- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
zonusz
aktív tag
Még annyit hozzá, hogy szerintem a lakótelepi lakás feltételei eleve jelentős korlátokat állítanak, a visszaverődések nem kezelhetőek hatékonyan, vagy ha igen akkor lakni nem lehet benne. Így a kellő arányokat szem előtt tartva keresgélek, a Tannoy Westminsterrel még várok egy kicsit.
-
snoopy
aktív tag
válasz zonusz #31998 üzenetére
Hát úgy elment, de ez az én véleményem! Szépen szólt, de valamiért nem fogott meg, valami hiányzott belőle számomra. Nem dübögött, de volt mély, nem is csiripelt, meg tisztán érthető volt akció közben is amit a színész szövegelt.
Hát igen, volt Bose is, na az jó volt, azt elviselném mozira simán. De azt meg sem néztem igazán látván az ártáblát.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #32006 üzenetére
A sárga bahiás a zasszony vágya volt...
5cm 40kg/m3-es szivacs + 2cm légrés
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #32006 üzenetére
Arc(ulat)váltás történt?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
Ez jobban hasonlít, mint a gömböc....
Bár szeretnék megint ilyen tini-szöszi csóka lenni.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
DM-Fan
nagyúr
Érdekes kérdéskör ez a WD Green HDD téma. Nekem is egy 2 TB-os WD20EARS van a Popcorn A-210-emben és most utánaolvastam kicsit az általad felhozott problémának és tényleg létező a dolog.
Ugyan én semmit nem veszek észre belőle, mert amúgy is nagyon halk a HDD, de a fülemet a Popcorn-ra tapasztva is csak minimális fejmozgást tapasztalok idle-ben - erről meg nem tudom eldönteni, hogy az említett problémának tudható-e be vagy sem. Amúgy meg ugye a Popcorn 10 perc inaktivitás után amúgy is leállítja a HDD-t, ha meg nem inaktív - tehát mondjuk másolok a belső HDD-re hálózaton át, vagy filmet nézek róla - akkor meg nem küldi a fejet parkolópályára. Így most elmerengtem azon, hogy érdemes-e vajon kiszerelnem és PC-vel átállítani az alap 8 másodperces pakolópályára küldést vagy sem. E szerint a videó szerint egyébként egyes típusokon (pont egy WD20EARS van a videón) nem is lehet disable-re tenni a feature-t, illetve lehet, csak ekkor sem kapcsolja ki a funkciót, hanem a 8 másodpercet 62 percre állítja - mondjuk ez már bőven jó. Korábbi modelleken ilyenkor ténylegesen ki is kapcsol a funkció.
Amúgy a HDD-vel teljesen elégedett vagyok, csendes, rendkívül gyors, hűvös (több száz GB másolása után sem ment a hőfoka 33 fok fölé), szóval nincs gondom vele.
Arra lennék kíváncsi, hogy vajon a Popcorn A-210 oprendszere/alkalmazásai is azon környezetbe tartoznak-e, amelyeknél az említett probléma előfordul, vagyis, hogy a HDD feje parkolópályára áll 8 másodperc inaktivitás után, de a szoftveres környezet kibillenti ebből. Mert ha utóbbi, akkor bizony simán megcsinálom a módosítást.
Arra vonatkozó infód van, hogy a módosítás érinti-e a HDD fájlszerkezetét, boot-szektorát, a rajta tárolt adatokat? Nem szívesen buknék be úgy 1 TB-nyi adatot, köztük saját fotókkal is.
Get Moded!
-
Peak
addikt
válasz DM-Fan #32010 üzenetére
Nézd meg a SMARTban, hogy Load Cycle Count nem mutat-e irreálisan magas 10-100ezres értéket, ami a működött napok számával visszaosztva mutatja, hogy miként kezeli a lejátszód a vinyót.
Eleve nem tudhatod, hogy nálad hány másodpercen van ez az érték.
Nálam a régebbi gyártásúakon 300 volt, az újabbakan 8.Az IDLE3.EXE nem befolyásolja az adatokat a merevlemezen.
Ezzel maximum 300 mp-et, azaz 5 perces tétlenség utáni lekapcsolást lehet beállítani.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cekkk
veterán
válasz DM-Fan #32010 üzenetére
Peakkel ellentétben mintha én azt olvastam volna, mintha üres adathordozón kellene ezt megcsinálni, de nem emlékszem pontosan, szóval lehet a kollégának lesz igaza., és nem tűnnek el az adatok.
Nálam melegszik ám rendesen, ha bele rakom a dokkolóba a gép mellé úgy hogy szabadon van a fele úgy is simán 40-44 fok körül mozog ha másolok rá usb-n.De a legbiztosabb megoldás, talán ha kölcsönkérnél valakitől egy vinyót, arra átmásolod a fájlokat, és utána megcsinálod, és ha bármi adatvesztés történne akkor megvannak az adataid
Azért a videó végén csak megemlítik az, hogy mentse le az ember fia a fontos adatokat
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
Az lesz a következő lépés, hogy megnézem a SMART-ot. Te mivel szoktad kiolvasni?
Amúgy ha megnézed az általam linkelt videót, ott mutatja a srác, hogy az IDLE3.exe-vel a /d (alias disable) paranccsal automatikusan 3760 másodperc (tehát 62 percnyi) körüli értéket vett fel a parkoltatási mechanizmus a WD20EARS-on, tehát ez a maximum, nem pedig 300 másodperc. Persze beadhatsz neki egyedi értéket is, csak gyanítom ennél nagyobbat nem. Mondjuk nekem bőven elég lenne 10 perc fölé növelni ezt az időtartamot, mivel azon belül - tétlenség esetén - úgyis lekapcsolja a HDD-t a Popcorn.
Nem tudom, hogy bele merjek-e vágni, félek attól, hogy gallyra megy a HDD, vagy vesznek az adatok.
cekkk: Neked is köszönöm, pláne, hogy felhívtad rá a figyelmet! Jó tudni erről, tényleg drasztikusan csökkenhet a HDD élettartama. Ez magyarázná, hogy miért halálozik el annyi WD Green mostanság - ugyanis sokan panaszkodnak. Pedig a WD mindig is az egyik legmegbízhatóbb HDD-gyártó volt, nekem 10 évnél idősebb WD vinyóm is megy mai napig.
Az üres adathordozóról én nem olvastam amúgy, annyit láttam, hogy a linkelt videó végére a srác beleírta, hogy biztos ami biztos, mindenről legyen másolatod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Palapo
aktív tag
Very Danke!
Sokat okosodtam most.
Majd amikor aktuális lesz a külső vinyó vásárlás,akkor majd kérdezek...
Ha jól értettem,akkor egy usb-s kábellel összeköthetem a Prime-mal és akkor tudom nézni a laptopon lévő filmeket a Prime-on keresztül a tv-n?
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
Palapo
aktív tag
-
robi-k
őstag
DUNE HD Micro SMP8670!!! csipszetten, júliustól kezdik terjeszteni! Bár a HDI DUNE cég képviselője lehűtőtte a közvéleményt azzal, hogy ezt a készüléket nem tervezik szabad eladásra, hanem mint STB adaptert fogják szállítani kizárólag némelyik ukrán! IPTV-t szolgáltatóknak (de az FW a nagy DUNE-k teljes tudását fogja megörökölni). Kérdés: nálunk egy IPTV szolgáltató vagy pl. a DUNE magyar képviselete sem kíván ilyet beszerezni?
-
Palapo
aktív tag
Ma megjött a "kicsike"!
Naon sép a Prime!
Most csak belelestem,de majd csak holnap illesztem be a rendszerembe! Már várom...
Még újságot is kaptam ingyér!
[ Szerkesztve ]
Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324
-
zonusz
aktív tag
válasz bajnokpityu #32003 üzenetére
Az nem merült fel bennem, hogy a meglévő álló dobozokat magammal vigyem. BBéci írta, hogy nem valószínű, hogy találok hozzájuk további egységeket. Egységesben pedig - figyelemmel arra is, hogy most kezdtem a kis pénzemet ebbe az őrületbe dönteni, tv, erősítő, hangfalszett - csak egy ilyen ár-érték arányú 5.1 fér bele. Ráadásul nálam a háttér sugárzó majdnem a fejemmel egy síkban lenne. Oda ugye nem tudok egy méretesebb jószágot a falra szerelni, ill. mellém tenni. A csillapító tetszik meggondolom mit tehetek. Valószínűleg a KEF és a Harman lesz az első meghallgatandó összeállítás.
-
python1
veterán
Basszus már azt hittem valami ruszki topikba tévedtem.
-
cekkk
veterán
válasz Palapo #32017 üzenetére
Két lehetőséged van, vagy több is
Első kérdésem, van-e e-sate csatlakozó a laptopodon, ha van akkor lehet jobban járnál, ha vennél egy belső vinyót és két dokkolót és akkor csak a vinyót kell vinni egyik helyről a másikra, és e-satan keresztül tudsz másolni rá filmeket.
Ha nincs akkor is lehet jobban jársz a két dokkoló és vinyó vásárlásával, mert ha külső vinyót veszel, és mesze van tőle a laptop, és nincs olyan hosszú usb hosszabbító akkor vagy a laptopot, vagy a külső vinyót kell közelebb vinned egymáshoz.Vagy letöltöd a filmet a laptopodra, megosztod az a mappát amelyikbe letöltötted, és akkor a Dune-t is rárakod a helyi hálózatra, és akkor hálózaton keresztül nézed a filmeket, ilyen esetben nem kell másolnod semmit. Ha kell a hely letörlöd, vagy ha megakarod tartani akkor másolod át a vinyóra.
-
Thuglife
senior tag
Egy rövid és hozzá nem értő kérdés a külső merevlemez témához... 4 gb feletti méretű fájlok másolását hogy oldjátok meg? Mármint se a FAT32 se az NTFS nem engedélyezi, mert hogy "a lemez megtelt". Asszem FAT32-nél 2 gb a határ. Tehát egy 25-30 gigás mkv-t hogy másolhatok a laptop merevlemezéről a külső meghajtómra, hogy azt a médiaplayerre csatlakoztatva lejátszhassam a filmet?
-
cekkk
veterán
válasz Thuglife #32025 üzenetére
Fat32nél 4giga a határ. NTFSnél pedig 2^44 bytes (16 TeraBytes)a határ.
Én simán rádugom és TC-vel másolom.
Nem lehet hogy tényleg megtelt a merevlemezed?
Meg 25-30 gigás mkv? Nem inkább m2ts vagy bd-iso lemez lesz az?
De lehet a vinyóddal lesz a gond, mert ha ntfs a fájl rendszer akkor minden gond nélkül menni-e kell a másolásnak.[ Szerkesztve ]
-
lean
aktív tag
vannak ilyen méretű mkv-k, amelyekben a BD lemezről származó kép és a hang érintetlen, viszont menü, extra ilyesmi ki vannak gyomlálva belőlük.van pár ilyen filmem nekem is, sőt ha tehetem ilyet verziót keresek.más okból is lehet nagyméretű, pl most jelent meg a Gyűrűk Ura trilógia Extented Bluray dupla lemezes BD mindhárom rész...az mkv-s verziók 22-28 Gigásak, de ezek butítottak.
[ Szerkesztve ]
no cross no crown
-
cekkk
veterán
Na a Gyűrűk urára rákerestem, és szépen rárakták a magyar dts-t ami pont nem a legjobb választás volt
Aki tudja szerezze be a DD szinkront, mert egy srác csinált hozzá, és ég és föld a kettő.
Ez is ilyen elkapkodott munka lett amit ezzel csinált a feltöltő. Na az ilyenek miatt nem szeretem az mkv huszárokat.
Bár maga a film engem nem érdekkel.Olyan mkv ami érintetlen képet és hangot tartalmaz Eredeti Hd hangsávokkal?
Ennek most annyi értelme lenne, hogy akinek nem viszi a m2ts fájlokat a lejátszója az is megtudja nézni? Bár én nem találkoztam még olyan mkv-val amin hd hangok lennének, de biztos előfordulhat, mert bele lehet tenni, csak nem szokás. -
Thuglife
senior tag
Tudom mi a gond sajnos... PS3-mal játszom le a filmeket és csak a FAT32-re formázott merevlemezt ismeri
Más: Tudsz olyan médialejátszót ajánlani ami e-sata-s? mert mindkét külső merevlemezem két usb-n kapja a tápot, ill. e-sata-n csak egy usb-n értelemszerűen
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Thuglife #32029 üzenetére
DM-Fan-nal beszélj privibe neki is van PS3 hátha tud segíteni jailbreakelt a ps3?
OFF
Olvasom a hozzászólásokat:
Külön nem teszed fel a hangot?
Nemtudom rendesen "kivonni" belőle a hangot, max úgy h elmentem mkv-ba, ottvan a leirásba hogy melyik releaset használtam fel, azoknak a hangsávjait szépen rálehet muxolni az extended blurayekre.
Itt fordultam le a székről most
Hát akinek ilyen ember munkáját nézi, aki elméletileg beletudja tenni a hangot de ugyanazzal a programmal már ki venni nem tudja az FAIL
Ez az egész mkv, minek akarja mkv-ba menteni a hangot, amikor az dts Látszik ért hozzá[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Ne már.....
Amikor a Dune és a BRiso képesség még a fasorban volt, csak ilyen érintetlen hd hangsávos mkv-im voltak a Tvixre....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
cekkk
veterán
válasz xtremetuning #32031 üzenetére
Megy neked egy pü
Thuglife
Érdekes, mert ha ismeri az m2ts-t ami ugye nagyobb mint 4 giga akkor valahogy csak meglehet buherálni a vinyót, hogy lássa a ps3
-
nyurga82
tag
Leegyszerűsítve a lényeg, hogy a filmeket 21:9-ben veszik fel és mivel a tv-k 16:9-esek, így mindig lesz ott fekete csík. Kivéve pl egy ilyen TÉVÉVEL.
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
valóban nem tölti ki, ha a forrása klasszikus nativ Full HD, azaz 1920x1080.
ha viszont olyan MKV RIP, amiről beszéltünk,
akkor 1920 / 21 = 91.42
és 816 / 9 = 90.66.Majdnem egyforma, lesz piciny, pár soros fekete csík alul-felül...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cekkk
veterán
Na de várj, ha rendes 16:9 a felvétel aminél nincsenek fekete sávok akkor nem tölti ki,
Bár én Bdben gondolkozom és nem mkv rippekben.Képernyő üzemmódok
A Cinema 21:9 LCD TV esetében persze a leglényegesebb kérdés az, hogy a különböző oldalarányú (4:3, 16:9, 21:9) tartalmakat hogyan tudja megjeleníteni a szuperszéles képernyőn. Erre a Philips a következő üzemmódokat dolgozta ki:Automatikus formátum (Auto Format)
Automatikus képkitöltés, kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a képet elfogadható torzítással (ex-factory). A 4:3 oldalarány legfeljebb 16:9 formátumban jelenik meg, a 21:9 formátumra való átalakítás nem engedélyezett.Automatikus Zoom (Auto Zoom) kiterjeszti a képet úgy, hogy az kitöltse a teljes képernyőt torzítás nélkül. A kép alját és tetejét levágja.
Filmkitöltés 16:9 (Movie Expand 16:9)
Fix függőleges nagyítás, a kép formátuma nem lépi túl a 16:9 kép határait.16:9
Rögzített 16:9 megjelenítés a bemeneti jel formátumától függetlenül.Cinema 21:9
A bejövő jelet széthúzza a teljes 21:9 képernyőre. A függőleges átméretezés attól függ, hogy a bemeneti jel a normál (SD/ED) vagy nagy (HD) felbontású.Cinema 21:9 felirat
Ugyanaz mint a Cinema 21:9 üzemmód, de kisebb mértékű függőleges nagyítással, amely biztosítja, hogy a feliratok láthatók maradjanak.Átalakítás nélkül (csak HD forrásból)
Nincs nagyítás, pixelpontos megjelenítés.A 21:9 formátum megjelenése tehát hasonló képnagyítási-torzítási lehetőségek bevezetését tette szükségessé, mint amire a 4:3-as műsorok 16:9 es képernyőn való megjelenítéséhez volt szükség.
Bővebben: http://www.hazimozi.hu/tesztek/lcd-tv-plazma-tv-tesztek/1305-kueloenboez-kepformatumok-a-philips-cinema-219-lcd-tv-n.html#ixzz1PQQaTavi
[link]Thuglife
Szerintem a popin biztos van e-sata a másikon passz.
A-210es popin nem látom, hogy lenne.
Sőt a nagyobbakon sincs[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Az 5cm-es szivacs 4200/m2 a 4db 9000Ft
A faanyag meglévő használt: 0Ft
Mi csináltuk, tehát munkadíj 0Ft
A szövetek bahiás kendőből lettek leszabva (köszi anyu), ez lehett volna valami olcsóbb megoldás (de fontos, h vékony anyag legyen "át lehessen fújni rajta") összesen 11000FtKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mata89
csendes tag
Valaki hallotta már Ezt vagy EZT szólni? Kinézetre nagyon szép mindkettő. Csak a második szettnél az lehet a gond hogy a háttér sugárzó 6 OHMos a center 8 a front megint 6. Jó lehet ez egy erősítőnek?
A DF6-nak egyébként 94! az érzékenysége ez hatalmas, (ilyet még nem is láttam) ez azt jelenti, hogy halk hangerőnél is nagyon szépen és dinamikusan szól, jól tudom? Akkor ezen már kijön a DTS és a DTS-HD közti különbség? -
python1
veterán
-
BBéci
legenda
válasz mata89 #32044 üzenetére
Az Ohm kérdésre már megkaptad a választ, a 94 dB érzékenység vagy hatásfok nem garantálja azt, hogy alacsony hangerőn, szépen és dinamikusan fog szólni, persze nem kizárt.
Kis teljesítményű erősítő, illetve kevés Watt elegendő a meghajtásához.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest