- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jokko
tag
válasz
liksoft #1926 üzenetére
a S.M.A.R.T. ezeket az infokat adja a vinyorol:
Your hard disk is a ST380817AS with firmware 9.01.
The average temperature for this hard disk is 34C (MIN=24C MAX=44C) and yours is 39C.
Attribute Current Raw Overall
Raw Read Error Rate 54 50574631 Normal
Spin Up Time 100 0 Very good
Start/Stop Count 100 895 Very good
Reallocated Sector Count 100 0 Very good
Seek Error Rate 80 102803869 Very good
Power On Hours Count 97 3316 Good
Spin Retry Count 100 0 Very good
Power Cycle Count 99 1025 Normal
Hardware ECC Recovered 58 129071658 Good
Current Pending Sector 100 4 Very good
Offline Uncorrectable Sector Count 100 4 Very good
Ultra DMA CRC Error Rate 200 125 Very good
Write Error Rate 100 0 Very good
1TA Increase Count 100 0 Very good
+your hard disk has 4 pending sectors
your hard disk has 4 offline uncorrectable sectors
The overall fitness for this drive is 92%.
The overall performance for this drive is 92% -
Dr.Én
veterán
-
L@co
aktív tag
válasz
liksoft #1601 üzenetére
Üdv!
Ismét én vagyok
Kiróbáltam a csere 80GBos vinyó elektronikáját az enyémen és nem szállt el az elektronika, de nem is működött az én vinyóm. Az enyémen ugye a SMOOTH csip ment tönkre, és emiatt fel sem pörgött az én vinyóm a saját elektronkiájával. A kölcsön elektronikával viszont felpörgött de nem jutottam el vele a BIOSig sem. Csak ilyen nyik-nyik-nyik hangot hallottam,és lecsuktam a gépet. Ebből mire lehet következtetni? Arra, hogy a kölcsön elektronika nem kompatibilis az enyémmel, v. arra h. kuka a vincsim? -
lazydog
addikt
válasz
liksoft #1851 üzenetére
Valóban tudathasadásos az állapot.
Az általad linkelt oldal első mondata rögtön alátámasztja az állításom.
Hard Disk Sentinel application is shareware.
A shareware programok két lényeges jellemzője, hogy valamilyen funkciójukban korlátozottak, másrészt regisztrálhatóak, illetve megvásárolhatóak. A Sentinel mindkét feltételnek megfelel. A korlátozás nem feltétlen időlimit, (bár ez a leginkább gyakori butítás). A HDSentinel esetében olyan funkciók korlátozottak, amelyek nem létfontosságúak (SMART offset állítási lehetőség, automatikus email küldés valamilyen jellemző romlása esetén), ez tényleg közelít a Freeware jellemzőkhöz. -
-
ML320
senior tag
válasz
liksoft #1817 üzenetére
Direkt volt ott a gonoszkodás
Ha a drive garos, akkor nincs kérdés, bár mit mondjak egy olyan ügyfélnek, aki minden matricát leszedett a vinyóról, mert zavarta. Mindegy nem ez a kérdés... Ha viszont a már nem garanciális, akkor mi legyen? A biztonságos üzem végett csere szükséges.
Első körben a gyári tesztet érdemes végigfuttatni. Hibalokalizálás legyen az elsődleges, utánna jöhet, hogy lehet javítani a dolgot! Ezt sem neked kell elmagyarázni
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #1774 üzenetére
nem ajánlom csak jeleztem, hogy az is elég a problémájára
egyébként egyetértek
a bios-os dolgot nem értem, az csak a boot indításig kell, utána az os kezeli a vinyót bios nélkül (de ezzel nem mondtam neked semmi újat), tehát nekem is 136 gigát látott a bios, de a win rendesen látta
igaz nekem nekem csak ezen területen belül volt a win utána a linux, de annak meg csináltam egy kis boot partíciót, amit a vinyó elejére raktam -
TommoT
csendes tag
válasz
liksoft #1737 üzenetére
hát igazából mindkettőtöknek, mert látom értetek hozzá
viszont hogy a 320gigás mennyibe kerül azt a másik illetőtől, mert ő árul ilyeneket...
én ilyen házi adatmentésre gondoltam programokkal (bár az nehezen menne ha nem olvassa be), de ha az nem megy akkor mégis mennyi egy olyan ''pro'' adatmentés?
ez a passzív hűtő nem elég? egyébként olyan 5V-osat nem látok sehol...
szellőzőút biztosítása? leveszem az oldalát?
köszi a segítséget! -
Piet_
tag
válasz
liksoft #1727 üzenetére
Köszi az ötletet..megpróbáltam, de nem jártam sikerrel.
Nincs kékhalál viszont a windows logó után mikor töltené a rendszert folyton újraindul...Csökkentett módban szintén..Ilyet még nem láttam hogy fájlrendszer így összeboruljon hogy másik vinyó mellett is b@sszon elindulni...
-
Nimda
addikt
válasz
liksoft #1707 üzenetére
Ha az emlitett vinyóra másolok pl.egy 700MB-os filmet akkor kezdetben a normális 50MB/s körül mozog,de másodpercek alatt leesik 4000KB/s-re és ez ingadozik 2000 és 4000 között...visszafelé viszont normális sebességgel másol...a kábelhibát kizártam mert egy normálisan müködö vinyó helyére tettem be...
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #1703 üzenetére
én régi gagyi táppal (Acorp 235W) használtam (plusz egy vinyóval a gépben még sűrűbben kattogott)
a Calibration Retry Count emelkedett pár értékkel minden kattanás után
a mostani gépben meg tökéletesen működött
de most usb-s rack-ben van, abban is jó (arról küldtem a riportot)
De elég egy táptoldó, vagy Y elosztó.
ezt nem értem
[Szerkesztve] -
Metamorfózis
tag
válasz
liksoft #1655 üzenetére
A jumperelést már végigzongoráztam.
A BIOS érzékeli a cd-t, de winyó nélkül még nem próbáltam.
Egy kérdés: A win telepítéskor amikor kéri, hogy nyomjak meg egy gombot a CD-ről való indításhoz , akkor kell neki a winyó vagy a memóriából dolgozik?
A géphez csak csütörtökön jutok hozzá mert ma nem tudták idehozni a tesómék. -
Metamorfózis
tag
válasz
liksoft #1647 üzenetére
És ha ezt megteszem és formázom a winyót akkor utána nem fogja telepítésnél keresni a boot.ini-t, illetve el tudom majd egyáltalán indítani a telepítőt?
Persze ha nem fizikai hiba mert akkor gondolom kuka a winyó.
Mert most ez a furcs számomra , hogy nem indul el a telepítő lemez sem, egyszerűen átlép rajta indításnál a gép(BIOS-ban természetesen be van állítva hogy cd-ről induljon). -
Csaby25
őstag
válasz
liksoft #1633 üzenetére
Tudom hogy tilos mozgatni, de muszaj volt megneznem hogy ez okozza-e a hibat.
Ugy ahogy mondod, olcso es konnyu tapegysegem van es mar van vagy 4 eves(300W).
Eddig jol mukodott, a regi harddal(40 GB) is nagyritkan csinalta ezt, de nem a windows leallasakor hanem mukodes kozben.Amiota lecsertem 160-asra egy darabig nem volt problema.(mast nem csereltem a gepben).Asszem ki fogom probalni egy Raidmax tappal, nem uj de jo nehez(300W), egy haverom hasznalja es nincs semmi gond vele...
-
Csaby25
őstag
válasz
liksoft #1631 üzenetére
Nem lehet hogy a tappal van gond?(hallszik hogy teljesen leall a hard),es peldaul a tegnap eleg surun csinalta, nem tudtam lezarni a windows-ot, mert hallatszott hogy egymasutan ketszer is leallt a hard es utanna felporgott, mintha megszakadna az aramellatasa.A soft reszet kizarnam mert teljsen friss windows-al is ez volt a helyzet.
Csak azt nem tudom hogy miert pont akkor csinalja amikor zarom le a windows-ot??.A legbosszantobb az hogy bad sectorokat okoz...es tonkre fogja tenni a HDD-t.
A tap csatlakozot mozgattam mukokdes kozbe de ugy nem volt problema, tehat nem laza a csatlakozo... -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
liksoft #1617 üzenetére
sry hogy nem írtam az előzményt, belátom kellett volna.
a vinyó 2 napos 3év garis és nehezen tudtam csak pq magiccal particionálni. nagy nehezezn sikerült utána formáztam windowsban, ment is csak lassan másolt, kb 15megával.ezután átdugtam a másik ide vezetékre majd véletlen 32gb limitre jumperoltam. észrevettem, újrajumperoltam, ment is nem volt vele para.kiszedtem a kolis gépből, majd hazavittem, otthon rendszert akartam tenni az első partícióra, de a telelpítő csak 1 partíciónak látja, igy nem raktam rendszert. ha a rendszervinyóról betöltöm a windowst semmilyen filekezelő nem látja a pq magic azt a két hibaüzit küldi amit lejjebb írtam.
bios és az eszközkezelő felismeri -
PeL
addikt
válasz
liksoft #1621 üzenetére
Feltettem az általad említett HDSentinel progit, a drive-ok állapotára azt írta :
Samsung SP0822N állapot : 100%, hőm.: 33'C
Maxtor 6B160P0 állapot : 99%, hőm.: 34'C
S.M.A.R.T. -nál mindenre OK-t írt
(van egy 8 cm-es, 1000 RPM-es venti közvetlenül a HDD-k mögött, ami fújja rájuk a hideg levegőt)
Maxtor HDD önteszt során talált 1 hibás szektort (HDSentinel szerint, mondjuk ez tudom is hogy mi, még tavaly volt egyszer hogy nem tudott olvasni egy részen a HDD, miután leformáztam jó lett)
Nem tudom közrejátszhat-e, van telepítve egy ''O and O Defrag Professional V8'' amiben elvileg nincs aktiválva az automatikus töredezettségmentesítés, ennek ellenére mindig fut a háttérben a feladatkezelő szerint
[Szerkesztve] -
L!NK->Q3
senior tag
válasz
liksoft #1615 üzenetére
akkor mit tegyek?(ez egy új 300as samsung pata vinyó)
vannak rajta adatok is
3 reszre particionálva vagyon és az elsőre akartam a windost tenni, de a telepítő csak 1 partíciónak látja, a létező oprendszerem meg nem ismeri fel - bár az eszközök közt telepítve van. pqmagiccal akartam orvosolni a helyzetet, de nem indul, mert azokat a hibaüziket küldi
grrrrrrrrrr -
válasz
liksoft #1608 üzenetére
Ez csodálatos!Sorban megy tönkre mindenem...
Egy szokásos láma kérdés:Mégis milyen tápot ajánlanál?Tudom,nem ez a szak területed,de nem tudom mástól megkérdezni.Kerestem a megfelelő topikban de nem leltem érdemleges információra.
Akkor ki húzom a 160Gb-os winchestert.Minden másra szügségem van.
Fú,a táp valami Azona.gondolom nagyon minőségi...Van egy toldás is,de az egy úgymond üres kábelre van rákötve.
-
Calibos
addikt
válasz
liksoft #1591 üzenetére
értem
Tehát az a helyzet hogy rokonom haverjának vettem egy negyed konfigot(alaplap,ram, proci) gépet össze raktam, ezért már az XP-t saját magának kell telepítenie.
Tehát a telepítésnél, személyesen nem voltam ott tulaj azt hiszi hogy én hoztam neki szar alaplapot mert az ő winyoja bizony ám előtte működött.
Olyasmit is kiírt hogy hiányzó NTLDR file.
Én is winyo gondra tippeltem.
felhívtam a srácot és utolag mondta is hogy induláskor kiír valami Smart dolgot
[Szerkesztve] -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1579 üzenetére
Szia Liksoft.
Ha itt vagy akkor először is bocsánat, hogy úgy eltűntem de megfagyott a gépezet.
Olvastam már a linket, is meg a progi is megy, igen érdekes adatokkal szolgál.
Maxtor hőm 50cfok samsung 42cfok, nyitott oldallal. Gondolom a fagyások ennek is köszönhetőek. Kérdésem az lenne, hogy a getdataval kissebb winyora is át lehet menteni az adatokat, vagy legalább ugyanakkora kell hogy leegyen ahova menteni akarom a dolgokat?
Előre is köszönöm. -
pappen
tag
válasz
liksoft #1508 üzenetére
Szia Liksoft!
Sajnos használnom kell a gépet. Újratelepítettem a win-t, miután rendesen sikerült megcsinálni a partícionálást. A GetDataBack program nem tudta megjavítani a fájlokat.
A képeknél a hibaüzenet: Can't determine type
A .doc -nál: A dokumentum neve vagy elérési útja hibás
esetleg: Fájlátalakítás és a szöveg kódolásának kiválasztását kéri
A .xls -nél: Az Excel hibát talált, és a munkafüzet sérülésének elkerülése érdekében néhány formázást törölnie kellett. Nézze át gondosan a formázásokat.
Gondolom javíthatóak, mivel az outlooknak sikerült, de mivel?
Köszi a segítséget. -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1573 üzenetére
Hát ez nagy kérdés mert nagy részük pótolható, meg már nagy valószínűséggel nem lesz rá szükség de vannak olyanok mint fényképek, házivideók amiket nem lehet pótolni és persze nem ezeket írtam ki dvdre.
Szóval ahogy Nálad is szerepel Murphy él ez már biztos. Meg az is, hogy a baj nem jár egyedül mert most valószínű, hogy búcsút intek az adatoknak mert, szakemberre most nincs pénzem.
Még egyszer köszönöm a segítséget. -
Hicks
csendes tag
válasz
liksoft #1570 üzenetére
Akkor most lehet egy golyó kellene a fejbe. Mert nagyon sok hibát követtem el, ugyanis megpróbáltam már csökkentett módbol visszaálítani a rendszert persze sikertelenül. A hddm még garis érdemes elvinnem vissza a boltba hátha tudnak vele kezdeni valamit, vagy először adatmentőhöz vigyem el? Ja és miért fagy meg a gép gdb futatása közben is csökkentett módban? Fájl ellenőrzés közben mind kétszer ezt az üzit írta: I/O error unknown error (65284) reading sector 268435478 on hd129.
Bocsánat előre is a sok hülye kérdésért, de még nem találkoztam ilyen hibával,(amúgy se vagyok nagy mayer a témában) viszont most kezdtem el kíírogatni a fontossabb dolgokat a gépemről de már nem sikerült a lényeget.
De nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
Tibi KNIGHT
csendes tag
válasz
liksoft #1551 üzenetére
az előbbi a Maxtor volt, de tudna 133-at, megpróbálom átállítani a biosba
Quantum:
Aktív UDMA átviteli mód,100 MB/s (5)
Samsung
Aktív UDMA átviteli mód,150 MB/s (5)
tehát ez is jók, akkor mi a gond? Megnéztem ha a Maxtoromról bootolok be, és onnan másolok akkor másolt 30-40megával, most a samsungot használom és rohadt lassú, pedig új vinyó
[Szerkesztve] -
Tibi KNIGHT
csendes tag
válasz
liksoft #1549 üzenetére
kösz, leszedtem de nem találom, azaz olyan van hogyLemez Tulajdonságok
Maximális PIO átviteli mód,4
Maximális többszavas DMA mód,2
Maximális UDMA átviteli mód,133 MB/s (6)
Aktív UDMA átviteli mód,100 MB/s (5)
Minimális többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Ajánlott többszavas DMA átviteli idő,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY nélkül,120 ns
Minimális PIO átviteli idő IORDY-vel,120 ns
ebből nekem nem derült ki semmi -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1540 üzenetére
Nem tettem, de szinte semmit se látott a winyóról összvisz 6Gb!
Telepítettem rá 1 windows, megformáztam meg minden és most a régi rendszer (a 40gb ososn lévő) hdd sentinel csak 1 gyenge szektort lát a többi jó...
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra.
Teljesítmény 90%
kondíció 99%
Most jó a winyó vagy sem? Vigyem vissza gariba? -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1537 üzenetére
Sorry még1x!
Csak más elmondani meg megérteni és végigcsinálni úgy, hogy az ember nem csinált még ilyent!
Remélem menni fog innentől kezdve, ha mégis kérdéseket tennék fel akkor ne válaszolj, nem akarom az üzletedet rontani, de véletlenül se viszem el hozzád mert ezek az adatok nem annyira értékesek...
Tényleg köszönök mindent és sok sikert és minden jót a továbbiakban! -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1531 üzenetére
Sorry a második részért!
Akkor sztem buktam az adatokat, elviszem a szervízbe aztán, ha ők tudnak valamit csinálni vele akkor meglesznek ha nem akkor nem ...
A GDB-t nem találom sehol és nem is tudom mibe kerül és nem hiszem hogy boltban kapható lenne neten megrendel ideér stb azt lehet hogy nem is lesz belőle semmi!
Köszönöm a hozzáértő segítséget
További szép napot -
MZsoltee
veterán
válasz
liksoft #1528 üzenetére
A dvd-s változat marad és hogyan szedjuk le az adatokat?
+ infók:
A lemez felületén található 8388736 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 8388736 hibás szektort.
Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység).
A lemez felületén található 8388737 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Nincs szükség beavatkozásra.
HDD sentinel a másikra azt mondja minden ok tehát a táp jó kipróbáltam úg yis hogy 1 ágon vannak.
Szal a dvd-s változat marad és hogyan szedjuk le az adatokat?
Nincs másik vinyó azon a havarok rendszerei vannak... legfeljebb ezt tudom partítcionálni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest