- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
ozzy711 #36381 üzenetére
Én szimmetrikusat, valahogy így.
Mondjuk szintihez lehet elegendő az 1.5A. -
Daneeka
senior tag
válasz
ozzy711 #36377 üzenetére
elég zajosak ezek a régi szinti modulok (moog, mu-tron, steiner, korg etc.) már maguktól is...
amúgy sanszos, hogy építek egy LM317/337 verziót is, ezt emlegették itt is:
szinti táp 2
csak egyrészt az összes többi komponens sokkal zajossabb (többi modul, gitáreffektek, keverő, csöves erősítő, gitár (szeretem a gitárom átküldeni szinti cuccokon), mikrofonom stb.) másrészt az összes eddigi effektben megfelelő volt az L78XX, L79XX amit láttam. -
Daneeka
senior tag
válasz
ozzy711 #36372 üzenetére
Ilyeneket találok a témába:
Tiny PSU capacitors. The original Gaincard and early clones used extremely small smoothing capacitors - typically around 1000uF per channel. To the unitiated, 4700uF is a more typical value here. Subjectively, this adds a certain character to the sound, which you may or may not like.
I used some fibreglass board for the rectifier bridge. Please note, the two 1000ufd caps were used for the picture only. In practice, I have found that 120 ufd's work well.
Nem lepődnék meg amúgy ha elektronikai szempontból nem lenne fogalma arról amiről beszél az író, nem ő lenne az első ezekben a körökben...
Ezek amiket linkeltél eléggé hasonlítanak amúgy azokra amiket használni fogok csak az enyémbe kell stabilizátor mert pár egység referenciának veszi őket.
(itt amúgy azért használ 2200uF kondit mert 100-200mA fogyasztáshoz szánja, oda még jó lehet)
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #36299 üzenetére
Na ne már. Amit írtál, nem gondolod komolyan.
Hogy ne lenne a hifi készülék frekvenciamenetére vonatkozóan hallásélményünk? Nem gondolhatod komolyan. Hát még ha éppen az a cél, hogy füllel teszteljük a hifi készüléket, akkor éppen a frekvenciamenetére vonatkozóan ne akarnánk megállapításokat tenni? Hát még ha hangdobozról van szó, ami éppen a legkényesebb eszköz a hallható frekvenciamenete szempontjából? Nincs hangdoboz bírálatáról szóló írás anélkül, hogy ne tennénk a frekvenciamenetére vonatkozó hallásélményünkről megállapításokat! Sőt, hangdoboz értékelésekor éppen a két legfontosabb vizsgálandó terület egyike, hogy milyennek halljuk a frekvenciamenetét, ez a hangdoboz létének-tervezésének egyik veleje, lásd önálló frekvenciamenettel rendelkező különféle hangszórók "egymás hegyén-hátán", keresztváltás, dobozrezonanciák, fáziseltérések... Megismétlem: hangdoboz elbírálásakor a két legfontosabb szempont egyike, hogy milyennek halljuk a frekvenciamenetét, minden hangdoboztesztnek az erre vonatkozó kitételek a visszatérő megállapításai.
Az pedig, hogy "...én nem frekvenciamenetet szoktam hallgatni, hanem zenét" nem ide tartozik, ugyanis egy konkrét hangdobozról kért leírást a fórumtárs, egy konkrét hangdoboz értékelése volt a téma.(#36301) Lompos48 Megharagudni?! Én köztudomásúlag beszélgetek, esetleg vitatkozáshoz is rendelkezésre állok, ha nagyon muszáj, most is jól láthatóan észérveket sorakoztatok egymás után. "...a hibákat be is lehet ismerni..." Khmmm.
-
426os
őstag
válasz
ozzy711 #36300 üzenetére
Köszönöm válaszod. Ha kikapcsolva benyomom valóban hallatszik, hogy valamibe beleér, ha a párjával csinálom ugyanezt, akkor semmit sem hallok. Mivel nem értek a hangszórókhoz én nem szívesen bontom szét magát a hangszórót (odáig még megy, ahogy kiveszem a dobozból és leforrasztom róla a kábelt, majd elviszem valahova). Körülbelül mennyibe fájhat egy ilyen jellegű javítás?
-
-
-
nebulo5
senior tag
válasz
ozzy711 #36134 üzenetére
Igen, mint "futómű" is jól szerepelt! Egyébként (és lehet, hogy ez a kijelentésem újabb többnapos vita tárgyát fogja képezni) futómű és futómű között is lehet különbséget felfedezni a hangképet illetően.
DAC nélkül, a 63 MK-II egy remek konstrukció a jazz és hasonló műfajok kedvelőinek, a kellemesen "lágy" hangjával. Ugyanakkor, nem csak az alsó hangtartománynak van selymesen lágy hangja, de a magasak lecsengése is (minden izgágaságot "metál akcentust" nélkülözve) megmarad. -
nebulo5
senior tag
válasz
ozzy711 #36127 üzenetére
Marantz 63 MK-II
belsejéről egy kép! 2 éve, hogy eladtam
. Akkor még nem volt DAC-em, és bele voltam szerelmesedve a Yamaha hangjába... Már megvolt rá a vevőm, amikor L. Csabi beszerezte a DAC-ét, és elvittem hozzá kipróbálni... Lúdbőröztetően jó volt a hangja!
De mivel már minden le volt beszélve a vevővel, így nem akartam inkorrektnek tűnni, másnap el is kelt....
Ugyan, semmi gondom a Yamaha CDX870-el, de ha egyszer jó áron ráfutok egy Marantz CD pörgetőre...... -
eclipse006
őstag
válasz
ozzy711 #36127 üzenetére
A Lampizator-os arc, ezeket a dobozkákat is felnyitotta, felfedve a Marantz "titkát"
MK-II-es a 63-as szériából készült? -
Toobee
veterán
válasz
ozzy711 #36067 üzenetére
Sajnos nem. Számomra ismeretlen dolgokkal. Fél millió körüli Cav dobozokkal, Béla saját Jungson cd lejátszójával, meg az általa hirdetett Jungson elõfokkal. Szerintem nálam jobban fog szólni. Mélyben nem volt jó az a Cav. Kicsit püffögött, bár nem volt tüskén, csak le volt rakva a földre. Kábelek is olcsó kategóriából voltak, plusz a Rotelben 10 óra van, tehát be kellene járatni.
-
-
Deadzone41
őstag
válasz
ozzy711 #35985 üzenetére
megnéztem, ez sajnos egyáltalán nem ad választ a kérdésre. ők csak szubjektív vélemény nyilvánítottak egyes készülékekről vakon. állítólag történtek mérések, de ezek eredményeit nem közölték.
Ribi: igazad van, nehéz/lehetetlen megfogalmazni a feltételeket, de lehet egyszerűsíteni a kérdést. megfelelő lehetne az is például, ha két elismert, különböző gyártótól származó, méréseken jól szereplő, stúdiós erősítőt tesztelne valaki. legalábbis szerintem, mivel igazolná, hogy a kielégítő műszaki belbecs ellenére is hallgató eltérések vannak köztük. két ilyen, hasonló árú eszközről senki nem állítaná, hogy "nem azonos színvonalon" vannak megépítve.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #35673 üzenetére
Szerintem ő is a korábbi eseményekre utalva írta! Legalábbis én úgy értelmeztem, de lehet hogy többet képzeltem a mondatba, mint ami benne volt.
(#35674) bajnokpityu A hülyeboltban mostanában az Anniversary modelleket hallgatgattam, én jól elvoltam velük (mint ahogy a régebbi, akár a belépő szintű KEF-ekkel is), de számodra valószínűleg azok is a vallatós kategória lennének.
-
Deadzone41
őstag
válasz
ozzy711 #35627 üzenetére
mélységében is. próbáld ki, ha van a hangkeltőid között tv, takard le egy jó vastag takaróval, valszeg javulni fog a tér.
a hangkeltő mögötti részt, ha jól tudom akkor fontos kezelni, ha közel van a hangdoboz a falhoz. a hangdoboz mögötti falról visszaverődő mélyhangok kioltásokat okoznak a direkthangokban, viszont minél távolabb helyezzük a dobozt a faltól, annál mélyebb tartományokban lesznek ezek a kioltások, és azokkal már nem tudunk mit kezdeni egyszerű csillapító anyagokkal. [link]
lehetetlen elérni, hogy a szoba egészében egyenletes legyen a mély átvitel. megfelelő elhelyezéssel tudunk legjobban operálni, hogy a hallgató pozícióban a lehető legjobb legyen. a szobában a mélyhangok össze vissza verődnek a falakról, a találkozási pontjaikon hol kioltják, hol erősítik egymást. ilyen kritikus pontok pl a sarkok.
ezeket a találkozási pontokat meg lehet törni basszus csapdákkal, de ezeknek is fontos a mérete, különböző frekiken hatékonyak. nem egyszerű dolog ez a szoba akusztika, minél jobban beleásod magad, annál jobban rájössz, hogy ehhez szakembert kell hívni, ha normális lehallgató helységet akarsz -
Dorian
félisten
válasz
ozzy711 #35627 üzenetére
Nem, félreérted. A dobozok mögötti terület kevésbé lényeges, mint a köztük lévő. És mindkettő kevésbé lényeges, mint a dobozokkal szemben, a hátunk mögött lévő terület.
cintula187:
Hát banyek, ha a fal elé teszel egy bazi nagy sík felületű tévét, akkor arról verődnek vissza a hanghullámok, nem a falról. Tehát a tévé elé kell vmi mobil diffúzor, vagy csillapító. -
tdd587
őstag
válasz
ozzy711 #35627 üzenetére
Állóhullámok. Innen már könnyen levezethető, hogy valójában hifista óvónénik találták ki az egész sarokba állítás büntetést is. Lehetséges, hogy a gyerek basszuscsapdaként is igen hatékonyan működik, ilyenkor érdemes áthívni a barátait is zenehallgatás idejére, hogy minden sarokra jusson egy...
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #35513 üzenetére
Süketszobai körülményeket stúdiókban kell létrehozni, ahol hangfelvételt készítenek, nem lehallgató helyiségben! A lehallgató helyiségben szükség van visszaverő felületekre, amellett, hogy bizonyos felületek csillapítása is nagyon fontos. Az egyebekre már nem reagálok, mert a véleményemet egyértelműen kifejtettem róla.
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #35485 üzenetére
A cél a lehető legnagyobb hanghűség elérése nem?
Ez valóban egy jó kiindulási alap. A mennyiben mélyhiányos egy rendszer (engedjük most meg, hogy egyéb hibája nincs), az helyes értelmezésben, azt jelenti, hogy lineárisan átvisz -tegyük fel 50Hz-ig, majd az alatt meredeken esik az átvitel. Ha hangszínszabályozóval mély irányában elmozdulsz, akkor valami olyasmi történik, hogy 50Hz-alatt szinte semmi sem fog változni, viszont, az úgynevezett felső basszust kiemeled, erősíted, mindezt 50Hz felett. Ez a "rossz" fülednek olyan érzetet kelthet, mintha jobb lenne a mélyátvitel. A különbség tehát a fülünkben, a hallásunkban is bizonyára jelentős, a tapasztalati többletről, most nem is beszélve. Nekem egyébként semmi bajom az átlagos zenehallgatókkal, főleg akkor nem, ha fejlődésre is képesek. Belőlük lesznek, természetes kiválasztódás révén, remélhetőleg minél többen, az igazi hifi zenehallgatók.
A 2+1-nél, mindez nem így van, hiszen ott éppen a hiányzó mélytartományban jelennek meg a hiányzó hangok, persze csak akkor, ha minőségi a rendszer. -
AMDFan
addikt
válasz
ozzy711 #35480 üzenetére
Én is ekkora szobában hallgatok zenét, de nincs gond a mélyátvitellel. Milyen hangfalaid vannak? Milyen az elrendezése a szobának?
szerk: ok, most látom hogy épített doboz, akkor már csak az elrendezés a lényeges. Nekem amúgy 2.1-ben van megoldva most a rendszer. A minél mélyebb mélyek nagyon jó hatással vannak a térre is. Mondom ezt azoknak akik "mélyellenesek".
-
-
cintula187
addikt
válasz
ozzy711 #35465 üzenetére
Áhhá. Most ez így nekem egy 180 fokos párfordulás a sztereó felé a házimoziról. Meghallgattam az első normális pár hangfalat és nekem most köszönöm ez elég. Ráadásul csak pár zenénél hiányzott a mély. Illetve ez rossz szó. nem hiányzott hanem szokatlan volt hogy ott nem volt, lehet így is álmodta meg a hangmérnök azt a tracket. De ezen külön a monitor hangsugárzók gondolom tudnak növelni, ha a bass-t növelem a hifin.
"hangszóró kimenetre csatlakoztatható" : ha ez a "B" ága akkor ilyenkor kell használni az A+B speakr kapcsolót az előlapon?
-
kavics325i
őstag
válasz
ozzy711 #34736 üzenetére
Hi-Fi-ről általánosságban: Szerintem az általánosságba vagy bele tartozik ez is vagy akkor az audiofilizmus sem. Ignorálj ha kedved tartja. De nincs szándékomban senkivel megutáltatni a zenét ill. a hifit sem. Legfőképp nem nézek komplett idiótának egy audiofilt sem. Az,hogy a nyitott szem helyett egyeseknek csak nyitott fülük van. Pont nem az én hibám
(#34735) Iomega Azért ez így elég tág kör,hogy be tudjam skatulyázni. Mindent amitől az érzés aminek ott kell lennie az ott van. Klasszikust is hallgatok csak nem túlnyomó részbenNya még eccer:
Az a kegyakoribb vád az -úgynevezett- Audiofilek ellen, hogy olyan apró kölünbségekért hajlandók áldozni viszonylag nagy összegeket (ezt én most önkényesen kiegészíteném azzal, hogy fáradságot, energiát), amit az átlag zeneghallgató meg sem hall, vagy ha meg is hallja, nem sokra értékeli. (Ennek oka, hogy nincs hozzá elég jó hallása, elég jó rendszere és többnyire olyan zenét hallgat, amelynél ennek kisebb a jelentősége. Ezt a zárójeles megjegyzést én fűztem hozzá.)
A zene örömöt kell,hogy okozzon. Amikor támadás ér valakit,hogy valamit nem jól tesz vagy éppen badarság akkor az nem indok ill. nem védekezés,hogy a másik uccsem tudja,mer' az hülye 'mer az vak mer' annak nincs olyan kifinomult ízlése. Szóval ha valaki ennek az idézett szövegrésznek a jelenteni valóját nem tudja távol állottan értelmezni az vagy elfogult és az öreg "audiofileket" istenként tiszteli avagy meglehet,hogy az ÉRTÉKRENDJE mmmááássss...... -
törölt tag
válasz
ozzy711 #34636 üzenetére
Igen, így van. Ami nekem sznob/nak (tűnik), az másnak nem biztos hogy az. Nekem megérte megvenni a 100/800-as TMB apo-m nagyjából 4000 eurós áron, de egy "átlagos" amatőrcsillagász nem biztos, hogy különbséget tud tenni egy olcsó, kínai távcső és az én távcsövem között. Ha nem tud, akkor a szemében én sznob vagyok. Másrészt pedig, mivel tudom, hogy nagyon jó minőségű a távcsövem, alapjáraton jobbnak gondolom egy tizenötöd annyiba kerülő kínai vacaknál.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #34636 üzenetére
Igen, így van. Ami nekem sznob/nak (tűnik), az másnak nem biztos hogy az. Nekem megérte megvenni a 100/800-as TMB apo-m nagyjából 4000 eurós áron, de egy "átlagos" amatőrcsillagász nem biztos, hogy különbséget tud tenni egy olcsó, kínai távcső és az én távcsövem között. Ha nem tud, akkor a szemében én sznob vagyok. Másrészt pedig, mivel tudom, hogy nagyon jó minőségű a távcsövem, alapjáraton jobbnak gondolom egy tizenötöd annyiba kerülő kínai vacaknál.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #34632 üzenetére
Az elsődleges hobbim az amatőrcsillagászat, ahol pénzt, időt, fáradtságot nem kímélve próbálok minél tökéletesebb leképezésű optikát beszerezni (legyen az egy triplet apokromát vagy egy lambda/akárhányas főtükör). Persze, a távcső még csak a kezdet, mert kell tengelyrendszer, okulár stb. Tisztára, mint a hifinél.
Csupán azt nem tudom eldönteni, vajon mikor esem a sznobizmus csapdájába? -
DDL
őstag
válasz
ozzy711 #34497 üzenetére
AN-L kábelem nekem is van. Sőt az összes 230-as kanócom is abból van. Árnyékolás a földön van. De sajnos nem a védőföldön, mert amíg nem tudom megcsinálni a ház normális érintésvédelmét addig több kárt csinálok, mint hasznot. Ha a végfok belső huzalozása nem ok, akkor cseszheted
Szóval nem olyan egyszerű a dolog.
Üdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz
ozzy711 #34489 üzenetére
Ha már analóg jelet szabályozol, akkor már mindegy, hogy poti vagy elektronika, mert a megelőző fokozat zaja leosztódik a hangerő változtatásával és ezzel arányosan változó mértékben növeli a következő fokozat (elméletileg) állandó alapzaját. Ezért mint komplett erősítő jel-zaj viszonya folyamatosan változik. A specifikációkban megadott jel-zaj viszonyt egy adott bemenőfesz (általában a névleges teljesítményhez tartozó) és hangerő-szabályozó állás esetén adják meg. Ez meg elég jól manipulálható
Egy árnyékolást mindig a földre kell lekötni.
Üdv: DDL
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #34489 üzenetére
Vagy
4. Nem kötöd be sehová az árnyékolást, csak rajtahagyod a vezetéken.Ez ugyebár mindenféle alapelvvel ellenkezik, én a hangszórókábelemnél mégis ezt a megoldást alkalmaztam. Az interkonnektjeimmel sose kísérleteztem, ott az árnyékolás be van kötve a forrásoldalon, ahogy az leginkább szokás. A hangszórókábelem eredetileg nem árnyékolt, annál az árnyékolást az testesítette meg, hogy a három, vastag tömör ér egy kicsit össze van sodorva. Én azonban próbálgattam, hogy csinálok hozzá árnyékolást, és annál a megoldásnál maradtam, hogy az árnyékolást nem kötöm semmire rá, hanem egyszerűen rajta van a kábel szigetelésén. Ugyenezt a módszert szoktam alkalmazni belső vezetékezésre vonatkozólag is, a CD játszóimban, erősítőimben, hangdobozaimban. Sőt, a korábbi és jelenlegi CD játszóimban és erősítőimben régóta mindig alkalmazok a részegységek elválasztásához alufóliából készített lapocskákat, amelyek szintén nincsenek semmihez se hozzákötve, csak önmagukban (persze ragasztószalaggal leszigetelve) ott vannak a lapocskák, és "takarnak". Elvileg ugyebár a semmihez se hozzákötött árnyékolást nem javasolja senki, mert, ahogy mondani szokás, "antennaként" működik. Én azonban úgy vélem tapasztalni, hogy nagyon hatékony zavarvédelmet látnak így el az "árnyékolásaim", és sokkal tisztábbnak, torzítatlanabbnak, zavarvédettebbnek érzem a készülék vagy kábel hangját, ha ilyen módon "leárnyékolom". Én tehát régóta kifejezetten törekszem arra, hogy az "árnyékolásaim" ne legyenek semmire rákötve - kivéve az interkonnektjeimet, amelyeket nem akartam elbarmolni, azokon szokványosan be van kötve az árnyékolás. Esetleg próbáld ki a megoldásomat, hátha neked is bejön - bár tudom, hogy ellenkezik az elektronikai elvekkel.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #34277 üzenetére
Hatásos lehet a felkonvertálás, megvannak a csábító tulajdonságai, de én ha ilyesmit vizsgálgattam, mindig arra jutottam, hogy a mellőzésénél maradnék. Lásd még annak idején bizonyos Pioneer CD-játszók Legato Link konverziós tulajdonsága...
Úgyhogy meg vagy kövezve. (Megkövetkeztettél.) (Blattida meg majd a mókusok elé vet).DVD filmeknél lehet, hogy használnám a kép felkonvertálása funkciót, de még ez se biztos.
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #34256 üzenetére
"Ha jobban belegondolunk, a mai világban már minden a hely takarékosságról szól."
Hány CD fér el flacban egy könyv méretű 2-3 Terrás külső wincseszteren? Senki sem akar itt lebeszélni másokat, hogy mp3-at halgassanak ! Egyes mp3 hallgatók akarnának meggyőzni minket, hogy az másoknak is elég kell legyen, ami nekik elég. "Szerintem még sok is."
-
bmakszim
őstag
válasz
ozzy711 #34108 üzenetére
Látod-látod, megadtad a saját kérdésedre is a választ."Egy agyon tömörített mp3 a max. 320 kb/s bitrátával hogy is lehetne azonos minőségű ( vagy észrevehetetlen különbségű ) egy cd-hez képest?"
Nyilván nem azonos, de észrevehetetlen könnyen lehet. Az egész vita is tulajdonképpen onnan ered, hogy én megemlítettem nem hallani a különbséget (talán a lehetetlen jelző erős volt, bevallom). De abban viszont kammerer-nek is igaza van, hogy ha a minél jobb hangminőség a cél, akkor alap a lossless formátum használata, annak, aki pc-ről hallgat zenét. Ha másért nem is, de a lelket legalább megnyugtatja. Ezt nem is vontam soha kétségbe, nyilván te sem fogod ezután mp3-ba konvertálni a zenéidet.
ui. AAC-t, vagy OGG-ot ráadásul ki se próbáltad még
-
Slownz
senior tag
válasz
ozzy711 #34108 üzenetére
Foobarnál: telepíted a komponenst, majd kijelöld a két számot, amit tesztelni szeretnél, majd jobb klikk: Utilities: ABX two tracks, és már mehet is
(Én innen szedtem egyébként: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_abx)
Érdemes megismételni "vakon" is az ABX teszt segítségével egyébként.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #34083 üzenetére
Biztos lehet konvertálni, mert nekem is létezik olyan flac album-folyamom, amit abból konvertáltak.
Bocs fiúk, hogy most offolok egyet eme konstruktív vita közben, de lenne egy kérdésem.
Szóval van nekem egy pioneer vsx-d511 hm erőlködőm két homemade hangfallal. Ez gondolom egy nagyon alap hifis (????) cucc lehet. Milyen irányban lenne érdemes elmozdulnom, hogy legalább egy középkategóriás erőlködő + hangfalak + cd legyen a rendszeremben?
A zenei ízlésem sokrétű. A klasszikus zenén át a progresszív rockig, a filmzenéktől az elektronikus zenéig mindent hallgatok.
Szóval, mit tudnátok ajánlani? -
törölt tag
válasz
ozzy711 #34083 üzenetére
Pontosítás: a DDL által közölt vizsgálat szerint a tesztközönség egyik fele nem fedezett fel különbséget, mégpedig az a fele, amely a hifiben gyakorlatlanok táborát képezte ("átlagemberek"). A másik csoport, a hifiben gyakorlottak táborának nevezett csoport szinte mindegyik tagja fedezett fel különbséget a "lossless" és az MP3 között.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #33994 üzenetére
És ez egyébként nagyjából így is történt. Mármint a közel egyidejűség. Már csak azért is, mert eleinte nem is vált még istenigazából külön a két terület illetve az eszközparkjuk. Sokkal több volt az átfedés a stúdió (a koncertterem) és az otthon technikája, technológiája között.
-
AMDFan
addikt
válasz
ozzy711 #33822 üzenetére
Pfff már ne is haragudj, de ez távolról sem a valóság amit leírsz
Bocs de ezt nem tudom komolyan venni, ekkora különbség amit leírsz nincs a kettő között. 15Khz környékén kezd el az mp3 kevés lenni. Próbálj ki kérlek egy foobar ABX tesztet, ha ennyire nagy a különbség akkor pikk pakk tudsz egy 10/10-es eredményt produkálni.
-
AMDFan
addikt
válasz
ozzy711 #33817 üzenetére
Ha számítógépről hallgatsz zenét, akkor magad is tesztelheted, hogy mennyire nehéz megmondani az agyontömörített mp3 és a lossless közötti különbséget. Kulcsszó: ABX teszt, sokat volt már szó róla. Ritkán lehet találni olyan zenét amelynél a 320-as mp3-at meg tudod különböztetni a losslesstől.
-
bmakszim
őstag
válasz
ozzy711 #33815 üzenetére
Nem töröltem semmit. A lehetetlen lehet tényleg erős túlzás volt részemről, de akkor sem olyan hű de egyértelmű a különbség lossy és lossless között, főleg, ha mondjuk mp3-nál jobb kódolást alkalmazunk, pl AAC. Elég drága rendszerre van ahhoz szükség, hogy az mp3 legyen a szűk keresztmetszet.
(#33817) ozzy711: 2 hozzászólást kellene még visszaolvasni...
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #33765 üzenetére
Első rész: A szubnak a hangkártyára kötése szempontjából tényleg nem lényeges. Amikor arról írtam, még nem értettem, hogy hangdobozként a szatelliteket nevezted meg.
Második rész: Mert andorrával másról (úgymond "a csatornák számáról") vitatkoztok, nem pedig arról, hogy a (két vagy többcsatornás) DVD-Audio szabvány természetszerűleg jobb hangminőségre ad lehetőséget mint a (kétcsatornás) CD szabvány.
-
tdd587
őstag
válasz
ozzy711 #33760 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ehhez utána kellene járni, hogy azonos master volt-e a két kiadvány forrása. Ha az is igen, akkor jó a kijelentés.
Egyébként szinte az összes blu-ray kiadvány (nem a filmekre gondolok) lossless hanggal jelenik meg, általában 24bit 48/96kHz, szóval már nem úgy merül fel az 5.1 vs. 2.0 kérdés sem, mint a DVD hőskorában.
-
törölt tag
válasz
ozzy711 #33755 üzenetére
Tehát jelen esetben a hangdoboz megnevezést szűken csak a szatellitekre értetted, és megállapítottad, hogy az aktív (és egyébként szintén hangdoboz) szubnak a hangkártyára kötése szempontjából nem lényeges, hogy a szatellitek aktívak vagy sem. Ez volt az adott mondatbeli közlésed tartalma a jelek szerint.
(#33760) ozzy711: Terminológiai probléma: a DVD Audio az egy szabvány, ami magasabb minőségű szabvány a CD-nél, hasonlóan a konkurens SACD-hez. De te nem erre gondoltál.
-
andorra
őstag
válasz
ozzy711 #33758 üzenetére
Félreértés ne essék: nekem is megvan az 5+1-es rendszerem, de azt nem keverem össze a minőségi zenhallgatással. A mozifilm az egészen más, ott nagyon is megvan a létjogosultsága az 5+1-nek. Ugyanakkor egy klasszikus zenei koncert vagy opera, kissé siralmas a CD minőséghez képest. Persze csak akkor, ha ehhez elég jó a sztereó rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest