- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#10726912 #110214 üzenetére
Ez a komment éppen azt a stílust képviseli, amit rám akarsz aggatni. Ez már bőven a személyeskedés kategóriája, de meghagyom más topikgazdának, hogy kezelje, ettől még viselkedj. Amilyen válaszokról beszélsz, azok olyanok voltak, mint az adjonisten, egyszerű cáfolatok, hogy miért is nem dobáljuk senkire, hogy tapasztalatlan, fogalmatlan, szakbarbár, stb. Nyilván bárkinek megmondhatod, hogy nincs igaza, sőt, ha így van, mondd, de a miértet is tedd hozzá, ne pedig a korábban említett jelzőket. Ilyet az egész fórumon tilos.
-
válasz
#10726912 #110027 üzenetére
Nem olvasom a szektatopikot, nem hiányoznak a 20 km-es, nyelvtanilag is híveket oltalmazó tanok és egyéb személyi kultusz. Viszont van tapasztalatom mindenféle kábellel, egészen 12 milliós digit kábelig is. A vakteszt bukta lett (hívő tulaj, saját rendszerén), de tudod, mi volt az AudioQuest legfőbb igazi különbsége? Ennyi pénzért nem felelt meg a szabványos méreteknek, így nem minden eszközzel tudott kapcsolatot teremteni, mert össze sem ért belül a csatlakozó.
-
-
-
fehér_ember
addikt
válasz
#10726912 #109482 üzenetére
Ideje lenne a múltkor elkezdett névváltoztatást rendesen befejezni.
Ebbe mostmár talán a hifisták is belemennének.
Gyűjtsük az ötleteket.
Antihifi, Égessük a hifistákat, A Süket hifisiták, Mikrofon a fülünk, Nem úgy hallod ... stb.
Szóval jöhetnek az ezeknél jobb ötletek, és a legtalálóbbak közül majd a topikgazdáink segítségével megszavaztatjuk melyik is legyen.
A műszaki szemmel az maradhat is, csak elé kellene valami ide passzoló
Jó a sima "Zenehallgatás műszaki szemmel" is. -
válasz
#10726912 #109541 üzenetére
Nem, de ugyanezt csinálod. Tettél egy merész állítást, hogy egy kábel is változtat, aztán oda változtattad meg az érved, hogy jaaaa, hát ezek csak együtt jók. Mindig ez szokott lenni, a hosszos példa a házimozi topikban volt, amikor kb. 10 ember egyszerre bukta el a HDMI tesztet, és ezzel magyarázkodtak maguknak és másoknak.
-
válasz
#10726912 #109521 üzenetére
"az az irracionális, hogy egyesêvel akartok mindent megvaktesztelni"
A rendszer-elméleted kizárólag a vaktesztelőkre vonatkozik?
Azokra miért nem érvényes, akik a hagyományos módon, látó teszten hasonlítanak össze kisebb-nagyobb összetevőket? Még sosem olvastam tőled ilyet, hogy : Na de X.Y., miért nem rendszerben gondolkodsz, miért hasonlítasz össze és hallasz másnak usb-kábeleket, azok csak apró cukorszemecskék, amik egyesével vajmi keveset érnek!
"Te sem akarod érteni az én elméletem."
De! Értem! Nem érted, hogy értem? -
-
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #109534 üzenetére
Oké, nevezzük dedószintnek, teljesen irreleváns, nem ez a lényeg. Tamoo példájával élve, ha mondjuk a saját rendszeredben kicserélnél egy szerinted oda passzoló tápkábelt egy full mezei fekete PC-s tápkábelre, hallanál különbséget? Ha igen, akkor ezt bizonyítani is tudod vakteszten, ha meg nem, akkor a rendszert elhagyó hang szempontjából teljesen fölösleges PC-s tápkábelnél "jobb" kábelre költeni.
Az egész kábelesdi most abból indult ki, hogy egyáltalán van-e hangi különbség pl tápkábelek között, mert erre semmi bizonyíték nincs, csak állítások, hogy "én hallom, tehát van különbség". -
-
Tamoo
nagyúr
-
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #109521 üzenetére
Nem kell mindent egyesével vaktesztelni, hanem vakteszten bizonyítani mondjuk két tápkábel állítólagos hangzásbeli eltérését, hogy elébe mehessünk további fölösleges időtöltésnek.
Persze ezen a ponton szokott jönni, hogy a kábelhalló nem akar senkinek sem bizonygatni semmit, meg, hogy a vakteszt nem realisztikus hallgatási állapot, ezért nem adhat reális eredményt. -
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #109507 üzenetére
Nem kell külön rendszereket (de ugyanolyan hangsugárzó stb) vaktesztelni. Ha hallani vélsz különbségeket mondjuk tápkábelek között, akkor biztos jártál már úgy, hogy a meglévő rendszeredben kicseréltél egy tápkábelt és hallani véltél változást, amit az új tápkábelnek tulajdonítottál. A vaktesztnek az lenne a lényege, hogy bizonyítsa, hogy a hallani vélt különbséget a tápkábel cseréje okozta vagy valami más.
Továbbá azért kell vaknak lennie a tesztnek és csak a hangra hagyatkozni, mert a hallani vélt különbséget a kábelcsere tudata is okozhatja. Több példa is van rá, hogy a tesztalanynak azt mondják (vagy úgy tudja), hogy volt változtatás a rendszeren és máris hallani vél különbséget, de közben teljesen ugyanaz a rendszer szól (ugyanazokkal a kábelekkel stb), mint előtte. -
válasz
#10726912 #109507 üzenetére
"Dedónak tartom egy-egy kábel tesztelését vakra, felvétel felbontást, stb, mindezek együttes hatása a lényeges."
Ha egy-egy kábel vaktesztelése dedónak minősül, akkor egy-egy kábel meghallgatás útján való tesztelése is dedó kell legyen az elméleted szerint.
"De a felajánlás s a feltételek elég felnőttesen komolyak."
Nem, ne haragudj, de ez nem felnőttesen komoly, hanem gyerekesen komolytalan. Mégpedig a megvalósíthatatlanság miatti irracionalitás miatt.
"azt se tudja, mivan...nincs előítélet benne, oda ülteted, cseréled az összes kábelt, s.megkérded a véleményét. Vagy csak egyet, de nem mondod meg, hogy mit tettél, tettél e valamit. Nincs benne megfelelnivágyás, nincselőítélet, nincs tudása semmihez. Van a rendszer s a mezei fül."
Látod, gyönyörűen megfogalmaztad, hogy miért jó a vakteszt. Pontosan ezért! Ugyanazt éred el vele, mint amit te írsz és követendőnek tartasz, hogy egy "átlagember" hallgassa meg, aki nem hifizik. Pontosan ugyanezt éred el egy jól kivitelezett vakteszttel: "Nincs benne megfelelnivágyás, nincselőítélet, nincs tudása semmihez. Van a rendszer s a mezei fül."
Ez az "átlagember" te is lehetsz, és nem kell egy másik embert egzecíroztatnod miatta.
Érdekes, hogy két hasonló célú metódus közül az egyiket tűzzel vassal irtandónak és dedónak gondolod, a másikat meg követendőnek. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#10726912 #109504 üzenetére
Értelek.
Ami még mindig kapar az agyamban:
minnél kevésbé befolyásolják a kapott eredménytAzt a kapott eredményt, amit valamibôl készít egy eszköz- és ember lánc. Aminek köze sincs az ilyen jellegû optimalizálásokhoz. Tehát az az infómaximumod, amit a forrásod anyagként megkap, digiben, LP-n, bármin. Ettôl Te csak kevesebbet reprodukálhatsz otthonra, óhatatlanul, kérdés ennek a mértéke, hogy mi mennyit romlik. Itt még el is tudom fogadni mindazt, amit csinálsz, mert Te így próbálsz minimalizálni e romlásokon, ami MINDENKINÉL bekövetkezik.
A logikai csavar számomra ott van, hogy: ha a stúdióban elképesztôen jó minôségi szintet elérnek tuningmentes eszközökkel, akkor otthon miért kell a buhera ? Mármint, miért kell tápkábeleken rugózni, ha a stúdió esetén is pofánbasz a produktum minôsége, 20 darab "PC tápkábeles" kütyün átmenve is ? Akkor otthon miért kell ezzel görcsölnöm ?
Egyetlen okot látok rá: mert érzékeny a kábelre az eszközöm.
És ez miért van ?
(Bocs!!).
-
válasz
#10726912 #109499 üzenetére
"teljesen felelseges csak kábelek hatását, csak dugók, csak felvételek hatását hallgatni"
Na de könyörgöm, a "hallási" tapasztalatok megosztása is kábelek, dugók, felvételek hatásáról szól, természetes, hogy a rá jött reakciók is arról szólnak. Ezt a "rendszert teszteljünk, mert azt hallgatunk" elméletedet már sokszor leírtad, de ez NEM arról szól, amit te mindenáron bele akarsz keverni.
"pár dedós szinten hifiző egymást vállveregetve paskolja a másik popóját"
Remélem érzed, hogy ez azért a másik oldalra is igencsak igaz lehet.
Tévedés, hogy az a szint a "nem dedós", ahol mindenki abba ringatja magát, hogy a saját érzékelése a megfellebbezhetetlen igazság egyedüli letéteményese. -
fererencz89
őstag
válasz
#10726912 #109499 üzenetére
Még egyszer: két azonos típusú hangszóró hangja között is nagyságrendekkel nagyobb különbség van (gyártási szórás), mint azoknál, amiket emlegetsz. Ha ezekből a hangszórókból még komplex dobozokat is építünk (tekintsünk el a passzív alkatrészektől, hogy értsd a doboz maga, a váltó és vezetékek), még rosszabb a helyzet, tehát nem alkalmas az általad vázolt tesztre.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Én nagyon bírlak, nem mondom egyértelműen (vagy tagadom) az Általad leírtakat !
DE - és ezt mindenki figyelmébe ajánlom: a mai beszélgetést így vagy úgy, de a stúdiózás lobbantotta be, a két link. Felteszem a nagy kérdést: ha nemhogy a stúdió fizikai kialakítása (kábelek!!), lásd Ákos patch panelje baloldalt, onnan elmegy jobbra az elektronlyuk, majd jobbról vissza balra, ki tudja milyen kábelen és szomszédos kábeleken a háta mögött, szóval ... értitek.... és ez csak az eszköz, de amikor a teljes hangmérnöki és pro-audio szakma szemében ezek vuduk (ő dolguk, várj még !).. ennek mi a számunkra , mindenki számára látható triviális eredménye ?
Az, hogy ott nincsenek ilyen hangzásjavító (?) módszerek alkalmazva.
Te viszont ugyanúgy, mint én és mindenki más innen, abból főzöl, amit Eléd tesznek.
A zenei anyagaidnak 100%-a olyan anyag, amit ilyen eszközökön, ilyen szemléletű emberek főztek.Sarkítva a kérdést, hogy értse mindenki a "vérbeli hifis" szemszögéből: megkapjuk a "szart", lehet abból várat csinálni, vagy inkább csak pofozzuk a belecsapott dollárkötegekkel ?
Szóval Te otthon hülyére optimalizálsz azon, ami már a megszületésekor "elbukott" a Te mércéiddel nézve, mert ott az összes stúdióeszköz bizony réz, alap kábel, tele biztosítékkal, minden pittyputtyal, távolságok, odavissza, anyámkínja.
Lehet 5-ből 6-ot csinálni ? Teszel bele több infót ? Még azt sem mondhatjuk, hogy ilyen szemmel nézve jobban megmutatsz a saját rendszereden valamit, mint a szomszéd hifista, mert max rontani tudsz a reprodukción, többet hozzátenni nem. És ha egy Számodra pejoratív, "lentebbi" szinten lévő kurvakomplex lánc szülte meg azt, amit fogyasztasz, Te oda nem fogsz se nüanszokat, se más egyebet belevarázsolni.
Ami viszont továbbra is él, hogy kompromisszumos eszközöket használ az ember, aminek a tápja megérez egy bizti cserét, mivel normálisabb helyeken - lásd stúdió is - a biztire a táp csak megvonja a vállát, hogy jóvanazúgy, kitérdekel. Ergo nem szól bele a hangba.
(Ez mindnekinek, nem is csak Neked feltétlen).
Szóval ha elmondja nekem valaki, hogyan lesz "szarból" vár otthon, elkezdem szétkapni a csövikét és pucolok ki belőle potit, biztit, mindent.
-
fererencz89
őstag
válasz
Ne haragudj, de ha ezt a felkérést nem fogadják el, az a fura feltételek miatt van, nem feltétlen az igazad miatt.
Az megvan, hogy két, azonos típusú hsz között nagyságrendekkel nagyobb hangi eltérés van, mint pl a kondizás esetén?
"... a dedóban lehet ilyen baromságokat emlegetni, ha felnőttest akartok jatszani, hát hajrá! Okosnak lenni akartok, meg hifistákat égetni, pöcsméregetés, meg f.szverés? Hajrá!"
Ezzel magadat minősíted, meg a véleményedet rombolod le, még ha igaz is. Gratulálok!
-
Panthera
őstag
válasz
#10726912 #104236 üzenetére
Igen, én is erre gondolok. Korábban ilyen volt az elrendezés. Nagyobb változás annyi történt, hogy a kanapé és a hangsugárzók helyett cseréltek. (A hallgatói pozícióban a mély frekvenciák mennyisége így akaratom ellenére csökkent.)
bkercso:
A hangsugárzók mögötti teljes falon van egy vékony polisztirol borítás, de nem hiszem, hogy az számít. Egyébként csak pár kép van a falon.Az állóhullámokat passzolom. Vagy arra gondolsz, hogy döng-e a szoba? Ezen az átrendezés javított úgy érzem.
-
fererencz89
őstag
válasz
#10726912 #104208 üzenetére
A váltót azt én is szeretném egészében látni, de sajnos eléggé be van építve, nem tudom, hogyan tudnék hozzáférni...
A kérdésem részben az is lett volna, hogyha ez a (elvileg) 3-4dB magas kiemelés ~helyrehozza a hangképet, akkor inkább váltó probléma, mint hangszóró? -
HUNNIA1920
őstag
válasz
#10726912 #104151 üzenetére
Igen, Bodor kis PC, talán még az 1. szériából. Utólag kapott egy alaplapi órajel tuningot illetve egy MZ/X nagy USB kártyát, meg USB-ről futtatott Daphile Linux-ot.
Nem mondom, hogy nem hallottam jobbat, de annyira nem volt drága és mint PC, elég univerzális (film, zene, különféle OS telepítés). -
-
törölt tag
válasz
#10726912 #103635 üzenetére
Utánanéztem alaposabban ennek az Arcam-nak, és igazatok volt, gyakorlatilag oldalra lépés lenne. Maradok a CA CXA80-nál, azt olcsóbban is megkapom, és valószínűleg az a kicsi, ami még hiányzik nekem a hangzásból, azt is megkapom általa (ami a teljesítmény számlájára írható fel inkább), és tökéletes lesz a szettem.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Szia!
DIY oldalon szolgáltatások/képességek terén meddig lehet elmenni?
Össze lehet pakolni vmi ilyesmit? NAD D 3045 -
törölt tag
válasz
Igen, az Arcam SA20 és a CA CXA80 között vacillálok.
CXA80 most van ex-demó darab 275 ezerért, vagy teljesen új 300-ért.migabi24: azt már megtapasztaltam, amit mondasz, hogy a jobb hangért mélyen zsebbe kell nyúlni, sőt nagyon mélyen.
fapaci: nem kérek felhatalmazást, kár hogy nincs itt senkinek sem tapasztalata azzal az Arcam-al. Mindenesetre ha meglesz, akkor fogok tudni mondani véleményt róla.
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
#10726912 #102922 üzenetére
Gyerekek, nem tudok elég hálás lenni a sok értékes kommentért.
Köszönöm!
Ma voltam két üzletben. Az egyikben (Extreme Audio) megmutatták legalább hogy szól 1-2 zene a cuccon amit javasoltak, a másikban konkrétan a csávó hebegett habogott és a kitűzött 350e Ft-hoz képest, 500e Ft-s távlatokban beszélt ott is úgy hogy a negyedét nem értettem a mondatoknak.
Tudom hogy az én hibám, meg többet kéne olvasgassak, de ennyire nem tudok (nincs időm) belemélyedni a dologba
Extreme Audioban, legalább megkérdezte mit hallgatok, meg mekkora a szoba. Ott ezt a javaslatot kaptam: [link]
Most ez februárig akciós, erre az erősítőre rá lehet csatlakozni hálózaton is elvileg, és mehet telóról is az asszony muzsikálása miközben főz.Ez a hangcucc a nappaliban lenne, a TV-re rákötve optikai kábellel, és kb filmezére meg hezenhallgatásra kellene. Nem kell nekünk hátulról puffogtatás, csak legyen szép hangja. Van véleményetek a fenti hangcuccról? Jöhet hideg-meleg!!
#102924fehér_ember
ránéznél erre a cuccra? Tudom nem használt, és lehet jobb amit te javasoltál, csak nem látom elsőre a különbségeket!Köszi mindent!
-
válasz
#10726912 #102922 üzenetére
"Kef, Klipsch vonal, mindkettő általában V karakteres"
Azon a két klipsch hangdobozon, amiket volt lehetőségem megismerni, R-28F és RF-52, állításoddal pont ellentétes a tapasztalatom. Jelentős (az RF-52-n talán túlságosan is jelentős) közepet, határozott, de nem túl cizellált magasat, az RF52 egyes mély-frekvenciáin kissé forszírozott, R28F-en kiegyenlítettebb mélyeket hallottam. Nekem pont hogy nem V-karakter, hanem inkább a középtartomány nagyobb aránya volt a legfeltűnőbb. (Legalábbis a GS60-hoz képest, mert akkoriban ahhoz hasonlítottam a hozzám került dobozokat.)
-
-
Tothg86
tag
válasz
#10726912 #102787 üzenetére
Vadiúj Bennic van benne
-
Auratech
őstag
válasz
#10726912 #102758 üzenetére
2-2 50w-os erősítőpanel-aktív váltó (közép és magas sugárzókhoz) feljavítása méréstechnikai színvonalú alkatrészekkel a régi beagos jóvastag nyákon. Paraj István (ex-beagos tervező) munkája. Belső kábelezés az erősítőpanelektől a sugárzókig vastagabb, oxigénmentes, ezüstözött Neotech rézdrótokkal. Az én. Eredetileg olyan telefonzsinór szerű megoldás volt benne. A mélysugárzó szálas gyapjúval részben ki lett tömve. Egy román gyapjúszőnyeg szálakra bontva, berakosgatva, berögzítve gumiarábikum oldatos alkohollal. (mint a hajlakk, csak tartósabb) Evvel az alsó határfrekijén 2db-vel feljebb került a 30 Hz pont esése. A szálas cucc a legmélyebb hangoknál fékezi a belső nyomáshullámokat, mintha nagyobb lenne a doboz. Fentebb nem szól bele a hangzásba, bár a közepeket csillapítja így kevésbé lehet rezonáns mondjuk 200 Hz környékén, aminek a negyedhullám hossza 40 cm körüli. (A doboz belső mérete.)
-
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #102598 üzenetére
"A jack rca kábel annyira fontos, hogy jelenleg a Tidal az LG-V40 dac-os telefonom gyengébben szól Yamaha erősítőn, mint a Yamaha beépített rádióján az MR2"
Bocs, erre próbáltam reagálni. Szóval akkor nálad is teszkós kábellel van összekötve a teló az erősítővel és szerinted emiatt szól gyengébben mint az erősitő beépített rádiója?
Nem mondom, hogy lehetetlen, de pár ezer forintért már lehet kapni normálisan összerakott Jack-RCA kábelt, miért nem olyat használsz inkább? Tényleg nem kötekedni szeretnék, csak megérteni a logikát a dologban. -
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #102595 üzenetére
Aztán az a különbség éppen a Jack-RCA kábel miatt van aha. Ezt beadványozhatnád a fejhallgatógyártóknak is, igaz, hogy ott nem Jack-RCA van, hanem simán csak Jack, de ez igazából a lényegen nem változtat. Persze vannak szimmetrikus csatlakozású/kábelezésű fejhallgatók is, de a normál Jack-es fejesekből is vannak hi-end darabok bőven.
Annak idején direkt az RCA miatt vettem X-Fi Titanium helyett X-Fi Titanium HD-t, a kezdeti placebón kívül más különbséget nemigen hallottam, főleg miután a placebó hatása elmúlt. Ugyanolyan jól szólt mind a kettő, pedig az egyik csak Jack kimemetekkel rendelkezett.
Komoly külső DAC kell ahhoz (na meg rendszer hozzá), hogy ezeket a jobb belső kártyákat meg lehessen szorongatni. -
ozzy711
őstag
válasz
#10726912 #102571 üzenetére
esetleg egy párhuzamos ellenállással megkalapálni a Focal magasait,
Nem úgy gondoltad, hogy soros ellenállással halkítani?
Dorian: Miért ne, ha hozzá tudod igazítani a rendszerhez. Úgy kell csinálni, hogy az eredeti állapotot mindig vissza lehessen állítani.
Persze, csak ha már minden klappol ( pl. szoba akusztika ), utolsó megoldásként. -
Lite
őstag
válasz
#10726912 #102167 üzenetére
A szoba adott, az ajtó is így kell, hogy maradjon, vannak olyan tényezők, amelyek azért jelentős torzítást tudnak vinni az adott hangba (női kiabálás pl.
), szóval attól tartok, a szoba átépítése nem opció.
Amin viszont agyaltam és egy lehetőség, hogy megfordítom az irányokat, mert úgy kijön a "matek".
Így:Itt nagy hosszú fekete a két bakelites szekrény együtt, pont kitölti a hátsó részt, 150 cm magasan.
Az ablak alatt a sarkokban a hangfalak, de itt tartható a távolság (egymástól, faltól is), középen egy nagy radiátor van, ez elé kerülne az elektronika.
A két kék téglalap az egy-egy íróasztal lenne (kb. 100x50 cm), a piros a hallgatási pont.
Ebben az esetben az elektronikáktól számolva kb. 3m lenne a távolság, míg a hangfalak között 2-2.2 m lenne.
Szőnyeg lesz. Ez így mennyivel élhetőbb opció? -
s4tch
veterán
válasz
#10726912 #102122 üzenetére
Klassz lenne, ha lenne univerzális recept...
#102124 orbano: köszi a felajánlást! A 2.1 sem feltétlenül elvetendő ötlet, legalább a basszus fázishibákat könnyebben lehetne kezelni. Erre nem is gondoltam.
A volumio + tablet a tablet miatt nem feltétlenül jó ötlet. Nem szeretném, hogy a kisfiam idejekorán rászokjon a kütyükre. Olvassa csak le a számokat az eszközről, állítson hangerőt az eszközön, léptessen számot az eszközön, és ne buzerálja a tabletet. A párom meg teljesen anti, ha technológiáról van szó. Minél egyszerűbb, annál jobb. És ahogy elnézem a Lumin M1-nek sincs távja, már nem is tetszik annyira...
#102126 Ear001: a Zu olyan piros, ami neked is volt? Az jöhet, akárhogy szól, annyira gyönyörű volt.
Enigma is tetszett nálad, érdekes tere volt. Erről az AN-ről van szó?
-
denesdr
addikt
válasz
#10726912 #102070 üzenetére
A passzív váltás rá tudja nyomni a hatását az összképre, tapasztalatom alapján máshogy szól egy ilyen sugárzó, mint egy olyan, ahol a driverek közvetlenül vannak az erősítőikre csatlakoztatva. Mondom szerintem, lehet, hogy másnak más a tapasztalata. Meg aztán kinek mi tetszik, döntse el mindenki maga, csak egy felvetés volt részemről, de orbano rá is cáfolt, mert azt mondta, hogy máshol már hallotta a jelenlegi passzív dobozait úgy szólni, ahogy szeretné.
-
MCfosat
csendes tag
válasz
#10726912 #100280 üzenetére
Köszi szépen igazad van, kicsit jobban bele fogom még magamat ásni a témába. Elengedem ezt a mindenes megoldást!
Utánanézek azoknak a megoldásoknak amit javasoltál. Esetleg van olyan bolt / üzlet ahol segitőkészek az eladók? Nem akarok nagyon senki agyára menni, viszont rámférne egy beszélgetés erről élőben is. A netdepo jó kiindulás lehet? -
python1
veterán
válasz
#10726912 #100307 üzenetére
Dehát kondit, és ellenállásokat is cserélni szeretne.
Én még mindig kitartok amellett, hogy inkább vegyen jobb erősítőt ha nem tetszik a hangja, valamit el kell néha engedni.
Én is cseréltem belső kábeleket, elsőre mintha, aztán kilyukadt a lufi. amelyik erősítőben kábeleket kell cserélni, és attól várni a csódát, számomra ....... -
fererencz89
őstag
válasz
#10726912 #100301 üzenetére
Ezek alapján máshogy látom már a nem régi hangváltós tanácsaidat. Ez is egy út.
Érdekesség (nem ítélkezni, "beszólni" akarok, csak a saját ízlésemen alapuló tapasztalatot osztom meg):
Csere útján lett néhány hónapja egy pár Canton Chrono állványosom. Ahogy nézem, ez a GLE felett van, 10 éve volt ~1000$ az ára. A "fő" dobozaim Monitor Audio Silver 5i páros. Ez 20 évvel ezelőtt volt 1000$. Azt kell hogy mondjam, 10 év alatt felét éri a dollár. Kivitelezésben mesze elmarad a Canton az MA-tól, a hang meg ízlés dolga, de szerintem ott is bőven.
Tovább megyek. Amit emlegettem a váltó kapcsán, Monitor Audio Monitor 9, az 30 éve volt 5-600$. Hát, az ütősebb mélyeket leszámítva hozza a silver minőségét. Néha csak pislogok.A Canton ehhez képest is "gagyi" kivitelre, a hangját sem szeretem úgy. Technikailag talán már fejlettebb, de ez ennyit is jelent...
Szóval így "elgondolkodtam", hogy egy több-tízezres/150ezres tuninggal milyen szintre tudnám hozni bármelyik 20, vagy 30 éves MA dobozomat? -
detroitrw
addikt
válasz
#10726912 #100301 üzenetére
Az ezüst kábelre visszatérve, már több füles kábelt készítettem ali-ról rendelt 5-7N (tisztaságú) ezüst és réz kábelekből. (ezek sima árnyékolatlan vezetékek)
Eddig mindegyiknél a rájuk jellemző hangkaraktert hozta, réz (több mély ...), ezüst (több magas ...)
szal az a beszerzési forrás valszeg valósAmit írtál AQ T4 biztos, hogy sok(k) lenne márcsak beszerelés szempontjából, amúgy sincs túl nagy távolság a panel és a csati között, de annál nagyobb a zsúfoltság és egy ilyen vastag kábellel nagy szívás lenne.
-
detroitrw
addikt
válasz
#10726912 #100299 üzenetére
A gyari a NE5532 ... (melyik eszkozbe nem
)
Asszem ezek vannak otthon lt1361, lt1364, THS4032, ad797 (ez nem biztos)
Egy meg legalabb van ami szinten soic és mono, de dip8-ra dualositva van.A kulon trafo ebbe a korbe biztos nincs benne, majd elvalik mennyit javul a helyzet, de utan a hangfal jonne eloszor ...
-
detroitrw
addikt
válasz
#10726912 #100292 üzenetére
A belso kabel lenne kb. az utolso fazis ha mar boritom az egeszet.
Az osszes kondi cserelve lesz (wima mkp10, elna cerafine, audio note), es a fo ellenallasok (Mills).
A biztositekot is cserelem "dragara" (bar az erolkodo sinus-os szunetmentesen van)
Az opamp kap majd foglalatot, hogy konnyen lehessen cserelgetni.Es mivel a csatik is tervbe vannak az hozna azt hogy akkor a kabeleket is "illene" cserelni.
Azert gondoltam ezustre mert osszekoto (rca, hangfal) kabeleknel "jobb" (nekem) mint a rez, gondoltam keszuleken belul is jobb lenne akkor.ezek szerint nem!
Tudnal konkret peldat mondani milyen lenne egy "jo" kabel amit lehetne a jel (gyari 1-1,2mm rez) uton hasznalni, meg ami a tap (gyari 2,5mm tomor rez) reszre kerulne. (A meretek kulso atmerok, es nem arnyekoltak, max textil harisnyaval)
-
MCfosat
csendes tag
válasz
#10726912 #100266 üzenetére
Figyi, a sztori az az, hogy vettem szerintem nagyon jó áron (85e Ft-ért) egy pár Dali Oberon5 hangfalat. Annyi volt, hogy kiállitási utolsó darab / szin volt a Media Marktban és nem volt hozzá doboz. Ennyire olcsón nem hagyhattam ott a közel 270.000 Ft os hangfalakat. Ehhez szeretnék most egy erősitőt ami tud TV-re csatlakozni, mert néha filmeznénk is rajta, de inkább csak zenehallgatás spotify tidal stb streamereken keresztül. Bevallom, hogy nagyon amatőr vagyok a témához ezért szeretném minél több ember véleményét meghallgatni és tanulni tőlük. A már fentebb emlitett hangfalakhoz szeretnék egy jó erősitőt de nem akarok elszállni. Az alap kiindulás az volt, hogy mindent megszerettem volna oldani 250.00 Ft--ig. Most hogy megvannak a hangfalak és ennyit tudtam spórolni velük, lehet megúsznám az erősitő témát is talán 100-120e Forint körül. (Ha ezért nem kapok olyat ami érdemes lenne a hangfalakhoz akkor gyűjtök tovább hozzá, nem probléma.) Viszont egy kedves kommentelő itthagyott nekem egy ötletet: Yamaha R-N303D és elgondolkodtam rajta, hogy ez ha mind lefedi amit én szeretnék, akkor tök jó, mert még mindig bennevagyok bőven abba a keretbe amit szántam rá. Azt nem tudom, sok helyen olvastam + talán itt is irta valaki, hogy viszont a hangminősége nem kiemelkedő. A kérdés az, hogy egy amatörfülű ember mint én, meghallaná e ezt? Vagy teljesen jó lenne nekem kezdésnek ezekhez a Dali hangfalakhoz.
Bocsi ha kicsit kusza lett, megpróbáltam mindent összefoglalni ami fontos lehet. -
fererencz89
őstag
válasz
#10726912 #100250 üzenetére
Köszönöm véleményed!
Nekem ez már kicsit a ló túloldala. Nem fogom a dobozok árát/árának felét/többszörösét rákölteni váltófrissítésre, vagy tuningra.
Azt hiszem a JPW Sonata-k kapcsán olvastam, hogy a technikailag jobb alkatrészek a váltóban nem hogy jobb hangod eredményeztek, inkább romlott.Kábelezés/tekercsek:
Ha a hsz kábeleimet 40éves Wharfedale tekercsekből műtöttem (szóval elég vékonykák), akkor is növeli kellene a váltóban levő tekercsek keresztmetszetét? Vagy tutningolni a belső kábelezést?Talán nem is gond, ha az a Jantzen ugyan azt tudja, mint a gyári, a gyári állapotában. Kérdés, hogy a jelenlegi gyári tudja-e azt 30 évesen, mint újkorában? Mennyire volt tudatos választás a megalkotásakor?
-
Kékes525
félisten
válasz
#10726912 #100171 üzenetére
Tudjak navigálni a külső merevlemezen és a külső SSD-én levő zenei állományom között és bármelyiket le tudjam játszani. A lejátszó legalább annyit tudjon, mint a foobar2000. Például gondolok valamilyen mini PC-re. Szinte semmi ilyesmit nem ismerek ezért vagyok nagyon bizonytalan a megfogalmazásban. Például fogalmam sincs, hogy milyen futóművekre és asztali lejátszókra gondolsz. Az árat a lehetőségek után fogalmaznék meg.
-
törölt tag
válasz
#10726912 #99508 üzenetére
Nem volt vadonatúj a Type4, amit elhoztam, már előttem is járatták. (+én is beletettem jópár tucat órát) Tetszett a hangja, bár a tér kissé összébb ugrott, igazából én az árával nem vagyok annyira kibékülve. Egy AudioQuest GoldenGate RCA kábel került mellé, hogy családban maradjunk. Még nézelődök, de köszönöm a tippeket (azért csak most válaszolok, mert csúszott a hallgatózás).
-
bkercso
nagyúr
válasz
#10726912 #99611 üzenetére
Persze, hogy lehet, ha sz@r a szekunderoldali tápszűrés és/vagy zajos a hálózat. Ezért nem veszek, hanem tervezek és építek készüléket.
De fázishelyességnek hívni alaptalan volna. Hiszen mi helyes, amikor a hálózaton terv szerint szimmetrikus váltófeszejnek kellene léteznie?
Én meg ~15 éve olvasok, sokat, szakirodalmat, és semmilyen készüléktervezési alapelvvel nem találkoztam fázishelyesség tekintetében, ami ne trafótekercseléssel fügött volna össze (mi mással ugye?).Rendesen összerakott készülékben, amelyikben valamiért nem szűréssel akarnak úrrá lenni a gondokon, duplán árnyékolt trafókat szerelnek, éppen azért, hogy a primer-szekunder szórt kapacitást csökkentsék. Vagy R-magos trafót, ahol a tekercsek térben szeparáltak.
-
bkercso
nagyúr
válasz
#10726912 #99552 üzenetére
Rtm.
Single to dual adapter közbeiktatásánál fontos, hogy egy 100nF-os kondenzátort forrassz az OPÁ-k táplábai közé (V+ és V- közé OPÁ-nként egyet). Ez lehet kerámia (X7R) és fólia is (MKS/MKT). Jót tesz a magasnak nagyon!A-osztályba húzni minden OPÁ-t ugyan úgy lehet: pl. 10kohmos ellenállást kötsz a kimenete és az egyik tápláb közé. Így mindig csak az egyik végtranzisztor lesz nyitva: nincs keresztezési torzítás. (Angolul class-A biasing).
Ha dual is jó, akkor az OPA1678-at 240Ft-ért ne hagyd ki!
Mousernél van SO8, ami könnyebben forrasztható, mint az MSOP a Farnelltől. Mausel Kft. szállítja Mo-ra olcsón, tőlük lehet rendelni telefonon vagy emailben (az altípus mindegy).
-
-
bkercso
nagyúr
válasz
#10726912 #99542 üzenetére
Semmit, csak rájuk hallgattam adapterre forrasztás után.
Én a félvezetők járatását soha nem néztem és nem is hiszek benne. Ettől még persze lehet valós a jelenség.De szerintem nincs bennük diffúzió, pláne nem azon a 40°C-on, amin egy terheletlen OPA jár. A CPU-kban kb. 40 atom alkot egy tranzisztort: rég rossz lenne, ha lenne bennük elváltozás, pedig ott hőmérséklet is van.
(Egyatomos qubitekről és érzékelőkről nem is beszélve.)Hogyan hasonlítod össze a járatott és járatlan változatot?
Kettőt veszel, összeveted, hogy egyformák-e, majd az egyiket járatod, aztán újra összeveted?
Ha nem, akkor talán csak a pszichéd változik.Egyébként meg, ha a járatlan OPA1678 tudja, amit az évek óta napi szinten használt OPA128, nekem úgy is jó.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#10726912 #99546 üzenetére
Én meg túl bizonytalan vagyok ilyen téren, ha nem tudom azonnal oda-vissza kapcsolni vagy nincs határozott nagy difi, akkor állandóan megkérdőjelezem amit hallok vagy hallani vélek.
Kábelek próbálgatásában is ezért nem vagyok valami jó. Egy ideje nem is fárasztom magam ilyesmivel, amíg próbálkoztam is csak nyűg volt.
-
törölt tag
válasz
#10726912 #99506 üzenetére
Köszönöm. Igazából csak meghallgatnám, hogy szól itthon az Audioquest, a Kácsától el lehet hozni próbára. Most egy QED Performance Audio-1 az összekötő, ami jó régóta megvan már, és a legalapabb lehet. Én 15-20 ezer Ft-nál többet nem nagyon szánnék egy interconnectre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Mobilinternet
- Házimozi belépő szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest