- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
sziasztok!
nézegetem a házimozi erősítőket, nemrég vettünk TV-t, ideje lecserélnem a 10 éves Technics SA-GX 930-as erősítőnket. A denon AVR-1910 tetszik legjobban, azok közül amiket találtam. Ebben az árban -127e Ft a netdepo-n- van esetleg jobb, vagy nem érdemes tovább kutakodnom? Jól látom, hogy adnak mellé mérőmikrofont, amivel optimalizálni lehet a szobához??? Hol van ettől a technicsem, ami 10 éve is majdnem ennyibe került. Jó lesz ez 5.1-es hangszórórendszerrel is, vagy mindenképp 7.1-et kell beszereznem? A plusz 2 hangfal elhelyezése nem lenne egyszerű móka. :-(
Köszönöm előre is a véleményeket, tanácsokat!
Jajj még egy -talán furcsának tűnő- apróság: a mai házimozi erősítőkből már mind hiányzik a phono előfok? Tudom, hogy a lemezjátszóm megilletne egy külön sztereó erősítőt, de annyira már nem vagyok vájtfülű, nem bánnám, ha egy egységgel megoldható lenne ez is. Mondjuk végső esetben összedobok egy HFM-I korrektort :-)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
headhunter86
senior tag
válasz hétalvó #11050 üzenetére
Setupban smallra állítottam és ezt írtam is. A képen nem pontosan ez az erősítő van, annál újabb. TUD DTS-t! Ha nem tudná nem is szólalna meg és nem jelezné a kijelzőn hogy DTS hang szól. A WD TV pedig Digital-ban nyomja ki a DTS jelet. Szóval nincs itt ilyesmi gond. Valami más lesz.
-
Integra
titán
akinek h/k receiverje van, help
két forrás megy az avr355-be:
1. asus oplay - hdmi
2. asus r2gene - spdif
ugyanazt a 320-as mp3-at játszom le.hdmi esetén kirakja azonnal 6ch dts-be, szörnyen jól szól
spdif esetén meg max logic 7-et rak ki, nincsen 6ch dts, elég ratyin szól, nincsen dinamika sem, az egész száraz, lapos.hogy tudom spdif esetén előcsalogatni a 6ch dts-t???
vagy ehhez hdmi-n keresztül kéne csatlakoztatnom a gépem a receiverbe?
hdmi nincsen az alaplapomon, csak a videokártyámban (ati 5870)...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
vtechun
veterán
válasz Integra #11054 üzenetére
nekem csak egy onkyom van, de itt ilyesmit tudok mind HDMI, optikai es koaxon is allitani sztereo forras eseten, nezd meg a leirasat, enyemben megvan hogy sztereo, meg egyeb hangok bemenete eseten mit adhat ki magabol.
egyébként DTS Neo6-ról van szó az 1.-es esetben?
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz vtechun #11055 üzenetére
igen, arról.
lehet, hogy spdif toslink kábel esetén egyszerűen nem tudja..ráadásul ami még fura, hogy counter strike source-ban is tesztelem a hangfalakat és nem osztja le rendesen, noha driver és egyéb rendesen fent van a gépen.
soundblaster xfi-ben meg nyomok egy tesztet az 5.1-re és semmi. de közben meg szól.
nem értem.okozhat gondod ha a toslink kábel nincsen bepattanva a helyére rendesen? mert ugyanakkor világít a másik vége is és hang van..
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
válasz vtechun #11057 üzenetére
szét kell vágnom hozzá az alaplap mögött levő lapocskát hozzá..
és szerintem akkor se lesz jobb. ugyanis jel van így is. ennél a kábelnél vagy van jel, vagy nincsen, nem? olyan nincsen hogy recseg, vagy egy jelet tud, de egy másikat nem.
ráadásul a dts neo az a receiver dolga, az meg kurvára nem akarja ennél felajánlani ezt a lehetőséget....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
headhunter86
senior tag
válasz headhunter86 #11049 üzenetére
Rosszul írtam bocsi, az erősítő típusa: JVC RX 6001R
Ez már tuti DTS, és ilyen színű is. Csak nem vagyok otthon és nem tudtam megnézni a típusát, de fater megnézte nekem
-
hétalvó
addikt
válasz headhunter86 #11059 üzenetére
csereld ki az optikai/spdif kabelt vagy nezd meg a csatlakozokat, nem e lazult ki valamelyik dugo, lehet melynel kontakthibazik.
integra: szerintem valamit tulbonyolitasz
zenet stereo-ban szoktam hallgatni, a fazis minden egyes sorround modban romlik, de nagyon erdekes, hogy hogyan lesz dts hangzasod stereo jelbol,
xfi-vel jatszani csak dts connect-el tudsz 5.1-ben vagy DD live-al.
elmeletileg nincs kulonbseg hdmi es optikai kabeles stereo pcm jel kozott, lehet meg a mintaveteli freki tul magas a pc-n es abbol mar a denon procija nem tud dts sorround-ot szamolni, allitsd 44.1/16bit-re a pc-t.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
hétalvó
addikt
válasz Integra #11058 üzenetére
nezegettem a manualod, nem "dts neo:6 music" az ahol jol szol a cuccod?
de van ott 5ch stereo is aminek a legjobban kellene szolnia -elektronikus zeneDTS 5.1 a manual szerint csak dts jelbol erheto el, ha jol forditom (encoded with DTS data are played), de nekem is van oplay-em az nem ad ki dts-t stereo jelbol.
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Integra
titán
válasz hétalvó #11061 üzenetére
dts neo:6 cinema
érdekes, most a sourround modes-ban sikerült megtalálnom. végre.
sajnos ha nem hdmi-n megy a jel a pc-ből a receiverbe, akkor elvesztem ugye a receiver monitoron megjelenő menüjét...
kerítek még egy hdmi kábelt és a videokártyát bedugom a receiverbe, akkor azon keresztül kéne menjen a kép és a hang is a receiverbe és onnan a monitorba, akkor menüm is kellene legyen azonnal.
feltéve, hogy a vga-n keresztül átmegy a hang is a hangkártyából...[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Integra #11063 üzenetére
nalam akarhonnan megy a DTS Neo:6
nem lesz annak koze a hdmi-hez se a pc-hez, tanuld meg hasznalni az erositodet on-screen nelkul
ATI-val is lesz baj mert ott ha 5.1-ben kuldod akkor mindent 5.1 LPCM-ben fog kikuldeni, amivel az erositod DSP-je nem sokat tud kezdeni hangzaskepileg. Ha stereo-ban akkor meg a jatekok nem lesznek terben.
Taviranyitod: Sorround mode/ fel le gombbal valsztod melyiket/OK
manual 31-32 oldalhttps://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
vtechun
veterán
válasz Integra #11065 üzenetére
nekem érdekes módon, 2 hdmi bemenet van használva, de csak egyiken, az IPTV-sen jelenik meg az OSD, annyira nem mélyedtem el még benne, lehet azt is meg lehetne oldani menüből, nem tudom, de egyelőre nem zavar, sok pontból áll a kis pontmátrix kijelző is, eléggé jól értelmezhető.
ill. jut eszembe, 3 van használva, 2 PC-s, meg egy IPTV-s és csak az IPTV-sen van OSD...
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz vtechun #11066 üzenetére
persze, jó ennek is a kijelzője, de az osd-t szeretem, a hk-nál nagyon frankó és egyszerű
ettől függetlenül most sikerült megérteni a menübeállítást is a receiveren. külön menüben választom ki azt, hogy milyen módot használjak video, music és game-re, aztán már csak ezeket választom ki a főmenüben a már korábban megadott paraméterrel.
most megy spdif-en is a dts neo6 music és movie is, zsírmost már csak fps-hez kell belőnöm jól a történetet....
ugyanis source-ban teljesen hülyét játszik a dolog.
beállítom az audio-nál 5.1-re. nyomok egy test-et neki és a front bal és jobbon adja ki a bal és jobb hátsómat..
és az xfi mb menüjében amikor tesztet nyomok az 5.1-re, síri csönd van, miközben a hangfalakat mutatja, hogy épp melyiket szólaltatja meg. nem értem.[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
válasz Integra #11067 üzenetére
ati-val tessek jatszani 5.1-ben, az alaplapi x-fi nem fogja tudni csak ha 3 analog kabellel kotod ossze. ergo ki is kapcsolhatod bios-bol nyugodtan.
ugye,ugye a lustasag, on screen display meg ilyenek, kep nelkul meg mar nem is megy
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Integra
titán
válasz hétalvó #11068 üzenetére
ezt most nem értem.
mit játszak az ati-val? nem hdmi-zek azon a kártyán. displayportból megy a monitorba a jel és ennyi. alaplapból meg a toslink kábel a receiverbe.
mit nem fog tudni az xfi? és milyen 3 analóg kábelt kell összekötnöm mivel?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
hétalvó
addikt
válasz Integra #11069 üzenetére
5.1-ben digitális kábelen megszólaltatni a játékot, ezt csak a dolby digital live-ot vagy dts connect-et tudó hangkártyák tudják, ha jól sejtem a lapodon egy kamu xfi vagy maximum egy sound van. x-fi-ből ezt csak a xgamer/music/titanium tudja.
ha viszont hdmi-n összekötöd az erősítőddel az ati-t majd onnan vissza a monitorba akkor lesz hangod játékok alatt is 5.1-ben hdmi-n. Viszont csak akkor lesz kép, ha az erősítő is be van kapcsolva.
meg lehet oldani ezt valahogy 2 kábellel is, de én nem tudom, hogy kell. elméletileg a 2 kábeles megoldás ellen levéd a hdmi szabvány, szerintem csak szívni fogsz vele.
viszont, ha ezek egyikét se akarod akkor 3db 3.5-es jack-rca-val bekötheted az erősítőd 7.1 bemenetére a pc-t. Ez elég tré, de működik.
esetleg egy asus xonar is megoldás lehet.
-
zsolidodd
senior tag
Hello!
Keresek olyan eszközt, amivel vezeték nélkül tudok hangot továbbítani a laptopomról a hangszórókra. Valami olyanra gondoltam, hogy bedugom a hangszóró jack csatlakozóját, és WIFI-n csatlakozik hozzá a gép (hasonlót, mint az Airport Express, de az sajnos csak az iTunes hangját adja tovább, az meg kevés). Próbálkoztam bluetooth adapterrel, de sajnos nem volt az igazi a hangzása, ahogy azt sejtettem előre).
Köszi.
-
BBéci
legenda
válasz tony70 #11046 üzenetére
Létezik bejáratási metódus a hangdobozokra, de nem feltétlenül szükséges vacakolni vele. Használd, hallgasd, de az első 50 órában kerüld a kétharmadnál nagyobb hangerőt!
A 2,5 mm2-es kábelek megfelelő vastagságúak, árban a méterenként 5-600 Ft körüliekből válogass. Pontos típust nincs értelme ajánlani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
afiaf
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok egy olyan szaküzletet ajánlani Budapesten, ahol megkaphatom az Onkyo TX-SR508-as erősítőt (vagy Onkyo TX-SR607) korrekt áron és nagyon értenek a dolgukhoz? Rengeteg kérdésem lenne még, és elég láma vagyok
Előre is köszi!
-
tibismart
csendes tag
Szerintetek nem túlzó a Dali Concept SUB 150e Ft-os ára? (mármint a típuscsalád többi tagjához képest, a 2front és a center került kb160e-be)
Onkyo 608-hoz, Concept 6-os frontokhoz, Concept 2-es surroundhoz és a Concept centerhez nem lenne elég egy kissebb sub egy 22m2 -es szobába?
Esetleg tudnátok ajánlani konkrét típust is 50-80e Ft körül?
Előre is köszönöm! -
hétalvó
addikt
válasz tibismart #11075 üzenetére
volt az 110-120 is, szerintem keress egyet hasznaltan, utoljara avx-en 75k volt egy.
150k irrealis azert a dobozert, de mivel nincs mar nagyon sehol ezert ennyi, nem is biztos, hogy tudnak neked hozni.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
ricsik
őstag
Pc és AV optikaival összekötve hogy érdemes használni? Hangkártya xfi. Idáig a hangkártya kódolt le mindent DTS-be, így bármit is játszottam le az erősítő mindig dts jelet kapott.Most spdif átengedés van, így az erősítő értelmezi a kapott jelet. A kérdésem az, hogy melyikben érdemes használni, van e egyáltalán különbség? A másik érdekesség, hogy hiába játszok le pl egy 44.1khz-es mp3-mat az erősítő mégsem ezt írja ki, hanem hogy pcm 48 ez miért van?
Nekem ez az átengedés szimpatikusabb, mert így a hangkártya szoftvere talán nem szól bele annyira a hangba, vagy egyáltalán, nem tudom.
-
MaTTeS
senior tag
A segítségeteket kérném. Következő hónap vége felé szeretnék egy mélynyomót venni. 2 mélyet néztem ki.
1: Yamaha YST-RSW300 : [link] ez 80ezer Ft lenne. [Itt vonzz, hogy Yamaha és a többi hangszóró illetve az erősítő is Yamaha, viszont nekem az ára sok, igaz még neccesen belefér.
2: Magnat Supreme Monitor Sub 301A : [link] ezt 60-63k helyett 55 ezerért megkapom hivatalos márkakereskedésből akciósan. [Állítólag nagyon jól szól.]
A Magnat mellett szól még, hogy 2 helyett 5 év garancia van rá.
20nm-es szobába lesz majd Yamaha NS 50 , P60 hangszórók illetve egy RX-V365 erősítő mellé
Találkozott már valaki valamelyik mélynyomóval és milyen véleménnyel volt róluk? Itthon van egy Yamaha YST-SW515 -ös mélynyomó, viszonyítási alapnak.[ Szerkesztve ]
-
ToxLee
őstag
válasz vtechun #11081 üzenetére
Most is így van, hogy HDMI a TV-be, DVI a monitorba. De most optikaival van összekötve az erősítő és a gép. Gondolom, hogy ha HDMI-n megy ki a hang és a gépen játszom valamivel DVI-n, attól még 5.1 megmarad, nem?
Mellesleg milyen erősítőt érdemes venni Yamaha 640-es helyére ami HDMI-s és támogatja a HD hangokat is? Onkyo 508, 608,607 vagy Yamaha RX-V665, RX-V667, RX-V567?
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz hétalvó #11070 üzenetére
a receiverem bármit kikever, hülyét is kapnék ha nem tudná, amennyibe került..
ok, megpróbálom a hdmi-vel, a lényeg csak az, hogy a játék hangja jusson el az erősítőbe, az majd kikeveri szépen a hangot, csak a jelnek kell odáig eljutnia.az asus oplay-em hdmi-vel van bekötve és hdmi-n is jön tovább a jel a monitorba.
csak akkor még egy hosszú hdmi kábelt kell vennem....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
hétalvó
addikt
válasz Integra #11083 üzenetére
ne remenykedj, nem ilyen egyszeru. stereo jelet eljuttatni az erositodig nem bonyolul meg digitalisan se, de hogy a jatekaid rendes terhatasban szoljanak ahhoz mar hdmi kellene, 10m-es dmi kabel 2-3000Ft nem hinnem, hogy a foldhoz verne. (mindenki azt hiszi milyen egyszeru) Az ATI HDMI-je is limitalt ilyen teren, de azert jobb mint a dts connect sokkal.
Az pedig, hogy mindent kikever nem olyan biztos, DSP legyen a talpan ami 7.1-es LPCM-et atkever, foleg ha 192/24-es. BBeci te lattal mar ilyet?
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #11085 üzenetére
Nem szoktam kevertetni a hangnormákat, szerintem értelmetlen és minőségrontó.
Viszont azt a HDMI kábelt, aminek 10 métere 2000 forint, azt bottal sem piszkálnám meg.(#11082) Jasonchan
A felsoroltak közül a Yamaha 667-re szavazok, de nagy hangminőségbeli ugrást ne várj a cserétől.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz hétalvó #11087 üzenetére
Integra írta, hogy az erősítője bármit kikever.
7.1 LPCM hangú filmem csak egy van, (m2ts) azt viszont nem tudom kicsiholni a laptopomból.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hakos1987
őstag
helo!
tanácsotokat szeretném kérni!Egy kb. 20-25m2-es szobába szeretnék erősítőt és hangfalat, sz.gépről optikai kábelen keresztül filmeznék, hallgatnék zenét, játszanék....
Nagyon zöldfülű vagyok témában és a keret sem túl nagy... amire gondoltam:
használtan egy Kenwood KRF-V5090D erősítőt (elég olcsón...) 5x100W-os, ehhez keresek nagy lelkesen hangfalakat (5.0+külön majd sub).
Eddig 40-50 közt gondolkoztam, aztán ami megtetszett az ez:
[link]Nem tudom, megfelelő választás volna ez? Ennél többet nem tudok költeni hangfalra... a mostani kis dimarson ,,házimozi"-hoz képest meg azért gondolom jelentős javulást érek el
Szóval várnám tanácsaitokat, főleg a hangfallal kapcsolatban, hogy milyen, esetleg ha nem ok, mit érdemes helyette, stb....
Köszönöm előre is!szerk: hangfalba is jó lenne akár használt is, vaterát és itt is lesegettem, de nem találtam semmi olyat
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
BBéci
legenda
válasz hakos1987 #11089 üzenetére
Azok a Sony állódobozok még talán használhatóak valamire, de a másik három skatulya maximum levélnehezéknek alkalmas.
Amikor a szoba méretéről írsz, igazán adhatnál pontos adatot, csak egy mérőszalag, no meg némi indíttatás kell hozzá!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hakos1987
őstag
most m.helyemen vagyok, nem tudok pontosan adatokat mondani, mindenesetre amúgy is problémás a szoba alakja, ágy/tv elhelyezkedése, de ha hazamegyek, készítek egy részletes képet.... 75 vagy alatta lehet jobb hangfalat kapni akár használtan, mint az a sony? esetleg linkelni tudtok akkor?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
esetleg még ez? [link]
-
Vidala
senior tag
válasz hakos1987 #11092 üzenetére
Az ilyesmikre senki nem fog itt rábeszélni. Amúgy ne ragaszkodj márkákhoz (némi Kenwood preferenciát vélek felfedezni), de leginkább olyanokhoz ne nagyon, akik nem igazán "nevek" a hi-fi / házimozi világában. Tessék elzarándokolni minimum egy áruház HM osztályára, vagy méginkább egy szaküzletbe, elsősorban inspirációért (hogy legyen összehasonlítási alapod az ehhez hasonló szettekhez viszonyítva).
75-ért már lehet jókat találni (néhány éves cuccok is sokszor már kb. fél áron is vihetők), viszont türelmesen kell keresgélni pl. itt vagy itt.
Szerk: 5.0-át ritkábban lehet találni, inkább dobozpárak eladók (sztereo), de akár abból is ki lehet indulni (csak a türelmes keresgélés miatt írom)
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
hakos1987
őstag
válasz Vidala #11093 üzenetére
a kenwood hangszórót csak az erősítő miatt lestem köszi a segítséget, nem akarom elkapkodni, körbenézek máshol is, csak vaterán túl eddig nem jutottak más helyek az eszembe
-
Vidala
senior tag
válasz hakos1987 #11094 üzenetére
Akad még, bár a vaterával sincs gond (én talán azt kevésbé kedvelem, hogy pont új hangfalakat rendszeresen hirdet ott egy cég, amik kicsit "zavaróak" lehetnek, de a fix ár - meg a rutin - segít elkülöníteni őket a tényleges használtcucc hirdetésektől)
Az erősítővel párosítás logikus ötlet, de csak keveset számít (ha egyáltalán) a végeredmény szempontjából.
[ Szerkesztve ]
CoVboy Forever!
-
hakos1987
őstag
válasz Vidala #11095 üzenetére
oksa, egyébként a SAL-ról mi a véleményed? konkrétan most front-ba gondolkoztam:
[link]surroundra, centerre vannak ötleteid? az 5.0-t ki szeretném hozni 75-ből
szerk: impedenciához nem értek annyira, de most látom, hogy ez a sal 4 ohmos, az erősítő meg min 8ohmosat követel, nem? az így akkor nem megoldható gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
készítettem a szobámról rajzot: bár nem nagyon arányos, a lényeg látszódik. Ha már itt tartunk, hova érdemes elhelyezni a hangszórókat? a TV az egyik falon van, a szembe lévőnél pedig a fejem (ágy)... a TV melletti szekrényen lenen az erősítő amúgy...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aktív témák
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házimozi belépő szinten
- Microsoft Outlook topic
- eBay
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest