- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
törölt tag
válasz nyurga82 #15000 üzenetére
Hangfalkábel minimum 2.5 nmm de 160-nál nagyobb watthoz már legkevesebb 4 nmm legyen.Anyaga legyen,nagy tisztaságú réz lehetőleg ezüstözött vagy aranyozott.Legyenek külön megjelölve az erek,pl az egyik piros csikozású. Párokban azonos méretűnek kell lennie,pl bal-front jobb front egyaránt 3 méter,bal-jobbb surround egyaránt 7-7 méter hosszú legyen.Bekötéskor pedig szorosan kell meghuzni azokat és nem lóghat ki elemi szál belőle!
-
O_L_I
őstag
válasz #09634560 #14991 üzenetére
Erre had referáljak ugyanis bizony bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni.
Wiki bejegyzés a TOSLINK-ről. -
törölt tag
válasz ricsik #15001 üzenetére
Szerintem is.
Én már találkoztam olyan (erősen nem ajánlott!) megoldással hogy bikábleles hangfalnak mindkét csatlakozójára kötötte az illető a vezetékeket az összekötő meghagyásával (azonnal kiköttettem vele,zárlatveszélyes!!).Aztán csodálkozott miért nem akar szólni.Egy erösen hozzá nem értő illetőről van szó.(Mert a másik egyébként lekapcsolt erősitőn át letestelt egyúttal gerjesztette azt.) -
törölt tag
válasz nyurga82 #15005 üzenetére
Ha sokkal hosszab akkor lehet vastagabb a hátsó kábel (a csillapitási tényező miatt)nem szükséges ugyanakkora átmérő.De 10 méter különbségen belül igen,legyen ugyanakkora.
Az ajánlást meghagyom a többieknek,a paraméterekeet leirtam,de a márkákat nem ismerem jól. Kácsa audionál nézz körbe,ők korrektek és minden fajta van náluk.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"bőséges sávszélessége lenne az optikai átvitelnek csak gyanítom a HDMI bevezetését kellett kicsit megolajozni"
Lehet, hogy elméletileg maga a kábel bírná, csak éppen a meglévő erősítőket / DAC-okat kellett volna lecserélni, hogy tudjanak mit kezdeni az új adatformátummal: szóval a HD hang miatt mindenképpen le kellett volna cserélni az eszközöket, akkor meg már jóval ésszerűbb volt az, hogy a megkerülhetetlen és praktikus HDMI mellett nem vezettek be pluszban még egy extra optikai átvitelt is.
DRM is theft
-
O_L_I
őstag
Én úgy értelmeztem a Wikit-t hogy nem csak a kábel elméleti sávszélessége hanem az egész megoldás fejlődött fel 125Mbit-re az évek során de ezek szerint félreértettem
Egy dologban viszont biztos vagyok. Bár most nagy reneszánszát éli a rézalapú soros adatátvitel (SATA, USB, HDMI stb) szerintem a jövőben vissza fog még térni az optikai összeköttetés.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Már írtam erről, engem is régóta foglalkoztat a frontok sztereó erősítővel való meghajtása.
Mivel rendszeresen kapok mindenféle - sajátjaimnál drágább és jobb - készülékeket, ezért nem valósítottam meg.
Az AV receiver front pre outjait kell összekötni a sztereó erősítő tetszés szerinti bemenetével. A CD-játszót a számára dedikált RCA aljzatra kötöd, a frontok hangszórókábeleit a helyükre és kész.
Zenehallgatáshoz csak a kétcsatornás erősítőt kapcsolod be, mozizáshoz az AV-t is. Egyetlen probléma a hangerőszintek összehangolása, amihez kell egy kis gyakorlat, no meg műszer sem árt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem meg teljesen el fog tűnni. Jelenleg egyetlen előnye, hogy nagyobb távolságokra, 20-30 méterre is használható, de az ethernet/UTP ki fogja szorítani erről a területről is.
Jól gondolom Dabadab kartárs?(#15011) Pulsar
Inkább dts, mint Dolby Digital, ha választani lehet. A neten elérhető mkv filmek többségén úgyis az van.
A Kenwoodod cseréjét indokoltnak látom, az említett Denonnal is jobb hangzásod lenne, de az eggyel nagyobbakat is érdemes nézegetni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
O_L_I
őstag
Én arra alapoztam az elképzelésem, hogy jelenleg a számítógépek közötti sőt azokon belüli adatátvitelnek is az optikában látják a jövőjét tehát nincs okom feltételezni, hogy a nagy sávszélességet igénylő AVR összeköttetéseknél nem így lesz de a közeli jövőben valóban ésszerű lenne a Ethernet.
-
elbandi2
tag
Esetleg még létezik ilyesmi megoldás is.
-
BBéci
legenda
válasz elbandi2 #15016 üzenetére
Nem kételkedem a hangminőségében, de csak bonyolítaná és drágítaná a rendszert. Az általam vázolt módszert rengetegen alkalmazzák, nem igényel plusz készüléket, költséget az egy pár interconnecten kívül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #15018 üzenetére
A "mezei" erősítőkön nincs, valamit le kell róluk spórolni, hogy olcsón adhassák.
Az említett felhasználáson kívül 5-7 erősebb, nagyobb végfok köthető a pre outokra, ha kevesellnéd a meglévő teljesítményt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ikov4
csendes tag
válasz Vidala #14969 üzenetére
Köszönöm Vidala a kimerítő válaszodat. Annyival egészíteném még ki a kérdésemet, hogy minden csatornán észlelem ezt a sziszegős "sz" hangot, de csak amikor valamilyen 6 csatornás térhangzást állítok be, és csak a női szereplők hangjánál, gondolom a magas hangok miatt. A műsorokat kábelen keresztül nézem és a tv-ét RCA kábellel kötöm össze az erősítővel. Egyébként a JBL balboa sorozatot mennyire ismered, mennyire volt jó választás. Nekem mint laikusnak egyébként tetszik a hangja. Köszönöm a segítségedet.És másokét is.
-
Teng
aktív tag
Hali
Szerintetek ez [link] megfelel arra, hogy a pc SPDIF kimenetét rákössem az erősítő digitális bemenetére?
Mert a dobozon azon kívül hogy van egy Home Theater A/V semmi sem utal arra, hogy audio átvitelre is jó lenne...
Üdv
-
BBéci
legenda
Olvastad a válaszomat?
Monó jelből próbálsz térhangzást kreálni, az a baj. Ha sztereó lenne, nem sziszegne.
A Balboa belépő osztályú sorozat, az árát megéri.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #15030 üzenetére
10 méternél már megfontolandó, viszont sérülékeny.
Nehezen tudom elképzelni, miért kellhet ennyire hosszú madzag?[ Szerkesztve ]
-
Teng
aktív tag
A hangkarimon alapból 3jack dugón menne az 5.1 de rábarkácsoltam egy spdif nek egy rca-t. viszont a szobám 3,5*5,5m az erősítő a szoba egyik hosszabbik oldalának közepén van, a pc meg a másik oldalon tehát 3,5+2,75*2m kellene de egy picit több hogy a földön menjen mert kb 1m-nél magasabb a szekrény amin van. Szóval 10m-es kábel kell. Ha lenne a hangkarimon optikai elhihetitek azon vinném át, de mivel nincs keresetem valami jobb minőségű koaxiális kábelt és azt találtam... Van a vaterán 2k ért is, de ez komolyabbnak nézett ki.
-
BBéci
legenda
A HDMI-t még értem, de a digitális koaxot kevésbé, illetve közben megérkezett a magyarázat.
Ízlés dolga, én biztosan nem vezetékezném keresztül a lakást, inkább médialejátszót kötnék a házimozi rendszerhez.(#15033) Teng
Ha 1 méteres lenne az a kábel ugyanennyi pénzért, akkor lehetne jó minőségűnek nevezni.
Szerintem.[link]
Még az audio megjelölés is rajta van.
HDMI kimenetes egységet kellene a számítógépedbe tenni![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ez a csúcskategória: [link]
(#15035) Teng
Értem!
Jó lesz az a kábel, csak kicsit kötözködtem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ez óriási tévedés!
Egyrészt nem az összes műsor, film sztereó, másrészt egyes adók csak monóban sugároznak. Erre példa nálam a Viasat3.
10 éve használok digitális bemenetes, dekóderes erősítőket, van némi tapasztalatom.
Miért nem optikain viszed az erősítőbe a hangot? Nincs rá lehetőség?[ Szerkesztve ]
-
hdcsaba87
aktív tag
Erősítő után most hangfalakat szeretnék vásárolni. Több variáció előkerült mint például, hogy a meglévő jamo fc6000-res hangfalpáromat berakom háttérsugárzónak, és centert és frontokat veszek. Kef C7 és Polkaudio TSI 300-at szemeltem ki. Hang alapján mind a kettő tetszik bele is férnének szűkösen a 120-130 as keretbe.
Ma elmentem a médiába és találtam egy kef C5 ös szettet 130 ezerért, itthon kiderült hogy 120 ért már be lehet szerezni... de nem ez a lényeg, hanem lehet hogy az én hallásommal van a baj de a C5 és a C7 közt nem volt akkora különbség mint amire számítottam, azt is mondanám hogy a mélyeken kívül semmi. (Megjegyzem nem egymás mellett volt a két hangfal).
Kef c5 szettet lenne érdemes venni, vagy egy front center össszeállítást.
Sajnos nem volt még 5.1 es hangfalszettem így nem tudom, hogy ha a háttérnek másfajta hangfal van berakva mennyire zavarja majd a mozizást. -
BBéci
legenda
válasz hdcsaba87 #15040 üzenetére
Az első hozzászólásban és még jónéhányban leírtuk, hogy a hangdobozoknak ugyanabból a családból KELL származniuk az egységes hangkép megteremtése, kialakítása érdekében!!!
Jól hallottad, a mélytartományban van köztük különbség. A C7 16 centis, a C5 13 centis hangszórókkal rendelkezik és a dobozméret sem egyforma. Milyen egyéb eltérésre számítottál?
-
ricsik
őstag
Nálam is ez volt. 10m hdmi (filléres) és asszem 10m optikai a gép és az tv + erősítő közt. Aztán beláttam, hogy ez így nem az igazi, nagy a táv, szar a kábel a MPC is baszakodott mindig, így vettem egy popcorn média játékost. Hát zongorázni lehet a különbséget mind kép, mind hangügyileg. Most egy másfeles hdmi és egy kácsa silver koax kábel viszi a képet és a hangot.
-
-
Dorian
félisten
Mostanában a topik olvasgatásának hatására kezdek ismét rákapni a zenehallgatásra. Hihetetlen, hogyan tud szólni egy flac "pure direct" módban, még a házimozi erősítőmön is. Már el is felejtettem ezt az élményt. Most Harcsa Veronika szól...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest