- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Latency #47519 üzenetére
Igen, valóban ott volt! Én azt gondoltam, hogy azt roncsolás nélkül nem lehet szétszedni, de aztán csak sikerült.
Így, hogy hozzáfértem az elektronikához, már lényegesen egyszerűbb volt a dolgom: a "-"-t a készülékházzal érintkező felülethez forrasztottam, a "+"-nak pedig kerestem egy olyan pontot, ahol mindig megjelenik a plusz.
Így:Köszi a segítséget mindenkinek, működik az egyfunkciós lámpa.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Latency #46597 üzenetére
A fűtőszál ellenállása 12 Ohm és 3V DC esetén kb. 75mA-t vett fel.
Melegellenállás eszerint 40 Ω, a maradék 9 V ejtésére pedig 3*40 = 120 Ω kellene.
Ellenőrző számítás: 12 / 160 = 0,075.
Ha a terhelés hatására esik az AC, akkor kisebb ellenállás lehet szükséges, de ez a trafó méretétől, teljesítményétől függ, hogy mennyire vesz észre 75 mA-t.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #46599 üzenetére
Oké, jó kis cikk. Akkor további jó kísérletezést!
Ha AC fűtőfeszt használnék az azt jelentené, hogy (3/1,41)V lenne a kívánatos érték? Ha jól számolok ehhez kb. 55Ohm adódik, ami 4,1W-ot fűtene el.
A 3Vac az effektív értéket jelenti, aminek a termikus (fűtő) hatása megegyezik a 3Vdc- vel. Így számolj vele.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #46597 üzenetére
Szerintem a váltóáramú fűtés nem nagyon talál a VFD működésével. Ennek az oka, hogy ezek direkt fűtésűek, nem úgy mint az elektroncsövek többsége. Így a fűtőszál egyben katód is, ez pedig az időosztásos vezérléssel interferálhat, digitenként fényerőkülönbséget produkál(hat). Egyébként a fűtőszál izzása nem is kell látsszon.
-
Sident96
tag
válasz
Latency #43209 üzenetére
Esetleg magyarul tudnál nekem erről írni valamit? H-Bridgel láttam konkrét motorvezérlő kapcsolásokat. Nekem 2x2(mert páronként ugyan úgy működnek) motort kellene vezérelnem, amire van 6 analóg kimenetem. Jó lenne megoldani 2-vel. A digitális kimenetek száma nem gond(0 vagy +5V).
Elektronikában elég kezdő vagyok, ha megismerek egy rendszert, később feltudom használni újra máshol, de az első alkalommal mindig gondban vagyok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Latency #42402 üzenetére
Az ilyesmi még belefér. Egy régebbi picosope-al szoktam méricskélni, annak elég jó programja van és a cucc is jó, csak az nem az enyém.
Spektrum mérésben hány MHz-ig tud elmenni ez a Hantek? 5MHz-et tud a Pico amit haza szoktam hozni, az pont jó volt rá hogy kiderüljön, 4-4.5MHz-en gerjed az erősítő amit csinálok, mert nem volt jól beállítva.
-
And
veterán
válasz
Latency #41187 üzenetére
Úgy, hogy az alapjáraton egy 12 MHz-es kvarc, és a 36 MHz-es működéshez a harmadik felharmonikus környezetére hangolt oszcillátorban kell járatni. 20..30 MHz feletti alapkvarcokat nem nagyon készítenek (e felett a kristály kezelhetetlenül vékonnyá válik), bár ez is eléggé gyártófüggő.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Latency #39220 üzenetére
Nekem működik, csak funkcionálisan nem nagyon jött be. Esetleg annyi, hogy néha kétszer kellett megnyomni egy-egy gombot, míg reagált. De én mindenképpen ragaszkodom a jól bevált tanítható távszabályzómhoz, ami több eszközt is kezel.
Tanítással nem is lett volna gond, csak közben kiderült, hogy ennél a NumLock magát a vevőegységet kapcsolja át, többféle állapotra. Csak egy példa: Enter, vagy 5, vagy JKL, vagy jkl betűk gépelése (mint egy mobiltelefonon).
Az állapotváltás nekem nem praktikus, ha viszont alapállásban hagyom a vevőegységet, akkor használhatom például a Nyíl / Enter funkciókat, de akkor nem tudok számot beütni, ami pedig szükséges számomra a KMPlayer, PotPlayer, DVBViewer bizonyos funkcióinak vezérléséhez. Plusz vannak ugyan egyéb billentyűparancsai is, de összességében ezeket valamivel rosszabbul tudom kihasználni, mint a régebbi fajta USB-vevőmnél, ami egy tunerkártyához tartozott valamikor, így végül inkább visszaálltam arra.
Igaz, hogy egérkurzort is tud mozgatni, jobbra, balra, vagy átlós irányban, valamint klikkelni, de ahhoz külön rendeltem egy egeret, amit tévézéshez használok, így nem kell ide-oda hurcolni a "fő" egeret, ami néha zavaró volt, kergetni az egeret, hogy hol van éppen.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Latency #39092 üzenetére
Negatív visszacsatoló körbe így nem lehet beavatkozni, mert csak elbillen és pont a dolgát nem fogja végezni (stabilizálni).
Eleve, a hibaerősítő bemenetén a csökkenő feszültség a kimenetet felfelé szabályozza, és fordítva.
Hasonló esetben a referenciafeszültség leosztásával lehetne a kimenet csökkenését elérni, de itt ahhoz hozzá sem lehet férni, mert az IC-n belül van. Esetleg építeni hozzá külső műveleti erősítővel, külső referenciával egy szabályzó fokozatot, ami a kimenetet figyelné és a 4. lábon avatkozna be. Ha megér annyit a dolog, talán ki lehetne kísérletezni.
-
PH-User
addikt
válasz
Latency #21969 üzenetére
Szia!
Köszi a reagálást, lehet, hogy az hibás, de nekem ez az egység eléggé pontatlan. Mivel nincs nagy tankja (28l),
illetve keveset tankolok egyszerre (3-6l) így nekem olyan valami kellene, ami literre pontosan kijelzi a benzin mennyiségét. Valami digitális eszköz lenne a legjobb LCD kijelzéssel. -
atesss
addikt
válasz
Latency #20239 üzenetére
Köszi, ez nagyon jónak tűnik !
A 0,5V drop az már elég sok, de az csak 1A-nél van.
De 100mA-nél csak 110mV Typ !
És 300mA-nél is csak 200mV.
Bár az nem értem, hogy melyik kimeneti fesz. típusnál is pontosan - mert csak egyetlen ábra van... ([link] - 7.old)Ráadásul láb-kompatibilis a 7812-vel.
Bár amit a 7812-re találtam elsőre, ott nem írják, hogy a fémtest földön lenne.
De ez legyen a legnagyobb baj, egy csillám + szig.gyűrű filléres dolog + nem is nehéz berakni. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19934 üzenetére
Az 1-t az egyenirányító plusz szálára, a GND-t a mínuszra kell kötni. a Vo (kell) hozza/produkálja a stabilizált 9V-ot. A 4 pedig GND-re kötve letiltja, magas szintre (pl. 1. láb) engedélyezi a kimenetet.
A GND kivételével minden lábon ugyan úgy a bemeneti feszültséget mérem (ami nem is meglepő a kimenet (Vo) kivételével
Akkor most a Vo 13V vagy nem? Természetesen a GND vagy a táp mínuszához képest mérve.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19827 üzenetére
Amikor határesetekre spekulál az ember, akkor előállnak a határesetek.
A 9V-os opamp táp nem kell annyira fix értékű legyen. Én a 8V-os stabilizátort hagynám, de a NYÁKon helyet hagynék egy, a 78L08 referencialábával (nyitóirányba) sorbaköthető diódának. Ha kész a táp, beközöd a diódát, ami 0.6-0.7V-tal megemeli a kimeneti feszültségét. Ha a mérések azt mutatják, hogy nincs meg a tartalék, akkor egyszerűen rövidre zárod a dióda helyét.
Most már túl sokat spekulálunk. Arról pedig egy pillanatig se beszéltünk, hogy mekkora lehet a szórás a készen vett trafó szekunderfeszültségében. Ami pedig tény. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19825 üzenetére
Tényleg úgy van az adatlapban, csak az a gubanc, hogy az egyetlen diódára vonatkozik (írja). Hídegyenirányító esetén pedig mindig 2 dióda van sorbakötve. Ha pedig a görbéből kiolvasva 1A-nél .92-.93, annak az eredője 1.84-1.86V.
Puffert tehetsz a kimenetre, de nem kell nagy.
A rajz alapján már fog az menni, talán határesetekben is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19816 üzenetére
megmértem és 1,1V megy el a diódahídon.
Ha ez igaz, akkor lehet rendben lesz minden, ugyan nem tudom milyen hidat használsz, ami 1A-en csak ekkorát harap le a tortából. Egy szilíciumhíd nem szokott megelégedni ennyivel. Ha Schottky diódákból van, vagy nem 1A-en mérted, akkor értem.
...az LM317 max. feszültésge 7,5V lehet így ott már biztos van elég tartalék.
Így igen, de úgy emlékszem, hogy a kimeneti fesz.-re a célkitűzésed max. 9V volt.
így már talán lehet 78L08-at tenni, de a 78L09
Persze, de akkor 8V-t ad majd a 9V helyett.
9V 16VA
Rendben van.
Annyit tartsál szem előtt, hogy a tartalék, vagy drop-out az az érték, amit minimálisan meg kell adni a stabizátornak.
...100nF tantál kondit...
Ilyen kicsi értéket én még tantálban nem láttam. A lábakra 100nF-os kerámia kondikat szokás tenni, amiknek nem tekercselt, hanem sík a konstrukciójuk és ezért nincs parazita induktivitásuk.
-
And
veterán
válasz
Latency #19816 üzenetére
"megmértem és 1,1V megy el a diódahídon."
És ezt 1A-es (vagy akár csak 200mA-es) terhelés alatt mérted? Gyanítom, hogy nem, mert akkor simán mértél volna rajta 1,4..1,5V-ot.
Az LM317-es adatlap szerinti dropout-értéke szobahőmérsékleten 1A-es terhelésnél 2V körül van. Az LM78Lxx-sorozaté pedig 40mA-es áram esetén kisebb 2V-nál, tipikusan 1,7V. Ezzel nem feltétlenül lesz gond, ha a trafó teljes terhelésnél is tartja a minimum 9V-os szekunder feszültséget, te tény, hogy nem sok tartalékod marad, és az is, hogy ehhez közelítő számítás szerint ennél sokkal nagyobb, úgy 4700 (de inkább 10'000) µF-os puffer kellene.
A 10VA-es terhelhetőség pedig valóban nagyon necces. Ennyire határra azért inkább ne tervezzünk. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19812 üzenetére
Ma kissé kötekedőbb hangulatban, de csak kis hibákba kötök bele.
- Minek kell stabilizátor előtt és után 2-3 elkót tenni párhuzamosan? Inkább megérdemelt volna az LM317 meg a 78L09 is egy-egy .1uF-os kondenzátort közvetlenül a be- és kimenetekről a földre forrasztva.
- Miért kell a kapcsolót a híd után tenni?
- Figyelj oda, hogy elég feszültséget ad-e trafó. Kapásból a 10VA már a határon lehet 1A-es fogyasztásnál (kb. 90%-os hatásfok, ami kis trafóknál nem túl gyakori). De ezt félretéve is ideális esetben a szűrt feszültséged 9x1.4=12.6V lehet. Ebből a híd diódái megesznek 1.4V-ot, marad 11.2V. Vesd össze az LM317 adataival, ahol minden paraméter 3V =< (Vin - Vout) =< 40V feltétellel van megadva, hacsak nem egyenesen 5V Vin-Vout különbségre. És a 78L09 is elvárja a legalább 3V feszültségtartalékot, amiből gazdálkodni tudjon, mint stabilizátor.
Gondold végig mégegyszer inkább utólagos bosszankodás helyett.
A kijelzős cucc klassznak tűnik.
-
And
veterán
válasz
Latency #19807 üzenetére
Lényegében mindegyik általános opamp hajtható egytápfeszről, ha a bemeneti jelünk a Vdd-Vss között van. Az AC-jelet ugye rá is ültethetjük a féltápfeszre, de itt speciel DC-ről van szó, és a Vdd feletti meg a Vss alatti abszolútérték szokás szerint nem engedhető meg a bemeneteken, a kettő különbsége hiába volna elegendően kicsi.
Ha a tápod kellően magas (mondjuk 10V), a műveleti erősítőnek nem kell kifejezetten rail-to-rail kivitelűnek lennie, bár az nem baj, ha 1,25V-ra meg tudja közelíteni a kimenet a tápszinteket. A következők például megfelelnek: TLC227x (±8 vagy 0..16V, <1mV offszet, rail-to-rail), MC3320x (±6 vagy 0..12V, max. 8mV offszet az egyes kivitelnél, rail-to-rail).
Mod: minimum 8,5..9V-os Vdd javasolt hozzájuk, ha a táp kimenetének maximuma 8,0V. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19801 üzenetére
Azért tettem be a 10x10Ω-t, hogy 1%-os ellenállásokból is ki tudjam rakni, 2W-os 1%-os ellenállás nincs ott ahonnan rendelném az alkatrészeket.
Elméletileg lehet, hogy igazad van, csak nem tudom mennyire szükséges olyan pontosan ismerni a tápból szopott áramot. A PIC-es mérés sem annyira pontos, tudtommal.
Az áramgenerátor a minimum terheléshez kell (5mA), ha ez nincs a stabilizálás nem biztos, hogy rendesen működik.
Ezt nem tudom hol olvastad. Én ezt az IC-t valamikor gyártottam és ilyen probléma soha nem tevődött fel. Minimális terhelésnek kétszeresen biztosítva vagy. Egyrészt ott van a feszbeállító osztó, másrészt a feszültségleolvasó kimeneti osztó. Ezek bőven elégségesek.
Ugyanakkor teheted nyugodtan, rontani nem fog.
-
And
veterán
válasz
Latency #19805 üzenetére
Ok, de az a kisebb probléma, hogy belefér-e a rajta eső feszültség avagy sem. A nagyobb az, hogy minek fűtsön maximális terhelésnél 1W-tal, ha egyébként ez nem létszükséglet? Sokkal kisebb ellenállásérték is elegendő, ennek folyománya pedig abszolút nem jár hátrányokkal.
-
And
veterán
válasz
Latency #19801 üzenetére
Az LM317-es stabilizátor referencia-visszacsatolását (R1-es ellenállás felső végét) én inkább a soros áramfigyelő 'túloldalára' kötném (a terhelés felőli oldalra), mert így a maximális terhelés esetén az áramfigyelőn eső 1V-os feszültség nem lesz visszakompenzálva. Ezen felül - épp a kisebb veszteségek miatt - kisebb értékű áramfigyelőt használnék, nagyobb DC-erősítéssel, esetleg alacsony offszetfeszültségű (szélsőséges esetben akár chopper-stabilizált) opamp-ot alkalmazva mellé.
Ja, az áramfigyelőt különben felesleges pontosan tartani, szerintem sokkal célszerűbb az opamp erősítését beállító ellenállások egyik tagját legalább részben potméterre cserélni, így az árammérés pontosra beállítható. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #19799 üzenetére
Minek kell oda 10x10Ω áramolvasásra? Nem elég 1x1Ω mondjuk 2W-os, hogy bőven elég legyen? És mire kell az áramgenerátor, hogy egye az ugyancsak nem túl nagy teljesítménytartalékodat? Egyébként használható a kapcsolás, csak a stabilizátorra ne felejts hűtőbordát szerelni. Lehetne a szűrőkondenzátor is nagyobb, mint 1000μF. A 220μF+47μF is érdekes, Tedd oda az 1000μF-t.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
Latency #18951 üzenetére
A LED-ek bekötéséről és a táplálásáról esetleg kérhetek linket?
Lehet elkezdem összeszedni az alkatrészeket hozzá én is. Úgy is van egy mára már nem igazán használt fém CD kofferem, szerintem az kiváló alap lesz hozzá.
A napokban olvastam valami olyasmit hogy bizonyos üveglapok nem eresztik át az UV fényt. Ezt honnan tudom kideríteni? -
válasz
Latency #18884 üzenetére
Üdv
Én korán reggel ezt ajánlanám Neked.Megépítettem és a 600 ohm-os füleseim is szépen meghajtja.Meg tudom nézni 2000 ohm-os fülessel is(de azzal is megbirkózik)szerintem.Vagy egy jó kis csöves erősítő.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #18882 üzenetére
Az IC-t csak megkérdőjeleztem, mert az adatlapja szerint ±35mA-t képes leadni, ami nem tudom elég-e a fejhallgatódnak. Ha a leírást veszem alapul és a szerző(ke)t meghitelezem, akkor lehet OK. De a táp akkor sem az. A leírásban van egy megoldás 18V (9+9) bemeneti feszültséggel. Ha annál maradtál volna nem szóltam volna bele. Kérdés, hogy az X1-1 és X1-2 közötti feszültség, ami rendelkezésedre áll mekkora. De így nemcsak, hogy nem működne, de a fordított feszültség (talán) még ki is nyírná azt a 7912-t.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #18878 üzenetére
Alaposabban megvizsgálva az IC egy nagyon jó audió- de nem a tipikus fejhallgatóerősítő. Kérdés elég áramot képes-e leadni a fejhallgatóra. Nézz körül más rajzok között is.
-
zka67
őstag
válasz
Latency #18878 üzenetére
Plusz a 78xx és 79xx IC-k lábaira 100n-os kondikat kell tenni a bemenet és a föld közé és a kimenet és a föld közé a gerjedés megelőzésére, ugyanis enélkül hajlamosak "szétfűteni" magukat.
A lábaira úgy értem, hogy közvetlenül az IC lábai közelébe, nem tíz centivel messzebb.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #18354 üzenetére
Közönséges "mezei" 7805 típusú stabilizátor IC esetén a soros feszültségesés (dropout voltage) tipikus értéke 2V, maximális pedig 3V, amit gyártásból garantálnak. Tehát a stabil állandó 5V-os kimenethez a bemeneten biztosítani kell a 8V-ot. Nem lehet (szabad) lemerült .9V-os cellákban gondolkozni, mert azok már áramot sem képesek leadni.
LM2940 esetén a helyzet jobb, a soros feszültségesése tipikusan 0.5V, de biztonságból én itt sem ajánlom állandó 6V alatt táplálni a bemenetét.Kondik elhagyhatók. Szűrni nincs mit, hisz' a bemenet tiszta egyenfeszültség. A kerámiakondik a lábakra forrasztva az esetleges gerjedést akadályoznák meg, ami ellenben nem játszik szerepet a töltésnél. Már maga a töltendő akku, meg a bemeneti "forrás" akku is jó nagy kapacitást mutat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Latency #16973 üzenetére
Közben rájöttem, ez az, amit már korábban is nézegettem.
[link] Ez a videó szerint 100kHz-ig van normális jelalak rajta, az felett már elég pontatlan, pedig 1MHz-es szkópnak hirdetik.
Egy hagyományos szkóp, mondjuk egy 20MHz-es is így viselkedne közeledve a 20MHz-hez? Ott is így torzulna a jelalak?
-
bandi94
tag
válasz
Latency #16847 üzenetére
Szóval azt mondod cseréljem ki a kvarcot?Nem is emlékszem pontosan, lehet, hogy bontott a kvarc...Igazából körülbelül egy másfél éve készülhetett ez a valami, szóval eléggé elmosódtak a dolgok...Egyébként jól mondjátok, az összes cső mutatott egy számot, csak éppen az óra nem járt, nem volt hajlandó mérni az időt.Arra emlékszem hogy a DCDC konverter sem volt jó első nekifutásra, egy rossz kapacitásérték miatt nem olyan frekvencián szaggatott az 555 és nem adta le a megfelelő mennyiségű feszt
Lompos: Sajnos nincsen szkópom, így nem tudok méricskélni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Latency #16609 üzenetére
Köszi!
Még igyekszem valamit találni itt helyben, hátha nem kell futárral lehozatni a cuccot. Szerencsére még nem hajt a tatár a szakdogával, mert nem maradt vizsgám erre a félévre, de ha nem találok itt helyben cuccost, akkor megrendelem, legalább másnapra a kezembe adják.
Kicsit ha korábban tudtam volna mit akarok majd csinálni, akkor az fpga-val együtt megvehettem volna ezeket is, mert az is a chipcadtől származik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Latency #16544 üzenetére
Tulajdonképpen igen, DAC kell nekem, azzal vezérelni erősítő bemenetét, ADC majd a végén, az erősítő kimenetén lévő feszt mérni kell.
Tulajdonképpen jó lenne konstans kimenő feszültségű szinuszt csinálni állítható frekivel. Legrosszabb esetben a pmod másik ADC-jével mérni kellene a bemenetre adott feszt is, ha nem állandó a kimenő jelszint.Van pmodos DAC is, lehet így lesz a legegyszerűbb. Kb. ezen [link] a videón is ilyen megoldás van, csak most nem vagyok otthon, és a Celeron 2.8GHz-en nem képes lejátszani azt a videót...
-
moha21
veterán
válasz
Latency #16002 üzenetére
Nem, viszont annál izgalmasabb.
Annyi baj van, hogy bekalibrálni úgyis kellene egy másik műszer. Meg azt nem tudom ezek a műszerek egyébként is hogy bírják a nagyfeszültséget pédául ( tesla tekercs ), mert nekem a félvezetők a közelben sorra pusztultak meg anno. árpedig ilyen körülményeknek lenne kitéve.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Latency #15564 üzenetére
Nincs 24 órája annak, hogy ezeket írtam. A beszúrt linket olvashatod te is.
A LED-nek nincs ellenállása. Illetve vagy végtelenül nagy (szakadás) vagy végtelenül kicsit (rövidzár) attól függően, hogy nyitva vagy zárva van-e.
Ez nem így van. A LED egy dióda, karakterisztikája ugyancsak egy diódáé. Van ellenállása, csak nem lehet csak differenciális ellenállásnak definiálni (nyitóirányban), minden pontban más az értéke. Csak példának: egy kis piros LED ellenállása 10mA-nél olyan 150Ω körül van.
@PHM:
-
PHM
addikt
válasz
Latency #15564 üzenetére
Ez azért így nem igaz.
A led tulajdonképpen egy speciális dióda, nem kapcsoló eszköz.
A feszültség/áram karakterisztikája hasonló egy normál dióda
nyitóirányú karakterisztikájához.
Áramvezérelt eszköz, a használatához általában áramkorlátozásra
(előtét ellenállás, áramgenerátor, stb.) van szükség. -
PHM
addikt
válasz
Latency #14341 üzenetére
Ahhoz, hogy a tranzisztor lezárjon, a bázisának közel azonos szinten
kell lennie, mint az emitterének.
Ebben a kapcsolásban joggal világít folyamatosan a led, hiszen a tranyó
bázisellenállását 5V-ra kötve annak szintje 7V-tal lesz negatívabb az emitterénél.
Ezáltal több, mint 6 mA nyitóáramot kap. -
válasz
Latency #13825 üzenetére
Gondolom 2-3db csavar megy a markolatba?Talán azokat kellene picivel hosszabbra kicserélni és porcelán távtartókat rakni be.
k.geri19:Ezt összehoztad mint lottó 5-ös a rokonságot
Akkor magasat hall a mély nyomóból?
Tudtommal ha kisebb impedanciás hangfalat kötsz egy adott teljesítményre akkor az hallatszik hangosabbnak. -
-
Peter789
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest