- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
Nagya21 #88121 üzenetére
Ezelőtt ALDI saját márkás cuccokat használtam, sokszor azok jöttek ki tesztgyőztesnek. De köszi a DM-es tippet, már más is ajánlotta. Öblítőt tudtommal nem tudom szabályozni, de majd átnézem újra az UFM-et.
Egyébként kb azután lett drasztikusan fehér foltos minden, miután fullra töltöttem a sót. Ez nem most volt, de azután jött elő nagyon látványosan.
#88122pjen: Igen, arra is gondoltam, hogy lehet az "intellisense" programmal nem oldódik fel rendesen a kapszula vagy valami.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
mosogatógép téma: van ötlete valakinek, hogy mit lehet kezdeni, ha sok cucc retkesebb lesz mosás után, mint volt, mert pl pohár falára ráköt a retek. Illetve fehér fátyol. Utóbbi elvvileg ha ujjal lehúzható, akkor só ül ki, ha nem, akkor vízko.Itt is van, ami lejon ujjal, van ami nem. Akkor is ez a helyzet, ha frissen van átmosva a gép, illetve a szűrok is pucolva. Ha sok a só, akkor gondolom magas vízkeménységre állítás sem fog segíteni.
(Jelenleg Finish Quantum All in 1-t és - asszem - Aldis öblítőt használok)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Egy keskeny előltöltős mosógépem van jelenleg az albérletben, hiába van "szintben", mégis kb minden mosásnál "elmászik" a helyéről. Kb mindegy mennyi ruha van benne, centrifugáláskor önálló életre kel a gép. Ez mitől lehet még a kiegyenlítettségen és egyenetlen tölteten túl? Szar lengéscsillapítók miatt is lehet ilyen, nem?
Csináltam videót (nemtom mennyire adja vissza), nem "leng ki" itt túlzottan a dob?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Mosógép/szárító egybeépítéséhez mindig kell/ajánlott spaniferezni is?
Egy bútorlapot tervezek közéjük rakni, hátul 2 lábbal. -
TheProb
veterán
Köszi a hsz-eket, végül beleugrottam ma egy Electrolux-ba (EW8H357S ), Glamour kuponnal szerintem marha jó áron (~156e) tudtam behúzni.
Remélem jó szolgálatot fog tenni. Erre csak 2év (motorra 10) gari van, de lehet még utána járok a gari kiterjesztésnek.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy hőszivattyús szárítógépet, de picit vakon vagyok, hogy mely márkákat érdemes kerülni, netán melyikeket érdemes kiemelten keresni. Milyen paraméterre érdemes még figyelni, mert elég nagy a szórás árban és általában nem világos, hogy mi miatt kerül többe 1-1 modell.
Gőzfunkció pl mennyire hasznos? Anélkül is gyűrődésmentesek lesznek a ruhák?Preferenciáim nagyjából: Egyedül élek, kutyával. Így utóbbi az egyik triggerpoint, megelégeltem, hogy a mosott ruháim is kutyaszőrösek maradnak. Egyáltalán nem mosok gyakran, így nem kell eszement kapacitás.
180-200e-et szánnék rá max.
Ez a Sharp pl milyen lehet, eléggé kilóg - lefelé - az ársávból.Köszi!
-
TheProb
veterán
és többiek: Hm, nem merült fel bennem, hogy keret nélkül is stabil/biztonságos lehet a dolog. De ha többeteknél probléma nélkül megy, akkor lehet kaphat egy esélyt.
Egyébként whirlpool a mosógép és electrolux lenne a szárító.
EW9H378S-el kokettálok, mert jó áron (~175e) be tudnám húzni még a hónapban. Viszont ez a whirlpool-os megoldás csak temporary lenne amúgy is. Tervben van egy saját lakás vétele és addig muternál üzemelném be a whirlpool felett. Bár nemtom, hogy van-e értelme előre behúzni a szárítót. Pontosabban, hogy van-e annyira jó a gép ennyiért, hogy megérje "rárush-olni". -
TheProb
veterán
Sziasztok!
A mosógép - szárítógép egymásra pakolásához szükséges összeépítő keretek mennyire univerzálisak? Csak gyártón belül gépek pakolhatók egymásra vagy lehet eltérés a 2 gép között?
-
TheProb
veterán
válasz
ribarszki #61797 üzenetére
Fater is mindig a Dyson-jával jön, de a kettő nagyon más kvház. Az biztos, hogy több 100e-ért nem leszek hajlandó porszívót venni, hiába jó.
Egyelőre szerencsére nincs is lényegi törés vagy valami, csak a tudat, hogy ennyi idő után már ennyi repedés van. És azért 35 xiaomi cucc után nem ezt a minőséget szoktam meg.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Kinek van még Dreame V11?
Kb 3-4 hete van meg a porszívó, rettenetesen sokat még nem használtam, de tele van karccal kb a leglehetetlenebb helyeken is. Mind a porszívóház, mint a kiegészítők. Illetve ami jobban idegesít, hogy repedéseket is felfedeztem már. Pl. a porgyűjtő zsanérjánál:
És természetesen vigyázva volt rá, szóval finoman szólva is baszarintja a csőröm, hogy 1 hónapon belül, néhány használat után így néz ki a cucc, ami nem volt 3 ezer forint.
Más nem tapasztalt ilyet?
Megyek is Ali-s eladóhoz reklamálni, de kicsit félek, mert nincsenek jó tapasztalataim Ali-s issue handlinggel. Bár ez a hivatalos Dreame seller, kiemelkedően pozitív értékelésekkel, szóval reménykedem. -
TheProb
veterán
Az alábbiak küzül ki melyiket ajánlaná?
Dreame XR - 60e-ért
Dreame V11 - 80e-ért
Shunzao Z11 Pro - 86e-ért -
TheProb
veterán
válasz
chopin42 #60783 üzenetére
Ali-n épp akciJós.
Épp cserélni tervezek, de nemtom, hogy várjak-e még esetleg egy jobb dealre esetleg egy "komolyabb" gépre. (V11, Shunzao-k, stb.) -
TheProb
veterán
válasz
Csabroncka #60621 üzenetére
-
TheProb
veterán
Általánosságban kérdezném ezekhez a porszívókhoz lévő atkaszívó fejekről, hogy valóban teszik, amit ígérnek vagy csodát nem kell várni tőle?
-
TheProb
veterán
válasz
ad4m1337 #60593 üzenetére
A napokban jó pár órát túrtam a vezetéknélküli "rúd" porszívókat.
70e-től már kapni kulturált multi-cyclone xiaomi porszívókat. Nemrég linkeltem is egy Dreame XR-t, jelenleg az a bestbuy. De ha szánsz még rá, akkor bővül a kínálat a Dreame V11-től felfelé, Roidmi NEX, Shunzao Z11-től felfelé. Ezek 80-140e körül mozognak. -
TheProb
veterán
válasz
chopin42 #60561 üzenetére
Ez se rossz, köszi a tippet. Bár ahogy nézem, ez is "csak" mono-cyclone.
#60559ribarszki: Persze, ennyi pénzért nem is vártam Dyson szintű anyag és összeszerelési minőséget. Egyébként tényleg annyival jobb a multi-cyclone, mint a mono? Gyakorlatban ez miben nyilvánul meg? Mert bár sok infót nem találtam a kettő közti különbségről, de ott inkább az jött le, hogy hatékonyabb a levegő/por szétválasztás. Ez a szívóteljesítményben mennyire jelentkezik kardinális eltérésként?
Az említett Xiaomi-t tegnap már átbeszéltük a BB topikban, nem lenne előrelépés a mostani BW-mhez képest.
Tegnap egyébként kb az egész estém a kereséssel és tesztek nézésével telt.
És jelenleg sutirablo kolléga által ajánlott Dreame XR tűnik a legjobb deal-nek, atm.
Illetve még a Shunzao Z11. Viszont itt már sajnos csak a basic edition érhető el, az meg már annyira nem jól felszerelt az árához képest. Illetve nem is derül ki, hogy szőnyegen mennyire lenne hatékony, mert kb csak a PRO-ról találni teszteket... -
TheProb
veterán
Jashen V16 van esetleg valakinek? Most elég jó áron (JASHENV16-tal ~47e-ért) be lehetne húzni és rtings a legjobb budge porszívó badge-et adta neki.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Vezeték nélküli porszívókból most mi számít BB-nek/legjobb ár/érték arányúnak? Xiaomi-kkal kokettálok, de annyi féle almárka és modell van már, hogy totál elvesztem a kínálatban...
Eddig egy BlitzWolf BW-AR182-t használtam/használok, de már kezdem kevésnek érezni.
Max 80e körüli összeget szánnék rá. Nem ragaszkodom az itthoni vásárláshoz. Lehet normálisabb kínai webshop is (BG, GB (nem gearbest
), stb.)
-
TheProb
veterán
válasz
Csabroncka #56794 üzenetére
NIncs külön öblítő program, de akkor majd indítok egy gyorsat, fél tölteten. Köszi.
-
TheProb
veterán
válasz
Sinkapeter #56791 üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
Sinkapeter #56781 üzenetére
Csak mechanikai úton (szivacs-os mosás) jött le. Egyébként az egész gép belseje is tele van foltokkal. Ez viszont már kb csak dörzsöléssel jön le, azt is nehezen...
A sótartály amúgy bajonettes, nem lehet rosszul rárakni. Most visszavettem 6/6-ról 6/4-re a sóadagolást, hátha.#56785) pjen: eddig mindenhol azt mondták, hogy hiába a 3:1 tabletta, attól még ajánlott tenni mindenből, a tökéletes eredményért. Illetve az előző gépet ugyan így használtam, ott sose volt gond. A főbérlő most valami noname szart (Amica) vett, aztán azóta csak szopok. Pl. a beszerelést követően 3 mosást bírt és hívhattuk a szervizt, mert megadta magát a szivattyú...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég lett mosogatógép cserélve az albérletemben és már többedjére lesz tiszta vízkővesek vagy nem tudom milyenek a cuccok a mosás végén. Jól tudom, hogy itt vagy az öblítőszer vagy a só van túladagolva? Melyiken kéne csökkenteni?
Most annyi az érdekesség, hogy este még nem voltak ennyire elszíneződve. Ez reggelre lett ilyen ocsmány. (Ajtó kinyitva, polcok kihúzva, hogy gyorsabban száradjanak.)
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a mosogatógépem feladta a harcot. Bekapcs után pár perccel éles, monoton berregést ad benne valami, de nem csinál semmit és most nézem, hogy megállt az aljában a víz. Előjele nem volt semmi, az utolsó program is lement a szokásos módon.
Van előljáróban esetleg tippetek, amíg/mielőtt kihívom a szerelőt?
Szivattyú adhatta meg magát?(A szűrőt, stb.-t kivettem a lefolyó oldalról, de így sem "mozdult meg" az aljában a víz.)
Bár már máskor is csináltam ilyet, de program indítását követően kb 1 perccel lekapcsoltam a gépet és beraktam még valamit. Ez csak FYI, kötve hiszem, hogy ez lenne a probléma oka...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az albis mosógépem pár napja gusztustalan szagot áraszt, viszont sajnos nem tudom pontosan belőni, hogy honnan. De mint ha az adagoló tartályokból jobban érezném. A dobból kevésbé. Már többször lefuttattam programokat, sajnos sikertelenül. Próbáltam már domestos-os, vízkőoldó tablettás, ecet+szódabikarbónás mosást is.
Az szivattyúnál lévő kis ajtót megnéztem, ott nem volt különösebb gané, csak sok víz.Szóval tanácstalan vagyok. Van esetleg tippetek, hogy mit nézzek még meg, illetve mivel próbálkozzak?
-
TheProb
veterán
válasz
idegen lény #31658 üzenetére
Így is kettesen volt csak, valaki pont azt mondta, hogy próbáljam meg feljebb rakni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég költöztem albérletbe és már az első ottalvás alkalmával a világból kergetett ki a hűtő. Napközben nem hallható, de este, mikor full kuss van, akkor igen. Hektikusan, eltérő időközönként kattogó és/vagy csepegés jellegű hangeffekteket ereget. Van, hogy fél percig-percig semmi, van, hogy másodpercenként 2-3 kattanás is hallható.
1x próbaként kikapcsoltam a hűtőt kb fél-1 percre, utána kb negyed-fél óráig kussban volt, majd újra kezdte.Van tippetek, hogy ez mi lehet? Marha idegesítő, ha az ember aludni akarna, de valami folyamatosan zajong. Már-már a csapcsöpögéses vallatásos, megbolondítós tortúra hangulatát idézi...
-
TheProb
veterán
válasz
Sinisi #23586 üzenetére
Ja, ez nem tűnik rossznak. Meg pont azért feküdtünk most rá a témára még jobban, mert media-ban 10% van minden nagygépre.
Mire kell amúgy figyelni a választásnál, az igényeken, meg áron túl, persze?
Vannak nem ajánlott márkák? Pl. ez az Amica, Mora milyen minőséget képvisel, sose hallottam még róluk? Zanussival csak a kevés garancia idő a baj? -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tudtok esetleg ajánlani elektromos tűzhelyet ami kerámia lapos és legalább légkeveréses sütője van?
Arukeresőn ez a legnépszerűbb és első blikkre megfelel a kívánalmaknak.Bár a garanciát kevésnek tartom rá... (1év)
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Azonnali fotós kérdések órája
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Motoros topic
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Milyen videókártyát?
- Battlefield 6
- Wise (ex-TransferWise)
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Segway Ninebot F40i - elektromos roller
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest