- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz dabadab #11250 üzenetére
A BD lemezken mindhárom veszteségmentes HD formátumot- LPCM, Dolby TrueHD, DTS MasterAudio - használják, általában csak az egyiket. Nem hinném, hogy hibát követ el az a felhasználó, aki átalakítás nélkül szeretné azt hallgatni, ami a lemezen van.
Nos ehhez kell az 1.3-as HDMI.Ha neked lenne egy kábelboltod, miket árulnál?
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz dabadab #11250 üzenetére
A DTS-HD meg a TrueHD attól az, ami, mert tömörített. Ha nem lenne tömörítve, akkor LPCM lenne.
wikipédia:
"a Dolby és a DTS is kifejlesztett olyan új hangformátumokat, amelyek jól illenek a igényesebb képminőséghez. Ezek a Dolby TruHD és a DTS-HD. Mindkettő jellemzője, hogy a hang tömörítetlen (96 kHz/24 bit), így 100%-ig azt a hangot kapjuk a filmekhez, amit a stúdióban a hangmérnök kikevert." -
hattorihanzo
aktív tag
dabadab védelmében, valóban rendkívül hülyén hangzik az aranyozott optikai kábel, tekintve, hogy nem elektromos, hanem, mint neve is mutatja optikai jel, tehát fény formájában továbbítja az adatfolyamot. ergo mi a francért aranyoznák a csatlakozóit? szóval egy laikusnak ez jut eszébe, kérlek javíts ki, ha tévedek
-
vtechun
veterán
válasz hattorihanzo #11254 üzenetére
más a feelingje én már a digitális kábelek közti különbségben sem hiszek... nemhogy aranyozott optikai kábel
-
dabadab
titán
"Nem hinném, hogy hibát követ el az a felhasználó, aki átalakítás nélkül szeretné azt hallgatni, ami a lemezen van."
Aki a tomoritett streamet ugy, nyersen akarja hallgatni, az hatarozottan hibat kovet el. Elobb-utobb ki kell tomoriteni, a kerdes csak az, hogy ezt az erosito vagy a lejatszo teszi-e, teljesen mindegy.
"Ha neked lenne egy kábelboltod, miket árulnál?"
Az attol fugg. Ha arra hajtanek, hogy idiota "audiofileket" huzzak le, akkor mindenkeppen tartanek aranyozott optikai kabelt, kulonben semmikeppen sem.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz hattorihanzo #11253 üzenetére
A rendesen megirt angol cikkbol: "Dolby TrueHD uses Meridian Lossless Packing (MLP) as its mathematical basis for compressing audio samples."
(A magyar cikket megtalaltam, sajnos rettenetes marhasagok vannak benne, a DTS-HD-n pl. nem kodol semmit a lejatszo, van annak egy "core" DTS resze, azt kuldi ki SPDIF-en).[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
O_L_I
őstag
válasz dabadab #11256 üzenetére
És a leg keményebb az, hogy még ezzel a "teljesen mindegyel" is lenne aki vitatkozik.
Határozottam emlékeszem, hogy olvastam olyat hogy emberek külömbséget véltek felfedezni a bitstream és az LPCM mód minősége között.A HDMI kábelek minőségéről is volt szerencsém egy hosszab értekezést elolvasni és oszcillószkóppal mérve tényleg volt külömbég a kábelek között viszont azokat a nüansznyi külömbégeket amiket a képminőségben emlegettek én nem hiszem hogy észrevenném.
Mindazonáltal bár ellenkezik a józan eszemmel mégis elképzehetőnek tartom, hogy legyen valalmi külömbség. (az UFÓkban is hiszek pedig sosem láttam őket)
-
mutyi
senior tag
Ismeri valaki a mozishop.hu oldalt?
Nekem úgy tűnik, hogy vagy becsődöltek vagy kamu cég volt mindig,mert két napja hívnám őket,de nem veszik fel a telefont, majd ki is kapcsolták miután folyamatosan hívtam őket. Ma meg már be sincs kapcsolva.
Venni akartam egy projektort, náluk volt a legolcsóbb. -
-
Vidala
senior tag
válasz dabadab #11257 üzenetére
Igen, sajnos a magyar wiki-n akadnak blődségek, gondolom egyrészt fordítási hibákból, illetve nem megfelelő hozzáértésből fakadóan (sajnos azt sem állíthatjuk, hogy az angol 100%-os, de azért általában sokkal részletesebb és pontosabb).
Egyébként én már azon töröm a fejem egy ideje, hogy az első Hsz-ban jó lenne, ha néhány hasonló (alap) téma definiálásra kerülne (akár csak néhány linkkel pl. HDMI 1.3 fórum), mivel rendszeresen akadnak visszatérő kérdések.
Egy hardcore PH!-s meg tudná mondani van-e erre esély? Gondolok itt pl. arra, hogy Maximuszt nem láttam már erre egy ideje. Illetve mások pö**é-vel sem akarom verni a csalánt, de valamilyen szakkör jelleggel el is tudnám képzelni, abba szívesen besegítenék, ha kell.CoVboy Forever!
-
P.Zoli22
tag
sziasztok
ha érdekelne valakit, eladnám harman/kardon avr 142 h-m erősítőmet. kb 10x volt bekapcsolva, októberi vásárlás, december óta dobozban pihen. össze akartam rakni a napokban, de a szomszédok miatt nem tudom kihasználni!
INFO: [link]
Zoli
-
Vidala
senior tag
válasz P.Zoli22 #11277 üzenetére
Te milyen gonosz vagy: nem akarod megosztani a szomszédokkal a moziélményt?
Pedig lehet azt halkan is hallgatni, sőt! A hangminőség nemegyenlő a hangerővel...
Persze ne érts félre, mindenkinek a saját döntése mit vesz vagy ad el, és miért.
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
hakos1987
őstag
válasz P.Zoli22 #11282 üzenetére
pénz most is lenne, csak másra így is először 25-ért néztem erősítőt, aztán 40 lett, majd 50.... sztem a JBL SCS-178-hoz az is bőven elég lesz...
Ipodot rá lehet dugni arra, nem?Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hattorihanzo
aktív tag
szerintem nem lenne, eleve a házimozi fórumban van a topic, ha valaki erősítőről érdeklődik, ne kelljen már több száz hangfalas, netán dvd-s hsz-t elolvasnia
-
MaTTeS
senior tag
Mível más topicokban is ide irányítják az embert, ha házimozival kapcsolatos dolgokat akar kérdezni ezért jó lenne átiratni a topic nevét.
Én is mikor hangszórós topicot kerestem nem volt, és az utolsók között jöttem ide, mondván megnézem hátha nem csak erősítőkről van szó. -
hakos1987
őstag
válasz hattorihanzo #11291 üzenetére
egyébként nem az a jellemző, hogy valaki visszaolvas, hanem egyből kérdez.... lásd: én magam is Bár olvasgattam vissza, mégis tanácsot kértem, azt meg csak így tudtam, de szerencsére sok segítséget kaptam
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
törölt tag
válasz hattorihanzo #11291 üzenetére
Nem is kell, ott a kereső.
Ha nem segít, akkor még mindig kérdezhet az illető.Másrészt az erősítő egy rendszer részeként működik, így természetes, hogy előkerülnek a hangfallal, kábellel, DVD-vel, stb. kapcsolatos kérdések.
Bár nem az a neve, gyakorlatilag ez a házimozi topic. Amióta követem, azt látom, hogy teljesen használható, meg egyébként is itt béke van és nyugalom. A pár havonta kirobbanó vallásháborúk között mindenképpen.
-
hattorihanzo
aktív tag
végül is mindegy
-
tibismart
csendes tag
Én is egyetértek a topic átnevezésével.
-
Pecc
őstag
Nagy házimozi topic szerintetek is jó lenne?
-
szeker
tag
Szeretném a véleményeteket kikérni a Yamaha RX-V359 ről most akarok majd venni egyet főleg zene hallgatásra használnám meg valahol aszt olvastam hogy a csávó bemelegitete mozizás ellőt ez mit jelnt
Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Projektor topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen monitort vegyek?
- Monitor hiba topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest