- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
sketchifun
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
100 Gigánál jár, tehát elérte azt a limitet amire nekem szükségem van. (50GB)
Még hagyom futni, lehet hogy ezen a kb 90 gigás részen már nincs hiba.
Az lenne még a kérdésem, valahogyan meg lehet akadályozni, hogy bármi is használatba vegye a C meghajtót?
Formázni nem tudom.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
djculture
üzenetére
igazad van, én fogalmazok pontatlanul, de értelek:
kérdésem, hogy mivel és hogyan lehetne a "nem lefoglaltnak" mutatott partíciós táblát SAJÁT HELYÉN visszaállítani, elkerülendő az újra inicializálást? (ugyanekkora vinyó perpill. nem áll rendelkezésre a klónozáshoz, kisebb vinyó van az adatmentéshez)
-
ruti
Közösségépítő
válasz
djculture
üzenetére
köszi, GDB-vel van esély, hogy lehet biztonsági menteni, ha van hova,
és Ok, hogy azért "különösen ajánlott", mert nem ír a vinyóra...
DEelőzmények: #22500
alap kérdés továbbra is a partíció helyreállításra irányul:kérdésem, hogy mivel és hogyan lehetne a "nem lefoglaltnak" mutatott partíciós táblát visszaállítani, elkerülendő az újra inicializálást?
-
taifun
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
SeaTool-al csináltam egy indítólemezt, majd diagnosztika. Minden ok, viszont az LBA méret csak 65133 volt az 1956525167 helyett. Nyomtam egy max méretet rá majd újraindítás. BIOS így már a rendes méretet látja viszont, Win alatt egy darab nem particionált lemez. Sajnos GetDataBack csak egy 30GB-os partíciót talált meg rajta így a teljes átvizsgálás időigényes lesz, remélem azért sok minden visszajön!
BUÉK mégegyszer!
taifun
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
djculture
üzenetére
A saját gépemben SSD-t használok, sőt a laptopomba is most tervezek egyet, mert elég durva sebességgyorsulást hoz, csak azért nem vettem még bele, mert szükség van az optikaira is, aminek a helyére tudnám átszerelni a HDD-t.
Szóval a különbséggel tisztában vagyok, de azzal is, hogy ez a gép csak netezésre, szövegszerkesztésre, e-mailezésre, esetenként filmnézésre lesz használva, semmi többre, így feleslegesnek érzem RAID-et építeni bele... A fontos adatokról egy progi időnként mentést készít egy másik gép megosztott meghajtójára.liksoft: Amit írtál logikus, de ez nem megoldható úgy, hogy egyik partíció swap+temp+cache, másik partíció a rendszer, harmadik pedig az adatoké? Majdnem ugyanott vagyok, mert így sem szemetelődik tele a rendszerpartíció, legfeljebb egy hajszálnyit lassabb, mert ugyanazt a fizikai meghajtót kell használnia temp fájlokhoz, mint amiről a rendszer fut. De mint fentebb írtam, nem lesz megterhelő feladatokra használva a gép. Sőt a swap kikapcsolása is megfontolandó, mert 2 giga ram ezekhez bőségesen elég XP alatt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Szerintem hátradőlhetek, és sörözhetek. Elsőre sikerült eltalálni a fordított csatit. Azért ehhez (fordítva bedugni) nem kis ügyesség kell. De az USB/SATA eset sem piskóta! Régen a floppy lemezt (360kB) tették a meghajtó alatti résbe. "Oda pont befért, csak nem olvasta, és nem adta vissza."

-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Találkoztam már ilyen mentendő winyóval a praxisomban. A kitiltás sokszor nem észrevehető, inkább a csatlakozó közepén a "szélesítés" szokott biztonságot adni. De néha kevés.
És találkoztál már "tubarózsára" nyílt pata csatival aminek a két széle is kitört? Hát olyan hogyan lehet? -
Kuruc2
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Hú, akkor lehet pont az, ami kellene az új lapnak, a régi meg ezek szerint még tolerálja.
Az alsó sorban középen van a hiány ugye ami gyárilag van, és a felett, egyel balra van ez a benyomódás, kb egy milit áll ki a tüske. A végén nemlátszik törés, ezért gondolom hogy benyomódhatott, meg az alapzata is üres. Hm.
Ki lehet húzni simán? A belső felén nem törik le ilyenkor vmi?(amúgy az új gép midi-házban van, szenvedek eleget a ki meg barakásokkal, nem csoda hogy ez történt. :s )
-
spista222
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Én a legolcsóbbat írtam neki nem a legjobbat. Adatmentésre talán még elég lesz neki vagy nem? Mondjuk azt sem írta hogy mit jelent az hogy régi 1-10-100giga?
Írtam hogy ha csak az adatok kellenek akkor inkább keressen egy régebbi gépet és mentse le róla az adatokat. Ott nem lehetnek kompatibilitási problémák és a legolcsóbb megoldás. -
Medvebocs26
csendes tag
-
spista222
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Nekem van 1TB os HDD-m az elején 120MB-al olvas a vége fele 50MB-al olvas akkor szerintem az a 40 akárhány mega az még rendben van mert nem lineárisan csökken.
Itt van ugyanaz a hdd és itt is 45 mega körül van a vége.
Szerintem ki kellene próbálni egy teljesen másik gépben hogy ott is jelentkezik e a hiba és az estoolt is lefuttatni. -
Mittu88
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Ez a baj, hogy úgy volt, hogy küldök printscreent smartról is, meg a futási időről is, de valahogy elmaradt. A HD Sentinelemet nézegettem most és ha lenne aktivációs kódom hozzá, akkor meg tudnám nézni az offline lemezek állapotát. Fájl menüpontban van olyan, hogy kapcsolat nélküli lemezek állapotának betöltése. De így nem működik :s
-
Medvebocs26
csendes tag
válasz
djculture
üzenetére
Értem.. az az igazság hogy zsír új gépbe került új kábelekkel. A probléma ey hete kezdődőtt hirtelen lett rajta 3 hibás szektor és azóta növekszik a száma... de biztos ami biztos a sata kábelt kicseréltem de a probléma így is fennáll.. Előtte benne volt kb. 1 hétig a gépben és akkor nem mutatkoztak a gyengülés jelei...
A kép róla:

-
Gááboor
tag
válasz
djculture
üzenetére
Köszi.
A WD-re van ahol SATA van ahol SATA 2 -t írnak. Nekem SATA II csatolóm van. Azért gondolom érdemes SATA II -set venni.
Egyébként ez a tönkre ment Hitachi 5400 ford. 8MB. Egy gyorsabb nagyobb pufferes hdd -nél érezhetően gyorsabban dolgozik? Azért kérdezem , hogy ezt tartsam e szem előtt vagy a méretet. --.. Az árhoz viszonyítva, amit erre tudok költeni.--- Ugyanis a 250 gb viszonylag kevésnek bizonyult már az utóbbi időben.Más- a hdsentinel Hitachinak írta ki a hdd-t , de a gyártó Samsung. Pedig a Samsungokkal semmi bajom nincsen -toronyban, meg külsőként-, de azok nem Hitachik.

-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Vagy a processzora már nem százas. Ilyenkor tud adatátviteli, és felületi hibákat is okozni. Túlmelegedés miatti öregedés állhat a háttérben.
Ez megint a nem bagatel kategória. Tesztelést, és hibakeresést kíván, még mielőtt nagyobb gond lesz. Az adatok biztonsági másolata nem hanyagolható.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
A gyári tesztek, vagyis a gyártás után a drive-nak hibátlannak kellene maradnia! NINCS olyan, hogy "á..... csak pár bad sector!" Valahol hibára utal, ha gondod mutat a SMART. Lehet tápellátás, tuning, hűtés, nem megfelelő szállítás, stb. De NE bagatelizáljuk el, ha hibát jelez, annak utána KELL járni!
Az igaz, hogy a SMART tud tévedni, időnként "árnyékra is ugrik", máskor meg valós hibaterületről nem tudja eldönteni jó, vagy rossz. De a világon semmi sem tökéletes, ez sem. Ha viszont nem lenne, sokkal rosszabb helyzetben lennénk. Így egyenleget vonva inkább hasznos, mint bosszúságot okozó ez a technológia.
-
Gááboor
tag
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
djculture
üzenetére
Lehet, hogy javítható?

sz: Van itthon egy másik vinyóm, ami használhatatlan. Felpörög, a fej bemegy közére, majd leáll (ilyenkor a fej leparkol), de alig esik a fordulat, már megint pörgeti fel és megy a fej középre. Ezt ismétli párszor, aztán végleg leállítja magát. Kicsit olyan, mintha az indítási szekvencia "elakadna" valamelyik fázisnál, és azt a fázist próbálná megismételni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
A Sentinelnek is van felülettesztje. Az ilyen hibák ott is kijönnek. A SMART-ból csak annyi olvasható ki, amennyit a drive tárol. Ha az nem jelez ki mindent, akkor sajnos.
Ja, és a százalék az egy dolog. Mit írt ki még a program mellette? Gondolom volt minimum 4 vizsgálat alatt lévő szektora, ami a gondot okozta.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Alaplap: GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Hallottam már a problémáról.
Nálam a 2 darabból egy működik,de csak akkor,ha a legfrissebb driver(USB 3-as)fel van téve,ÉS nem volt gépújraindítás/leállítás.
Mert akkor elfelejti,hogy működnie kellene,még az az egy darab is.
Akkor megint fel kell tenni a drivert,és akkor jó a következő gépindításig... -
dashed
senior tag
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Az ST225-ös drive óta automatikusan parkol minden drive. Az viszont 20 éves.
A különbség az, hogy parkoló sávot vagy rámpát használ. Még ma is vegyes, de a rámpa felé megy az ipar. Először a 2,5"-os drive-ok esetében alkalmazták az energiagazdálkodás miatt (parkoló pályás annyi indítást nem bír). Kiderült több előnye is van, így kezd a 3,5"-os típusoknál is tért hódítani. Az IBM / Hitachi 2000 környékén állt át, azóta csak ilyen típust gyárt.
-
yodee_
őstag
válasz
djculture
üzenetére
a panelt cseréltem először de nem segített. utána millió darabra szedtem a vinyót, a lemezek maradtak csak a helyén. a mágnest és a fejet is cseréltem. a kürt azt mondta hogy 6 számjegy alatt szóba sem állnak velem. féltem hogy nem sikerült mert por meg minden de mivel mindenképp kuka volt a vinyó, és nekem csak az adat kellett, nekiálltam és sikerült. amúgy egy samsung sp1614n-es vinyó volt, illetve még mindig az... mert működik
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Nem szükséges tiszta szoba. Tíz esetből egyszer sikerül. Jó arány. Főleg könyvelőknek, nagykert üzemeltető rendszergazdáknak tudom ajánlani az otthoni tuningot. Jó játék.
Azt sem írta, milyen típus volt. Van olyan, ahol esélye nincs csere esetén, mert a fejeket be kell szabályozni (térgeometriailag az eredeti pozíciókba állítani - régi MAXTOR, Quantum és mind a mai napig a WD). Tehát Samsung, Hitachi vagy Seagate volt.
A tiszta tér elengedhetetlen, ha valaki iparszerűen adatmentéssel foglalkozik. Sőt, nem is akármilyenre lesz szüksége. De ha valakinek 1-2 ezer forintnál többet nem ér meg, akkor kísérletezzen. A fenti aránnyal. Viszont ha nem sikerül, utána már a profinak sem biztos, hogy lesz esélye! Közel húsz éves adatmentéses pályám során már találkoztam sok ilyennel, és sok sírással. Így csak azt tudom javasolni - ELŐRE!
U.i.: Úgy is szokták mondani, hogy nem vak, hanem bátor......

Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Használt NVME M2 SSD-k - 1000 GB tól 2048GB-ig Samsung Hynix Intel Kioxia WD Micron Toshiba
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Honor 400 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, nyavalyás vinyó...