- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobil flották
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adyh
tag
Sziasztok!
Előre is leszögezném, hogy nagyon kezdő vagyok
Létezik olyan áramköri elem ami csak egy adott feszültség alatt enged át?
Vagy hogyan lehet megoldani ezt a legegyszerűbben?
Néhány ledet párhuzamosan kötve hangszóróba építeném (nem kivezérlésjelzőként csak ritmusra villogjon) és nem akarom hogy elszálljanak. Ha ellenállást teszek eléjük akkor kis hangerőn nem működik ha nem teszek nagy hangerőn elszállnak."Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
válasz Lompos48 #9586 üzenetére
Először is köszi a választ!
Megfogadom a tanácsod, de akkor, hogyan kellene ezt megoldani? Milyen formába kell őket meghajtani? Hogy működik az, hogy hangerőtől függetlenül villogjanak? Szerintem most az én esetemben a torzítással nem foglalkozom(nem egy professzionális hangszóróról van szó, én tákoltam ). 3-5 Ledről lenne szó, sorba vagy párhuzamba? Ellenállás kell elé akkor de mekkora?"Az akaraterő megteremti az utat"
-
-
adyh
tag
válasz Lompos48 #9593 üzenetére
Okés, csak azt nem értem, hogy amikor sorokat kötöm párhuzamosan akkor mért kell fordítottan?Ha beteszek egy sima diódát és erősebb a jel akkor csak az szál el, és ezt az ellenállás után kell tenni? ITT találtam egy rajzot a lap közepe felé, itt a sorok egy irányba vannak.
"Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
válasz Lompos48 #9595 üzenetére
Köszönöm a válaszaidat!
Még az merült fel bennem, hogy ami van most nekem led az max 3,3V-ot bír. Ha sorba kötjük úgy lesz ez az érték nagyobb? vagy hogy van ez kapcsolatban azzal, hogy 15-6V-ot bírják?Vagy az ellenállás ennyire lehúzza?[ Szerkesztve ]
-
adyh
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy Genius 3000A-m és azt hiszem tönkrement a baloldali kimenet (tehát az erősítő részénél a kimenet). Talán zárlatos lett vagy a fene tudja, de folyamatos elég erős lüktető búgást hallat akkor is ha teljesen leveszem a hangerőt, és akkor is, ha nem megy rajt semmi.
Mi lehet a probléma?
Veszprémben van valaki aki bele tudna kukkantani?
köszi a segítséget!"Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
Sziasztok!
Egy erősítővel kapcsolatban kellene segíteni.
Mi okozhatja azt, hogy az egyik kimeneten először csak sercegett folyamatosan mint a rádió (elég hangosan és hangerőtől függetlenül) de gyengén átszűrődött a zene, most meg csak búg.
De 10perce még jó volt.
Kb 1 hónapja volt cserélve tranzisztor (TDA2030) benne ezen az oldalon méghozzá mind 2.
Akkor valószínű rövid zárral lettek kiütve. Kicseréltem, működött mostanáig. Pedig semmi extrémet nem csináltam azóta vele, még csak nem is erőltetem.
Vélemény?"Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
válasz Lompos48 #10584 üzenetére
Szét szedtem megnéztem, összeraktam, működik, kis idő múlva megint búg, megint szét szedtem látszatra semmi változás de nem akar szólni..
Egyébként elvileg jól vannak rögzítve, pasztával.
Én meg fogalom zavarban vagyok akkor, tényleg IC, de a boltban is a tranzisztorok közt volt"Az akaraterő megteremti az utat"
-
-
adyh
tag
válasz Lompos48 #10594 üzenetére
Hát valami lapka volt mögötte, azt vissza is tettem, meg a csavar alá is a szigetelő gyűrűt.
Igazából konkrétan ez egy Genius SP-HF3000A
Találtam a 2000a-hoz egy ilyet, annyiban különbözik, hogy ebben 2 IC van összesen.
Nem tudom segít e valamit"Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
Sziaszok!
Átmenetileg szeretnék egy normál villanykapcsolóval megszakítani egy áramkört. Konkrétan egy szoba lenne ez a lakásba. Elő van készítve minden, ott lóg a 6db kábel, színenként 2 ugye, meg egy kültéri, ilyen dobozos kapcsolóm. Mit mivel kell összekötni, hogy áramtalanítani tudjak vele?
-
adyh
tag
válasz Speeedfire #12320 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam. De hogyan? Barna (fázis), kék (nulla), zöld-sárga (föld). Úgy jó, ha a földet rendesen bekötöm a helyére, nullát direktbe össze szigetelőszalagozom a dobozban, a be illetve a kimenő fázist meg, úgy, hogy egyiket a helyére, másikat meg a nulla helyére? Így szakít nem?
-
adyh
tag
Én is erre gondoltam. De, találtam egy azt hiszem 2 sarkú kapcsolót, 4 bekötési ponttal. Egyik N, másik L És a másik oldalon a kefelé nyilak. Kipróbáltam hangszóróval. Ez lesz a jó, szakítja a kéket is meg a barnát is. Földet meg akkor össze kötöm.
Köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
-
adyh
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy tápegység autó erősítőhöz, amit lakásban akarok használni. Azt mondták nem elég neki a 12V kell 14,7V neki illetve legalább 5A. Igaz ez?
Mert akkor nem úszom meg olcsón a dolgot. ezt néztem. Jó e? Ha nem vagy van olcsóbban, akkor linkelne be valaki egy jót és olcsót!
Köszi"Az akaraterő megteremti az utat"
Új hozzászólás Aktív témák
- Getac UX10 G2 i5-10210U 8GB RAM 256GB SSD Win 10 Pro
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest