- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #40644 üzenetére
Ezzel az Electrolux-al elégedett vagy?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
DoItYourself #40518 üzenetére
Kb.40-50 ezer Forint lenne a keret rá.
-
válasz
DoItYourself #40390 üzenetére
Kifutó modell, azért van ilyen jó áron.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
DoItYourself #40375 üzenetére
A fent említett belépő Saeco odea 120-140 környékén volt új korában, semmi különös nincsen ebben. Egy középkategóriás automata 300-400 ezer be kerül. Igaz ezek a gépek tartósak is, ezért sokan veszik felújítva/használtan őket, az én Odeam-at 5 éve vettem használtan!
-
ribarszki
őstag
válasz
DoItYourself #40354 üzenetére
Én voltam, és Miele gép volt. De igen, patyolat tiszta még most is. Ahogyan egy Elux is az, de arról nem tudok véleményt mondani.
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #40354 üzenetére
No, ez elég praktikus döntési szempont, ami a tervezési és gyártási minőséget mutatja.
-
Cyrin
addikt
válasz
DoItYourself #40326 üzenetére
-
válasz
DoItYourself #40326 üzenetére
Ezt a marhaságot hol olvastad?
-
Cyrin
addikt
válasz
DoItYourself #40314 üzenetére
Ez biztos jó gép, nem is van, és csendes.
link -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #40275 üzenetére
Köszönom a válaszokat.
Láttam most tévéreklámban vmi csendes porszívót. Ez jó gép? -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #29384 üzenetére
Viszont nem passzolnának ide, mert nem szép az oldaluk, tetejük stb. Néztem egyébként, jobb is lenne talán csak nem tudom használni itt.
-
scream
veterán
válasz
DoItYourself #29000 üzenetére
A számla kiállításának dátuma számít a pénzvisszafizetésnél és a +garanciánál is, az meg a mai dátum, szóval én még be tudom regisztrálni minden gond nélkül.
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #28964 üzenetére
Nem egyediek a szintetikus vagy mikroszálasnak is nevezett porzsákok. A Bosch-nál a Typ G az összes mostani GL20, GL30, stb. porszívohoz jó. Az S-bag például Elux, Philips, meg még több márkánál is megtalálhatók, és csereszabatosak. Én egy porzsákkal(is) foglalkozó üzletből szereztem be először a szintetikus zsákokat, ahol mindig kapni megfelelőt, mert jóformán csak a rögzítése(karton, vagy műanyag lap) és a bemeneti átmérő a lényeg. Tehát kompatilibitás is van, és vannak univerzálisak is, de utóbbit hanyagolnám. Az Aldi is árult jó minőségűt, több márkához is(Elux, Miele, Rowenta, stb.) 1600-ért, majd pár héttel később akciósan 1100 Ft-ért a 4 darabosat+ 2 motorszűrő is volt a dobozban, és az összes, porszívokkal is foglalkozó boltban is megtalálható hozzávaló. A nagyobb márkákhoz szinte minden nagyobb üzletben van, a neten sok helyről beszerezhető[link].
-
ribarszki
őstag
válasz
DoItYourself #28967 üzenetére
Ha van németországi ismerősöd, akkor a Miele most az Amazonon és a német MM-ban komoly porszívóleárazást tart! Ami nálunk 80k, az náluk 50k.
-
ribarszki
őstag
válasz
DoItYourself #28964 üzenetére
Ha azt látod, hogy S-Bag rendszerű zsákot használ egy porszívó, (Philips, Electrolux) akkor az univerzális, S-Bag zsák, amit több gyártó is gyárt. Ha nincs S-bag, akkor minden gyártónak saját méretű, csatlakozású porzsákja van. Természetesen itt is van gyári és van utángyártott. Van amikor jó az utángyártott (Egyes Menalux típusok. Samsunghoz pl. nem kapni gyári porzsákot, a Menalux pedig néhány típusban nem jól tömít és mellé engedi a port. Ilyenkor szívás van... ), van amikor erősen csak a gyári ajánlott. (Miele)
-
tecsu
addikt
válasz
DoItYourself #28928 üzenetére
Mondjuk ilyen névvel könnyű. ;-)
-
arcitec
addikt
válasz
DoItYourself #28928 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
DoItYourself #28926 üzenetére
Na ja , ha tudod, hogy hol van benne, mit kell lebontani,megbontani,hiszen egy totál zárt szerkezet az egész. Ha tudnám nem kérdeztem volna ám... De ha nem, nem, sebaj .. Na igen akkor 2 évet bírt, nálunk még 4 év gari van, akkor abba belefér a szerelő is
-
arcitec
addikt
válasz
DoItYourself #28921 üzenetére
A csere mikéntjéről fellelhető infó létezik, esetleg videó? Apropó és milyen régi a hűtőd?
Zola007 : Ez a legújabb kombinált alul fagyasztósoknál is fennáll? Mivel totál burkolt a hátulja ...
Köszönve...
-
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself #28635 üzenetére
Leírom, hátha valakinek hasznos lesz az infó, ha a Samsung hűtője nem hűt, nem megy a kompresszor: az inverter panel döglött meg benne, a kompresszornak kutya baja. Megrendeltem a cserepanelt az ebay-ről, ajánlani tudom az eladót, mert egy hét alatt itt volt, ingyen postával.
Az inverter panel pontos típusszáma Samsung RB29/31 és még sok más típusú Samsung hűtőhöz: DA92-00459A DA92-00459E Samsung Inverter Board.
5 perc alatt kicseréltem a régivel, pöccre indult a kompresszor, ismét működik a hűtő. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
DoItYourself #28884 üzenetére
Mi köze a hűtőnek a mosógéphez? Alapból a hűtő a mosógéphez képest sokkal primitívebb szerkezet. A minőséget mindegyiknél kihangsúlyozom.
Egy hűtőben tök mindegy, hogy manuálisan vagy digitálisan van 5, +-X fok. - csak sejtem, hogy konkrétan mire gondolsz, de pontosan nem nagyon értem.
-
peppe79
senior tag
válasz
DoItYourself #28853 üzenetére
Ha egy 5mm-es rést hagysz felül, az már bőven elég. Nem igazán melegszik át a burkolat, hiszen a sütőbe épített szellőzőventilátor a készülék frontján (a kezelőpanel alatt vagy felett) elvezeti a forró levegőt. A magasított szekrényemen sincs semmilyen szellőzőrács, csak egy pici rést hagytam ki neki.
-
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #28866 üzenetére
Közvetlen hőhatás közelében nem szilikonozunk.
-
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #28864 üzenetére
vedd úgy hogy behörpintettél egy korsó jófajtát.
Egyébként igen,bár az túlzás hogy károsodás nélkül nem lehet kiszedni.Gari időn belül elromlik a főzőlap, kimegy a szerelő és be van ragasztva.
-Viszlát! -
dh66e
veterán
válasz
DoItYourself #28854 üzenetére
Hivatalosan nem szabad szilikonozni a főzőlap alatt.
Szigetelni jobb esetben a munkalapot -kivágott rész-szokták.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
DoItYourself #28754 üzenetére
Az "új" szintetikus porzsákok már 3 rétegűek és EPA tartományt is szűrnek (például). Sok zsákba már gyárilag aktív szén is van az esetleges szagok megszűrésére. Emellett egy kimeneti HEPA így tud igazán jól dolgozni.
-
arcitec
addikt
válasz
DoItYourself #28638 üzenetére
Csak nem jön ki a matek. Kiszállás 4eft ezt így is úgy is fizet, csere panel + 25eft így össsz = 29eft. Ha nem, akkor 10eft + 80-100eft. + beszerzés + régi elszállítás. Illetve még akár le lehetne vonni a 29eft-ból a 6eft-ot akkor = 23 eft. Na, de persze kinek mi. Az indulat nagy erő.
A Gorenje 10 évet bírt, mikor vásárolva lett az akkori eladó 5 évet mondott. A mostani Samsung RB31 igaz csak 2 hónapos eleddig jó, mondhatni kiváló, 4 év a gari, ha addig elmegy akkor talán már 10 évig is. A Samsung mosógépen WF60 - 5 év gari - az első évben ékszíj és ajtó csere. Azóta kifogástalan , bár a nagy fordulatú centrifugáláskor talán jobban rázkódik, de fal mellet van és ki van hozzá "ékelve". Majd még egy szervizt elbír gariban. A VCC4790H33 proszívó meg úgy jó ahogy van, tökéletesen működik. Ma már bármiben ki lehet fogni jót, vagy rosszat szerintem. A német termékek, meg úgy tudom mint pl Bosch stb, a magasabb árfekvésben jobbak, ott van a minőség, lentebb már nem annyira, illetve nem jobbak mint más márka társaik ...
Akkor még példák : Zanussi elektromos sütő, beözemelés után venti csere. Azóta jó. A kerámi főzőlap tökéletes. A Teka elszívó, beüzemelés után szintén venti motor csere. Azóta jó. Szóval .... ?ribarszki : Egyébként mi az az outlet-es gép és az miért lehet rossz esetleg? Illetve honnan, miből lehet tudni?
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Ezt a meghibásodási lehetőséget többször felvettettük a fórumon! A digitális vezérlés egyik nagy hátulütője sajnos ez, hogy irgalmatlan drágán javítható.
Én kifejezetten emiatt kerestem mechanikus vezérléssel hűtőt és továbbra is tartom, hogy minél magasabb minőségi kategóriából a lehető legegyszerűbb működésűt érdemes választani.
példa:
A Bosch kézi mixeren 14 ezer forintért 3 sebesség fokozat van 0 - 1 - 2 (de olyan mint a bivaly)A Roventa hajvasalón 1 típusú fej, 3 fokozat 25 ezerért
Ha nincsen szükséged a hőmérséklet tized fokon tartására akor hűtőben a sima mechanikus vezérlésű is jó, ez olyan +-1,5 fok hiszterézissel kapcsol, én úgy állítottam be a hűtőt, hogy a közepén legyen 5 fok.
Egyébként a kombi gépek esetén, nekem eddig még soha nem fagyott az alsó polc így. Az viszont tény, hogy a zöldség, hús az alsó porcra kerül, a többi meg feljebb - ezzel No-frost esetén nem kell bajlódni, ott viszont dobozolhatsz, zacskózhatsz mindent.
-
ribarszki
őstag
válasz
Bocs, de nem teljesen értelek. Tehát egy 2 éves hűtőről beszélünk. Inkább fizettél 6000Ft-ot, mint kértél volna 25k-ért, (ha így nézzük 19k-ért) egy cserepanelt. Helyette veszel egy új hűtőt 100+k-ért? Ne haragudj, de ebben mi a logika?
Egyébként ez a típusú Samsung hűtő nem Outletes volt véletlenül??? (Mert akkor ne csodálkozz, hogy letérdelt)
(Bár a Samsung szerintem is nagyon gyatra minőségű gépeket gyárt, azt meg kell jegyezzem, hogy szüleim No Frostos, italadagolós Samsung kombi hűtője 2001-óta, immáron 16 éve kifogástalanul elketyeg. Lehet mákjuk volt és belenyúltak a tutiba, 9 másik pedig már kipusztult. Nem tudom, de nekik bejött)
-
Zeki
nagyúr
válasz
Nálam ugyanez porszívóban. Samsung nem.
De face to face kipróbáltam egy Miele és egy markolatról távvezérlős Philipset is, nyert a Miele. Anyagminőségben is, meg hangban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Könyvajánló
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest