-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #33751 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Nem 5+1-es rendszerekről értekezünk ebben a fórumban. A konkrét esetben sem. Minden PC-ben van ma már 5+1 támogatás, minimum alaplapi integrált formában. Ha PC-ről vezérlünk egy sztereó rendszert, akár 2+1 felállásban, ettől még nem beszélhetünk 5+1-es rendszerről.
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #33749 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy neki jó, Viszont sosem szabad megfeledkezni arról, hogy ezt a fórumot sokan mások is olvassák, köztük sokan olyanok is, akik nem eléggé tájékozottak. A hozzáfűzött megjegyzés ennek figyelembe vételével íródott. Vagyis, hogy ezt a megoldást ne tekintsék követendő példának ! Egyébként sosem kötelező a házimozi erősítő, semmilyen felállásban.
-
DDL
őstag
válasz
ozzy711 #33716 üzenetére
Az azonos frekvenciasávon működő hangszórókat általában párhuzamosan kötik egymáshoz és elé tesznek egy megfelelő értékű és teljesítményű ellenállást, amivel elviselhetővé válik a terhelés egy normál erősítő számára.
Vagy (és ez a valószínűbb) nem 8 vagy 4 ohmos hangszórókat használnak. Hanem mondjuk 10-16 esetleg 32 ohomsat...
Üdv: DDL
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #33493 üzenetére
A hifi rendszerépítés alaptézise ez ! (A mérnökök és a kereskedők nagy része, ezért nem is szeret minket !)
Persze van a készülékeknek egy széles köre, ami meghallgatásra méltó, és egy ennél sokszorosan nagyobb köre, ami nem méltó.
A tanácsadó abban segíthet, hogy ezt a kört meghatározza, lehetőség szerint szűkítse, de ennél továbblépni, pláne a körülmények személyes ismerete nélkül, szinte már felelőtlenség. -
Lompos48
nagyúr
válasz
ozzy711 #33461 üzenetére
Így is működik ugyanúgy mint "szép/korrekt" forrasztásokkal. Ugyanakkor időállóság szempontjából a tiszta, domború, egyenletes forrasztások az ajánlottak.
Az égett gyanta (sárga karikában) hibákat fedhet el, amik idővel "dolgozhatnak".
Ha lábakat csavarunk össze, akkor a sodratot (piros karikában) végigcinezzük vagy nem csavarjuk és rövödre vágjuk a lábakat.
Nem hagyunk levegőben lógó, himbálózásra/rezgésre hajlamos kötéseket, mert a dobozon belül hullámok járkálnak ide-oda. Inkább forrcsúcsokra szerelünk mindent, ahogy a kerámiaellenállás baloldali vége van forrasztva.És ha már piszkálódok, megkérdezem: feltételezve, hogy annyira fontos a kábelek iránya - mint annyiszor elhangzott ezeken az oldalakon -, akkor az ilyen forrasztások nem lehetnek ugyanolyan mértékben fontosak?
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #33377 üzenetére
Köszönöm, hogy útba igazítottad. MIndenesetre az egy bizarr elképzelés, hogy alapvető ismeretek hiányában nekiállunk hangfalat építeni, (ami még a képzettebbeknél is többnyire minimum kétséges eredménnyel jár) majd, a szerintünk szükséges ismereteket egy fórumba belépve, kérdés-felelet formában szeretnénk megtudni, ráadásul egyesével feltéve a kérdéseket. Ilyenkor az lenne a korrekt eljárás MaterMark részéről, ha megkérdezné, hol talál tananyagokat a hangfalépítéshez. Bár szerintem a Google-al ennélkül is rögtön találhatna.
-
AMDFan
addikt
válasz
ozzy711 #33265 üzenetére
Hát nem tudom, 400Hz-es váltást jól meg kell gondolni, az aztán tényleg az a freki ahol minden énekes énekel, ugye az A alaphang 440Hz-es, na most pont ebbe a tartományba belepiszkálni egy váltóval... És azt érjük el vele, hogy a hang szólni fog a mélyközépből is meg a középből is... Megmondom őszintén ez engem nagyon zavar, és szerintem ettől is van az olcsó 3 utas dobozoknak borzalmasan furcsa szétesett hangja. Egy átlagos 2 utas hangfal 2Khz-3Khz-es keresztezési frekijébe már jóval kevesebb hang esik mint pont a középtartomány közepébe.
-
AMDFan
addikt
válasz
ozzy711 #33258 üzenetére
Ezeket az adatokat honnan vetted? 3500Hz-en emberi beszédhang?
Hang Elmélet idézet: "A zenében használatos hangok frekvenciája közelítőleg 32Hz-6000Hz, az emberi hangé 80-1300Hz között van."
Maximum a felharmonikusok vannak 3500Hz-en.
-
eclipse006
őstag
válasz
ozzy711 #33031 üzenetére
Köszi!!
Autótrafó? Egy vasmagos tekercs asszem.Igen az, persze itt van mindenem nem csak a hifim. Egyébként van rongyszőnyeg a hangfalak előtt, csak lemaradt a képről.
szerk: Közben már látom melyik képre mondtad hogy szőnyeg nem ártana. Az a nappaliban készült, nem ott van egyébként a hifim, az csak átmeneti felállás volt.
-
eclipse006
őstag
válasz
ozzy711 #32613 üzenetére
A Telefunken hangdobozaimba én is Mundorf-ot raktam, de ott eleve fólia volt, csak 30 év alatt kissé tönkrementek már. Nálam is hasonlóan alakult a hangzás.
shalafi66: Azért bátorkodtam leírni bipolárisnak, mert a kondin is ott volt, hogy BP, de értelek.
Erről amit írsz, már olvastam egyébként. Lehet hogy méréssel kimutatható lenne a kiemelés, de hallgatva nem érezhető számomra.
Nem tudom, hogy erről a JVC dobozról beszéltünk-e, képekre nem emlékszem, ami alapján a mély-közép rezonálása kiderült volna. Ki akartam cserélni a magas sugárzót egy HiVi dómra, de lebeszéltél róla. -
shalafi66
veterán
válasz
ozzy711 #32603 üzenetére
Egyáltalán nem terhelné. A hangváltó nem olyan, mint a VT dobozon álldogáló modellányka.
#32586-7
A VT hangsugárzók tömegterhelése nem hoz eredményt.A hiba máshol van. Viszont ha nem felülről közelítjük meg a dolgokat, hanem belülről, akár még meg is találhatjuk, többnyire a hangváltóban. Az meg mint tudjuk, javítható.
-
tdd587
őstag
válasz
ozzy711 #32440 üzenetére
Most már nem találom a fórumot, de valami szaki írta, hogy még mit kellene változtatni rajta. Érdekes módon a tápot mondta utolsónak, előtte volt még 3 dolog legalább (nyilván az opamp csere volt az első). Valami nagyon zajos alkatrészt említett... ha megtalálom akkor bemásolom ide, neked szerintem többet fog mondani, mint nekem.
-
tdd587
őstag
válasz
ozzy711 #32435 üzenetére
Na jó, de te tuningoltad a tiédet erősen... éppen a napokban olvastam a xonar kártyát alapvető betegségeiről, és hogy mennyi mindent kellene cserélni/változtatni rajtuk, hogy elérjék a tök alap cd lejátszó analóg kimenetét pl.
Az más kérdés, hogy a gyakorlatban attól még beválnak.
-
eclipse006
őstag
válasz
ozzy711 #32270 üzenetére
Korábban terveztem, igaz nem gyémánt magasra, csak egy sima selyem dóm magasra a cserét, de itt a fórumon lebeszéltek, sokkal inkább ajánlották a kondi cserét. Nem is a legalja cucc egyébként, láttam már sokkal borzalmasabb megépítettségű "hifi"-ket.
Szerk: Az a doboz amúgy sem egy sima bass-reflex kialakítású ahogy látom.
-
trufa12
addikt
válasz
ozzy711 #30643 üzenetére
Én amit csináltam (olyantól hallottam ) aki olvasott
persze ki kelleme mérni és stb
de az alapelve működött mert javult a hangzás(Néha sikerül, helyesen írni igen)!
Egyébként ám én is ugyan olyan ember vagyok mint ti!
Szóval attól hogy nem írok úgy ahogy kellene még beszélni és gondolkodni tudok !
De nem tagadom az angol jobban megy sokkal mint a magyar !
2 es voltam mindig . Szégyen de ez van.Nem véletlen írtam ide . Ha tudnám mit csináljak ,akkor nem írnék hifi fórumba !
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #30186 üzenetére
A kiinduló pszichiátriai problémához két dolgot tennék hozzá, persze egyik sem valami nagy felfedezés, de szeretek szociálpszichologizálni.
1.; Általában azok beszélik össze a legtöbb butaságot itt a topikban (és másutt is), akik folyton lebutaságozzák, lehülyeségezik a mások szövegeit - tisztelet a kivételnek, de sajnos kevés olyan kivétel van, aki a rossz modora mellett jellemzően okosakat, igazakat mond.
2.; Viszonylag ritka az az eset, amikor az ilyen típusú emberek azért kötnek bele a mondandónkba, mert mást állítanak, mint mi. Azt hiszem, sokkal többször esik meg az az eset, hogy például valamilyen témában leírjuk, hogy 2x2=4 (merthogy ez a kijelentés ebben a tartalomban és ebben a kifejtési részletességben kapcsolódik az adott témához), ám ezután jön a nagyokos, és elmondja, hogy ezígyhülyeség/eznemígyvan/eznemilyenegyszerű, ugyanis 2+2 is egyenlő néggyel, ellenben 2 osztva 2-vel az már közel sem négy, sőt 2 köbgyöke meg már nem is hasonlít a négyre...A hozzászólásodhoz kapcsolódva:
az pedig már egy következő lépcsőfok, hogy a hifiben-audiofíliában alkalmanként esetleg olyan kitételekkel is élnünk kell, hogy aszongya:"Kétszer kettő néha öt
Nem csalás, nem ámítás,
De valóban sokszor hibás a számítás
Kétszer kettő néha öt
Minden tételt félrelök
Egy sokat ígérő szerelmes pillantás" -
bkercso
nagyúr
válasz
ozzy711 #30143 üzenetére
A motorik induktív terhelések, nem csak felvesznek áramot, hanem vissza is lönek (látens teljesítmény). Ezt a visszalökést hallhatos. Lehet kapni erre kondenzátortelepeket, amik kikompenzálják ezt. A vaterán újabban "villanyóra lassító" néven fut. Lehet, hogy gagyi, a techniaki magyarázat rá meg a hirdetéűsben ostobaság, de zttól még konditelep és működhet. Vagy egy ügyes, idősebb villanyszerelő megméri, kiszámolja és beépíti neked a mosógépbe, ami neki kell.
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #30114 üzenetére
Ha meghúzúnk egy értelmes minimumot, amit a forrásnak és az erősítőnek tudnia illik, akkor szerintem is a hangfal az, ami az egész rendszer lelke és meghatározója. Vannak, akik szerint a rendszer eleje a legfontosabb, de ezen nem nagyon érdemes vitázni, mert úgysem lehet közös nevezőre jutni. (Ebben sem.)
-
blattida
nagyúr
válasz
ozzy711 #29529 üzenetére
Nem, az hangelnyelés, a kialakult állóhullámok csillapítására való, a rezgéscsillapítónak az a dolga, hogy minél nehezebben jöjjenek rezgésbe a hangsugárzó dobozának falai, illetve minél gyorsabban szűnjenek meg a már kialakult dobozrezonanciák. A kettő összefügg, de nem ugyanaz, de, szerintem, ezt Te is tudod.
-
DDL
őstag
válasz
ozzy711 #29320 üzenetére
Különböztessünk meg két dolgot (legalább). A dobozfal saját rezgését és mint másodlagos sugárzó membrán hangsugárzását. A mélysugárzóknál leginkább ez utóbbi okozhat gondot. Ez ellen "egyszerű" védekezni merevítéssel, "akusztikus mocsárral".
Általában 400-500Hz felett már inkább az előbbi lehet a gond. Mert ha felmegy a saját rezgés e fölé, akkor a felharmonikusok és szerencsétlen esetben az alapfreki is pont a fül számára legérzékenyebb 800Hz-4kHz tartományba esik (bár ez egyénenként változik). És ha nagy az amplitúdó, akkor rendesen elkeni a középtartományt.Ja és a Te esetedben ugye könnyebb megfelelni, mert külön doboz van a mélynek
Üdv: DDL
-
blattida
nagyúr
válasz
ozzy711 #28849 üzenetére
Szociális költséghatékonyság, tervgazdaság, szocializmus, ez a titok.
A kis 1025-ösök nem meghalósak, az ic-sek sem, csak hát a japánok megszüntették a típus gyártását, ezért kellett belőle tranzisztoros, kicsit olcsóbban.
SHiZUOKA
Igen, a 1025b-ben 4 db tesla végtranyó van. -
törölt tag
válasz
ozzy711 #28798 üzenetére
Úgy tudom ami benne van, valami nem eredeti, de kompatibilis pille (ha jól tudom, ez a neve a benne lévő tekercses résznek) 2.5kHz-től használható. Az igazság az, hogy Cserháti számokkal hallgattam meg. Az eredeti, ám elég vacak állapotú magasak után egy felüdülés, ahogy szól. Ezért emeltem ki a relatív szót. Természetesen tisztában vagyok vele, h nem a legszuperebb, de aminek elkönyveltem és az emlékeimben is élt, ahhoz képest ez egy nagyon megfelelő szint most. Szerintem marad is már ilyen, jó ez arra, amire használom. Bár, most h felhívtad a figyelmem a magasra, már lehet, h bennem lesz a kisördög és ügyeskedek majd bele valamit
Te hogyan javítottál rajta?
Más: Köszi, h érdeklődsz a SAL center ügyében
Jelenleg ott áll a project, h hangváltó már benne van, megrendeltem a Tannoy magasat, de szabadságolás miatt csak 30-án lehet átvennem. Akkor beépítem és reménykedem, h a középmagas legalább tűrhető szintet hoz. Viszont egy próba alapján elsőre úgy tűnt, hogy felesleges volt a centerbe 2db reflex lukat csinálnia a SAL-nak, mert szebben szól zárt térben. Esetleg van ötleted reflex nyílás eltüntetésére?
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28644 üzenetére
Rendben, köszönöm. Vettem egy 3.3mikros fóliakondit is. A srác azt mondta, h ne törödjek azzal, hogy 4.7-es volt eredetileg a dobozban, mivel ha kis teljesítményű magast választok, akkor jobb a 3.3-as. Viszont akkor, ha ezt használom a magas felül áteresztőjéhez, akkor a mély vágásához is gondolom 3.3-as kellene, igaz?
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28641 üzenetére
2db 4ohm-os és sorba van kötve. Vettem egy hangváltót hozzá, amit már be is szereltem. Mondjuk érdekes, hogy ebben is 2db elektrolit kondi van fóliakondi helyett. Az nem lesz jó? Hogyan gondolod az illesztést?
Amúgy a reflexnyilásokat a végén jo volna eltüntetni, mert fülre jobban szól zárt dobozban. Persze kell bele kis csillapító szövet is v. vatta.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28635 üzenetére
Lehet valahol látni a méreteit? Én kerestem, de nem találtam.
Nekem 8ohm-os kellene és akkora, ami befér majd a center két mély-közép sugárzója közé.
Valahogy meg kéne tudni a méreteit. Mondjuk én 5ohm-osnak látom a weboldalon.Közben kinéztem egy másik magasat, nem egy nagy eresztés, de a SAL-nál tuti jobb.
MNC 33505 Dome - méreteiben csak picivel nagyobb, mint az eredeti volt.Persze a Tannoy M1 magas klasszisokkal jobb lenne. Ha beférne és nem gond az 5ohm. Az erősítőm min. 8 ohm-ot jelöl.
update: már látom a Tannoy M1 magas méreteit 90x110mm. Már csak az 5ohm lehet gond.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28625 üzenetére
Na, éppen most rendeltem egy ugyanilyen magasat. De akkor le is mondom. Valami méretben hasonlót kell majd belefaragnom valahogyan. Ajánlottak egy olyan megoldást egy boltban ma, ahol nem volt ilyen raktáron, hogy szedjem le a keretéről a belsejét és rápattintható valami más fajta magas. Mondjuk lehet, h az is SAL volt csak más kerettel. Talán valami teljesen más gyártó magasát kellene faragnom bele.
Ötlet esetleg? -
gorbep
senior tag
-
Deadzone41
őstag
válasz
ozzy711 #28483 üzenetére
egy akusztikailag kezeletlen szobába szerintem nem ezen kell elsősorban görcsölni. a stúdiókba is együtt tudnak élni ezzel a problémával. viszont nagy előny, hogy így netezés közben is tudsz zenét hallgatni. az kétségtelen, hogy közvetlenül az asztalra rakni rossz megoldás, fülmagasságba kell emelni valamivel. amúgy a házimozisok sem panaszkodnak a tévészekrénybe nyomorított, meg alacsony tv állványra tett centersugárzók miatt.
-
Lompos48
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
ozzy711 #28447 üzenetére
Szerintem ez nem borítékolható.
Ugyanis vannak jó hangú 80 ezres hangdobozok és relatíve rossz hangú 300 ezresek is, és ez az erősítőkre is igaz, csak ott kisebb a hangi differencia.
Nálam mindegyik komponens fontos és egyenrangú, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy a hangdobozok között van a legnagyobb hangi változatosság és minőség béli különbség és sokan ezért helyezik a fő hangsúlyt a hangdobozokra.kammerer[/B
]Ebben nem értek egyet.
Lehet akár milyen zenei, hiteles és audiofil a forráskészüléked, ha az adott hangsugárzó hallgathatatlan, fárasztó információkat szór magából... -
Lompos48
nagyúr
válasz
ozzy711 #28447 üzenetére
...a tranzisztoros erősítőknek van egy ún. termikus torzítása, tehát a hőmérsékletük függvényében változik, ( ami innentől kezdve szinte mérhetetlen ) ami a csöveseknél ugye nem létezik.
Ez csak majdnem van így. Nem az erősítő hőmérséletváltozása okoz egy plusz torzításfajtát, hanem az ilyen erősítők fő elemei, a félvezetőknek van az az átkos tulajdonságuk, hogy egyes paramétereik változnak a jel pillanatnyi amplitúdója által generált hő miatt. Ez anélkül is megtörténik, hogy az átlaghőmérsékletük a tokon belül változna. Elektroncsövek esetén a fűtőszál és indirekt fűtésű katód 800-1000°C-os hőmérséklete termosztátként viselkedik és így az anódot bombázó elektronok nem képesek érzékelhetően változtatni a hőmérsékleten és ezáltal a paramétereken.
...ami innentől kezdve szinte mérhetetlen...
Ugyanúgy mérhető, mint bármilyen torzítás, mert a hullámforma torzulásáról van szó. De nem szoftveres húkuszpókuszokkal, hanem erre kifejlesztett célkészülékkel.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28447 üzenetére
De én inkább arról a helyzetről beszélek, és általában is az a helyzet képezi a "filozófiai" vita tárgyát, hogy az erősítő legyen egy "átlagos-közepes", mondjuk 150ezres "etalon", azaz a lejátszó és a hangdoboz között legyen meg a 300ezer versus 80ezer forintos ár. Nem borítékolom az eredményt, de a saját választásomat erősen valószínűsítem a drágább lejátszójú rendszer javára! Biztos, hogy a hangdobozközpontú rendszer hangja lesz a "több", informatívabb, látványosabb, de a forrásközpontú rendszeren fogok tudni órákon-napokon-hónapokon át zenét hallgatni belefáradás-megcsömörlés nélkül.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #28443 üzenetére
Miközben persze elismerem azon igazságot, hogy (legalábbis az alsó-közép árszinteken) a hangdoboz minőségével (tehát árával) lehet legtöbbet hozzátenni a rendszerhez, az utóbbi tíz évben én már azon az állásponton vagyok (legalábbis elvi szempontból, merthogy a gyakorlatban nem feltétlen tudom megvalósítani), hogy a legtöbb pénzt a forráskészülékre költöm, utána jön az erősítő, és csak azután a hangdoboz. Számos tapasztalatom alapján arra a következtetésre jutottam, hogy egy kiváló forrás-jó erősítő-alap hangdoboz rendszerből általában több zene tud kijönni, mint a fordítottjából. Emlékezetes volt számomra (mivelhogy nem akartam elfogadni az eredményét) a Hi-Fi Magazin kísérlete annak idején, amikor a tesztelők egy része szintén a "forrásközpontú" megközelítés fontosságára voksolt két ellentétes megközelítésű lánc összehasonlítása után, miközben az addigra már több évtizedes vitában azért nemzetközileg inkább a "hangdobozközpontú" megközelítés volt túlsúlyban a "forrásközpontúval" szemben (azóta egyébként sokat változott az arány a "forrásközpontúság" javára). Ezügyben maga Darvas László is damaszkuszi utat járt be Saulus-Paulusként, amíg odáig jutott, hogy ő mégiscsak a "forrásközpontú" elv mellett teszi le a szavazatát, felülbírálván a korábbi álláspontjaival. Sokáig (bő húsz évig) én sem akartam meghajolni, de most már évek óta abban "hiszek", hogy inkább a forrás az elsődlegesen fontos, azután az erősítő.
A mért harmonikus (esetleg intermodulációs) torzítási adatoknak a hangdobozok kárára mutatott nagyságrendnyi eltérésével nem érdemes megtámogatni a "hangdobozközpontú" elméletet, mert ezt a tényt akár az ellentétes elmélet szolgálatába is be lehetne állítani akár logikai alapon is, másrészt régről tudjuk, hogy az ismert mérési módszerek adatai mennyire esetleges összefüggésben állnak a hallott hangminőséggel, lásd például csöves vs. tranzisztoros erősítők kérdése. Ezzel természetesen nem akarom állítani, hogy ne lenne üdvös dolog a készülékek torzításának minél alacsonyabb szintre szorítása adott készüléktípusokon belül, ám a különféle működési logikájú, illetve a lánc különböző helyein levő készülékek torzítási adatai nem igazán összevethetőek, és ezekből szerintem nem igazán vonható le következtetés a lánc elemeinek súlyozására vonatkozóan.Szerk.: a lényeg tehát, hogy egy jó ideje én "forrásközpontú" "hívő" vagyok, de én is Saulus-Paulusként, tehát korábbi álláspontomat feladva.
-
Patice
nagyúr
válasz
ozzy711 #28434 üzenetére
Nem publikáltam, de azóta a Geniusok átestek egy második körön is.
Kaptak egy normálisabb lapra szerelt banándugó párost a doboz hátuljára + belső kábelnek CAT7-es ereket használtam, forrasztáshoz 2%-os ezüstös ónt. A szintetikus csillapító anyag kikerült és természetes gyapjú váltotta fel, sokat javítva ezzel az amúgy jelentős (100-300 Hz közötti) kiemelésén a doboznak.
Gondolkoztam, hogy érdemes-e belenyúlni a "váltóba". A költségek viszonylag alacsonyan tartása miatt eltekintettem a hangszórók egyedi bemérésétől + számolgatástól.
Így is profitáltam még egy kicsit ezzel a tuninggal. Sokkal több már nem hiszem, hogy lenne ebben a dobozokban. Úgyhogy inkább úgy döntöttem, hogy tovább nem megyek.
Így is árához képest nagyon jól szól szerintem.
Az okfejtésedet értem, el is hiszem, hogy ha a doboz többe kerül, mint az elektronika, akkor nem az lesz a szűk keresztmetszet.
De az arányokat olvasva feltennék egy kérdést:
Mennyire általános gyakorlat az, hogy valaki egy új sztereó rendszer vásárlása esetén, ha mondjuk csak erősítőt, hangfalakat (+ kábeleket) vesz, akkor az erősítő árának többszöröséért vásárol/választ hangfalat?
Mert lehet, hogy sokkal jobb hangzást érnének el az emberek egy drágább hangfal vásárlásával, de nem hiszem, hogy átlag esetben valaki egy kb. 70.000 Ft-os alap erősítő mellé 210-280-350 ezerért vesz hangsugárzókat. És még csak alap szintű erősítőről beszéltem. Szerintem gyakoribb az az eset, amikor az erősítő új árával közel megegyező árú hangfalat vásárolnak. Ez persze kompromisszum is.
A NAD C315-ös erősítőm egyik tesztjében is anno egy Dali Ikon 2 MKII-vel párosították, ott azért meg is volt a többszörös ár, de a teszt végén is pont ezt írták, hogy nem túl gyakori, hogy valaki az erősítő árának többszöröséért választ hangsugárzót mellé. De a kis NAD esetében pont erre buzdították a népet, ahogy te is javasoltad.
Azt írtam is, hogy fontolgatom a hangfalak cseréjét, de az nem most lesz szerintem. (Meg asszony mindig kiakad, amikor használtan 100.000-ért, vagy akörül akarok hazavinni monitor dobozokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Google Pixel 7 Pro 128GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest