, ekkor pedig nincs, vagy éppenséggel túl sok a trigger jel az 555-ös számára !Az tény, hogy ez a kapcsolás egy négyütemű, négyhengeres motor megszakító impulzusainak mérésére lett szánva és méretezve, a generátor pedig az én járgányomnál kb. 2,3 szor nagyobb fordulaton pörög a főtengelynél, igaz, a három fázisból csak egyet hazsnálok fel, akkor akkor is értelmezésem szerint legalább 2,3 szor több impulzust kap !
Mindenesetre jogos a szűrő és frekvencia alap kondi értékének változtatása, kipróbálom nagyobbal is, kisebbel is, aztán meglátom melyikkel merre változik !
A generátor kapcsain jelentkező pulzálás, periodikus feszültség változás felhasználása szűrő kondival is jó ötlet, csak az még magasabb frekvenciájú jelet szolgáltat elképzelésem szerint, mint egy fázisnak a felhasználása, mivel abban mindhárok fázis csúcsai benne vannak. De elég kicsi, pl. az említett 15nF-os kondi hazsnálatával még lehet az is mérhető !
Neten olvasgattam ilyen fordulatszám mérő kapcsolásokhoz fórum hozzászolásokat is (pl. BSS), van aki azt mondja, hogy ezek a kapcsolások csak a megszakitó impulzusaival dolgoznak, váltóáramú jelről nem, tehát a hitelesítését sem lehet 50Hz-es váltóárammal elvégezni, mások pedig azt állítják hogy lehet, és vannak akik azt állítják, hogy megy generátor fázisról is, mint jelforrásról !
Nekem 50Hz-es váltóáramról jelzett, tehát úgy tűnik, hogy megy róla, bár más frekvenciájú váltóáramról nem tudtam kipróbálni.
Köszi a hasznos tanácsokat !!
Üdv.:
-
Batman2
őstag
Szevasz
Itt a generátor kapcsolási rajza és a szerkentyűm bekötése:
A pirossal jelzett pontrol veszem le a váltóáramú jelet és viszem a szerkezetbe !
A gyanúm az, hogy hiába benne van a körben az akku is, ami folyamatos áramot szolgáltat, de a generátor által termelt áram feszültsége szükségképpen nagyobb az akku feszültségnél, emiatt a generátor működéséből eredő, fordulatszámmal változó frekvenciájú impulzusok rajta ülnek a tápfeszültségen !
A tápfeszültségen mindhárom fázis impulzusai rajta vannak, mig a szerkezet jelként csak az egyik fázist használja, ennek a fázisnak a többi fázissal való interferálása, vagy valamilyen egymásra hatása okozhatja ezt a furcsa viselkedést, amit tapasztaltam !Ez lehet, hogy csak a bejövő jellel interferál, és ez okozza a bajt, de lehet, hogy magát az 555-öst zavarja és az bolomdul meg, e miatt csökkenni kezd az általa létrehozott impulzusok száma, igy a mérő feszültség is, ezért csökken a jelzés !
Elgondolásom szerint, ha teljesen, vagy legalábbis egy szintnél lejjebb, nagyon kicsire sikerül szoritanom az tápfeszültségen ülő, zavaró fázis impulzusokat, akkor nem lesz probléma a kijelzéssel !
Bár az nem teljesen világos számomra, hogy a jelként felhasznált fázis miként földelődik, tehát a szükséges másik pólus, a jelföld hogyan kapcsolódik a szerkezetemhez ???
Mivel közvetlenül a váltóáramú tekercsről nincsen másik pólus a szerkezetre csatlakoztatva, csak a dióda soron keresztül van kapcsolat, földelés !
E miatt felmerül bennem a kérdés, hogy ez nem okoz e eleve problémát a szerkezet működésében ??Külön tápról táplálva ez biztosan nem okoz gondot, ez tiszta, de igy nem tudom átlátni a dolgot !
Akár hogy gondolkodom, ha megfelelő a zavar szűrés és impulzusoktól mentes, folyamatos egyenáramot tudok a szerkezetemre juttatni, akkor csak nem zavarhatja semmi a jelet és a szerkezetet !
Nagy kondi, 100nF-os szűrő, dióda és ha ez nem lenne elég, akkor akár két lépcsős RC szűrés, erre tudok gondolni, mint megoldás !
Mi a vélemény ??
Üdv.:
-
Lompos48
nagyúr
Mind igaz!
2 hozzáfűznivalóm van mindössze:
Amióta eszemet tudom a 100nF-os kondenzátorból mindig a legklasszikusabb kerámiát használ-tuk/-tam, ami az a nagyobbacska négyszög és nagyon lapos, mert teljesen sík szerkezetű. Ezeket pedig ha csak tehettük egyenesen az IC lábaira, vagy ha nem volt lehetséges, akkor a NYÁK hátára, az IC lábainak forrasztásaira szereltük. Ezeknek az értelme a nagyfrekvenciás gerjedés elkerülése, mert az IC-be nagy erősítésű hibaerősítő is van integrálva, ami gerjedhet.
Ami a vezérlőjel begyűjtését illeti csak anyit tudok, hogy a technikai vizsgáztató állomásokon a diesel motoroknál ezt vagy nyomásérzékelővel valamelyik slagon, vagy induktívval a generátor valamelyik szálán csinálják, ezzel megoldva a galvanikus leválasztás (közös testszál) problémáját is. Ehhez ellenben adatok kellenének. Utóbbi tűnik kézenfekvőbbnek: ferritgyűrűvel, amin átmegy a generátor valamenyik szála és van rajta egy tekercs, ami impulzusokat gyűjt. Csak mekkora???
-
Batman2
őstag
Szevasz
Ezt körülbelül igy gondoltam én is, viszint azt nem teljesen értem, hogy hogyan fog az összes LED világitani, ha csak max. 1V feszültség jön létre ??
Gondolom, hogy kellene legalább 2,5V- ha a 3914-es max. ref feszültsége annyi !Viszont az 555 ebben a kapcsolásban nem fürész, vagy háromszög jelet produkál négyszög helyett ?
Mert a négyszög generálás kapcsolásban a 6-os és 7-es láb között van még egy ellenállás, a fűrészfog kapcsolásban pedig direktben van a két láb összekötve, mint itt !Üdv.:
-
Lompos48
nagyúr
Ezzel számoltam. Így ellenben már csak spekulálni lehet. Ha eredetileg 120V-os hálűzatra készült, akkor mi volt: trafócsere, trafó újratekercselés vagy egéb stikli. Akkor esetleg nem jó a trafó? Ha rossz a tápfeszültség szűrése akkor elképzelhető, hogy a belső számlálók valahol vétenek a brumm miatt néha. Egyéb akkor se jut eszembe, ha megfeszítenek. Az adatlap szerinti alkalmazás pofonegyszerű, csak mindent az IC csinál. Sajnos még szkóppal se lehet a számláló fokozatokat megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest