Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz sanyi02 #41740 üzenetére

    Kell egy IDE-SATA átalakító, amiből található többféle is.

    Ha menet közben is szeretnél vele hotswapolni, akkor nem lehet úgy bekötni, hogy csak rádugom a tápegység floppy-csatlakozóját és kész, mert HDD érzékelése nélkül az átalakító lefagy, használhatatlanná válik. Ezen nem segít a reboot sem, sőt a bootfolyamatot ilyenkor elakasztja.

    Az átalakító csak 5V-ot igényel, de azt úgy kell bekötni, hogy a mobilrack elején lévő kapcsoló után kell ráforrasztani a piros vezetéket egy alkalmas pontra, hogy a benne lévő HDD-vel együtt kapjon tápot. Fekete vezeték természetesen GND-re kötendő.

    Ventilátor is értelemszerűen mehet a kapcsolt 5 vagy 12 V-ra, attól függően, hogy milyen fordulatot szeretnénk.

    De azok a kis kapcsolók nem túl jó minőségűek, lehet idővel kontakthibás is. Probléma, fagyás esetén jól meg kell járatni, hogy "becsiszolódjon" rajta az esetleges oxidréteg. Vagy átkötni teljesen és/vagy külső kapcsolóval helyettesíteni.

    Az átalakító lehet ilyen:

    Vagy ilyen, ebből létezik kétirányú is:

    Azért van rajta két SATA-port, mert az egyik IDE -> SATA, másik SATA -> IDE irányban funkcionál.

    De közelebbről ez utóbbi a fajtát nem ismerem, csak annyit tudtam kikövetkeztetni, hogy a fekete panelos újabb verzió, csak minimálisan drágább, tehát elvileg azt érdemesebb választani, nem a pirosat.

    Fontos az is, hogy IDE-kompatibilis módba állított SATA port szükséges (lehet?) hozzá, legalábbis az enyém kizárólag úgy működik, de ezt már régen vásároltam.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák