- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krichd1
addikt
válasz
Sz.Péter #77744 üzenetére
Ez az, általában a zenetároló formátum a legkisebb probléma, a nagyobb az, mit beleraknak a kiadók. Persze vannak gányolt rippek is, de az megint nem a különböző formátumok hibája, hanem bizonyos embereké.
(#77746) dgyuri0123: Elég ciki lenne, ha a dekor fólia tartaná a dobozban a levegőt.
Amúgy meg meg kell nézni élőben, hogy tényleg csak ennyi-e a problémája. Legalább jó alkualap. -
johnywalker
őstag
válasz
Sz.Péter #77738 üzenetére
Ne haragudj, teljesen igaza van!Minőségi zenehallgatáshoz forrás is kell!Ha valaki tényleg csak mp3 forrást szeretne hallgatni, ahhoz elég egy szgépes alaplapi hangkodek és egy multimédiás 2.0 szett...
Persze idővel majd jönnek a minőségibb elvárások is!#77739 kukulec: Ezek nem bakelites 24bites rip-ek-nél jönnek elő? Mert ott természetes.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Sz.Péter #76921 üzenetére
én csak elméletben bedobom a kérdést:
Ugye azt szoktátok mondani, hogy a legjobb, ha a kábel direktben van beszorítva/csíptetve az erősítőbe.
Ott nincs se forrasztva, se hegesztve.Akkor ha berakunk egy dugót, ami tulajdonképpen felfogható a csíptető meghosszabbításának, majd oda simán "befogatjuk" a kábelt (csavarral), akkor miért lesz az rosszabb, mintha közvetlenül a csíptetőbe rögzítenénk forrasztás nélkül?
(most a kérdés kedvéért próbáljuk meg úgy kezelni, hogy a dug tökéletesen azonos anyagú és szerkezetű, mint a csatlakozó, és köztük a kapcsolat is 100%-os).
-
-
python1
veterán
válasz
Sz.Péter #76258 üzenetére
A nappali mostani állapotában kivitelezhetetlen,sajnos.
Bár ha kicsit odateszem magam megoldható némi csillapítás,tervezni és kivitelezni is tudnék éppen igényes paneleket,majd ha lesz energiám rendbe kapom kicsit a nappalit.Most pár állványt kell készítsek,az von el sok energiát.
A 7-es nekem is jobban tetszik főleg,hogy vakon pont úgy szól mint az eredeti.krichd1 : Nos az emberem eladta a Martin Logan Clarity hangsugárzóit.
-
python1
veterán
válasz
Sz.Péter #76243 üzenetére
A visszhangot leszámítva,igaz nehéz kihámozni,de azért jól elkülönülnek egymástól a karakterek.
Az biztos,hogy nálam most a szobaakusztika a leggyengébb pontja a rendszernek,de mivel nappali és hatalmas a tér,lehetetlenség jó akusztikát varázsolni,de tudok ezzel a hibával élvezhetően zenét hallgatni.
Meg nincs is energiám új asszony után koslatni. -
python1
veterán
válasz
Sz.Péter #75864 üzenetére
Harman Kardon HD7425.
dgyuri0123: A CA egy másik rendszer forrását fogja képezni,azért is remélem,hogy a leendő pörgettyűnek ér valamit a DAC-ja számomra. CA asszonybarát megoldás,könnyedén tudja kezelni,spotify is megy róla,telóról,Ipadról is lehet irányítani.
Tegnap vettem észre,hogy bekapcsolták a lánnyal a mozit a felső szinten,és 2-napig mentek az erősítők úgy,hogy egy fóliával szépen hermetikusan le volt zárva az egész rendszer(macska miatt).Most kell egy atombiztos és faék egyszerű rendszert építeni a számukra,mert a lány már a kábeleket is átdugdosta a múltkor. Sikerül nekik mindig valami alternatív módot találni a bekapcsolásra,holott 2 gombot kell megnyomni,és kiválasztani,hogy miről streamelje a zenét a rendszer.De azért szeretem őket!
-
-
Kiskokó
veterán
válasz
Sz.Péter #75571 üzenetére
Helló.
Van tömör MCU-nk mindkét méretben, méterre is adunk. De ezek NKT és nem Prysmian márkájú.
Miben számít hogy Prysmian legyen?
Ezeket úgy kapjuk, ahogy hozzák. Nem márka szerint. Hanem MCU vagy MTK vagy MBCU és ugye mérete meg ha kábel hogy hány eres. Aztán olyan márka lesz amilyet küldenek.
Ezek ugye alap esetben villanyszerelési kábelek. -
bta1
őstag
válasz
Sz.Péter #75482 üzenetére
Sajnos nem. A szomorú tapasztalatom, hogy az ún. audiofil PC (a megfizethető konfigurációban) a sznobizmus irányába mutat. A rossz középkategóriás hifi is ezt csinálja*, de talán egy-két fokkal kevésbé. Tegye fel a kezét, aki rendszeresen hallgat/keres a neten művészileg értékes archív ritkaságokat. Ja, hogy azok rendszerint "kiábrándítóan rossz"minőségben vannak feltöltve?!
"Az a legnagyobb baj, hogy mindig a lejátszóberendezés dönti el,
mit szeressünk hallgatni. A régi jó időkben, meg ma is, ha valaki
hifitornyot vásárol: csak felteszi a tűt a lemezre, és hallgatja, ami
szól. Nem sok köze van az élő zenéhez, de ki bánja. Aztán, amikor
egyre többet költ a berendezésére, egy egész tilalmi listát kell
összeírnia arról, hogy mit nem tanácsos hallgatnia. Nem lehet feltenni
ezt, nem lehet feltenni azt, mert ez sem szól jól, az sem szól jól, és
csak azt lehet feltenni, ami jól szól. Az emberek teljesen leszakadnak
a zenéről, és eljutnak az úgynevezett audiofil lemezekig, amelyeket
egyébként senki sem hallgatna."
"Célom, álmom, hogy azt mondhassam: hallgasd, amit akarsz! Menj be
a boltba, vedd meg, amit látsz, LP-n, CD-n vagy műsoros kazettán, és
hallgasd otthon békességben." /Mark Levinson-interjú, HFN&RR 1987 március/ -
bta1
őstag
válasz
Sz.Péter #75485 üzenetére
"Elvágtam a kőkemény 1500ft-os,3m-es prowire noname kábelemet, 69cm-re,az a legrövidebb de kényelmes út a pc-től a dacig,és dobtam egy hátast.Nem tudom minden kábelnél működhet ez,mert lehet nem,de ennél durván jobb lett."
Ennyit a 75Ω-os S/PDIF kábel túllihegett jelentőségéről. Te legalább csináltál egy fontos tesztet, miközben az AVX cyber-hifistái egyik teóriát a másikból spekulálják ki - az okoskodás vége pedig rendszerint köszönőviszonyban sincs a valósággal. Gyengébb minőségű kábeleknél működni szokott a rövidítés, a "felső kategória" ott kezdődik, ahol már nem egyértelmű...
-
python1
veterán
válasz
Sz.Péter #75485 üzenetére
Ez egy érdekes téma a kábelhossz.
Én azt vallom,hogy akkora kábel a megfelelő a te szavaiddal élve,ami "kényelmesen" összeköti az eszközöket. Nem szoktam feleslegesen hosszabb kábeleket használni semmihez,de hallottam már az ellenkezőjét is."Mozizni is akarsz vele?"
Gondolom az Oppo-ra értetted,de már el is vetettem az ötletet,egyébként koncertek miatt gondoltam.De eszemben jutott,hogy folyamatban van a HTPC upgrade táp űgyben,és azzal fogom megoldani.
Hozzá tartozik a dologhoz,hogy itt 2 zenei rendszer pofozgatása fog történni egyidejűleg. -
bta1
őstag
válasz
Sz.Péter #75455 üzenetére
Ha ~99%-os rézre gyúrtok, akkor villanyszereléshez való ónozott rézsarut kellene venni. Nem vicc, a hifi-kiegészítőként kapható "megfizethető" csatik többségénél kevesebbet ront. Az általam nemrég ajánlott mezei angol banándugó dettó. Van még ez a purista csavarkötés-mánia, amelynek én is majdnem bedőltem. Ma már ki merem jelenteni, hogy szakszerűen forrasztva, annak "bejáratása" után jobban szól.
-
bta1
őstag
válasz
Sz.Péter #75388 üzenetére
"Belépő szintre" ilyen Schurtert érdemes venni. Aki a nemesfémbevonat hiánya miatt rövidebb távon is korróziótól tart (ilyen környezetben én inkább az egészség miatt aggódnék), pattintsa ki az érintkezőket, vegye ki belőlük a csavarokat, és forrassza be a vezetékeket.
A 4782.0x00 ugyanez, csak sima D alakú, nincs bevágás az egyenes oldal közepén. A pont utáni második számjegy 1 vagy 0 lehet, a nulla a vastag törésgátlós (ø7-10mm)
Ha Fapacinak egy darabig jó volt, szerintem neked is megfelel...
-
Dorian
félisten
válasz
Sz.Péter #74958 üzenetére
A valós 75 Ohm csatit nagyon drágán szokták mérni, így nem hinném.
Amúgy sem tudom hogyan lehetne értelmezni adott hullámimpedanciát nem összeszerelt csati-kábel-csati egységen kívül.Az adott kábel nálam már a sokkal korábbi-gyengébb rendszeremben sem teljesített valami jól.
Aronson85:
Egyiket sem javaslom, főleg zenehallgatásra. Ha van lehetőséged, cseréld a Zensor1-eket nagyobb dobozokra, de még midig inkább lemondanék a mély-tartományról, minthogy olyan subok próbálják meg leadni. -
blattida
nagyúr
válasz
Sz.Péter #74707 üzenetére
A tanácsodra írtam, nem neked, tudom hogy nem aktuális problémáról írtál. Típushibákról volt szó, melyek könnyedén orvosolhatóak..
bta1
Persze, "Az olcsó Sony-k közül csak a CDP-310 ér valamit." kinyilatkoztatás és a "...hifikereskedő szervizese vette meg magának, tartalékba: - Nem kell bemutatni, ez volt az első jó hangúnak mondható cédéjátszóm ." vélemény pontosan azt jelenti, hogy "Az olcsó Sony-k közül csak a CDP-310 ér valamit.", világos, mint a vak ablak, meg a sorok között olvasva azt is észre kellett volna vennem, hogy a szervizeshez bejár egy csomó zenész meg hifista is, akiknek szintén ez a saját tapasztalatuk, nem beszélve a kereskedőről, a szerviz tulajdonosáról, a többi kollégáról meg a városról, de hát, annyira nyughatatlan vagyok, hogy ezek fölött, bizony, átsiklottam.Azt viszont észrevettem, hogy milyen szép nagy, magas és izmos lovad van.
Kár, hogy itt nem venni hasznát.A Tejesember
Ennyiért inkább valamelyik philips vagy philips alapú cd lejátszó legyen, kevesebb velük a nyűg és általában jobban szólnak. -
hucsikoi
senior tag
-
Kiskokó
veterán
válasz
Sz.Péter #74559 üzenetére
Szia.
Néztem ezt is, ez már szebb meg jóval tekintélyesebb darab. De árban sajnos ennyit Maximum Új hangfalért adnék. Használtban 150ezer a határ.
Köszönöm az ajánlást. Illetve a véleményt, igen én is úgy tájékozódtam már régebben is hogy Japán inkább erősítőben mint sem hangfalban, gondoltam egy kérdést megér mert ha alkudni is lehetne....
De amúgy az kicsit újabb Tannoyok már külsőre is szimpatikusak nagyon! Illetve tudom megint hülye leszek de egy icipicit megint elkalandoztam a Klipsch felé.
(annó 2-3 éve láttam egy tesztet Klipsc állóról- ott valamiért belém jött az "egyszer kell egy ilyen" érzés néha néha felbukkan annak ellenére, hogy már kibeszéltük a Klipsch témát)
Quadral-ról (nem túl öreg vagy újabb tipusok) neked mi a véleményed , tapasztalatod ?
Köszönöm -
bta1
őstag
válasz
Sz.Péter #74392 üzenetére
Fusi E7936 SFF, Q9300, 4x 2GB Swissbit DDR3, mezei Seagate Hdd, 64bites W10 (naprakész driverek, erőforrászabáló komponensek kikapcsolva). Na jó, kicsit több 20eFt-nál, de már E8400-assal (ez itt a reklám helye
) is rendben volt.
Tehát nem gyári konfig, annak azért másmilyen a hangja... a többi Esprimo, amivel találkoztam, ehhez képest lélektelen, de talán vannak még jó típusok. Komoly hangminőséget senki se várjon, mindenesetre én erősen elcsodálkoztam, ahogy egész élvezhetően, a "lényeget megragadva" játszotta le a Youtube-on(!) pl. ezt és ezt. És még sokféle "könnyebb" műfajt. Realtek chiptől sokkal, de sokkal rosszabbat vártam...
-
Kiskokó
veterán
válasz
Sz.Péter #74496 üzenetére
Igen ezt sejtettem, de első komolyabb Stereo hifim lévén egyelőre egy sima alaplapi hangkártya kiváltására jelenleg ez volt a legélhetőbb megoldás. Ami úgy gondolok hogy bár nem profi de még mindig jobb mint a semmitől.
Illetve mivel első rendszer úgyis lesz mit fejleszteni rajta a későbbiekben ami akár a DAC-ot is jelentheti.Köszönöm észrevételed, minden ötletet, tippet, tanácsot szívesen fogadok, csak mint jópár oldallal ezelőtt kitárgyalva már megbeszéltük : azért maradjunk a földön.
köszönöm
Úgy látom amúgy használtan hangfalat nehezebb lesz jót találnom mint erősítőt. A Quadral hangfalak bejönnek akár már a legolcsóbb szériás Argentum is, de mivel van már erősítő így már jöhet majd akár a hallgatózás is
Bár asszem azok az új hangfalak amiket néztem, nem most fognak még használtan szembe jönni :S
Ajánlásokat Vincenthez való álló hangfalpárra szívesen fogadom továbbra is.no01ricsi :
Na ennyire nem szempont a 100%os AudioFil-séghehe
Ja most tűnik fel AUDIFil-t írtál ráadásulvagy csak elírtad
Én amúgy az Audimba a BOSE-al megvagyok elégedve eléggé... nem tudom itt egy két mester mit szólna ahhoz a rendszerhez. -
Kiskokó
veterán
válasz
Sz.Péter #74493 üzenetére
Nem vagyok olyan Audiophil hogy majdnem annyiért vegyek DAC-ot mint amennyiért erősítőt.
Vagy nem tudom milyen érelemben írod azt amit.
Nagyjából ugyan így 130K körül szándékozok venni hangfalat is használtan meg olyan 30ezer körül szánnék majd az RCA és a hangszórók kábeljeire + az X-Fi USB kábelére.Nem lesz Class AA de nem is az a cél, az hogy arra amire nekem kell arra meg még ennyit is felesleges költenem meg megint más téma.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Sz.Péter #74354 üzenetére
Ugyan nem a legaudiofilebb téma, de mint korábban is említettem, kénhidrogén hatására feketedik, ami pedig jelen van mindenhol, ahol szerves anyagok bomlanak le, anaerob körülmények között. Ilyen helyszínek például csatornák, az élőlények (beleértve a kétlábú emlősöket is
) emésztőcsatornája stb. Innen már a fantázia is elvezet a pontosabb képhez.
-
blattida
nagyúr
válasz
Sz.Péter #73773 üzenetére
A stabilitást akusztikusan értem, ha statikusról beszélnénk, akkor meg egy tömbből kéne készíteni az állványokat.
Részben a baffle step miatt kell elhúzni a zárt dobozokat is a faltól. Akkor nem volna erre szükség, ha nagyon pontszerű hangforrásként viselkednének, azaz jóval szélesebb lenne a hangsugárzó előlapja a hangszórónál, ami elérhető a hangsugárzó teljes falra tolásával is (ez más okból nem jó megoldás).
Így vagy marad a játszadozás a hangsugárzók felállításával és elhelyezésével vagy be kell építeni a mélysugárzót a falba, ami a legtöbb hifistánál, elég sok okból kifolyólag, nem opció. -
MCGaiwer
addikt
-
robi-k
őstag
válasz
Sz.Péter #71308 üzenetére
Az asszony műve
(#71306) trufa12
A 30 cm-es SCW300r mélyek messze nem úgy működnek, mint pl. a mellettük lévő SVS SB12NSB mélysugárzó hangszórója, hiszen sokkal rövidebb a mozgásuk (34-300 Hz közötti tartományt fednek le), és nem adnak olyan mélyreható mélyeket, ellenben precizek és gyorsak (fontos volt, hogy a két hangszóró karakterisztikában kb. egymás folytatása legyen, kb. lineáris - +-0,5 db eltéréses - görbét adva). De valóban sokkal jobb lett így, mint amikor korábban csak a felső széllessávuak dolgoztak. -
shalafi66
veterán
válasz
Sz.Péter #71127 üzenetére
Ez inkább attól függ, hogy a 4W mit jelent valójában. És nem attól, hogy ki és hogyan mérte a 89dB@1W érzékenységet mert arra van létező szabvány, csak nem ismerik, és nem tartják be.
Szóval ha az erősítő maximális kimenőfeszültsége esik egybe a 4W-tal, akkor vannak bajok, mert akkor átlagban a harmonikus és egyéb torzítások emelkedése nélkül nem vezérelhető ~1W fölé (zenei anyagtól függően). Ha viszont ettől nagyobb csúcsokat még képes kezelni, és a 4W egy szinuszjellel mért RMS érték, akkor sokkal jobb a helyzet. -
blattida
nagyúr
válasz
Sz.Péter #70747 üzenetére
Miért akarsz ajánlani neki svhs magnót, amikből már az összes panasonic is fél lábbal a sírban van és a javításuk iszonyatosan nem éri meg, illetve már nem is nagyon lehetséges?
Vegyen egy normális használt kazettás decket nagyjából 10000 forintért és használja.Jorus
Az említett teac elég jó gép még ma is, azt, hogy ez megéri e a felárat, azt neked kell eldöntened.
Új gépet venni viszont nagyon nem éri meg a horror árak és a gagyi felépítés miatt. -
válasz
Sz.Péter #70737 üzenetére
Köszönöm szépen a véleményed! A gyűjtemény jó része sajnos nem szerezhető be egykönnyen, mivel nagyrészt a 90-es évek elejéről származik és elektronikus zenéket tartalmaz. Régebbi klasszikusokat a 60-as, 70-es évekből valamivel könnyebb beszerezni, mivel azok jórészt megjelentek normál adathordozókon is, amiket később digitalizáltak, és több helyen is elérhetők, megvásárolhatók. A 90-es évek elején azonban már heti, havi szinten nagyon sok zene jelent meg, főleg zenei rendezvények hanganyagai, amit annak idején rádióból lehetett rögzíteni főként, ám nem kerültek kiadásra, normál módon publikálásra, és nem volt még az internet olyan szinten, hogy oda kerüljenek feltöltésre. A gyűjtemény nagy része ilyen felvételekből áll, illetve sok rádiós mix a régi Tilosról felvéve éjszakánként.
A kazettás deck egyébként nem új eszközként jönne, eddig is volt deckem, egy régi Technics RS-TR373 személyében, amit heti rendszerességgel használtam is, de pár héten kilehelte a maradék lelkét is. Kerestem szakembert, de csak olyanokat találtam, akik mechanikailag átnéznék, felújítanák, azonban az elektronika része is tropa - teljesen random üzemelnek már a gombok, előrecsévélés helyett kinyitja a kazetta ajtót, lejátszás helyett aktiválja a dolby szűrőt, stb. Régebben csak az egyik oldal volt ilyen kehhes, de mostanra a második is megadta magát sajnos. Ezt az eszközt szeretném pótolni egy használt vagy új vásárlásával. Általánosságban PC-ről, keverőről, zeneszerkesztő eszközökről, CD-ről hallgatok zenét, vagy az általam létrehozott zenéket hallgatom, gitározok, stb., de nagyon szeretek elővenni régi vinyl lemezeket is meghallgatni, ahogy audiokazettákat is rendszeresen hallgattam eddig. Ez utóbbit nyilván nem a hangminőség, hanem az érzés miatt.
Vonzódom az ilyen relatíve régi berendezésekhez, a legújabb vágy egy reel-to-reel lejátszó beszerzése, de még nem ástam el kellő mélységig magam a témában, hogy konkrét típusok után kezdjek kajtatni.
-
válasz
Sz.Péter #70628 üzenetére
Ezért nem szeretek már a hifis topikban bármit is kérdezni. Valakinek van egy kérdése, hogy 100-110k sávban kéne neki valami komolyzenére, aztán kapja az ilyen használhatatlan válaszokat, hogy 4 milliós hangfal alatt nem érdemes zenét hallgatni. Hagyjuk már...
Meg vadásszon olyan használt hangfalat aminek az új ára 5300 USD volt. Aha. Ez nyilván segítség volt a srácnak.
Kb mintha megkérdezném hogy milyen autót javasolnak költségérzékeny fiatalnak első autónak városba járkálni, és azt mondanák hogy S Merci meg A8-as Audi alatt nem szabad venni semmit. Nyilván érzed mit akarok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Formula-1
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest