- Hamarosan itt az Amazfit T-Rex 3 Pro – fotók, infók az új óráról
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
Digitalpimp #73294 üzenetére
Látod egy csomó embernek így is csak közmunka jut. Ha a termékek 30 évig tartanának lehet Te is közmunkás lennél. Az amerikai elnök is azt mondta a népnek a világválságban:vásároljatok.
-
salieri.
őstag
Sziasztok, konyhaszekrénybe építhető gépeket szeretnék vásárolni.Elso körben nagyon szimpatikus a candy az 5 év garancia miatt,de elég széles a termékpaletta.Amire szükségem lenne beépíthető mikrohullámú, beépíthető gáz főzőlap, beépíthető elektromos sütő, beépíthető mosogatógép, páraelszívó
Köszönöm szépen előre is a segítséget. -
Hauptmann
veterán
válasz
ribarszki #73288 üzenetére
Pont most vettem egy Sodastream Crystal 2.0-t. Fontos volt, hogy ne műanyag legyen a palack, hanem üveg. Amit én vettem, az valami promo pack, 3 palack járt hozzá. Maga a gép jól néz ki, rendesen össze van rakva, minőséginek tűnik.
Fasza, én marósan szeretem a szódát, és az első lefújásig nyomva pont olyat csinál. Tökéletes.
-
Zoona
aktív tag
válasz
ribarszki #73288 üzenetére
Két ismerősömnek is van szódagép, egyiknek SodaCo másiknak Sodastream. Nem panaszkodik rá egyik se, talán a SodaCo gépbe jó az aldis patron is.
Sodastreamnek vannak dizájnosabb gépei is, de passz, masszívak voltak a műanyagok is amikből én ittam náluk. Én a jobban kinézőt venném, működési elve ugyanaz lehet. -
Ez a gazdasági modellünk hibája. Gyakorlatilag meddő értékek teremtésére (vö. eszetlen pazarlás) épül, ami viszont a javak egyenlőtlen elosztását eredményezi.
Összességében jobban járnánk, ha nem egy mesterségesen felpörgetett gazdaságot tartanánk fent.
De tényleg nem szabadna ennyien lennünk...
MaCS
UI: Sajnos dolgoztam tervezett avultatási projektben. Nekem is szar érzés volt, de a mérnökök tehetetlen frusztráltsága leírhatatlan volt... Mára már az újabb nemzedék számára ez természetes.
-
Az Electrolux is rettenetesen beleállt az "élettartam-optimalizálásba".
Gyermekkorom kilincses Electrolux hűtőszekrényéről harminc éves kora környékén még tudtuk, hogy hibátlanul működik. (Megjegyzem, a Minszk is lazán elberregett huszonöt évig, csak leálláskor az egész ház beleremegett.) Aztán pár évtized kitérő után ismét Electroluxot vettünk, kettőt is a családban. Azonos típusúakat, amelyek hónapnyi pontosságú szinkronban kezdtek szétrohadni a két hűtőtér között és szintén hónapnyi pontossággal azonos korban, hat-nyolc év körül romlottak el. A szerelő azt mondta, régen az ilyen hiba ritka volt könnyen javítható, de jellemzővé és javíthatatlanná vált. Volt egy kis kapcsolatunk kicsit feljebb, aki szerint a hűtőszekrényeink pontosan a tervezői szándék szerint végezték be...
MaCS
-
ribarszki
őstag
Szódagép kérdés:
Szeretnék egy normális, tényleg jól működő szódagépet itthonra. Nem hátrány ha a patron ára kedvezőbb hozzá. Ha azt mondjátok, hogy az Aldis jó, és jó áron cserélik a patront, nekem az is megfelelő.
Vagy inkább SodaStream? Erősebb? Tovább tart?
Van egy régi, 10 éves műanyag sodastream gépünk, de mindig valami nyűg volt a műanyag palackokkal. Meg mintha nem is csinált volna annyira buborékos szódát..Szóval van valami best buy szódagép fronton?
Köszönöm!Illetve Aldi visszavesz Sodastream patront? Vagy csak a sajátjukat?
-
Flowtation
őstag
Amikor nekünk megakad, akkor azt lehet "hallani", hogy nem úgy mozog benne a víz. Konstans hang van, mintha pl csak az ajtóra menne a víz, nem pedig körbe. Próbáld, ki, hogy közelről meghallgatod, így is meg úgy is.
Persze ha olyan a gép, hogy alig van külső hang, akkor ez nem opció. -
Eagl3
veterán
Ha már szóba jött a mosogatógép forgó vízpermetezője, múltkor elgondolkodtam, mikor egy cumisüveg füle lelógott a rácson és vélhetően megakasztotta a forgó permetezőt, hogy honnan lehet megtudni, ha esetleg ezek meghibásodnak és nem forognak, hogy lehet ezt tesztelni? Feltételezem nem dob hibaüzenetet a gép és működik ugyan úgy.
-
umek
tag
Srácok, akinek ilyen felső tálcás gépe van, megtenné, hogy kézzel rápörget egyet a felette lévő vízszóróra? Nálam a gépben lévő többi vízszórót kisujjal megpöccintem és lazán forog körbe, viszont a felső az olyan, hogy ha erősen meg is lököm, alig megy végig, és más hangja is van, mintha kicsit szorulna. Nem tudom, hogy ez normális-e, ezért kérdezem. Mert ha esetleg ennek is olyan lazán kellene mennie, elképzelhető, hogy ez okozza a felső tálcás evőeszközök problémáját, és akkor viszont bejelentem gariba. Köszi!
-
törölt tag
válasz
Aaron14 #73277 üzenetére
Akinek hibátlanul üzemel évek/tizedek óta az azt mondja a világ legjobb gépei, akinek elromlott pár hónap után, az fikázza és soha nem venne olyat többet. Valahol félúton van a kettő között, nem a legalja, de van tőle jobb is, ha kifogsz egy normális konstrukciót nem szokott velük gond lenni.
-
Aaron14
őstag
Én most akkor teljesen elvesztem. Jó az Electrolux vagy szar? Inkább Bosch-t érdemes venni? Kollégámnak pl. gorenje van és imádja. Tanácstalan vagyok.
-
válasz
PhoenixSzG #73275 üzenetére
Köszi, erről nem tudtam -- de már nincs jelentősége.
Nekem tetszik a magasított konyhapult -- de számomra a konyha ellenséges terület.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Corsa02 #73273 üzenetére
ribarszki, Corsa, pjen, köszi!
Szerintem nem a kosarak elhelyezkedésével van gond, hanem bizonyos dizájner bögréink méretével.
Szóval hiába van alsó állásban a felső kosár, ha nem DIN szabványú a begre benne.
A lényeg az, hogy mégsem annyira nagy a tragédia, mint amilyen nagy az első pánik volt.
köszönettel: MaCS
-
válasz
ribarszki #73249 üzenetére
Mi most üzemeltük be a Boscht, de a feleségem nagyon csalódott.
Kifejezetten evőeszköztálcást akartunk venni, hogy ne legyen kosár, de a tálca annyira leszűkíti a felső rész magasságát, hogy a legtöbb, eddig ott mosogatott poharunk, bögrénk és egyebünk egyszerűen nem fér el ott, így brutálisan romlott a pakolhatóság, több menetben kell mosogatnunk.
MaCS
-
válasz
st6969 #73267 üzenetére
Sajnos a belső méretekről nem találok adatokat, lemérni meg már nem tudom, de érezhetően, láthatóan több benne a hely. A belseje attól még lehet nagyobb, hogy kívülről nem...más alkatrész elhelyezések, más hajtás, szivattyú stb...na de mindegy végül is, én használatban nem vettem észre hátrányát, csak előnyét a felső evőeszköz fióknak.
-
st6969
őstag
válasz
Corsa02 #73263 üzenetére
Szerintem az, hogy mire hány "teríték"-et írnak, marketing bullshit. Miért, mekkora "egy teríték"?
Ha felül ott van egy fiók, a másikban meg nincs, akkor számomra egyértelmű, hogy abban van nagyobb magasságban pakolható hely, amelyikben nincs felül fiók(nyilván feltételezve szabvány külső méretet, és ugyanakkora falvastagságokat)
Amikor a kosarat kiveszem, abban a körben természetesen nincs evőeszköz mosogatás.
De ez mind csak elméleti fejtegetés, okoskodás... nekem csak kosaras gépem van, amit egyébként szeretek. Ami viszont jó lenne, az a lehajtható tüskék -
asdf_
veterán
Fióknál hatalmas előny, hogy ha ésszel rakja bele az ember a mosatlan evőeszközt (pl. bal felülre villa, középre kanál, alulra villa, jobbra kiskanál, kisvilla, egyebek, akkor elképesztő gyorsan lehet kipakolni belőle, nem kell "zoknit párosítani".
Tudom, a kosárnak is 6-8 rekesze van, de én még élő embert nem láttam, aki oda dedikáltan dobálta volna az evőeszközt, hogy egyik rekeszbe ez, másikba az. -
-
st6969
őstag
Kosár kontra felső fiók:
A következő gépvásárlásra készülve, még nem sikerült eldönteni, hogy melyik megoldás a jobb. Most kosaras van.
A felső fióknál tök jó, hogy mindkét szintet telepakolhatod, ok. De a teljes pakolható magasságból a fiók viszont elvesz. A kosár miatt ugyan nem lehet azt a helyet edényekkel bepakolni, viszont a teljes magasság rendelkezésre áll, és az a tapasztalatom, hogy ez gyakran kell is. A kosarat simán ki is tudom venni, ha mégis kellene a hely (lehet, hogy a fiókot is ki lehet, nem tudom).
Így nálam egyelőre +1 a kosárnak -
Én is ribarszki fórumtárssal kell, hogy egyetértsek. Gorenje gépünk hibátlanul elmossa fent az evőeszközöket, soha nem borulnak egymásra. A bepakolás csak egy fokkal macerább, de kipakolni sokkal gyorsabb, csak kikapkodom és mehet a fiókba. A kosárnál utáltam, hogy mindig beakadt a lyukba amiben volt az evőeszköz és megrántottam vele a kosarat is.
A hely pedig amit spórolunk vele alul az meg nekünk baromi fontos volt, főleg egy nagyobb főzés után tele lehet rakni alul nagyobb edényekkel is.
Szóval -1 a kosárnak -
ribarszki
őstag
Bepakolni kicsit lassabb. Kipakolni sokkal gyorsabb és egyszerűbb. Arról nem beszélve, hogy a kosárban egymásra borulnak az evőeszközök, nem mossa el normálisan a gép. A tálcánál ilyen nem fordulhat elő, mert nincsenek egymás takarásában. Ha mégis koszosak maradnak, akkor a gépeddel van gond.
Illetve a kosár rengeteg helyet foglal alul, a tálcával viszont mindez felszabadul. -
umek
tag
válasz
BB9000 #73255 üzenetére
Köszi a javaslatokat, bízom benne, hogy lesz megoldás, mert bár jó áron vettem egy MM akcióban (sokkal jobban mint amennyi most), még így sem volt olcsó készülék...
Egyébként a felső tálcás megoldás jónak tűnt első blikkre, illetve tényleg praktikusnak tűnik, viszont szerintem jobb megoldás a kosár. A tapasztalatom az, hogy mind a bepakolás, mind a kipakolás kényelmesebb a kosárral. Ez a felső tálca inkább macera. Még úgy is, hogy nálunk ott van a gép mellett az evőeszközös fiók. Szóval +1 a kosárnak.
-
Ha nem mossa el a felső fiókban lévő evőeszközöket, akkor az azért lehet, mert nem jut oda elegendő víz. Pl. alacsony a nyomás és nem a tervezett módon fröcskölnek a karok. Lehet, hogy a pakolási mód miatt nem tud oda felfröcskölni, mert elakad és nem forog a felső kar. Ezt ellenőrizd le! Indítás után pár perccel kinyitod és megpörgeted kézzel. Az is lehet, hogy a felső vízbespriccelő eltömődött. Garanciális hiba. Jelentsd be és csinálják meg. A lényeg, hogy dokumentáld a problémát. Készíts videót a bepakoláskori állapotról és a mosogatás után is.
Ha kijön a szerelő, csinál valamit, elmegy és újra jelentkezik a probléma, akkor készíts újabb videót. Legyen dokumentálva. Ha háromszor "javítják" meg és utána megint silányan mosogat, akkor elállsz a vásárlástól, pénzvissza és veszel egy normális Bosch-t. Az Eluxot meg örökre elfelejted. -
contaxg
veterán
válasz
Kristof_94 #73252 üzenetére
Amihez több a jótállás a kompresszorra és/vagy a hűtőre. A Gorenje jó eséllyel Made in China, de még az is lehet, hogy az Electrolux is az.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Beépített hűtőt szeretnénk venni, az alábbiakat nézegettük: [link]
Ti melyiket ajánlanátok? Van esetleg tapasztalatotok?
Nekem személy szerint az Electrolux tetszett, a párom a 158 ezres Gorenje felé hajlik.
Előre is köszönöm! -
ribarszki
őstag
Amikor mosogatógépet vettem, az Electrolux/AEG gépeknél gyakori visszajelzés volt különösen német oldalakon (beleértve a hivatalos gyártói német oldalt is), hogy nem mosogatnak szépen. Hogy a több éves AEG gépekben minden ragyogott, itt pedig maradnak foltok. Többen említették a felső evőeszköz tartó fiókot. (Lehet köszönni az eszement A++++++ osztálynak. Mint a mosógépeknél..)
Ezért le is mondtam róla, 6-os Bosch vettünk. Tudom nem vigasztal, de minden csillog-villog. Az evőeszköz fiók pedig hatalmas jóság. Soha nem maradt semmi koszos ott sem.
-
umek
tag
Sziasztok!
Adott egy Electrolux EEM48320L beépíthető mosogatógép, augusztusban vásároltuk, garanciális, stb.A problémám a következő:
Felső tálcás evőeszköztartója van, és az evőeszközöket egyszerűen nem mossa el normálisan, sőt, van olyan, hogy koszosabban vesszük ki mint betettük, és külön kézzel el kell mosogatni őket.
Sóval feltöltve (Finish), öblítő feltöltve (Finish), a kapszula pedig Somat All In 1 Lemon.
Az edények, tányérok, poharak, csészék mindig tiszták.
Van esetleg ötletetek, hogy mivel lehetne próbálkozni?
Köszi! -
Hauptmann
veterán
Sodastream Pepsi szörppel van valakinek tapasztalata? Kb. olyan, mint a rendes Pepsi?
-
b4lukapitany
tag
válasz
ribarszki #73237 üzenetére
Szia, nekem is tudnál segíteni? Hasonlókat nézegetek én is. A G10 ennél jobb? A felmosás funkció tetszik benne, bár nem tudom, hogy a gyakorlatban mennyire működnek jól ezek. Por/lisztatka allergiám van úgyhogy a szűrő se lenne mindegy, de nem látom sehol, hogy a két típus között melyikben hányas hepa van. Ha a G10 jobb vagy 100 alatt esetleg van valami más jó vétel, akkor addig el tudnék menni árban. (bár remélem black fridayon pár ezrest meg lehet spórolni)
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Gorenje mikrom magátol elkezd cispogni, lassan is melegített mindig lecserélném .
Olvastam vannak az inverteresek, valóban egyenletesen melegítenek, milyen ajánlanátok, szinte csak melegítésre használnám, köszönöm.
ez jó lehet?
https://www.arukereso.hu/mikrohullamu-suto-c3179/lg/ms2336gib-p571853175/ -
sfefe
addikt
Na most volt nálunk az LG szaki és mondta kompresszor baj van...
Vagy új készülék vagy javítás ami kb 110-120k.
( 13 éves hűtő ami akkor 250 volt) -
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni gyorstakarításhoz keresek akkus porszívót. Nem tudom, hogy ez elég lehet-e:
[link] Ha nem jó a teljesítménye akkor hiába olcsó... Van valakinek ilyen, használható ez?A következő lépcső a 60e kategória, ott ezt a masinát néztük ki:
[link]
A kérdés az lenne, hogy hasonló árban (60e környéke) van-e jobb vétel vagy nagyjából ugyanolyan tudásúak az ilyen árkategóriásak? -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szerintetek ez a mosogatógép milyen vétel ilyen áron? -
laci06
senior tag
válasz
gyulazsolti #73214 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de hasonló áron már rengeteg márkás termék is elérhető. Most van Bosch akció is (áramvisszatérítés), vagyis 9kg-os Bosch gépek 190-200 körül megvehetőek. Lehet, hogy csak én vagyok tudatlan, de nem értem, hogy ezt figyelembe véve ez amit linkeltél miért lenne jó vétel.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Erről vélemény, esetleg tapasztalat van valakinek? [link]
-
F-ECT$
titán
Egy kb 2000-ben vett 150 cm magas fagyasztós hűtőszekrény (Siemens) mennyit fogyaszthat 1 év alatt?
-
válasz
laci06 #73207 üzenetére
Nekem is Bosch van, a könyve azt írja, - bár nem túl határozottan fogalmazva - , hogy minden szárítás után tisztítani kell. Mi úgy szoktuk, hogy minden szárítás után leszedjük kézzel a "réteget" , majd kb. minden 3. után leöblítem.
A 2. szűrőt csak kézzel, meg egyszer porszívóval finoman megtisztítottam.
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
A szárítóknak a porszűrőjét milyen gyakran illik tisztítani? Illetve akkor át is kell mosni, vagy csak kézzel amennyire lehet kitakarítjátok?
Nem volt még szárítónk, és lövésem sincsen, mi az ami a normális. Eddig kb 4-5-ször ment, és minden 2. kör után takarítottuk. Akkor már volt egy 2-3 mm-es réteg a szűrőn, de nem tudom, hogy butaság ilyen gyakran, vagy pedig minden alkalom után kellene. Ileltve nem tudom, hogy a szűrőnek mennyire jó, ha mindig átmosom zuhannyal, és nem-e elég ha csak kézzel leszedem. Valami támpont jó lenne.
Egy bosch mellett döntöttük, és "dupla" szűrője van, habár lehet, hogy ez a normális. A 2. szűrő kicsit szokott csak poros lenni amikor takarítjuk.
-
törölt tag
válasz
LazacX #73186 üzenetére
Én is szeretek barkácsolni, de valamit értelmetlen. A lidl-ben lehet(ett) venni 11111 forintért aszalót [tényleg ennyi volt
] 6 emeletes, kb 35 cm átmérőjű kör tálcával. Nagyon szépen aszal, (bár én főleg csak marhahúst szoktam) időzíthető 3 napra, hőfok is állítható. Ennyiből alkatrészáron sincs meg, és itt adnak 3 év garit is. De te tudod... Rozsdamentes rácsokat az atinox-nál is be tudsz szerezni, van mindenféle.
-
b4lukapitany
tag
Sziasztok!
50 ezer forintig keresek valami HEPA szűrős álló porszívót. Nem lényeg, hogy akksis vagy vezetékes. A lakás nagy részén nincs szőnyeg, ami van az is rövid szálú. -
Khadris
csendes tag
válasz
arcsin #73196 üzenetére
Nekem van airfryerem, még akkor vettem, amikor nem volt sűtőm az előző kis albérletemben, és imádom! Egy-két főre kompromisszumosan elég is, és sokkal-sokkal kényelmesebb és gyorsabb. Pl. négy zsömlét frissen a reggelihez tíz perc alatt megsütök, míg egyébként csak a sütő bemelegedése tartana eddig. Rakott krumpli, sült csirkecomb, bbq csirkeszárny, két marék krumpli, párolt zöldség, tojásrántotta, de fél adag muffin, két emberenyi császármorzsa, és mákosguba is rendszeresen sül benne nálunk.
-
arcsin
senior tag
Most zöld/piros curry és a padthai a sláger mert érnek párom chilijei
Én szeretek főzni, párom is szereti amit főzök, ezért segít is ha az ideje engedi
Persze néha rendelünk is, mert a szép kártya nem költi el magát
Meg szeretek új ízeket kipróbálni, ezért is szeretek külföldre menni nyaralni mert mindig valami extra ízzel, recepttel gazdagodunk. Idén volt lehetőségem 1x bográcsban főzni, jól sikerült. Múltkor egyedül voltam itthon, hát olyan nagy 0 motivációm volt főzni magamnak vmi rendesebbet hogy csak na. Csak elgondolkodtam rajta, na.
-
BBéci
legenda
válasz
arcsin #73196 üzenetére
Ha feleségem a kapcsolatunk elején nem főz nekem olyan finomakat, amik nagymamáméval vetekedtek, akkor tuti, hogy futó viszony lett volna. Étterembe járni, kaját hozatni nem gazdaságos és összességében sokkal több a hátránya, mint az előnye. Élményszámba menően finomakat készít, rengeteg szakácskönyv sorakozik a polcokon, vastag dossziék vannak tele neten talált, kinyomtatott és saját receptekkel. Pénteken vettem egy hatalmas, 3,6 kilós marha lapockát, lelkesen tervezgettük, mik fognak készülni belőle. Vadas biztosan, természetesen zsömlegombóccal.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest