- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #109325 üzenetére
Mielőtt besorolás érkezne rám meg rontás, csak szimplán viccesnek találtam a véleményt, nincs ideológiai (sem fül-orr-gégészeti) hovatartozásom, mindkét tábornak sok az igazsága amivel tudok azonosulni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #109027 üzenetére
Nnna, akkor ha már ilyen tesztes mókákat élünk, rápróbálhatunk erre is, Urak.
Jöjjön a fekete leves[link]
Én 15.5 körül elfogytam.
-
denesdr
addikt
válasz
gordonfreemN #109027 üzenetére
Igen, addig, de épp most checkoltam le, 17k-nál még hallok valamit, ha jó fel van hangosítva a cucc. Én meg 42 vagyok és kazánlakatos.
Persze a fülvédő szinte mindig rajtam van a műhelyben.
-
válasz
gordonfreemN #109014 üzenetére
-
válasz
gordonfreemN #108965 üzenetére
Ahány ember, annyi középkategória, éppen ezért a házimozi topikban el is dobtuk ezt a kategorizálást, és az lett helyette, hogy mennyi pénzből mit vehetsz.
-
fererencz89
őstag
válasz
gordonfreemN #108725 üzenetére
Itt van Hammond orgona, meg szerintem vidám is: [link]
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #108804 üzenetére
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108798 üzenetére
Több ilyet nem tervezek, inkább ritkítanék magamon..
@bunddog: az én listám így nézne ki, hogy
1. hangsugárzó
a) pakolgatás, izolálás, forgatás, fülelés
b) csere
2. DAC
3. erősítőAmihez nyúlnék, ha elkezdeném a nyomozás keserves útját járni. De ha jól értem, vesztenivalód nincs, ez az öröm abban az ürömben, amikor az ember úgy érzi, hogy a lejtő legaljára elért. Szóval csak pozitívan..
Kombinatorika mentén itt elég sok lehetőség van, de energia nem mindig van arra, hogy végigpróbáljon az ember mindent. Súlyokat aggatva a dolgok lehetséges/feltételezett fontosságára, kikönnyül a dolog. Kicsit...
-
válasz
gordonfreemN #108798 üzenetére
Google se találja a forrást, annyira underground
-
törölt tag
válasz
A Gyárfás-Premetz Organ Trió szerintem nagyon jó, láttam őket élőben. Gitár, Hammond-orgona, és dob: egy videó.
A CD-jük pedig van a Rockdiszkontnál, nagyon jó zene.
-
törölt tag
válasz
Mivel az elébbi igen remek három azaz 3! ajánlásért se járt egy köszi, így ennyi telik [mostan.] Hamond meg nem kenyerem, finoman szólva. sry
-
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #108718 üzenetére
Milyen Sommer kábelt használsz?
Én ilyet : [link] Minap tettem a helyére egy régi alap kácsa kábelt, mert az csak 50cm, hátha jobb lesz. Egy fél napig sem bírtam elviselni, aztán hamar rájöttem, hogy a Sommer hiányzik.
Ha már szóba került, azóta is azt gondolom, hogy a kompozit erősítő egy olyan stabil pontja a rendszeremnek, hogy eszembe nem jutott egy percre se, hogy cseréljem és egész biztosan még évekig nem fogom keresni az utódját.
Karácsony előtt óta van egy MicroFluent DAC-om, az extra verzió. Na az se megy innen sehova. Nemsoká írok egy véleményt róla. Az tuti, hogy egy tuningolt, oszcillátorcserélt "nagykínai" DAC-ot és az Asus Essence One-t nem érdemes egy lapon említeni vele, annyivel jobb hallgatni bkercso alkotását. -
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #108709 üzenetére
Ha hasonló felépítésű a más hangsugárzó, és nem mondjuk 3x szélesebb az előlapja, akkor igen, mindegy.
Nem láttam mérést, ez a hátsó faltól való távolságból egyszerűen számítható. -
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #108705 üzenetére
Hangdobozt meg úgyis befolyásolja az elhelyezés meg a szoba, szóval nagyon nem kell már azzal sem foglalkoznod. Vedd úgy hogy ~megérkeztél. Sokkal jobb már úgy se lehetne.
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #108697 üzenetére
Általában azért ez nem így szokott lenni. De elhiszem hogy ott sem akarsz már tovább vacakolni. Már nem emlékszem hogy milyet is építettél (talán valami Naim klón).
Amúgy miben lehetne szerinted még mozdulnod?
-
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #108695 üzenetére
Ha nincs sarokban is, akkor ettől a mélytartomány nem lesz túlzó, sőt 123 Hz központtal 100-150 Hz közt van egy erős kioltásod és nagyobb torzításod a mélytartományban.
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108695 üzenetére
Úgy látom ez nagyon bejött, most már csak egy jó ( jobb?) erősítő kell!
"van hogy feleségem néz, hogy mi ez a hang, nem esik le egyből neki, hogy ez a zene)"
Nálam az asszony csak akkor minősíti a rendszerem, ha a kettővel arrébb lévő szobából ír egy üzenetet, hogy túl sok a mély.
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108693 üzenetére
Majd az erősítős topikban kitárgyaljuk!
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108678 üzenetére
Megnéztem, kb. 160-200- ból jönne ki hasonló teljesítmény.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108678 üzenetére
Gyertek, szerintem ez az (szólj, ha nem, de úgy gondolom, ja, az, ezek "házi" cuccok, szóval mehetünk).
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108675 üzenetére
Mivel ez procira van tervezve, nagyon jó a disszipációja, azért választottam. Majdnem 50 watt darabonkét. A végfokhoz kell kb. min. 400-500 watt hőelnyelés.
Egyébként remekül funkcionál, csak mos hűvösebbé akarom tenni. Majd küldök képeket ha gondolod. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108675 üzenetére
Amúgy van erősítő építés topic, csak kb. halott, és a legutóbbi bejegyzés én vagyok, ahogy magamnak felteszek egy kérdést, majd megköszönöm. Már akkor sem voltam százas
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108664 üzenetére
Tim Mellow féle OTL, csak jobbra építve, mint amit ő publikált anno + XLR bemenetekkel ellátva. 2x25W@8R csövi integrált, kimenőtrafó mentes. Egymáshoz válogatott Voskhod 6N2P-ER (ECC83 ekv.) input, JJ EF806S meghajtó csövek (EF86 ekv.), és Ulyanov 6S33S-V végfok csövek (cirill 6C33C-B). Az első pár Watt tiszta A osztály pushpull, majd a kimenő teljesítmény növelésével átmegy AB-be. Létező terv itt-ott erősen moddolva, többek között az XLR is.
A házikó valami ilyesmi (nem ez, de 99% hasonló, tekintsd ezek egyvelegének) :
[link] [link] [link]A középső az enyém talán, csak világosszükre homogén mindene + méretek itt-ott picit eltérnek, de arányaiban ez kb.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108656 üzenetére
Dual-mono integrált, 1 házikóba rakva, Aliexpressrôl vettem pár éve a házat.
CNC + felirat gravex.hu, árat majd most kapok, grafika a Linuxos LibreOffice Draw-ja. Nagyon hamar bele lehet tanulni és nagyon klassz kis nüansz-eszközei vannak a századmilliméterig pontos tervezéshez, ami segít, mikor nézi az ember, mi fér el hogy (vektor miatt meg mindegy késôbb). Persze hobbistának, szóval nem egy AutoCAD, de nagyon kellemeset csalódtam. SVG exportja kiváló.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108611 üzenetére
Én sem vagyok benne biztos, hogy mikor hülyeség egy alapvetően nem annak indult kérdés, de megkaptam arcba, hogy az. Persze érdemi válasz nincs arra, miért is hülyeség a hülyeség.
Gyepálj nyugodtan.
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108586 üzenetére
Ezt számoltam én is, ennél vastagabb már nem hoz számottevő elnyelés növekedést.
Kíváncsi leszek a valóságban hogy jön be. Berendelek két táblát az 5 vagy 10 cm-esből próbára. Széles sávúra biztos jó lesz, de engem az 50 Hz körüli értékek csigáztak fel.
A vicc, hogy ez ( LD ) még viszonylag olcsó is! -
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #108540 üzenetére
Pontosan úgy van ahogy Ozzy írta. Ha lehetséges, próbáld megoldani a 10 centit.
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #108540 üzenetére
A nagyobb sűrűségű ( 90 fölött )kevésbé jól csillapít a közép-magas sávban, ami neked fontos lenne.
Az 5 cm-es is jó ( 70-esből ), csak a mély-közép csillapítás magasabbra fog tolódni ( hogy mennyivel, azt csak méréssel lehetne megmondani ). -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108530 üzenetére
Amúgy nekem is. Az ISDN egy megváltás volt, ugyan a 64k nem volt egy hűde ugrás (amit tisztán tudott, nem úgy, mint az 56-ks modem jó esetben 48 nettóval) .. de a késleltetése sokkal kisebb volt, játszani jobb volt már.Az ADSL-el jött az aranykor.
-
bunddog
tag
válasz
gordonfreemN #108482 üzenetére
Miközben írtam egy mini pc megoldás ugrott be nekem is, az simán lehetne 1m-en belül, nem is ragaszkodnék hozzá hogy a rendes pc legyen a forrás.
-
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #108423 üzenetére
A többiek eddigre sztem mindent leírtak. A berendezés miatt sok mozgástér sajnos nincs.
Kanapé háta mögé a támlától kezdve nagy felületre 10 cm vtg 70 kg/m3-es kőzetgyapot panelek. Még jobb lenne, ha emellett a kanapét el tudnád a faltól húzni mondjuk 50 centire, pl. egy tároló szekrény oda építésével. Ezek csökkentik a közeli visszaverődések és a fal melletti mélykiemelés, torzítás növekedés hatását. Ha a kanapé előre kerül, akkor szőnyeget sem kell cserélni, hogy jobban fedje a hangfalak előtti padlót, ezzel a padlói elsődleges visszaverődéseket.
Hangfalak mögé a falra is mehet ugyanez a panel, ez csökkenti a falról visszaverődő negyedhullámi kioltás hatásait (100-150 Hz-körül hangnyomás csökkenés és a torzítás megugrása)
Mennyezeti két evp-re is mehet panel, oda pl. lehet csak 5 cm vtg-ot tenni 20 cm belógatással.
(Oldalfali evp helyekre esetleg lehet tenni mobil panelt, de tudom, hogy az bazi nagy macera mindigpakolgatni valahová)
Tévére meg vmi vastag pokróc összehajtva.Azért jó a 70kg/m3-es gyapot, mert ez elég széles sávban csillapít, a mélyközepeket is jó hatékonysággal, általánosságban használható. Ha a fenti fő pontokat kezeled, akkor ennyivel utózengés probléma is jól csökkenthető.
Sarkokba basszushengereknek nem látom értelmét, nincs is hová tenni, és ha csak 2 sarokba teszel azzal elég kicsi eredményt érsz el ahhoz képest, mintha mindenhová. Diffúzor ekkora kis térbe szintén felejtős. -
denesdr
addikt
válasz
gordonfreemN #108457 üzenetére
Igen, az evp = elsődleges visszaverődési pont (ma találtam ki ezt a rövidítést
) , az a felület, ahonnan a hangsugárzóból kiinduló hang egyetlen visszaverődéssel eljut a fülünkig. Ha egy tükröt helyezünk a felületre és a hallgatói pozícióból látjuk a hangsugárzónkat a tükörbe nézve, akkor meg is van az evp.
Sarokba legegyszerűbb a nagysűrűségű gyapot (pl Rockwool XD, esetleg HD), mint elnyelő, a háromszőg alakút csak azért említettem, mert talán ez a leginkább környezetbe simuló vizuálisan.
Igen, a képeken látható megoldás jó, illetve egy kicsit hibádzik, mivel pont a fej mögötti részt hagyták szabadon, túl magasra rakták a paneleket, közvetlenül a kanapé fölé kellett volna rakni (vagy akár a kanapé mögé benyúlóan), lefedve ezzel a hátsófali evp--okat is.
-
nyepi
tag
válasz
Ezekről a panelekről a vélemények engem is érdekelnének! Hasonló a szobám, mint Neked, méretben is, berendezésben is. Én is gondolkodtam már rajta (bár nálam nincs mérve), gondolom a csupasz falnál jobb lenne. Ráadásul szép is.
-
törölt tag
válasz
Én javasolnám a LuXor Audió-t (fapaci). Megméri a szobát, megmondja hová mit kell tenni. (20 000 Ft a mérés, tavaly még ennyi volt.) Nálam is járt, jó szívvel ajánlom. Van oktató anyag is a visszaverődésekről a honlapon, az talán 5000 Ft. Én is most akarok majd továbbtanulni, már megvettem :-) De régi hifi könyvekben is lehet erről olvasni.(Csabai Dániel könyvei például)
-
code1005
senior tag
válasz
gordonfreemN #108408 üzenetére
Ezt mivel tudod kimérni?
-
törölt tag
válasz
Ha én topikgazda lennék egy műszaki topikban nem biztos, hogy a Gyurcsók féle távgyógyítást használnám, szív infarktus ellen. Lépj kapcsolatba Pacival. Itt a transzbaesés tudománya már kevés, és most eléggé diplomatikus voltam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Nem is dicsekedted el vele, hogy dobozokat cseréltél.
-
denesdr
addikt
válasz
Bár nem nekem címezted, de válaszolnék ha nem gond, Dorian majd kiegészít vagy kijavít, ha valamit rosszul gondolnék.
Szóval, a legközelebbi fal a hallgatói pozícióhoz a hátfal, ide mehetne csillapítás jó nagy felületen, de ügyelve, hogy a fej mögötti rész le legyen fedve, 5cm Rockwool XD már elég lehet. Aztán a dobozok mögé és/vagy közé az elsődleges (a hallgatói pozícióhoz képest közvetlen) visszaverődési pontra. A plafonra is mehetne csillapítás az evp-re. Sarokba háromszögelem ha elfér, de lap is jó lehet. A padlóra minél nagyobb felületre vagy az evp-kat lefedve mehetne szőnyeg.
Ahogy látom, a plafonon kívül minden más ponton ki tudod próbálni a csillapítást bármiféle fúrás-faragás nélkül, szimplán odahelyezve a kőzetgyapot lapot, ezt én meglépném és ha az utózengés már ennyitől kellően alacsony, akkor a plafonra megfontolnék esetleg diffúzort, de valószínű, hogy oda is csillapítás kellene inkább. -
nLali
őstag
válasz
Egyszer volt szerencsém olyan szobában zenét hallgatni, ahol minden fal és a mennyezet is kenhető textiltapétával volt bekenve. [link]
A lánc emlékeim szerint nem volt kiemelkedő, mégis az élmény nagyon megdöbbentő volt. Nyitott ablaknál, az utcáról beszűrődő zajok jó részét is elnyeli.
Mivel előzőleg nem láttam Hifi topikokban, hogy bárki ajánlaná, ezért a véleményemet kezeld fentartással. -
denesdr
addikt
válasz
Hmm, nem olyan rossz ez, az utózengés viszont elég magas, szerintem ezzel lenne érdemes kezdeni, levinni 0,3s közelébe/alá minél szélesebb tartományban. Ehhez szélessávú elnyelőpanalek jók, Rockwool XD-ből az elsődleges visszaverődési pontokra, aztán megnézni megint, hogy mit mutat. Sarkokba basszuscsapda mehetne szerintem.
A torzítás lehetne alacsonyabb, de ennyiből nem derül ki, hogy ez a szoba avagy a hangsugárzók műve-e.
A 40-50Hz kiemelés valószínűleg eléggé hallható (és zavaró) bizonyos zenéknél, erre a célzott EQ jó megoldás. Persze lehetne a dobozokat tologatni vagy hangolt rezonátort betenni a szobába, de ez elég macerás általában. -
denesdr
addikt
válasz
gordonfreemN #108400 üzenetére
9A beforgatás főleg hangsugárzófüggő, ha nem érzed soknak a magasakat, akkor kiindulási pontnak annyira célszerű beforgatni, hogy a fejed mögött keresztezze egymást a két hangfal képzeletbeli tengelye. Kifelé forgatva csökkentheted a közvetlenül a füledbe jutó magashangok (meg valamennyire a középhangok) mennyiségét.
Akusztikai elemeket legelőször az elsődleges visszaverődési pontokra érdemes rakni (falra helyezett tükörrel behatárolhatóak a pozíciók). Akusztikai mérés nélkül nehéz meghatározni, hogy hova milyen elem kellene. -
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #108342 üzenetére
Igen, azok.
Asszem pont 7 éve vannak meg, nem nagyon fúrkál a bogár, h cseréljek. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108328 üzenetére
A kolibriket nem ismerem, de hát 1 halott fecske nem csinál telet
30Hz simán hallható, Madonna 32-ig lemegy
De kipróbálhatod könnyen, hangerő csúszkára ügyelj [link] .Így fejessel nálam 23-26Hz körül van a "több mint sima észlelés", szóval próbál már valami hang formát ölteni, de nehéz definiálni az éles határt - gyanítom, nincs is, vagy nagyon egyéni.
ferencz89 +1, a teljesítmény nem volt téma, csak az, hogy eszpresszós csészealátéttel is le lehet menni mélyre. Így van, le lehet. Abban igazat adok Dorian-nak, amit írt, szóval minden egyszerre valóban nem teljesülhet, csak az most nem volt igény, hogy a szoba falak remegjenek, a torzítás pedig csak akkor drasztikusan szar és hallhatóan szar már, ha extrémben gondolkodunk - lásd Genius és társai
Szóval .. az arany középúttól kicsit elhúzva a dolgot a nagyobb löket fele, még nem árt senkinek, és ha nem 100W-os lesz a hangszóró így, hanem csak 30, cserébe a rezonanciafrekije lemegy 40Hz-ről 25Hz-re, a doboztérfogat igénye is lecsökken, akkor az egy rendes kis sub lesz. A torzítása nő, amit műszerrel megmérünk, aztán ha jól csináltunk mindent, megvonjuk a vállunkat, mert a fülünk itt sokkal érzéketlenebb erre, mint fentebbi frekiken, határokon belül persze. Tehát nem extrém kreténséget próbálunk kreálni, hanem értelmesen segíteni két pici dobozon. De amúgy így, hogy nagyjából eldőlt az Arcus a 35Hz-ével, már csak szoba módusra figyelnék, elhelyezés, stb. A 35 már sokmindenre elég. - Szerintem.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108292 üzenetére
hát ez jó (semmi gond)
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108289 üzenetére
Vannak "natívan" balanced jelek, úgy esik ki DAC-ból, vagy egyéb eszközbôl, meg olyanok (zömében inkább ez), ahol még csak normál jelrôl beszélünk földpotenciálhoz képest, 1 vezetôn, magyarul ha ennek az eszköznek balanced (XLR, TRS) kimenetet akarunk adni, a normál mellé meg kell csinálni a vele identikus inverz jelét is. Méghozzá precízen, mert ha eltérés van a kettô között, akkor amikor a túloldal összerakja ezt (akár az inputon, akár full balanced erôsítô topológiával mondjuk a hangszóró elôtt), a jel sérül, és többet buktunk a balanced átvitellel, mint amit hozott volna.
És hát egyértelmû, hogy a többlet elektronika szintén így vagy úgy, de módosít a hangon, egyes gyártók még "sportot" is ûznek ebbôl azzal, hogy két- vagy többféle opamp-al lehet kérni egy eszközt, a csövesek meg aztán külön liga a "szerintem ez a legjobb" -jaikkal, amikor xy típusra, márkára, évjáratra esküsznek.
Szóval, balanced átvitelnél általában van minimum +1, gyakran +2 átalakítás is a jelútban, és ennek minôsége még plusszként rájön arra az alap dologra, hogy persze itt is számít a kábel minôsége, mint normál RCA-RCA interkonnektnél. Önmagában az XLR kapcsolat elméletben veri az RCA-t, gyakorlatban viszont csak és kizárólag nagyon jó implementáció esetén. Közepes kábel és/vagy elektronika simán bemegy minôségben egy jó RCA átvitel alá, többet veszít ilyenkor az ember, mint amit egy single ended átvitel nyújt az egyszerûsége miatt, az útközben felszedett zajával együtt is. Sokan beájulnak a balanced-tól, pedig csak jól megcsinálva veri az RCA-t ilyen szoba-távokon, hogy 0.5 - 1.5 méter.
(Nyilván színpadon 10-30 métereken vagy még többön még egy közepes XLR is toronymagasan vezet, de ez nem hifi felhasználás, ha szigorúan nézzük).
Otthoni audio-ban ilyen rövid távokon inkább bonyizza a dolgokat, nagyobb kockázatot hoz be, hogy valami nem lesz kerek. Mondjuk ott, ahol 2-3 méter az interkonnekt (pl. végfok a hangsugárzóban, vagy mögötte), már hozhat a konyhára. Érdemes próbálgatni, kevesen mérnek XLR kimenetet teljes audio frekispektrumban szimmetriára, ahogy a bemenetet pláne nem, hogy az vajon precízen rakja-e össze az elméletben egymás tökéletes tükörképeiként viselkedô jeleket (direkt így írom, mert a jelek tökéletes tükörképei egymásnak feladó oldalon, a közös módusú zaj pedig ugyanaz a fogadó oldalon, de ugye ez kioltódik és amirôl beszélünk itt, hogy a két beérkezô jelbôl mennyire lesz eredetivel hû az összerakás után újrakreált verzió (függetlenül annak erôsségétôl).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108287 üzenetére
- Mennyi ?
- 30.
- Mi 30 ?
- Mi mennyi ? -
s4tch
veterán
válasz
gordonfreemN #108252 üzenetére
Használd egészséggel! Majd mesélj róluk, ha lesz kellően megalapozott benyomásod róluk.
-
nLali
őstag
válasz
Wow!
Lemaradtam.. Mit vettél? Mi lett a régiekkel?
Mesélj majd, hogy milyen az erősítőddel. ( Még kb egyforma erősítőnk van? )
Boldog zenehallgatást -
törölt tag
válasz
Én most kicsit meghatódtam. Örülök, ha segíthettem. Legyen sok örömed bennük, és jó hallgatást! Majd írd meg, hogy muzsikál.
(dehogy kérek bármit is, de azért köszönöm, hogy felajánlottad)
Viszont ha valakinél van ilyen, és már szabadulna tőle, vagy lát valahol belőle, akkor szóljon nyugodtan, nagyon vadászok rá. Köszönöm. Boltokban esélytelen, aukciós oldalakon is, a Hungaroton meg nem ad ki több CD-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #108104 üzenetére
Kapufa fordítva lenne. Ha az erősítő lenne XLR bemenetes a forrás viszont RCA. Úgy valóban semmi értelme. Igy azért nem annyira, mert szimmetrikus jel megy ki, ami elvileg kicsit "más", így a végén hiába van visszaalakítva aszimmetrikusra, mégis van valami "maradványértéke" az XLR kimenetnek...nálam.
A forrás egy Pioneer N70A.#108102migabi24 Lehet, nem tudom, de hogy nyugodtabb, tisztább és teresebb a hang, az biztos.
-
s4tch
veterán
válasz
gordonfreemN #108103 üzenetére
Nem darabár. [link]
-
s4tch
veterán
válasz
gordonfreemN #108099 üzenetére
A döntésben sajnos nem tudok többet segíteni, de banyek, a románoknál ~400k volt a Silver 500; ennél a 300 is bő 10%-kal drágább itthon...
-
fehér_ember
addikt
válasz
gordonfreemN #108079 üzenetére
Naná hogy a nagyobbra.
-
s4tch
veterán
válasz
Tegnap hallottam az 500-at. A 300-at nem ismerem, csak az elődjét, a Silver 8-at. Hasonló erősítővel (CXA61 és 80), teljesen más szobában, más kábelezéssel, más kiszolgálással hallottam a kettőt. A Silver 8 előtt van rendes kábelezés, dedikált dac balanced üzemmódban, lényegesen nagyobb távolságra vannak egymástól. Az 500-at egy elég nagy, ránézésre bő 30 m2 körüli szoba kisebbik felében, egymástól másfél-2 méterre elhelyezve, kácsás kábelekkel hallottam. Amit írok, azt ezzel tegyük idézőjelbe: tudom, hogy nem fair az összehasonlítás, és azt is, hogy ezer sebből vérzik, mert a Siler 8 egy gipszkarton, sok ajtós-üveges szobában ül, az 500 meg egy relatíve zsúfolt, sok, szövet borítású, festményekkel, drapériákkal berendezett szobában. Ráadásul nem a kérdésedre válaszolok, mert a 300-at nem hallottam. Szóval vedd úgy, hogy a kérdésedről jutott eszembe, hogy milyen két, eltérő rendszerben a 8 és az 500
Amiben elsőre jobb az 500, az a magasak. Azt nem tudom, milyen magas driver van a 300-ban, mindenesetre a Silver 8 az 500-hoz képest macerás. A Silver 8-ban végződő rendszer gazdája rengeteget foglalkozott a kiszolgálással, kábelezéssel, kismegszakítóval, másik elosztóval, elhelyezéssel, kanapé mozgatásával, és összességében sok és aprólékos finomhangolással érte el, hogy úgy szóljon a rendszer, ahogy, és egyben ne karcoljon a magas. Az 500 meg szépen szól bőven 10k fölött is a kácsás drótokkal, a CXA61 beépített dac-jával, oda és úgy letéve, ahol elfér, és sima a teteje, mint a babapopsi. A másik a mély jelenléte. A Silver 500-nak van egy tetszetős mély/mélyközép kiemelése, ami egyszerűen súlyt ad az összes zenének. Halkan is testesen szól, nagyon könnyen befogadható, jó értelemben vett populáris az egész produkció. Egyébként hasonló karakternek tűnik a két doboz, az ízlésemnek kicsit puha, lassú, nem elég pattogós, de simogató, kellemes mindkét produkció, és látom mindkét doboz erényeit.
Az 500-at egyszer és rövid ideig, a 8-at többször és alkalmanként hosszabb ideig hallottam, ezek alapján az a benyomásom, hogy ha a Silver 8 itthon használtan ~300e, és az 500 a román piacon ~400e, akkor azt mondom, egyik sem drága, és utóbbit nyugodtan lehet venni, ha belefér a keretbe, és ha ismerjük, szeretjük a jobb Monitor Audiók karakterét. Még egyszer, a 300-at nem hallottam, úgyhogy sorry.
-
Mathiask
senior tag
válasz
Hát jó kérdés. De erősen függ szerintem attól, hogy milyenek a felhasználói szokásaid.
Ha szeretsz hangosan zenét hallgatni és mondjuk szub nélkül mozizni akkor lehet az 500-as jobb. Mármint hangsugárzók tesztjei alapján nekem mindig az jött le, hogy adott sorozaton belül a nagyobb membránnal szerelt változatoknak kevesebb a mélyfrekvenciás torzítása nagyobb hangerőn.(nyilván ez nem nagyon meglepő))Akkor is az 500-ast választanám, ha nagyon hosszútávra tervezel vele, mert olyan típus vagy, hogy nem cserélgeted a cuccaidat. Mert akkor lehet előbb utóbb nagyobb szobába költözöl és akkor kelleni fog Illetve ha jó az akusztika és/vagy akusztikai kezelést is csináltatnál majd, akkor talán kisebb eséllyel lesz az 500-as sok. Főleg ha dspzni is szeretnél majd. A neten a 300-as mérése van fenn, az elég kiehyenlített, lehet az 500-as is olyan, csak mélyebre megy, nem tudom.
Ellenben viszont ha tudod, hogy nem vadulnál a hangerővel, nem kell az extra mély a zenéidhez, mozihoz és amúgy is tudod, hogy problémás a szobád és még az árkülönbözetet(jól látom, hogy kb 250e a különbség) is jól el tudnád költeni a rendszerre, akkor a 300as lehet a nyerő. De meg is kéne hallgatni őket, az egy támpontnak jó lenne. -
denesdr
addikt
válasz
+1 az 500-ra. Gyakorlatilag egy felbuffolt 300, akkor miért ne?
-
fererencz89
őstag
válasz
Ha valaki csak úgy ingyen adná, akkor az 500.
Egyébként, ahogy előttem is írták, kicsi (azért a 20nm nem nagy) helyiségbe "felesleges" a nagy álló. A tapasztalatom az ezzel szemben az, hogy az kis silver után valami sokkal nagyobb jobban passzolt a szobához (19nm). Gondolom ez alapján, a hangolásuk legalább annyira fontos, mint a méretük...
-
kukulec
őstag
válasz
általánosságban és nem konkrétan ezekre a hangfalakra vonatkozóan azt gondolom, hogy a kisebb állóhangfalakat sokkal könnyebb jól elhelyezni és kiszedni belőlük a maximumot az említett szobaméretnél. a Velámon is érzem, hogy nem futja ki feltétlenül magát 24 nm-en. a 147 már sokkal inkább.
-
migabi24
nagyúr
válasz
gordonfreemN #104397 üzenetére
Csak próba után lehet bármilyen következtetést levonni, senki nem tudja megmondani a te rendszeredbe melyik passzol jobban.
-
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #104378 üzenetére
Belden 83803-at (piros) javaslom hálòzati kábelnek.
-
fererencz89
őstag
válasz
gordonfreemN #103022 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy tetszik a zenéjük!
Népszerű (de kicsit másabb): Estas Tonne, vagy a modern, fúziós flamenco egyik legnagyobb alakja (sajnos már nem él...), Paco de Lucía is nagy kedvencem. -
Auratech
őstag
válasz
gordonfreemN #102697 üzenetére
Ez Vaya Con Dios "hey nanana.." számának a koppintása..
Az első lemezem ebben a műfajban, ami jobb:
SINTI - Jimmi Rosenberg és tesója.. -
tranceplanet
addikt
válasz
Flamenco Guitar: [link]
-
fererencz89
őstag
válasz
Szia!
Kicsit pörgősebb, de talán a Rodrigo y Gabriella formáció zenéi tetszeni fognak. -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #99833 üzenetére
Hát hogy nem hallgatni
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #99828 üzenetére
Azért a falon se gyengék a plakátok, korabeliek? (egy szép kerettel, matt, nem tükröződő üveggel nagyon jól mutat egy ilyen régi cucc, és nap se szívja ki)
-
salesman
őstag
válasz
Milyen lemezjátszók azok?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Akkor ezeket fényképezni kell.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
M40-et én is megfüleltem és én is harsánynak halottam egy Lumin hálózati lejátszóval. Erősítőre nem emlékszem már... Eredeti árán 720e és szerintem azt nagyon nem éri meg, de a mostani akciós áráért sem kellene, mert igazi csinn-bumm doboz. Vincent-el párosítani még nagyobb butaság volt. Na de ha egyszer az ember beszabadul a Stream Audio-ba, onnan nem könnyen szabadul..
Gondolom rábeszélték erre a párosításra és nem tudott nemet mondani, pedig kellett volna.
-
ozzy711
őstag
válasz
gordonfreemN #99730 üzenetére
van egy sarkom ami kifejezetten visszhangzik úgy nagyjából a mélyközép-közép tartománytól.
Elvileg a hallgatási pozíciónál fontos az akusztika nem? Ott is visszhangos? Azt nehéz ( hanem lehetetlen ) elérni, hogy a szoba minden pontján rendben legyen nem ( főleg, ha egy 65-ös tv van a szobában, amit nem tudok letakarni mert monitor is egyben )?
Dorian: mondasz valamit ( lehet ki is viszek egy két elemet ).
-
alphamooncam
őstag
válasz
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Én azzal az egy sarokkal első körben nem foglalkoznék.
Egyrészről oda basszuscsapda kellene, másrészről meg egy nem biztos hogy megváltaná a világot. Bár az is több mint a nulla. Annyira nem értek hozzá, hogy a javulás mértékét megjósoljam.
Viszont a dobozok mögötti és a szemben lévő falra mehetnének szélessávú elnyelők, az biztosan javítana a dolgon. Lehet printelt vagy színben illő szövettel borított, biztos meg lehetne úgy csinálni, hogy beleilljen az enteriőrbe. -
alphamooncam
őstag
válasz
150-400Hz között csúnyán elszaladt az utózengés, ha erre gondolsz.
Viszont nem túl nagy a szobád.
Láttatlanban olyan 4x3,5-méteresnek mondanám, és a magassága sem lehet csak olyan 230 körüli, persze a bútorozás elviheti a becslésem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
-
johnywalker
őstag
válasz
gordonfreemN #99651 üzenetére
Sok index szökevény van itt az utóbbi időben...Még jó hogy nem kell fizetni a szaktanácsokért...
mert nem lenne olcsó
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #99525 üzenetére
Mint minden teszt ez is szubjektív, de kiindulásnak jó lehet...
[link] -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #99525 üzenetére
Ismerem régóta. Hallottam bemeneti csatolónak, kimeneti csatolónak fejeserősítőben és hangváltóban is hangfalban.
A ROE MKP jobb szerintem, bár az se nagy szám. Én aktív hangváltó párti vagyok NP0-val.
-
nLali
őstag
válasz
gordonfreemN #99434 üzenetére
Szervusz!
Már nagyon hiányoltalak a csoportból.
Megint szépet alkottál!
Jóval véknyabb anyagból szívesen vágok neked lézerrel.
Ez "másik" R-ősítő?
Szívesen meghallgatnám egyszer.... -
bkercso
nagyúr
válasz
Laza!!
Sokat nehéz írni róla, mert már mindent elmondtál: ez egy kompozitamp.
Úgy szól, ahogy csak egy kompozit tud - ha jól csinálják. Ahogyan ez is jól van elkészítve: egy jó hangú végfok van megfejelve egy A-osztályú torzításkioltóval, babapopsi simaságú tápokról járatva.
Ha jól emlékszem, össze lett engedve egy 100%-ban utánépített Naim-mal és talán egy szintén eredeti alkatrészes Hiragával is. (?)
A kivitelezés pompás, irigylem, amíg bele nem gondolok, mennyi idő és pénz mehetett bele!
Mindenesetre akkor ezzel vége is a hobbinak? Mert jobbat szerintem úgyse lehet építeni; nem véletlen, hogy egyre többen rákapnak a torzításkioltós erősítőkre - ld. THX AAA vonal, Modulus286 stb. Szerintem ez azoknál jobb, mert technikailag jobb a torzításkioltója.
Apropó, ezzel is zenélt egyet, elég hasonló minőséggel.
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #99443 üzenetére
És megyünk bele a télbe...
És a tranyókat hol gyártják, tán a Silicon Valleyben? -
Gijon
senior tag
válasz
gordonfreemN #99474 üzenetére
Ez a cég ilyesmivel is foglalkozik. Nem tudom milyen áron dolgoznak, csak véletlenül akadtam az oldalra, de hátha segít.
-
Joshi
titán
válasz
gordonfreemN #99469 üzenetére
Többször írtad hogy precíz szaki kell a fa megmunkálásra, illetve mintha diófát írtál volna korábban. Mi volt a problémád megmunkálás során? Ha nem CNC-vel készítették, akkor soha nem lesz két egyforma elem.
Haverom ilyeneket készít CNC-vel, de ő szinte csak bükkel dolgozik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Jaja, én már láttam, hallottam.
Élőben is nagyon szép és szépen is szól. Először hallottam a rendszert, úgyhogy máshoz képest sajnos nem tudom elhelyezni a produkciót.
Faberakás marad ez a szín vagy még kezeled valamivel? -
bot1978
senior tag
válasz
Dualmono felépítésben tápból is kettő van nem?
-
salesman
őstag
válasz
Nagyon szép munka, gratula!
Hát, ha még csövek is lennének benne... -
törölt tag
válasz
Szép
Milyen végfok ic-ket tettél bele?
-
törölt tag
válasz
Szép lett! A bementi érzékenysége hány mV?
-
fererencz89
őstag
válasz
gordonfreemN #93107 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Most jobban megnézve, annyira nem lassú, csak érzetre volt az a hibajelenségkori kirúgáshoz képest. Az előzőekben leírtak okozhatták a kezdeti hangkiesést az erősebb basszusnál? Mert egyébként nem vettem észre, hogy elhalkulna bármikor is, Csak a "hibajelenség" utáni másodpercekben. -
Snoop-y
veterán
válasz
gordonfreemN #93077 üzenetére
Nyugisag van inkabb hallgass egy kis relax zenet
. Teljesen normalisan es altalanosan irtam amit irtam mindenfele kotozkodes nelkul
-
Snoop-y
veterán
válasz
gordonfreemN #92989 üzenetére
Mivel nincs magyar nyelvu eszkozom engedtessek meg, hogy ekezet nelkul irok. Ha valakit zavar akkor skip please.
-
migabi24
nagyúr
válasz
gordonfreemN #92992 üzenetére
Rakott be képet
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #92989 üzenetére
Igazad van, én sem szeretem, ha más csinálja. :D
Csak annyira meglep, hogy egy párkilós szerkezet megbirkózik, ezzel a számmal. Megjegyzem Beethowen-el is. Igazából a csodálkozásomnak adtam így hangot, de rosszul, igaz. Ez nem a helyén történt.
Viszont az ékezetnélküliség, minden sora idegesít, főleg egy értelmes arctól. Ezért harapok egy picit Snoopyra. Nagyon nehezen viselem az írását. Erre nem magyarázat a telefon sem, a 21. században élünk. vagy elunk? -
törölt tag
válasz
gordonfreemN #92984 üzenetére
Vettem. Nem szèp dolog ez. Azèrt az èkezet nèlküli írás, az mehet? Vagy az csak engem irritál?
-
Dorian
félisten
válasz
gordonfreemN #92984 üzenetére
Engem nem zavar, a szabályzat sem tiltja, a bazdmeg a közbeszéd része, szóval nyugodan.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #92884 üzenetére
Ez a Bodz, leginkább melyik topikban forgolódik?
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #92865 üzenetére
Bocs, hogy elpoénkodtam a kérdésed, de szerintem a hifisták akkor veszik elő ezeket az amúgy teljesen értelmetlen rangsorokat, amikor éppen nagyon nem tudnak miről beszélgetni. Szerintem tökmindegy, hol s mikor köpnek bele a kajába, amíg eljut a konyhából az asztalomra.
Ha nem fontossági sorrend a kérdés, hanem mondjuk a beruházási összeg, akkor nyilván a hangsugárzók kerülnek az élre, mivel azok a legdrágább láncszemek.
-
törölt tag
válasz
gordonfreemN #92865 üzenetére
Igy van! Remekül megfogalmaztad, levezetted!
" Mi az ott a vizben, hal?"
"Nem, csak egy darab fa!"
"Akkor nincs is hal a vizben hisz ez is csak fa!" -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gordonfreemN #92853 üzenetére
+1 a dobozra.
-
salesman
őstag
válasz
gordonfreemN #92853 üzenetére
+1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest