- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoona
aktív tag
Az electrolux.hu honlapról jó lehet vásárolni? Hírlevélre feliratkozva 10%-os kupont adtak illetve ingyenes a szállítás + a garanciára ezt írják: Az ár tartalmazza:
5 évig terjedő jótállást biztosítunk (a jogi és megfelelőségi garancia által már előírt éveket beleértve). - ez 5 év gyári garanciát jelent vagy van benne buktató? Tehát ez megegyezik a markabolt.hu-n található 5 évre való gyári garancia kiterjesztésével? -
vigfer90
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos vagy inkább szerencsére, de a sors úgy hozta a Beko jóvoltából, hogy a két éve vásárolt Beko mosó és szárító kombi gépünkre azt mondta a hivatalos szerviz, hogy nem hajlandóak harmadjára is garanciálisan alkatrészt cserélni benne, helyette adnak egy csereutalványt a vásárláskori árban, a régit pedig elviszik.
Emiatt most találnom kell egy megfelelő gépet vagy gépeket asszonypajtinak.
Tisztában vagyok vele, hogy olcsó húsnak híg a leve, illetve avval is, hogy a két gép felépítése és működése szempontjából is ideálisabb lenne, ha külön mosógépet és külön szárítógépet vásárolnánk. A keretünk 300 ezer Forint, melyet nyögve nyelősen ugyan, de kicsit tudunk még bővíteni.
Lényeg, hogy a segítségeteket kérem, ebben az árkategóriában érdemes-e inkább egy kombi gépet vásárolni mely drágább de egy nagy márka fia, avagy külön külön megvenni a kettőt olcsóé, kisseb márkától?
Részemről szóljon az érv a kombi gép mellett, mivel a fürdőnkben nagyon kicsi a hely, még összeépítve is kellemetlen lenne és sok helyet foglalna a két gép. Konyhában esélytelen az elhelyezés szintén a helyhiány miatt.
Mik az ajánlott típusok kombi gépek esetén, illetve ezzel a 300 ezres limittel van esélyem megbízható és használható gépeket vásárolni külön külön?
Öt tagú család vagyunk kisgyerekekkel.
Az én kiszemeltem ez lenne:
Melóban ilyet használunk már lassan két éve, baj sohasem volt vele, kapja az ívet rendesen.
-
Neked Az
csendes újonc
válasz
gyulazsolti #73075 üzenetére
Koszi, de ez nem az amit en szeretnek. Ezek mind 3 in 1 kapszulak. En a sima Finish Quantum kapszulat keresem (powerball) ami nem 3 az egyben.
Sajnos a Sparban mar nem kaptam, kettot neztem szemelyesen de ebbol mar sehol, online sem erheto mar el. -
válasz
BB9000 #73085 üzenetére
Detto...
Eddig háromszor vitt rá a kényszer, hogy az Emagról vásároljak, ebből egy ment rendben, egynél komolyan kellett küzdeni és ezzel éppen a rendelés kényelmét elbukni, hogy megkapjam a kifizetett terméket, a harmadik alkalomnál meg két hétig ment az ígérgetés, hogy másnap megkapom, míg végül közölték, hogy bocs, külső partner, és meggondolta magát.
MaCS
-
BB9000
senior tag
válasz
laci06 #73083 üzenetére
Addig jó neked, amíg nem tudod mi a gond az Emag-gal. A MediaMarkt-tal csak pozitív tapasztalatom van. Minden ügyintézéssel kapcsolatosan maximálisan elégedett voltam. A hozzáállásuk ügyfélbarát.
Az Emag-ról ezt még sokan nem mondták.Végül az Emag is minden ügyet elintéz, de nem mindegy, hogy hogyan. Reméldd, hogy nem kerülsz kapcsolatba az ügyfélszolgálatukkal!
-
kőbaltás
tag
válasz
Gömbike #73058 üzenetére
Szia 👋
Még egy picit zavarlak, mert tulajdonképpen nekem van egy takarítógépem, csak régi, és egy karbantartás során a szerelő ,,mester" az összes vízcsövet kirángatta, és azóta nem igazán lehet takarítani vele, viszont porszívónak kiváló. A szoba közepén felemeli a padlószőnyeget! Tehát ez az oldal megoldva.Viszont a vizes takarítás részére az első a Te általad ajánlott gép.
Feljebb olvastam #BB9000 hozzászólásában (#73006) egy Thomas gépet. Mi a véleményed róla?
Válaszodat előre is köszönöm szépen 👏 -
contaxg
veterán
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Körvonalazódik a szárítógép vásárlás de egy dolgon megakadt a szemem, a többi típusoknál:
- [Electrolux EW8H358S]
- [Electrolux EW8H458W]
- [Electrolux EW8H258S]Azt vettem észre mint különbség, hogy:
-Reverse + : csak a 258/358-as gépekben van - megérheti ez a funkció? Növeli a gyors irányváltási gyakoriságát, csökkenti a gyűrődést stb. (megérhet ez +20-40 ezer ft-ot?
-Program vége figyelmeztetés: ez is csak a 258/358-ban van benne mint "gombos" funkció - de ez mit takar? Most csak akkor jelez ha be van kapcsolva, vagy idegesítő és kikapcsolható?Minden mást tekintve, én úgy vettem észre, hogy teljesen ugyan azok a gépek - nyilván a kijelző mérete változik - de nem kell, hogy "szép" legyen mert be lesz építve és ha nem lesz használva a gép, akkor a szekrényajtó be lesz csukva, senki nem fogja látni.
Ezek alapján vegyem a legkedvezőbb árut a fentiek közül?
-
Khadris
csendes tag
Újra Samsung Side-by-side hűtő témában kérek eligazítást
Ahogy nézem, az R66A8100S9/EF [link] újabb verziója lehet az RS66A8101S9/EF [link] , jobb fogyasztással, de a kaszni és a többi paraméter ugyanaz. Lehet tudni, hogy ilyenkor mi változott, és érdemes-e megvenni az újabbat drágábbért?
A fogyasztáskülönbség nem feltétlenül indokolja az árkülönbséget, úgyhogy tippre ez már a inkábbb a forintgyengülés áldozata, de ettől függetlenül szívesen venném az új modellt, ha jobb, mint a régebbi. -
Neked Az
csendes újonc
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Lassan 1 éve rendeltem ezt az Emagról, Finish Quantum GigaPack mosogatógép-tabletta csomag, 144 db akkor akciós 4200Ft áron.
Most szeretném újra, mert már csak 1 zacsi van és nem igazán találok sehol, és ha van is akkor 10-12 ezerért.Létezik még ez az akciós csomag, vagy érdemes várni?
Van ajánlott hasonló helyette, hol nézelődjek?
Köszi. -
Nagya21
addikt
HAli!
Ha aszinkron a motor akkor igen lehet 220v-ról üzemeltetni, de a teljesítménye leesik a 3 fázisu motor kb2/3-ra, és úgy kell megcsinálni, hogy a 1fázis áramfelvétele megegyezzen a kondis ág áramfelvételével, + az indító kondi.
Kisérletezés+ mérések kellenek.
Üdv Nagya -
zolika811
csendes tag
Üdvözlet!
Hozzáértő segítséget szeretnék kérni.
Adott egy régi ÁFÉSZ-es Savaria mák daráló,ami 380v -os jelenleg.A kérdésem az lenne,hogy átlehet-e alakítani 220v-ra?Ha igen,akkor mekkora meló és kb. milyen költséggel jár?Illetve van-e esetleg valaki itt,aki tudna segíteni,ha megvalósítható?
Egyébként pont úgy néz ki,mint ezen a képen az alsó sorban az első kettő kék-szürke daráló.
Előre is köszönöm! -
Létezhet felújított Miele szárítógépből hőszivattyús? A mielegepek.hu-n még nem láttam...
Köszönettel: MaCS
-
Dorian
félisten
Sütőből (elektromos) vannak ajánlottak / kerülendők?
Jelenleg egy Teka van amit megvettünk a házzal. Sokat nem sütünk, így igazából nem tudom, hogy van-e értelme lecserélni, feleségem szerint annyi a baja, h jobbra-hátul éget. /Meg biztos vmi elemet (vajon ez elemes?) is kéne cserélni benne, mert áramszüneteknél mindig nullázódik a kiírt óraállás./
Korábban a lakásomba egy Bosch-t vettünk, ami tud pl. katalitikus tisztítást, de ezt pl. egyszer sem használtuk 12 év alatt.
Tudjon alsó-felső sütést, grillezést és légkeverést, meg a kihúzható sínt, de nem is tudom mi más várható el.
Az jutott eszembe, bunkóság-e az albérletbe kiadott lakásba ezt beszerelni, hozzánk meg elhozni azt a sütőt. -
vasimnbt
tag
Üdvözlet! Milyen álló porszívót ajánlanátok 100 és 150 e között?
Köszönettel. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Toshiba mosogatógépek megbízhatóak?
Pl. ez: [Toshiba 10 terítékes mosogatógép (DW-10F2EE(S))] -
iceQ!
addikt
válasz
Begbiebike #73044 üzenetére
Fura, nekem az a hiba vezérlő csere lett. Így gyakorlatilag félig új gépünk van.
-
Begbiebike
csendes tag
Rettegve várom mikor dobja újra ugyanezt a hibát (E63), mert azóta szépen megy. Nagyon remélem az 5 éven belül előjön, erre most nem tudom kihívni őket, nem hiszem hogy van benne chip ami eltárolja a hibakódokat mint egy autóban/kazánban.
A Bosch szárítókban, meg dupla szűrő van + szivacs odalent, minden szárítás után csontra kiporszívózom a szűrőket mégis 1 év alatt már látszik a kezdődő dzsuva a hőcserélőn. Tehetek még ennél is többet vajon?
-
Nagya21
addikt
válasz
OPiiPO #73039 üzenetére
Hali!
Minden szárítógepbe van szösz szürő, a bekó normál méretben csak 1 réteg+a szivacs a hőcserélő előtt, a keskenyben 2 rétegü szösz szürő, és nincs szivacs a hőcserélő előtt, de sajnos itt a nagyon finom szöszök átmennek a szürön, ezért javasolt a szivacs is, az megfogja.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Kristof_94 #73037 üzenetére
Hali!
Az az, én is ilyet rakta a lyányéba.....
Csak míg nekem az 1 szürőssel 5 szárításonként takarítani lell, neki elég 15-20 szárításonként.
Üdv Nagya -
törölt tag
Két ventilátor van benne, egy amit említettél az csak akkor kapcsol be ha már nagyon forró a kompresszor, lehúzza róla a meleg levegőt. A másik ventilátor a dobot forgató motor tengelyén van, az fújja át a levegőt a dobon/ruhákon. Ez a hang olyan mintha hozzáérne valami ehhez a ventilátorhoz. Mindenképp nézesd meg.
-
Kristof_94
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat!
Itt találtam egy Beko szűrőt. A listában nincs benne a gép, de gondolom nagyjából hasonlók.
-
Nagya21
addikt
válasz
Kristof_94 #73029 üzenetére
Hali!
Nem panasz, csak tanács, hogy egy szivacsot vágjatok a höcserélő elé.
A lyányéknak raktam.
Üdv Nagya -
tkazmer
addikt
Sziasztok,
kimondottan ruhakimelo szaritogepet keresunk. Mindenki a Miele-t mondja, de az nem egy kimondottan olcso tipus.
A belepo szint 350-400e koruli koltsege meg OK lenne, de az egyel dragabb 450-500e koruli sorozatokat mar nem fizetnenk ki, nem beszelve az 1M+ sorozatokrol.
Erdemes megvenni a Miele belepo szintet, vagy az csak egy atcimkezett dragan adott egyszerubb tipus es az igazan ruhakimelo es energiatakarekos gepekert tobbet kell fizetni? -
Cheif
tag
Sziasztok!
Ma vettünk egy LG hőszivattyús szárítógépet, szerintetek normális ez a ciripelő hang ?
[link]
Az előzőnek nem volt ilyen hangja :-/ -
arcsin
senior tag
válasz
Kristof_94 #73029 üzenetére
Ez jó keskeny-keskeny gép összeépítéséhez. Ez olcsóbb és van felbontott is. Csak a rajzokat kell nézni
Itt van egy videó a tisztításról, de pld elég macera volt nekünk a Gorejéhez szivacsot kapni. Mérjétek le mekkora kellene, és próbáljatok más gépekhez való szivacsot beszrezni és méretrevágni. Mi anno a Heilmann-ból vettünk, ott nagy a választék.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Kinéztünk egy [link] ilyen keskeny szárítógépet. Tudnátok esetleg egy keretet ajánlani hozzá? Helyszűke miatt a mosógép tetejére menne. Illetve olvasgattam, hogy panaszkodnak a szivacsos szűrő hiányára. Ez könnyen pótolható? Köszönöm!
-
Zoona
aktív tag
Egy új szereplő is lenne, beugrottam ma az Auchanba és az [Electrolux EW8359S]
szárítógép glamour kuponnal megvehető - de a garancia kiterjesztés igazából Auchan garancia - van esetleg ezzel tapasztalata valakinek?
-
TheProb
veterán
Köszi a hsz-eket, végül beleugrottam ma egy Electrolux-ba (EW8H357S ), Glamour kuponnal szerintem marha jó áron (~156e) tudtam behúzni.
Remélem jó szolgálatot fog tenni. Erre csak 2év (motorra 10) gari van, de lehet még utána járok a gari kiterjesztésnek.
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Szárítógép témában azt jól értelmezem, hogy az Eluxnál vagy AEG-nél egy adott sorozatnál pl. 8000-es - a különbség kb csak a kijelzőben meg az ajtó színében van? Most elkezdtem nézegetni Őket részletesebben és ezt veszem észre, hogy amelyik dizájnosabb az a drágább de belső tudásra méretre igazából ugyanaz.
Ugyanez pl. előjön egy 8000-es AEG és ELUX összehasonlításnál is, hogy mm-re pontosan ugyanaz, a tulajdonságok is (tudom hogy egy cég kb) - viszont, ha a 3 év garival kijön olcsóbban az elux akkor azt kell venni? Pl. 2 gép között vacilálok:
[Electrolux EW8H458W]
[AEG T8DBG48S]És utolsó kérdés a fentiekhez, az AEG az 2018 óta kapható, az Electrolux meg 2020-as. Számít az évjárat?
Most hajlok arra valamennyire, hogy egy Elux szárítógép amihez adnak ruhagőzölőt és egy AEG mosógép amihez meg garanciát.
-
cd930
senior tag
válasz
Nagya21 #73018 üzenetére
Annak idején 5 év garival vettem az akkoriban topickedvenc Gorenje szárítógépet. Pár hónappal a gari lejárta előtt kellett kitisztíttítni szervizben még garanciára, egyébként 30-40k lett volna. Rá 1-2 évre megint elromlott, itt lett vége a közös életünknek, Bosch-ra váltottunk, ami szemmel láthatóan provibb készülék, főleg a szösz-szűrés frontján, ami az eltömődés-elhalálozás legfőbb okozója.
Szóval szerintem többszörös szösz-szűrés és a biztonság kedvéért sok gari az optimális kombó. -
BB9000
senior tag
válasz
TheProb #73015 üzenetére
Szia!
A Bosch-t ajánlom figyelmedbe. Szerintem ez egy nagyon jó gép, de választhatod bármelyik Bosch-t. Jól jársz!
Vásárlás előtt olvasd el az aktuális Bosch promóció részleteit is! Visszaadnak egy kisebb összeget a vételárból. A fent linkelt gép WTR87W0BY árából például 24 675 Ft jár vissza! -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy hőszivattyús szárítógépet, de picit vakon vagyok, hogy mely márkákat érdemes kerülni, netán melyikeket érdemes kiemelten keresni. Milyen paraméterre érdemes még figyelni, mert elég nagy a szórás árban és általában nem világos, hogy mi miatt kerül többe 1-1 modell.
Gőzfunkció pl mennyire hasznos? Anélkül is gyűrődésmentesek lesznek a ruhák?Preferenciáim nagyjából: Egyedül élek, kutyával. Így utóbbi az egyik triggerpoint, megelégeltem, hogy a mosott ruháim is kutyaszőrösek maradnak. Egyáltalán nem mosok gyakran, így nem kell eszement kapacitás.
180-200e-et szánnék rá max.
Ez a Sharp pl milyen lehet, eléggé kilóg - lefelé - az ársávból.Köszi!
-
eihwaz
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak ilyesmi mosógépe van:
A bekapcsoló gombot használva 20-ból 1-szer kapcsol csak be kb.
Van, hogy 2 napig be sem kapcsol, van hogy egymás után 10-szer jó.Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet a gond és mit érdemes kicserélni?
Mosógépszerelőt 4-et hívtam már és mindegyik ígérget csak, de nem jönnek ki, így magam megoldanám.Köszi
-
Dorian
félisten
Konyhai elszívó:
Végül ezt választottam: Gorenje WHI649EB -
Dorian
félisten
-
BB9000
senior tag
-
BB9000
senior tag
válasz
Edgar2621 #73003 üzenetére
Olyan gépet, ami minden általad megjelölt feladatot egyben ellát . . . , olyat egyáltalán nem ajánlanék. Jobban jársz, ha veszel egy jó porszívót pl, Miele vagy Electrolux és egy takarítógépet Pl Philps.
Az egybe géppel az a baj, hogy nagy. A napi/x-naponta porszívózás egy nagy géppel szenvedés. Oda egy kicsi, könnyű gép kell. A "gyerek belekeni" dolgot mi pl. úgy oldottuk meg, hogy takarítható huzattal rendelkező kanapét vettünk (bőr/műbőr). Ha bekente, leette, összecsokizta, szétfagyizta, stb, akkor egy vizes szivaccsal letöröltük és kész. -
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Milyen porszívót/takarító gépet javasoltok ezekkel a paraméterekkel:
- 56 nm2-es lakás
- van egy nagy szőrű macska és házi nyúl
- van egy kényes nagy méretű szőnyeg és egy közepesen kényes szőnyeg, egyébként nagy részben csempe járólap
- van egy 4 éves kisfiú (szóval előfordul, hogy ide-oda beleken valamit)
- kanapét és fotelt is takarítanának vele
- esetleg autó takarításra is használnák
- teljesen átlag felhasználásra lenne egyébként, főznek mosnak otthon, de nincs semmi különleges anyag (nem dolgozik apa-anya olyan helyen és nem is visznek be semmi speciális anyagot a lakásba)
- a keret nagyjából 100-110 ezer forint.Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Honda topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- PlayStation 4
- Milyen házat vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Baby design smart sportbabakocsi
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged