- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
#32277248 #76303 üzenetére
Igen, vezetőszál, így nevezzük az audio világban. Ugyanis a sodrott (fonott) villanydrót rengeteg vékony szálból, vezetőkből áll, ezeknek az össz-keresztmetszetét kell figyelembe venni.
Az általam javasolt átalakítás nem illegális, ekkore böszmeséget ritkán lehet olvasni. -
KD6-3.7
őstag
válasz
#32277248 #76099 üzenetére
Köszönöm a segítséget, Pjen neked a tepsis tanácsot. Kiszedtem az összes vizet, szűrő, lapát teljesen tiszta, elforgott. Indítottam egy rövid programot az most hiba nélkül megy.
Szerintem csak megunta a hosszú programot, elfáradt és úgy gondolta ő már nem engedi le a vizet…
-
KD6-3.7
őstag
válasz
#32277248 #76097 üzenetére
Úgy az ajtóig, hogy az ajtó aljáig. Majdnem tele lett egy felmosóvödör és még van benne!
Nem a fürdőben van a gép hanem egy kis helyiségben ahol még nincs padlóburkolat csak beton. Éppen nagy felújításban vagyunk… ha kifolyik a víz félek , hogy beázik az alsó szint. -
Obendi
csendes tag
válasz
#32277248 #76038 üzenetére
Sziasztok! Nekem egy Electrolux esf5555 mosogatóm van, ezzel viszont az a gond, hogy korábban "Auto" állásban többnyire 1 órán belül végzett. Egy ideje viszont indulásnál beáll 2 óra 10 percre, és ezt tartja is, függetlenül attól, hogy mi van benne. Szűrőket kitisztítottam, lefuttattam egy tisztítást Finis tisztítóval, de a helyzet nem változott.
Ez mitől lehet? Még egy rövid ideig garis, de a szervizt nem szívesen hívnám. -
Andris_2
aktív tag
válasz
#32277248 #76038 üzenetére
Köszi! Ezt lehet kipróbálom mielőtt elkezdem a garis ügyintézést, szerencsére még van fél évem a gariból.
Én egyébként valami vezérlés hibára gondoltam volna, mert mindig úgy áll le, hogy 35 perc hátralévő időt mutat. Mellesleg a 35 percet is kevesellem, mert 45 perc után áll le a korábban mindig 2 órás program.
-
válasz
#32277248 #75882 üzenetére
Köszi, veszek egy 2aH-sat, keresek valami melót a ház körül, aztán míg akciós az akku max ramegyek egy másodikra.
Találtam is feladatot, megélezem a fűnyíró kés hengert, ahhoz forgatni kell egy fém tengelyt egy ideig. Meg a fugának is neki megyek pucolás gyanánt.6030D
Totál ugyanúgy néz ki csak más szín. -
válasz
#32277248 #75876 üzenetére
Mondjuk most akkut venni… (van 3 db szünetmentesem, kettő apc megy egy Eaton, meg se merem nézni mi pénz lenne az új akku mindbe, nem véletlenül vám sok hirdetés akkuk nélkül)
2aH akkuval mondjatok valami munka fázist amit elbír a 20V-s gép, nem tudom azt vegyek-e vagy inkább cseng essék ki egy 8aH-t. (bár 2 db kisebb a súly illetve a párhuzamosan tölthetőség miatt no meg a hibaforrás csökkentés miatt jobb vétel)
-
pjen
félisten
válasz
#32277248 #75853 üzenetére
Szia. Megint zavarlak. Beko DFN05311W mosogató gép. Nem folyt bele a víz. Levettem a csövet nem volt benne semmi. Kihúztam és előre hátra döntöttem 45 fokban. Egyszercsak lehetett hallani, hogy nagyon lassan folyik bele a víz. Aztán megindult és normálisan elmosogatott. Ameddig nem ment a víz világított a fél progi led. Szerinted lassan kuka?
-
HoTaZo
addikt
válasz
#32277248 #75840 üzenetére
& balojazz
Nedvesség felvételre nem gondoltam. Úgy tudtam, hogy ez a purhab szerű anyag nem vesz fel nedvességet.Hőtágulás az égő körül logikus lenne, de a púp feljebb van.
Az égőt azért lecserélem, mert a jelenlegi nem tetszik így. Tovább nem aggódok miatta, jól záródik, teszi a dolgát.
Köszönöm, hogy időt szántatok rám!pjen: Ööö...
Biztos, hogy nem.
-
-
-
-cobra-
aktív tag
válasz
#32277248 #75195 üzenetére
Köszi, ezt én is néztem, de ez az újabb szivattyúkhoz való, azoknál nagyobb a csonk átmérője.
Alább egy kép az újabb (elméletileg kompatibilis) szivattyúról.
Mondom, legrosszabb esetben marad a szivattyú csere, csak zavar hogy egy filléres gumialkatrész miatt dobjam ki a jó szivattyút. -
totron
addikt
válasz
#32277248 #74825 üzenetére
Hülye vagyok, konvektor, konvektor ez most. Ja, lent van eléggé, de igényes proliként efelé hajtott a vér. Nem: távolról nehéz választani kép alapján és Somogyi olajjal meg már futottam bele erősen vegyszeres festésbe, ami beltérben különösen jó, hát még ha bekapcsolod, sugározza a szart, mint álat. Hausom meg már volt, olaj, be is szart 1.5 szezon után, így logikusan maradtam ennél, csak technológiaváltással. Nem mertem mást venni, macera a visszaküldés, most jóllehet mégis ez lesz ezzel is. Egyszerű kis szerkezet, könnyű is, búgó-zúgó is. Sok klón van ezen az árszinten, nem tudom mennyire vannak elkülönülő sajátmegoldások vagy csak az átbrandelés megy. HM 8154. Már így, ébren, téve-véve, csendes szobában is érzem, hogy kezdi ki a fülemet, alvás mellette - mert odébb téve kevesebb értelme van, az áramt meg ugyanúgy megzabálja - így kizárva.
-
-
st6969
őstag
válasz
#32277248 #74361 üzenetére
A miénk is Bosch, öntisztító kondis. De ez egy olyan modell, aminél nem leszedhető a burkolat a kondenzátor előtt. Látszik a műanyagon egy keret szerű megnyomás, hogy ha annak mentén kivágnék egy ablakot, akkor látnám, hogy milyen is az állapota (youtube videóban is kivágják ennél a modellnél). Így viszont semmi nem látszik. Szerintem nem véletlenül Brutális állapotban lehet. Azt hiszem, most 5 vagy 6 éves a gép
Működik...de hogy mennyivel hosszabb ideig szárít, azt nem tudom. Az biztos, hogy egy ideje az asszony az extra száraz fokozatot használja, mert azt mondja, a szekrényszáraz enyhén nedvesen hagyja. Pedig évekig azon ment. Szóval, lehet, hogy lassan itt a vég -
Intel fan11
őstag
válasz
7 eves a gep. Most kicsit ugy erzem uj allja a helyet. Ugy talaltak ezt ki, hogy ujat kell venni. Amugy ha slagolgatva van lehet a kulso resz szep lesz, bar azt olvastam ugy rasul h nem jon ki a dzsuva meg a belso resze a hocserelonek piszkos marad. Amugy a program vegen a hocserelo miatt ir szuro dugulast?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Ennyi. Én még mindig azt mondom, hogy a hőszivattyús valahol parasztvakítás. Nem fogyaszt annyival kevesebbet, hogy megérje, illetve, majd amit megspórol az ember az árammal, majd egy ilyen tisztítás szépen el is viszi hosszú távon. Majd biztos jünnek a jobb megoldások, de jelenleg szerintem az újabb technológia nem biztos, hogy jobb.
-
Intel fan11
őstag
válasz
#32277248 #74350 üzenetére
Inkabb attol tartok atfolyik melle a viz meg befrocsog ahol a motor is van. Amugy te milyen gyakran mosatod a hocserelot? Jobban nem merem szetszedni, ahogy a kepen latszik. Tuti serulne a csovezes. Ez 7 eves gep. Meg sose volt szetszedve csak most. Durva porcicak voltak a gepbe.
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
#32277248 #74163 üzenetére
Az eladó nem jár jobban 4 Beko eladásával, mint 1 Mielével? Ugyanis erről volt szó.
Ezeréves barátom, aki majdnem ugyanannyi ideje kijáró háztartásigép szerelő, hívta fel a figyelmemet a Miele mosógépekre. Ő 8-9 éve használt, felújított Mielét vett, pedig rengeteg más gyártmányhoz tudott volna kedvező áron hozzájutni.#74161st6969
Összefoglaltam.
Neked is külön leírom: nem azokat minősítette, akik Beko gépet vesznek, hanem azokat, akik szerint jobb biznisz 4 Beko, mint egy Miele. -
z123456z
őstag
válasz
#32277248 #74074 üzenetére
Hát nem ment be. Bement volna, ha LG odafigyel a minőségre. Az éleknél valóban a gyári adatnak megfelelő 59.5 cm, de a belseje felé haladva kidomborodik. Pedig azt hittem először, hogy az ajtófélfa egyenetlen, vettem egy vésőt, szét is véstem, de csak egy részét, és még mindig szorult. Ekkor odaraktam egy vízmértéket a készülék oldalához, és bizony hordós. Holnap nekiesek egy gyalugéppel. De csak azért, mert asszonykámnak is nagyon tetszik, és nem akarom napokig kerülgetni. Röhej.
[kép] -
d@minator
addikt
válasz
#32277248 #74038 üzenetére
Nyilván nem. De nemrég egy ember nem hitte és bizonygatta nekem, hogy a klíma nem működhet 100% hatásfokkal vagy többel, mert az perpetuum mobile lenne. Ekkor mondtam neki, hogy értse már meg, hogy a hőszivattyú nem árammal fűt.
#74037balojazz: Nekem 33Ft egy szárítás normál árammal. Napi egy szárítás az cirka 1000Ft/hó. A gép árát is beleszámolva egy család esetén 10.000Ft alatt van a szárítás.
#74050ZephX: A lényeg, hogy belül legyen üveg, mert tiszta karc lesz ha műanyag (már ha ez téged zavar). A külső rész általában műanyag még a 8-cas Bosch-on is de arra lehet vigyázni.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#32277248 #73987 üzenetére
Ne szerénykedj Lëvï !
A műveletet/javítást/tisztítást valóban én végeztem el .
De az ötlet egyértelműen tőled jött !
Kerestem én a megoldást már a mosógépes Face csoportban is, a tárolt megjelenített hibával, és hibaleírással is .
Senki nem írta ezt a légcsapda tisztítási ötletet !
Pedig egyszerű, és nagyszerű .
Még a helyszínre hívott, hivatalos szerelő is elektronika cserével fenyegetett, meg gazdasági tototálkárral !
Akkor ?
Hát bárhogy is kapálódzol Lëvï, ez a te érdemed !Köszi !
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#32277248 #73631 üzenetére
Lëvï légcsapda tisztítására tett javaslata alapján, azon a környéken próbáltam okot találni a gépem anomáliájára .
Maga a légcsapda ugyan tiszta volt, no de az alatta lévő elem, ami az üst aljába csatlakozik, amibe a légcsapda bele van illesztve (nem tudom a nevét, angolul rubber-bellow) annak belső falán találtam kocsonyás mocskot .
Azt kitakarítottam, azóta a korábban jelzett bosszantó, és idióta hiba egyszer sem jelentkezett !
Ezt még a helyszínt megjárt, referenciákkal is rendelkező mosógépszerelő sem tudta megoldani, még a hibapont közelébe sem jutott !
Sem elméletben, sem gyakorlatban !
Már új mosógép vásárláson kellett, hogy agyaljunk, ez most el lett odázva .
De úgy látszik nem kellett ehhez semmiféle akadémiai végzettség, csak egy aranyat érő tapasztalat egy jóakaratú szakembertől .
Maximális köszönetem a segítségedért Lëvï !Köszönöm Lëvï !
Üdv.
Astra
-
-
z123456z
őstag
válasz
#32277248 #73958 üzenetére
Köszönöm, ez érdekes. Már csak azért is, mert a két gépnek teljesen megegyeznek a tulajdonságai, fogyasztás és zaj tekintetében is, viszont a Smart inverteres, aminek a típusjelzést egy 1-el megtoldották, elvileg valamivel újabb. Bár nem egyszer találkoztam már hanyagul megírt tájékoztatóval, ez is benne lehet a pakliban. Érdemes egyáltalán ilyenen morfondírozni laikusként, vagy teljesen felesleges, legfeljebb visszaküldöm? Csak azért egy hűtőt nem szívesen küld vissza az ember, az mégsem egy vízforraló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elden Ring
- Fujifilm X
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest