- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
válasz
RudiLicenc #92622 üzenetére
Nyilván az a dolga, hogy hárítsa, de a videón is hallani, hogy hangos, nekem full áthallani a szobákba is, 32db alig hallható... Ja és nálam baromi hüvös van mindig, mi lenne ha 28 fokos lenne a konyha
Én kérek azért kivizsgálást, ismerősök is mondták, hogy tényleg hangosan üzemel, telefonon kérted, hogy segítsenek?
-
válasz
RudiLicenc #92622 üzenetére
Beadtam hosszú panaszomat, biztos ami biztos, csatoltam hozzá egy kitöltött elállási nyilatkozatot is. Kíváncsi leszek. Örülnék neki, ha nem kellene szórakoznunk egymással többet.
-
kcsa
veterán
válasz
RudiLicenc #92610 üzenetére
kíváncsi vagyok mi lesz a vége
-
STC Speed
őstag
válasz
RudiLicenc #92529 üzenetére
Szia,
Én is rendeltem 2 hónapja ilyet(Samsung RB33B610ESA/EF) és gondolkozom , hívjam e a szervizt, egy régi fagyasztó nem ilyen hangos, a húsboltba hallok ilyen hűtőt. A szobák egy L alakú folyósó után vannak a konyhától, de rendesen behallani ha megy a hűtő, olyan nappaliba ahol egybe van a konyha, ott lehet falra másznék...
Van valami fejlemény írj kérlek, kiváncsi vagyok. Ja és nálam egyik oldalt nincs semmi 1 méterre, másik oldalt is van 10 centi, ugyanolyan hangos.... -
ahopka
újonc
válasz
RudiLicenc #92547 üzenetére
Szia,
Kívánom, hogy sikerrel járj és gyorsan megoldódjon a problémád.
Nem ehhez a beszélgetés-folyamhoz tartozik, de ki kívánkozik belőlem: nekem egy belépő szintű Liebherrel vannak problémáim, ami szintén zajos, igaz más jellegű. Ez egy ilyen pulzáló hangot ad ki mikor megy a kompresszor, ami érdekes módon a helyiség különböző pontjain különböző erősséggel hallható. Van olyan pont is, ahol szinte alig hallok valamit csak ha "hegyezem" a fülem.
Nálam az egyetlen pozitívum az Liebherr hozzáállása, 3 hónapon belül, cserélte a kompresszort , nem lett jobb, cserélte a hűtőt , az is zajos, ráadásul sérült is volt, cserélte megint, ez is zajos-mostanra belefáradtam, ez most maradt.
Attól tartok ezek ilyenek ( Jiaxipera kompresszor). Mindegyiknél ugyanaz a hang. Kizártnak tartom, hogy ugye összességében 4 esetben is hibás terméket fogjak ki egymás után. Gondolkodtam, hogy veszek valami hangelnyelő panelt és berakom mögé a falra ( bár gondolom az inkább azt a célt szolgálná, hogy a szomszédos helyiségeket "szigetelje le"-de hátha) .
Amúgy olvasgatva a véleményeket, úgy tűnik növekszik azon esetek száma ahol a vevők panaszkodnak, hogy a vásárolt hűtőjük zajos, hangos, (akár itt a fórumon, akár a vásárlói vélemények között és a Redditen is panaszkodnak az amerikaiak és akkor). OK, aki meg van elégedve az nem ír, mert meg van elégedve.
(bocs ezt a sok szöveget- jól esett kiírnom magamból a fentieket) -
Nagya21
addikt
válasz
RudiLicenc #92547 üzenetére
-
PitLee
őstag
válasz
RudiLicenc #92542 üzenetére
Nem azért linkeltem, mert nálad ez okozná a zaj forrását, csak mint tudat tágítót
Ahogy lentebb írták, olyan mintha a ventilátor csúszó csapágya rosszul lenne illesztve és vibrál, esetleg valami burkolatot, vezetéket nem raktak a gyárban rendesen a helyére.
Van benne cekasz ami a jeget olvasztaná, de az nem forralja vizet.
A lengyel bradák nem erőltették meg magukat a két matricát a kijelző fölött ahogy sikerült úgy rakták fel, koreában már hazazavarták volna őket.Nekünk az alsó polcos gorenje sütőnkbe megy így a venti, de megnéztem mennyibe kerül és könnyű cserélni , anyámat nem zavarja, így addig megy amíg bírja.
Nálad azért más a helyzet, plusz egész nap én se hallgatnám ezt a kalimpálást.
Ha lesz energiád, majd beszámolhatsz róla mi lesz a sztori vége. -
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92544 üzenetére
Valóban félrevezető. Ha belegondolsz abba, hogy nincs a hátulján semmi, akkor mégis hol történik a hőleadás? Az sem igaz, hogy a falhoz szabad tolni, mert a hátuljánál is ajánlott az 5 cm távolság.
-
BBéci
legenda
válasz
RudiLicenc #92532 üzenetére
Zaj tekintetében jogos a felháborodásod, viszont számomra érthetetlen az 5 centi miatti morgásod. Teljesen normális és magától értetődő, hogy a hűtőszekrényt nem szorítjuk be bútorok, falak közé. A mai, modern példányok az oldalukon és a tetejükön adják le a keletkezett hőt.
-
PitLee
őstag
válasz
RudiLicenc #92537 üzenetére
Nevezzük újabb típusú hűtőknek, ventilátor, digitkijelző, itt egy rövid videó a gyakori hibáikról
-
PitLee
őstag
válasz
Nem csak a Samsungok, amelyik hűtőnél hátul nem látod a klasszikus rácsot azoknak elvileg az oldalába van beépítve.
palástkondenzátor
https://www.eluxshop.hu/miert-nincs-racs-egyes-hutok-hatuljan--https://www.bundyrefrigeration.com/hu/palastkondenzator/
Itt egy szakmaibb PDF
PALÁSTKONDENZÁTOROK OSZTÁSÁNAK HATÁSA A
HŰTŐKÉSZÜLÉKEK ENERGIAFOGYASZTÁSÁRA
Nagy József, Dr. Tolvaj Béla, Dr. Szabó Szilárd
https://epa.oszk.hu/03300/03334/00031/pdf/EPA03334_gep_2013_2_035-038.pdf -
iatti
aktív tag
válasz
RudiLicenc #92537 üzenetére
le vagy maradva, meg én is
nem az volna a legegyszerűbb, ha hátul van a hőleadó? meg ventillátorok, stb. mind meghibásodási lehetőség. régebben volt egy videó, amiben mutatták hogy 1-2? év alatt hogy elkoszolódott a hőcserélő. lehetett takarítani a porból-szöszből.
-
Vérboci
addikt
válasz
RudiLicenc #92534 üzenetére
ha minden gyártót tiltólistára raknánk, akinek volt valaha null kilométeres hibás terméke, akkor hamar a kőbaltához fogunk visszatérni. szűk látókörre vall, ha valaki egy hibás termék miatt temet egy márkát, még akkor is, ha az egyén szintjén ez az adott pillanatban nyilván sok kellemetlenséget okoz.
amúgy pusztán statisztikai alapon ilyenkor érdemes ugyanilyen hűtőre cserélni a hibásat, mert az várhatóan sokáig jól fog működni. statisztikai alapon...
én ezért viszek mindig bombát is a repülőre. mert olyan volt már, hogy egy bomba volt a repülőn. nade kettő?
btw nekünk is Samsung hűtőnk van, eddig hibátlan.
-
kcsa
veterán
válasz
Ezen felül már csak annyit tennék hozzá, hogy kétszer vettem anno Samsung hűtőt: először és utoljára
miután végleg beadta a kulcsot, Liebherrt választottam, klasszikus hátsó hőleadású, időben már túlélte a Samsungot. Persze van aki szerencsés, én sem voltam az
-
kcsa
veterán
válasz
RudiLicenc #92529 üzenetére
Garancia. Csapágyas ventilátor hangot vélek (én legalábbis) kihallani a videóból.
Volt hasonló esetem, ott a mélyhűtő és a hűtő közötti légterelő flepni motorjának volt idegesítő hangja, szintén Samsung. Ez ugyan kb tíz éve volt, de akkoriban meglepően gyors és rugalmas volt a szerviz.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest